Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
363.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki arkadaşlar mercedes b150nin bakımları ve yedek parçaları daha mı pahalıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz_Zülal

...........
    Tek sıkıntım depo ile ilgili simit depo (Tomaseto marka şamandıra) 47 litrelik ortalama 30-42 litre alır dediler 31 litre aldı. Götürdüm şamandırayı değiştiler bu sefer 34 litre aldı. Açıkçası usta da neden olduğunu açıklayamadı hava sıcak falan dedi. Bilmiyorum şimdilik idare edelim. Siz değerli arkadaşların fikri varsa paylaşırsa sevinirim. ...............

Saygılarımla,

Tekrar hayırlı olsun, Tuna23 tank olayından bahsetmiş, ilk anda onunki de 28 lt aldığını fakat tank düzeltilince 42 lt çıktığını belirtmişti. Sizde tank nasıl duruyor.. Biliyorsunuz b serisinin yedek lastik yuvası eğik şekilde.. Eğik durması hacmi etkiler mi bilemiyorum oda ayrı bir konu mantıken etkilememesi lazım ama deneme yanılmada iyileşme olduğu gözüküyor..

Tuna23 bu konuda yazdığı mesaj aşağıdaki gibi..

quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

fikir tamamen ustama ait. zannedersem göğüs sökme yok. ama en güzel ve gizli yerde orası. lpg tankı simit olacaksa stepnenin yeri eğimlidir ve tank eğik kalır. lpg tankı simit olursa tankı yatay bırakmayın. yatayolunca 45 litrelik tank en fazla 28 litre alıyor. bende öyle oldu. sonradan tankın altını takozla besledik ve tank düz konuma geldi. 45 litrelik tank 38-42 litre lpg alıyor. bu da yaklaşık 400 km menzil demektir ki fena değil.
    yedek lastiği eve bıraktım 2 tane lastik tamir kiti aldım arabada duruyor. lastik patlarsa işe yarıyor. tecrübeyle sabit. ayrıca avm lerde kapalı parka girebilirsiniz.
    sadece bagaj tepsisini alt kademede kullanamıyoruz o da sıkıntı değil 1. kademede bagaj tabanı düm düz olduğundan sıkıntı yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

peki arkadaşlar mercedes b150nin bakımları ve yedek parçaları daha mı pahalıdır

60.000 bakımına yakında gideceğim, buradan size yazarım ama 1000-1500 tl konuşuluyor.. Daha önceki bakımlarını bilemiyorum çünkü ilk sahibi yaptırmıştı..
  • Selamlar

Bende bir b150 alma aşamasındayım nacizane fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 2009 model 26.000 km de bir araç yakın bir tanıdığımızdan alacağız sadece arka tamponda bir işlem görmüş o kadar. 40bin gibi bir fiyat konuştuk öncelikle fiyat olarak yorumlarınız nedir birde + ve - leri konularında bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dronebey -- 3 Ağustos 2012; 9:22:39 >
  • Sayı Forlan:)),

Alacağınız araçta hangi paketler var (spor, boyut, krom gibi...)? Bunları yazarsanız size fiyat konusunda yardımcı olabiliriz.

Bende 2 ay önce 2009 model B150 aldım. B150 konusunda tercihinizin doğru olduğunu düşünüyorum. Yakıtı dışında hiç ama hiç tereddüt etmeyin. Yakıt olayını da ben LPG ile hallettim tavsiye ederim.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegoforlan

Selamlar

Bende bir b150 alma aşamasındayım nacizane fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 2009 model 26.000 km de bir araç yakın bir tanıdığımızdan alacağız sadece arka tamponda bir işlem görmüş o kadar. 40bin gibi bir fiyat konuştuk öncelikle fiyat olarak yorumlarınız nedir birde + ve - leri konularında bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Selam,

Fiyat konusunda bir şey diyemem, emsallerine ve piyasaya bakmalısınız ..(sahibim.com da benzerlerine bakınız..) Benim her zamanki fikrim; ilk kullanıcılı, bildik ve temiz araba ise her zaman piyasanın 1-2 fazlasını bile vermek en doğrusudur. İkinci el almak çok riskli bir işlem..

