Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
363.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şehir içi özellikle yoğun trafik ve dur kalklarda normal, bende 8-8,5 fakat sakın bir şehir trafiği var bizde (sakarya) , uzun yolda 90-100 km sabitleyici ile 7.2-7.5 lt arası.. üst hızlarda ise güzel bir yakış artışı sağlıyor..

ne olursa olsun esasında araçlar az yakıyor çok yakan vergiler..
  • Gecen hafta yogun bogaz trafigi dahil 50 TL benzinle 165 Km yaptim

2 gun once istanbul tekirdag arasi zaman zaman sehir ici zaman zaman otoyol koy yollari vs kullanimi ile sehir ici olan kisimlar harici hep cruise control kullandim 80-90 arasi hizlar 100 TL ile 365 Km yaptim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar geçin LPG ye korkusuzca binin arabanıza. arabanın tadını çıkarın. şehiriçi şehir dışı klimalı en fazla 100 km de 10 litre, ve performans kaybı yok.
  • Havalimani yolunda 5.6 yi gordum. Bebekten donerken bogaz ici koprusu trafiginde 15 i gordum. Kendimi mustang kullaniomus gibi hissettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar guvenlik hakkindada bilgi verim. Arabayi kiz arkadasimla ortak kullaniyoruz. Saolsun o kullanirken tam 4 tane kaza yaptik. Taksi yandan girdi yine ayni bolgeden agaca girdik otoparktan cikarken yine ayni taraftaki ayna kirildi birde kopruyolunda arkadan bir darbe yedik cok sukur hala yasiyoruz. Bilmiorm arabami saglam ecelimizmi gelmedi ama bakkala bile giderken ben kullanmaya ozen gosteriyorum.

• geçmiş olsun hava yastıkları açıldı mı?
  • Çok şükür birşeyimiz yok. Hava yastıkları da açılmadı sadece bölge bölge göçmeler var. Yan 2 kapı komple ve arka tamponun değişmesi lazım.
  • Merhabalar.

B kasalar için çok farklı paketler var. Acaba hangi pakette hangi donanım var.Her arabada standart olan donanımlar nelerdir. Yani B kasanın en boşunu alsak hangi donanımları almış oluruz. Özellikle hız sabitleyici her arabada var mı ?

Teşekkürler.
  • boyut ve spor paketler vardır. boyut pakette abs,klima,esp,elektrikli ön iki cam, audio 5 müzik sistemi,16 inch cantlar,far ve yağmur sensörleri, kararan dikiz ayna, katlanır ısıtmalı yan aynalar, soğutmalı torpido, lastik basınç kaybı uyarıcı sistem, ön ve arka park sensörleri 4 hava yastığı vs. eksiğim varsa arkadaşlar tamamlasınlar.
    spor pakette boyut pakete ek ve farklı olarak:dört cam otomatik, audio 20 ses sistemi (geniş ekranlı olan) bluetooth, 17 inch spor cantlar,spor süspansiyon,sis farı,hız sabitleyici ve sınırlayıcı tempomat, yarı deri döşeme,
    ayrıca spor pakete ek olarak alınabilen krom paket ön sis far yuvarlak çerçevesi ve ortadan geçen düz krom hat, direksiyondaki krom kollar vb çeşitli yerlerde krom uygulamalar.
    ışık pakette arka yolcu cam üstü tutacaklarda yolcuya özel ışıklar, önde sürücü yolcu ayrı ayrı okuma lambaları, bagaj aydınlatmaları
    ayrıca özel donanım olarak lamelli açılan cam tavan, otomatik park sistemi park asist, bej iç döşeme
    ben kendi arabamda olanları yazdım. şuna dikkat edin 2009 b150 ile 2010 ve 2011 b160 lar arasında fark yoktur. kasalar makyajlı kasadır (ön tampon ve yan aynalar farklı) paket farkı vardır. şöyleki 2011 b160 2009 b150 den daha az donanıma sahip olabilir. örneğin benim aracım2009 b 150 dir ama piyasadki b160 ların çoğundan daha donanımlı full donanımlı bir araçtır. ayrıca bu arabada en çok dışı beyaz, içi bej, cam tavanlı ve spor paketliler tutulmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

