Şimdi Ara

B ve C Segmenti arasindaki farklar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
23.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

quote:

quote:

peki rapid ve toledoya ne diyorsunuz?içi en az octavia jetta leon kadar geniş keza diz mesafesi de.bagaj desen devasa.sadece iç plastikleri biraz sert.olsun o da iç plastikleri öpecek halimiz yok.belki ileride sert yapıısndan ötürü gıcırtı yapmaya başlayabilir o kadar.

bilmediğimden soruyorum : rapid ,toledo,301, c-elyse,symbol gibi araçların güvenlik testleri var mı?
    bana bu araçlar şirket aracı veya tamamen ekonomik olsun diye üretilmiş bi çok şeyden taviiz verilmiş araçlar gibi geliyor...
    Mesela bu araçalrda devasa bagajlar var , nerdeyse D sınıflarından büyük. Nasıl oluyor da oluyor ; B sınıfında bu kadar büyük bagajlar ?
    İç hacimleri keza geniş , bu arabalar açıkcası güvenlik konusunda beni endişelendiriyor...

rapid toledo güvenlikten 5 yıldız almış araçlar.ama bakın sadece rapid ve toledo diyorum diğerlerinin güvenik testlerine katılmamış.ve toledoya dikkat ederseniz boş modeli olan referance modelinde tüm güvenlik ekipmanları tam ve donanımlı araçlar.içleri de enteresan bir şekilde çok geniş.bagajları liftback yani camla birlikte açılıyor çok geniş nasıl yapıyorlar bilmiyorum.tabi sürüş konforu ve iç mekan malzeme kalitesi hariç alt takım motor ve kasa güvenli ve çok sağlam yani bir üst sınıf c sınıfıyla aynı.

Rapid ve Toledonun 5 yıldız aldığını bilmiyordum
    Peki bu arabaların platformu ne ? mqb mi?
    Bi de şu dikkatimi çekti , vag yeni nesil araçlarında hep 4 lt altı değerler yakalarken rapidde mesela 4.4 ortalaması var.
    Motor eski tip mi kullanılıyor acaba ?
    Hocam 5 yıldızı da varsa cidden tercih edilebilecek araçlar...

yani eski tip motor kullanıyor.ama 1.2 tsi 8valf mesela toledo ama aynısını 200 kg ağır jettada kullanıyor motor verimsiz ve çok yakıyor.ama toledo ve rapid 200 kg daha hafif olduğu için araca çok rahat yetiyor.bence 1.2 tsi babalar gibi alınıp senelrce binilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki rapid ve toledoya ne diyorsunuz?içi en az octavia jetta leon kadar geniş keza diz mesafesi de.bagaj desen devasa.sadece iç plastikleri biraz sert.olsun o da iç plastikleri öpecek halimiz yok.belki ileride sert yapıısndan ötürü gıcırtı yapmaya başlayabilir o kadar.

bilmediğimden soruyorum : rapid ,toledo,301, c-elyse,symbol gibi araçların güvenlik testleri var mı?
    bana bu araçlar şirket aracı veya tamamen ekonomik olsun diye üretilmiş bi çok şeyden taviiz verilmiş araçlar gibi geliyor...
    Mesela bu araçalrda devasa bagajlar var , nerdeyse D sınıflarından büyük. Nasıl oluyor da oluyor ; B sınıfında bu kadar büyük bagajlar ?
    İç hacimleri keza geniş , bu arabalar açıkcası güvenlik konusunda beni endişelendiriyor...

rapid toledo güvenlikten 5 yıldız almış araçlar.ama bakın sadece rapid ve toledo diyorum diğerlerinin güvenik testlerine katılmamış.ve toledoya dikkat ederseniz boş modeli olan referance modelinde tüm güvenlik ekipmanları tam ve donanımlı araçlar.içleri de enteresan bir şekilde çok geniş.bagajları liftback yani camla birlikte açılıyor çok geniş nasıl yapıyorlar bilmiyorum.tabi sürüş konforu ve iç mekan malzeme kalitesi hariç alt takım motor ve kasa güvenli ve çok sağlam yani bir üst sınıf c sınıfıyla aynı.

Rapid ve Toledonun 5 yıldız aldığını bilmiyordum
    Peki bu arabaların platformu ne ? mqb mi?
    Bi de şu dikkatimi çekti , vag yeni nesil araçlarında hep 4 lt altı değerler yakalarken rapidde mesela 4.4 ortalaması var.
    Motor eski tip mi kullanılıyor acaba ?
    Hocam 5 yıldızı da varsa cidden tercih edilebilecek araçlar...

yani eski tip motor kullanıyor.ama 1.2 tsi 8valf mesela toledo ama aynısını 200 kg ağır jettada kullanıyor motor verimsiz ve çok yakıyor.ama toledo ve rapid 200 kg daha hafif olduğu için araca çok rahat yetiyor.bence 1.2 tsi babalar gibi alınıp senelrce binilir.