Araçın eksileri bence yok bazılarına göre olabilir bu bakış açısıdır. Hız tutkunu için ideal değil, yakıt bana göre 1.6 motor ve 1350 kg için güzel.. Sadece şehir içinde fazla yakıyor uzun yolda 7-8 lt yakmakta.. geçende acelem yokken 80 sabitledim 6,1 ortalama yaptı.. Araçlar çok yakmıyor devlet fazla yaktırıyor..

Benim tavsiyem maden tanıdıktan alıyorsunuz bir deneme sürüşü yapıp öyle karar veriniz. Deneme sürüşünü de kısa mesafelerde yapmayınız şöyle 10-20 km kullanınız..

hayırlısı olsun..

• spor paketse fiyatı gayet iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz_Zülal

...............

quote:

Orijinalden alıntı: tuna23

.................
    Oğuz_Zülal ve tuna23 , selamlar,

Size xenon far ile ilgili soru soracaktım. Benim araçta sonradan takma xenonlar var, sağ kısa xenon 2 ay önce söndü, ya temassızlık yada kesildi diye düşünmüştüm vede 60000 bakımına gideceğim için öyle duruyordu..

geçen hafta 60000 bakımına gittim servis bunlar orijinal değil deyip müdahale edemeyiz dediler, siz dışarıda yaptırın zaten kalitesiz bir ürün deyip sadece yanmayan fara şimdilik aracın ampulü olan H7 ampul taktılar..Yani biri xenon biri h7 oldu. Kendi orijinal xenonları için ise 1000 tl yakın fiyat söylediler..

Ben mevcut xenon'ların aydınlatmasından memnun değildim. Fakat şimdi sağa orijinal h7 takılınca onunda yetersiz olduğunu gördüm.. Baştan hepsini H7 yapayım diye düşündüm ama yetersizliğini görünce gene xenon yönelme eğilimindeyim.

Gelellim sizin fikrinize ;

1-Araçlarınızda hangi ampul var
    2-Aydınlatmasından memnun musunuz
    3-XENON varsa hangi marka ve model
    4-Mercedesler'de en sorunsuz hangi markadır..
    5-Marketlerde çeşitli xenon ampüller var (kit değil) alsam olurmu ?Benim balastlarla çalişir mi ? (H7 COOL BLU 45 tl idi çifti (tekzende) H7 osram lamba 17 tl gibi fiyattı..)

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim..

• aleyküm selam. arabamda hangi ampül var bakmadım. ancak bir süre xenon araştırdım. şu anki aydınlatması gayet iyi. far yükseklik ayarı 3 numarada. ve kısa farım bana yetiyor. hatta çoğu zaman uzun fara gerek duymuyorum. ancak araba uzaktan gelirken bakınca sarı farlar göz zevkime uymuyor. eğer xenon taktırırsam philips 4500-6000 k taktırmayı düşünüyorum. 6000 k nın üstü iyi aydınlatmıyormuş özellikle yağmurlu havalarda. farlarımız zaten mercekli olduğundan xenon iyi sonuç verir diyorlar. ben şu an bekleme modundayım. far ampullerinden biri yanarsa ilk tercihim beyaz ampul olacak hoşuma gitmezse xenona geçeceğim. araştırmalarımın sonucu bu.
  • Merhabalar arkadaşlar,

Benim araçta orjinali neyse o, zenon falan yok. Takmayı da düşünmüyorum.

Görüşmek üzere,
  • Cevaplar için teşekkürler,

bende bir önceki aracımda kendi aydınlatmasını kullandım, xenon ihtiyacı duymadım, Merceksiz ve orjinal olmayan xenonlara trafikte bayağı kızıyordum. Mercedeste ise aldığımda vardı satan arkadaş taktırmış. Mercekli olması trafik için iyi ama bana yetersiz geldi. Bunun üzerine de biri sondü onun yerine şimdi orijinal h7 taktık kı oda bana göre yetersiz gibi.. Uzunlar süper ama her zaman kullanmak mümkün değil..

neyse biraz araştırma yapıp far işini halletmeliyim , muayene yaklaşıyor..
  • bende sonradan xenon taktırdım , mercekli olduğu için standart ampulden daha net ve keskin bir ışık veriyor. tavsiye ederim

ki ben en ucuzundan taktırdım 200 tl gibi birşeydi.