boyut ve spor paketler vardır. boyut pakette abs,klima,esp,elektrikli ön iki cam, audio 5 müzik sistemi,16 inch cantlar,far ve yağmur sensörleri, kararan dikiz ayna, katlanır ısıtmalı yan aynalar, soğutmalı torpido, lastik basınç kaybı uyarıcı sistem, ön ve arka park sensörleri 4 hava yastığı vs. eksiğim varsa arkadaşlar tamamlasınlar.
    spor pakette boyut pakete ek ve farklı olarak:dört cam otomatik, audio 20 ses sistemi (geniş ekranlı olan) bluetooth, 17 inch spor cantlar,spor süspansiyon,sis farı,hız sabitleyici ve sınırlayıcı tempomat, yarı deri döşeme,
    ayrıca spor pakete ek olarak alınabilen krom paket ön sis far yuvarlak çerçevesi ve ortadan geçen düz krom hat, direksiyondaki krom kollar vb çeşitli yerlerde krom uygulamalar.
    ışık pakette arka yolcu cam üstü tutacaklarda yolcuya özel ışıklar, önde sürücü yolcu ayrı ayrı okuma lambaları, bagaj aydınlatmaları
    ayrıca özel donanım olarak lamelli açılan cam tavan, otomatik park sistemi park asist, bej iç döşeme
    ben kendi arabamda olanları yazdım. şuna dikkat edin 2009 b150 ile 2010 ve 2011 b160 lar arasında fark yoktur. kasalar makyajlı kasadır (ön tampon ve yan aynalar farklı) paket farkı vardır. şöyleki 2011 b160 2009 b150 den daha az donanıma sahip olabilir. örneğin benim aracım2009 b 150 dir ama piyasadki b160 ların çoğundan daha donanımlı full donanımlı bir araçtır. ayrıca bu arabada en çok dışı beyaz, içi bej, cam tavanlı ve spor paketliler tutulmaktadır.

Teşekkürler. Oldukça aydınlatıcı oldu.

• Yaklaşık 1 sene sonra bu arabayı alma niyetindeyim. Açıkçası bir Mercedes'e sahip olma fikri bile beni heyecanlandırmaya yetiyor. Ancak okuduklarıma göre aşağıdaki bazı dezavantajları var.

DEZAVANTAJLARI
    1- Çok hızlı olmaması. (Bu konu beni pek rahatsız etmiyor)
    2- Yakıt tüketimi biraz yüksek gibi. (Bu sanki biraz rahatsız edebilir)
    3- Ayrıca parça fiyatları yüksek diye biliyorum. (Sürekli parça değişmeyeceğinden dolayı kabul edilebilir.)

AVANTAJLARI
    1- Yıldızı.
    2- Konforu
    3- Sağlamlığı
    4- Prestiji
    5- İç hacim genişliği
    6- Vitesi (CVT şanzımanı Honda'dan tanıyorum. Oldukça konforlu ve her 60.000 km'de bir yağ değişince sorunsuz bir şanzıman)
    7- ....

Ayrıca jantlar genellikle kaç inch olarak geliyor. Bazılarında 17" jant olduğunu gördüm. 17" jantın konforu kötü etkilemesi gibi bir durum var mı acaba? Yani Mercedes demek konfor demek. 17" lastik fiyatları tabii ki daha fazla. Bu jantı tercih etmenin avantajı nedir?

• 16" daha konforlu olur diyorlar ama ben de 17 " var. spor paket olduğundan 17" oluyor. spor paketin süspansiyonları daha serttir boyut pakete göre.
  • Bizim lastikler sizlere ömür. Sürekli lastık basıncını kontrl edın yazısı cıkıyor. Kafayı yedım. Jantlarda 17 onerdıgınız lastık varmı? Kıs lastıgı olması oncelıgımdır.
  • isim yapmış lastik almaya kalksan conti:587, miş:500 civarı 4 tane alsan 2000-2500 tl arası. ben yazlık 215/45/17 petlas almıştım yaklaşık 14000 km yaptım sıkıntı yaşamadım. bazen diğerlerine de şans vermek gerekir. ben şahsen kış lastiği alacak olsam petlas alırdım. zaten şu an marshall kar lastiklerim var ve kar da buz da çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım. tabiiki en nihayetinde karar da sizin para da...
  • 2008 model b 150 aracım var 2 aydır kullanıyorum.vites D konumunda hafif yokuşlardaayağımı frenden çektim mi geri kaçırmıyor ama dik yokuşalrda geri kaçıyor sanki vites N konumundaymış gibi geri akıyor acaba şanzımanla ilgili bir sıkıntı mı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baggior -- 28 Kasım 2012; 12:20:41 >
  • deneyip cevap yazarım ama ben hiç geri kaçırdığını hissetmedim.
  • 20 25 derece ve üstündeki eğimlerde oluyor 2 3 gün önce servise götürdüm bir problem yok dediler ama tam olarak ikna olamadım:(
  • yokuş aşağı dururken geri viteste de yapıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

isim yapmış lastik almaya kalksan conti:587, miş:500 civarı 4 tane alsan 2000-2500 tl arası. ben yazlık 215/45/17 petlas almıştım yaklaşık 14000 km yaptım sıkıntı yaşamadım. bazen diğerlerine de şans vermek gerekir. ben şahsen kış lastiği alacak olsam petlas alırdım. zaten şu an marshall kar lastiklerim var ve kar da buz da çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım. tabiiki en nihayetinde karar da sizin para da...

Tesekkur ederim petlesa sordum ama kis lastigi kalmamis mecbur yine normal alicaz.

• denemedim
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.