Alıntıları Göster
    valla 1.2 tsi toledo referance sıfırı 36900 dü.tek eksiği 16 inç alimunyum jant ve hızsabitleme sis farı onlarda 1000 tl.o 1000 tl de sıfır indiriminiz.2014 de bu 36900 39000 tl olur.olmadı 2. el az kullanılmış şöyle 3000-5000 kmde 35000 tlye alır o devasa bagajıyla senelerce kullanırsınız.1100 kg olduğu için şehir içi de çok yakmazsınız.ben ciddid ciddi düşündüm bu araçtan daha uygun şartlısı yok yok.

• quote:

valla 1.2 tsi toledo referance sıfırı 36900 dü.tek eksiği 16 inç alimunyum jant ve hızsabitleme sis farı onlarda 1000 tl.o 1000 tl de sıfır indiriminiz.2014 de bu 36900 39000 tl olur.olmadı 2. el az kullanılmış şöyle 3000-5000 kmde 35000 tlye alır o devasa bagajıyla senelerce kullanırsınız.1100 kg olduğu için şehir içi de çok yakmazsınız.ben ciddid ciddi düşündüm bu araçtan daha uygun şartlısı yok yok.

Alıntıları Göster
    b-c farkı, şehir içinde değil, şehirler arası yollarda ''bariz'' biçimde belli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

b-c farkı, şehir içinde değil, şehirler arası yollarda ''bariz'' biçimde belli oluyor.

Alıntıları Göster
    B sınıfı arabayla uzun yol yapacağıma otobüse binerim öyle anlatıyım farkını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilloo

Alıntıları Göster
    B sınıfında yalıtım C sınıfına göre daha zayıf olur.
    B sınıfında bagaj C sınıfına göre daha küçük olur.
    B sınıfında arka diz mesafesi C sınıfına göre daha dar olur.(Bazı istisna modeller var)
    B sınıfında C sınıfına göre daha küçük boyutta lastik ve jant kullanılır bundan dolayı konfor ve yol tutuş farkı olur.
  • quote:

bence fazla abarttınız okadar da değil arabanın rahatlığı otobüsle kıyaslanamaz bence o araç broadway olsa bile
  • B sınıfında çok bağlantılı bağımsız süspansiyon yok.
    C sınıfının genelinde var ki 3000 tl lik bir fark deniliyordu, tabiki konfor da sağlıyor,
    genişlik,kalite ve konfor söylendi zaten.
    ayrıca b sınıfında hava yastığı daha az oluyor, 2-6 gibi.
    ama c sınıfında 4-9 hava yastığı olabiliyor. Bir hava yastığı bin tl derler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

B ile C arasında çok fazla fark var.. C ile D arasında o kadar aşırı değil mesela. Bir Golf ile Passat arasında dağlar kadar kalite farkı yok neredeyse aynı hatta yeni Golf daha kaliteli bile denilebilir yer yer.. Ama polo ile Golf arasında fark çok fazla..

Şuan C segmenti bir araca biniyorum.. Aralık ayında şu indirimler olduğunda,chevrolet in çekilmesi falan muhabbetı olduğunda Aveo Sedan 1.3 LTZ yi 34.500 Tl ye bulmuştum tanıdık vasıtasıyla.. Fakat almamıştım gidip 2. el 308 aldım. Dün oto yıkamada bi aveo gördüm ltz sedan bi inceleyim dedim içine oturdum falan.. İyiki almamışım dedim. Gerçekten çok kalitesiz geldi.

Yani buradan şu sonuçta çıkarılabilir ; 0 km B segmenti alacağıma 2. el C segmenti alınır

c segmenti araç sahibi oldugunu ilk paragraftan anlaşılmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

B sınıfında çok bağlantılı bağımsız süspansiyon yok.
    C sınıfının genelinde var ki 3000 tl lik bir fark deniliyordu, tabiki konfor da sağlıyor,
    genişlik,kalite ve konfor söylendi zaten.
    ayrıca b sınıfında hava yastığı daha az oluyor, 2-6 gibi.
    ama c sınıfında 4-9 hava yastığı olabiliyor. Bir hava yastığı bin tl derler.
    Boyut

güvenlik

Malzeme kalitesi

Açısından bazen bariz bazen de daha küçük farklar vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Boyut

güvenlik

Malzeme kalitesi

Açısından bazen bariz bazen de daha küçük farklar vardır.