en net beyaz ışık 4000-4300 k ben bulamadım 6000 k taktırdım , hafif mavi.

en iyisi bir oto aksesuarcısına gidip deneyip görmek. rengi tutmaz , ışığı titer, arıza göstergesi yanar vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiki bu forum oluşturulmuş,sizlerin verdiği bilgiler aracı alırken çok fazla yararlı oldu ve sonunda 2011 model B 160 sport paket sunrooflu 20000 km mavi renk alabildim.
    Herkese tşk ederim.
    Bir sorum olacak orginal navigasyon taktıran arkadaş oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: G774

Cevaplar için teşekkürler,

bende bir önceki aracımda kendi aydınlatmasını kullandım, xenon ihtiyacı duymadım, Merceksiz ve orjinal olmayan xenonlara trafikte bayağı kızıyordum. Mercedeste ise aldığımda vardı satan arkadaş taktırmış. Mercekli olması trafik için iyi ama bana yetersiz geldi. Bunun üzerine de biri sondü onun yerine şimdi orijinal h7 taktık kı oda bana göre yetersiz gibi.. Uzunlar süper ama her zaman kullanmak mümkün değil..

neyse biraz araştırma yapıp far işini halletmeliyim , muayene yaklaşıyor..

Bügün de sol xenon söndü bende bir arkadaşin tavsiyesi ile xenonları sökerek OSRAM H7 COOL BLUE taktırdım. Şu an için denenmedi ama inşallah memnum kalırım yoksa tekrar xenonlara döneceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: musba

İyiki bu forum oluşturulmuş,sizlerin verdiği bilgiler aracı alırken çok fazla yararlı oldu ve sonunda 2011 model B 160 sport paket sunrooflu 20000 km mavi renk alabildim.
    Herkese tşk ederim.
    Bir sorum olacak orginal navigasyon taktıran arkadaş oldu mu?

Öncelikle hayırlı olsun,

sorunuza gelince orjinal nagivasyondan kasıt mercedese ait diyorsanız ben hiç rastlamadım türkiye uygulaması var mı bilmiyorum. Eğer ön konsolu değiştirip OEM multimedya taktırırsanız nagivasyon elde edebilirsiniz..Benim araçta mevcut resimlerine bakabilirsiniz.. Türkiye'deki fiyatı 2000-2500 tl yurt dışından getirtirseniz 500-700 dolar civarında.. ebayda aratabilirsiniz..

• Arkadaşlar selamlar,

Bende aranıza katılmış bulunuyorum 2009 Model B150 için anlaştım. Çarşamba günü aracı teslim alacağım. Öncelikli konum kasko şuan bakınıyorum sizlerin yaptırdığı kasko ücretlerini paylaşmanız mümkün müdür?
  • öncelikle hayırlı olsun. arabanızın rengi, donanımları nedir ve kaça aldınız. benim 2009 b150 yi 3. hasarsızlık indirimimden dolayı 840 tl güneş sigortadan yaptırmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegoforlan

Arkadaşlar selamlar,

Bende aranıza katılmış bulunuyorum 2009 Model B150 için anlaştım. Çarşamba günü aracı teslim alacağım. Öncelikli konum kasko şuan bakınıyorum sizlerin yaptırdığı kasko ücretlerini paylaşmanız mümkün müdür?

Selam, geçen sene şu günlerde anadolu sigortaya 1100 tl yaptırmıştım. sigorta bedeli o zaman 54000 tl idi (2010 model). Ayın 18 de trafik sigortam da doluyor. Sizde trafik sigortasını vede kaskoyu kaça ve kime yaptırdığınızı bildirirseniz sevinirim..

tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..
  • 3 ay (4000KM) 2011 model b160 kullandım, tek kelime ile rezalet. Şu an 2011 Mazda 3 kullanıyorum ve şükrediyorum.
  • iyi temennileriniz icin tesekkur ederim aracimi bugun teslim aldim. 370 TL trafik sigortasi tutu. tescil islemlerini yapip ruhsatimi da aldim. aracim 2009 model 26.000 km de opak siyah renk sanirim en alt donanim celik jant ve sis fari yok ve arka camlar manuel 38bin civarina mal oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.