Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
363.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eyup@pekintas.com.tr adresime tlf gönderebilirseniz sevinirim
  • tel no. elektronik postanıza attım.
  • Merhaba,

Gecen Cuma itibariyle 307 imi satıp B150 sahibi oldum.

2006 - Spor Paket oldugu soylendi (cok anlamıyorum :) )

Yakıt konusunu tam anlamıyla degerlendiremedim henuz fakat LPG konusunda kendi adıma kararsızım...

Performans veya baska anlamda degil, verdigim paranın ikamesi anlamında ...

Sorum : Her calıstırışımda uyarısını aldıgım lastik basıncından nasıl kurturulurum ? :)

iyi gunler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegoforlan

iyi temennileriniz icin tesekkur ederim aracimi bugun teslim aldim. 370 TL trafik sigortasi tutu. tescil islemlerini yapip ruhsatimi da aldim. aracim 2009 model 26.000 km de opak siyah renk sanirim en alt donanim celik jant ve sis fari yok ve arka camlar manuel 38bin civarina mal oldu

Selam,

ayın 18 de bende trafik sigortamı 322 tl ye yaptırdım bir evelki 267 tl idi nerdeyse % 20 artış , üstelik hasarsızlık indirimi de var zanedersem.. Devlet kendine ait yıllık tahsilatlarda zam oranını % 20 den aşağıya düşürmezken sanal enflasyon değerleri ile memurada % 8'i uygun görmesinin taktirini sizlere bırakıyorum..

Bu arada kaskonuzu kaça yaptırdınız..???

• quote:

Orijinalden alıntı: xtrafrozen

Merhaba,

Yakıt konusunu tam anlamıyla degerlendiremedim henuz fakat LPG konusunda kendi adıma kararsızım...

Sorum : Her calıstırışımda uyarısını aldıgım lastik basıncından nasıl kurturulurum ? :)

iyi gunler...

Aracınız hayırlı olsun,

lastik basıncı nasıl uyarı veriyor anlamadım.. Sorun mu var ki uyarı veriyor. Menu kısmına girerseniz lastık basıncını aktif et kısmında kapanıyor olması gerekir ..Araçtayken bakmam lazım veya kitapcığı yanınızda ise orada açıklama bulunuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: G774

quote:

Orijinalden alıntı: diegoforlan

iyi temennileriniz icin tesekkur ederim aracimi bugun teslim aldim. 370 TL trafik sigortasi tutu. tescil islemlerini yapip ruhsatimi da aldim. aracim 2009 model 26.000 km de opak siyah renk sanirim en alt donanim celik jant ve sis fari yok ve arka camlar manuel 38bin civarina mal oldu

Selam,

ayın 18 de bende trafik sigortamı 322 tl ye yaptırdım bir evelki 267 tl idi nerdeyse % 20 artış , üstelik hasarsızlık indirimi de var zanedersem.. Devlet kendine ait yıllık tahsilatlarda zam oranını % 20 den aşağıya düşürmezken sanal enflasyon değerleri ile memurada % 8'i uygun görmesinin taktirini sizlere bırakıyorum..

Bu arada kaskonuzu kaça yaptırdınız..???

inanın trafik sigortası iyice uçmuş bana anadolu, allianz ve axa oyak 500 TL civarı fiyat verdi. Kaskoyu önceki aracımdan devrettim ona 690 TL ödemiştim 100 TL fark aldılar B150 ye geçirmek için.

Buarada araç izlenimlerimi aktarmak istiyorum yaklaşık 1000 Km yol yaptım bayram tatilinde.

Araç kesinlikle konforlu ailemden ve binen arkadaşlarımdan aldığım tepkiler çok ferah rahat ve sessiz olduğu yönünde.

Almadan önce motor performansı ile ilgili yazılanları okumuştum açıkçası almadan önce kafa mı da karıştırmıştı ancak sakin kullanan biri olduğum için beni rahatsız etmedi

ancak özellikle dik yokuşlarda biraz zayıf kaldığı aşikar. Yani uçarı kaçarı araba kullanmıyorsanız sizi pek rahatsız etmez gibi bana yeterli geldi performansı ama göreceli bir kavram tabi

Aracım otomatik vites ve inanın şimdiye kadar kullandığım araçlarda bu kadar memnun kaldığım otomatik vites olmadı geçişler inanılmaz sarsıntısız hatta hissetmiyorsunuz bile buarada 7 vites olması uzun ve düz yolda gerçekten tasarruf için önemli faktör.