Alıntıları Göster
    Araba sizin için ARAÇ sa B sınıfı alınabilir fakat benim gibi,
    Araba sizin için AMAÇ ise minimum C-D sınıfı alınmalıdır..

Nacizane görüşüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

quote:

B ile C arasında çok fazla fark var.. C ile D arasında o kadar aşırı değil mesela. Bir Golf ile Passat arasında dağlar kadar kalite farkı yok neredeyse aynı hatta yeni Golf daha kaliteli bile denilebilir yer yer.. Ama polo ile Golf arasında fark çok fazla..

Şuan C segmenti bir araca biniyorum.. Aralık ayında şu indirimler olduğunda,chevrolet in çekilmesi falan muhabbetı olduğunda Aveo Sedan 1.3 LTZ yi 34.500 Tl ye bulmuştum tanıdık vasıtasıyla.. Fakat almamıştım gidip 2. el 308 aldım. Dün oto yıkamada bi aveo gördüm ltz sedan bi inceleyim dedim içine oturdum falan.. İyiki almamışım dedim. Gerçekten çok kalitesiz geldi.

Yani buradan şu sonuçta çıkarılabilir ; 0 km B segmenti alacağıma 2. el C segmenti alınır

Alıntıları Göster
    Fark temelde izolasyon ve hacim farkı, onun dışında zemin iyi ise yüksüz b-c arasında yol tutuş ve konfor farkı yok. Zemin kötü ise 4 teker bağımsız süspansiyona sahip c'ler hissedilebilir fark yaratır.

Yüklüyken b segmenti araba'nın sürüş özellikleri çok büyük oranda kaybediyor, c'de bu daha az, d segmentinde hemen hiç fark yok, hatta yüklüyken süspansiyonları daha çalışan bile var, mondeo gibi... Uzun yolda çok fark varmış gibi hissedilmesinin sebebi temelde bu ve başta dediğim gibi izolasyon bana göre.

• quote:

quote:

Hocam ben kendime göre yorumladım tabi b segmenti aracım olsa belki de diyecektim ki b ile c arasında fark çok az falan

Ama objektif olmaya çalıştım gerçekten b segmenti araçlar basit geliyor.. misal ford da yeni focus ile mondeo arasında kalite farkı çok az, vw de öyle , peugeot da öyle.. Yeni civic ile yeni accord a bakın oda öyle.. Ama bir de jazz a bakın çok basit kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FinalVerdict93

quote:

quote:

Hocam ben kendime göre yorumladım tabi b segmenti aracım olsa belki de diyecektim ki b ile c arasında fark çok az falan

Ama objektif olmaya çalıştım gerçekten b segmenti araçlar basit geliyor.. misal ford da yeni focus ile mondeo arasında kalite farkı çok az, vw de öyle , peugeot da öyle.. Yeni civic ile yeni accord a bakın oda öyle.. Ama bir de jazz a bakın çok basit kalıyor.

Alıntıları Göster
    Aracım 14 yaşında bir B sınıfı otomobil. 110 KM sürat ile giderken 3000 devir çeviriyor. Daha üstüne çıkarsanız hem çok yakıyor hem motor sesini içeri vermeye başlıyor. 130 KM süratten sonra da içeri rüzgar sesi almaya başlıyor.
    Otobanda 130 KM süratle seyrediliyor olsa da 10 sene öncesi için uzun yolda da gidebilecek bir araba. Kaldı ki ben 700 KM yol gittim, yorgunluk hissetmedim pek. 110-120 bandında gittiğim için olsa gerek.
    Ancak iç malzeme kalitesi şaşırtıcı derecede 2000 model olmasına rağmen takırtı tukurtu yok. Sadece sağ kapı kilidinin üstündeki pimi ses yapıyor. O da "Benim işçiliğim şöyle iyi böyle iyi" diyen bir usta pimi takarken onu tutacak plastik parçasını takmamış. Ara da bul. O yüzden o tıkırdıyor ben de kapıları kilitliyorum sorun kalmıyor.
    Önü gayet geniş arkası birazcık dar.
    Ama fiyat olarak muadili C sınıfı araçlardan (Atıyorum o yıllara ait Golf veya Bora'dan) çok daha ucuza aldım. İleride sıfır araba alacak olursam ya B sınıfı ya D sınıfı alırım. C düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Aracım 14 yaşında bir B sınıfı otomobil. 110 KM sürat ile giderken 3000 devir çeviriyor. Daha üstüne çıkarsanız hem çok yakıyor hem motor sesini içeri vermeye başlıyor. 130 KM süratten sonra da içeri rüzgar sesi almaya başlıyor.
    Otobanda 130 KM süratle seyrediliyor olsa da 10 sene öncesi için uzun yolda da gidebilecek bir araba. Kaldı ki ben 700 KM yol gittim, yorgunluk hissetmedim pek. 110-120 bandında gittiğim için olsa gerek.
    Ancak iç malzeme kalitesi şaşırtıcı derecede 2000 model olmasına rağmen takırtı tukurtu yok. Sadece sağ kapı kilidinin üstündeki pimi ses yapıyor. O da "Benim işçiliğim şöyle iyi böyle iyi" diyen bir usta pimi takarken onu tutacak plastik parçasını takmamış. Ara da bul. O yüzden o tıkırdıyor ben de kapıları kilitliyorum sorun kalmıyor.
    Ama fiyat olarak muadili C sınıfı araçlardan (Atıyorum o yıllara ait Golf veya Bora'dan) çok daha ucuza aldım. İleride sıfır araba alacak olursam ya B sınıfı ya D sınıfı alırım. C düşünmüyorum.

Hocam aracinizin marka modeli nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende c sinifi araclari bek sevmiyorum. B segmenti araclar sert plastik oluyor. C sinifinda ise 1 2 parcayi yumusak plastik yapiyorlar. İdareten iste.

Misal b segmenti arac olarak aveo kullaniyorum. Bir kasisten gecerken on amortisorler gayet c sinifi bir arabayi aratmazken arka amortisorler fiat doblo gibi sizi ziplatiyor. Ayni sekilde on koltuklar cok kaliteli ve c segmenti gibi iken arka koltuklar cok rahat degil. Yani aveonun sadece on 2 koltugunda oturursaniz aracin c segmentinden cok bi eksigi yok. Lakin arka taraf pek oyle soylemiyor. Gerci bana ne arka taraftan arkadakiler dusunsun :)

C segmenti araclar ile b segmenti araclar arasinda cok da bir kalite farki yok. Misal aveodan inip sirketin jettasina bindigimde aman aman bir fark hissetmezken mercedesen inip jettaya bindigimde daglar kadar farki hissedebiliyorum.

B sinifi araclar daha once bahsettigim gibi sehir ici odakli. 40 dk veya 1 saat kullaniyorsunuz. Yumusak koltuk yerine tahta iskemle bile koysalar kalitesizligi cok dfarketmezsiniz. Lakin 3 4 saat gecirince anlarsiniz ne kadar rahatsiz oldugunu.

B segmenti araclar ayagimi yerden kessin diye tercih edilebilir. C segmenti b segmentinin biraz daha kalitelisi. Araclar ozellikle d segmentinde mercedes bmw gibi arabalarda bambaska birseye burunuyor. Passat cok eski teknoloji oldugu icin artik guncel c segmenti araclardan daha kaliteli degil ne yazikki. Yukarida bir arkadas da bahsetmis zaten golf bile daha kaliteli hissettiriyor diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon86

quote:

2000 VW Polo hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: falcon86

quote:

2000 VW Polo hocam.

Bu kadar olur ya.Tahmin etmistim ayni aractan bizde de var gumus grisi.Muazzem kaliteli bir arac.Bizimkinde de goguslukte hic ses yok.Ayrica 2013 aveom da var.Inan 2000 model polonun ic mekani aveomdan kat kat kaliteli...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

bence fazla abarttınız okadar da değil arabanın rahatlığı otobüsle kıyaslanamaz bence o araç broadway olsa bile

Rahat olmasına otobüsten rahatta can güvenliği çok düşük bence ben hızlı giderim uzun yolda tır solladığımda araç savruluyor resmen B sınıfıysa o yüzden B sınıfı araçla uzun yol yapmam bidaha

• B sınıfı ile uzun yol yapılıyor ve pek sorun olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

Rahat olmasına otobüsten rahatta can güvenliği çok düşük bence ben hızlı giderim uzun yolda tır solladığımda araç savruluyor resmen B sınıfıysa o yüzden B sınıfı araçla uzun yol yapmam bidaha

daha önce lüks arabalar sürüpte sonra b sınıfı sürdüyseniz dediğiniz doğrudur ama biz 12 yıldır broadway sürüyoruz kabak lastiklerle uzun yolda pek sıkıntı yaşamıyoruz ki yeni b sınıfları broadwayden çok üstün

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.