1000 Km civarında yol yaptım ortalama yakıt tüketimi 6.4 olarak gösterdi yol bilgisayarında. her çeyrek depoda ortalama 200 Km civarı yaptım hesaplarıma göre depo 60Lt

60*4,42= 265,2 TL full depo 800 Km civarı yol aldım 265,2/800= 0,3315 krş/km yapıyor yanlış hesaplamış olabilirim lütfen yanlışsam düzeltin:)

Eğer performans aramıyorsanız aile aracı olarak kullanacaksanız tavsiye ederim performans sizin için önemliyse bu araç sizi biraz üzebilir.

İç mekan ferahlığı, yüksek oturma düzeni gerçekten hiç yormuyor araç kullanırken. Özellikle uzun yolda bu rahatlığı daha fazla hissediyorsunuz.

Sormak istediğiniz konular olur ise elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Herkese iyi forumlar.

• Bende 2010 model beyaz renk 55000 km de b160 almayı düşünüyorum.(Kazasız) Yakın akrabamda tahminen 45.000 gibi fiyatı olacak. Bu araçların hepsinde esp var mı? (Genelde esp li araçlarda içeride esp on/off tuşu oluyor bunda göremedim.) Araç full sayılır. Otomatik park, bluetooth,park sensörü, bej döşeme, lastik basınç sensörü vs.) Arabayı kullanan kişi biraz fazla bastığını (ani hızlanmalar için) 10-11,5 lt ortalama olduğunu söyledi. Ben alrısam kesinlikle LPG düşünüyorum. Önceliğim ekonomi ve güvenlik...

Tuana arkadaşımız gerçekten açıklayıcı bilgiler vermiş, tşk.

1. Araç fiyatı nasıl? Aldığım takdirde memnun kalmazsam sattığımda zarar edermiyim?
    2. Hız meraklısı değilim, lpg taktırdığım taktirde ekonomi sağlar mı?
    3. Herşeyden önemlisi Güvenliği nasıl?
    4. Karşılaştırmak saçma belki ama vw jetta, toyata d4d, focus mu yoksa b160 mı?

• öncelikle bu araçlarda esp standart on/off tuşu yok, yolcu hava yastığını devre dışı bırakma yok. fiyat beyaz renge ve bej döşeme ki en çok istenen ve en çok yakışan renktir fiyatı iyi. dediğiniz fiyata alırsanız zararınız olmaz. lpg yarı yarıya yakıt ekonomisi sağlar ki tecrübeyle sabittir. 100 km de en fazla 10 litre lpg yakar (klima açıkken) çok şükür başımıza kaza gelmedi ancak aracı kullanırken güven hissediyorsunuz. 4. sorunuza gelince ben saydığınız markalar içinden sadece mercedesi seçerdim. önündeki yıldız size diğerlerinin veremeyeceği prestiji verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtrafrozen

Merhaba,

iyi gunler...

araba yürür vaziyetteyken direksiyondaki ok tuşlarına basın lastik basınç denetimi menüsü gelene kadar basın ve yazıyı gördüğünüzde size R tuşuna basın der. R tuşundan kasıt kilometre sıfırlama tuşudur. o tuşa basarsanız basınç ölçer çalışır veriyi hhafızaya alır. olası değişikliklerde sizi uyarır.

• 2004 model opel merivam var.2007 model b150 krom paket ile değiştirmek istiyorum.performans-konfor-güvenlik açısından ne gibi farklılıklar olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_ultras

2004 model opel merivam var.2007 model b150 krom paket ile değiştirmek istiyorum.performans-konfor-güvenlik açısından ne gibi farklılıklar olabilir ?

kıyası bile olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

quote:

Orijinalden alıntı: faruk_ultras

2004 model opel merivam var.2007 model b150 krom paket ile değiştirmek istiyorum.performans-konfor-güvenlik açısından ne gibi farklılıklar olabilir ?

kıyası bile olmaz...

tuna_23 selam,

size araç boşta iken yani dururken son gazdaki devir saati ile ilgili bir özel mesaj atmıştım.. Gözden kaçtı, okumadınız galiba, okuyup cevaplarsanız sevinirim.
  • gecikme için kusura bakmayın. bende de aynı 4000 devri biraz geçince gazı kesiyor. öyle zannediyorumki motoru korumak için ayarlanmış bir şey. mesela geçenlerde çok dik bir yokuş iniyordum vitesi manuele aldım. 1 vites komprosörde ineyim, frenlere fazla yüklenmeyeyim diye; ancak bir yerde araba 4000 devri geçince arıza lambası yandı. ve arabayı kendi frenledi gibi birşey oldu. neyse bir tamircide bilgisayara taktık bir şey yok dedi motoru koruma için yanmıştır lamba dedi. velhasıl arıza lambasını söndürdük bir sıkıntımız yok şükür. ama araba vitesteyken 6000 devri rahat görüyor sıkıntı yok yani.
  • quote:

gecikme için kusura bakmayın. bende de aynı 4000 devri biraz geçince gazı kesiyor. öyle zannediyorumki motoru korumak için ayarlanmış bir şey. mesela geçenlerde çok dik bir yokuş iniyordum vitesi manuele aldım. 1 vites komprosörde ineyim, frenlere fazla yüklenmeyeyim diye; ancak bir yerde araba 4000 devri geçince arıza lambası yandı. ve arabayı kendi frenledi gibi birşey oldu. neyse bir tamircide bilgisayara taktık bir şey yok dedi motoru koruma için yanmıştır lamba dedi. velhasıl arıza lambasını söndürdük bir sıkıntımız yok şükür. ama araba vitesteyken 6000 devri rahat görüyor sıkıntı yok yani.

Estağfurullah, sizin cevaplamıyacağinizi zaten düşünmedim, gözden kaçmıştır dedim. Bilgi için teşekkürler. Bu konuyu buraya yazmak istemedim. Hız konusu yanlış anlaşılıyor, hızlı kullanan biri de değilim (bu yollarda bu trafik canavarlarının bulunduğu bir ortamda buna cesaret etmek kolay değil zaten.. ) zaten öyle bir şey olsa bu araç ta bu beklentiyi karşılamıyor. Sadece deneme amaçlı testim de bu sonucu alınca çoğu kişi hayretle karşılayınca acaba bir sorun mu var diye düşünmeye başladım .

Sizde mutlaka denemiş olmalısınız, max kaç km gördünüz..? Bunu özel mesajda sormuştum ama burada yeniliyorum.. Beni serviste yanıltıyor olabilir..Kitapçığında belirtilen hızı kesinlikle geçmiyor..

• 160 km ye çıktım ancak daha da basmadım. gaz pedalına tam basmamıştım.
  • Tuna 23 ,

bilgi için teşekkürler.. Araç hareket etmezken, boşta, gaz sizdede 5000 den öteye gitmediğine göre aracın genel özelliği bu sorun edecek bir şey yok o zaman .. yanlız ben deneme esnasında 170 km de 5200-5300 devri geçemedim.. Yani devir saatindeki kırmızı bölgeyi hiç ulaşamadım.. ,

Neyse forumda bizim araçtan alıp aramıza katılanlar var , onlarda belki bu konuda bilgilerini paylaşırlar..

Herkese kazasız belasız, sakın (hız limitlerini aşmadan) ve keyifli sürüşler dilerim..

Not : yukarıda geçen hız otoyolda ve çok sakın bir zamanda kısa süre aralığında denenmiş olup, genel kullanış mizacıma tamamen terstir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 2 Eylül 2012; 12:09:45 >

• 06/09/2012 tarihi itibariyle yaptığım işlemler.
    1. yağ filtresi:15 TL
    2. hava filtresi:30 TL
    3. Motor yağı PETRONAS 5-30 5litre yağ: 80 TL
    4. würth motor iç temizleyici:30 TL
    5. bor katkısı: 50 TL
    6. işçilik: 50 TL

BUNLARIN HEPSİ ÖZEL SERVİSTE YAPILMIŞTIR
  • quote:

06/09/2012 tarihi itibariyle yaptığım işlemler.
    1. yağ filtresi:15 TL
    2. hava filtresi:30 TL
    3. Motor yağı PETRONAS 5-30 5litre yağ: 80 TL
    4. würth motor iç temizleyici:30 TL
    5. bor katkısı: 50 TL
    6. işçilik: 50 TL

BUNLARIN HEPSİ ÖZEL SERVİSTE YAPILMIŞTIR

Merhaba,
    Kullanılan parçalar orjinal mi yoksa muadilleri mi?
    Almanya'da yaşayan çok yakın arkadaşlarım var hatta zaman zaman bende giderim eğer elinizde orjinal parça numaraları varsa fiyat sordurabilirim. ben almanyadan getirtip burada serviste sadece işçilik ödemeyi düşünüyorum.
  • hava filtresi mercedes için üretilmiş MANN M266 filtre, yağ filtresi hengest marka. yetkili servislerde de bu filtre takılıyor.
  • Sehir ici minimum 9.5 lt./100 km gorebildim.. Daha asagıya cekmeyi basarabilen var mı? :)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.