Şimdi Ara

B ve C SEGMENTİNDE-EN İYİ YOL TUTAN ARAÇ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
34.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mercedes C ve BMW 3 serileri Accord, Avensis, S60 ile aynı sınıftadır, yani D.

Premium özelliklerle birlikte fiyatları ve aktarmadaki farklılıklarla birlikte iç mekan genişliği bu araçları birbirinden ayırır.

Ama bu ayrım segmentleri değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 12 Temmuz 2011; 0:47:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Mercedes C ve BMW 3 serileri Accord, Avensis, S60 ile aynı sınıftadır, yani D.

Premium özelliklerle birlikte fiyatları ve aktarmadaki farklılıklarla birlikte iç mekan genişliği bu araçları birbirinden ayırır.

yok hocam öyle olsaydı mercedes C serisi demezdi ona. D serisi derdi. mercedes bu mutlaka bu şekilde bir mantık gütmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 12 Temmuz 2011; 0:46:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

abuk subuk smiley koymaya gerek yok.

o zaman Euro Ncap'e ve onu resmi test kuruluşu kabul eden otomotiv firmalarına mail atalım biz segment karmaşasına son verdik siz yanlış yoldasınız diye. bmw'ye de söyleyelim 5 serisini E sınıfı diye de satmasın. bütün dünyanın meşruluğunu tanıdığı kurumun sınıflandırmasını sunuyoruz ama cevap mercedes öyle isim koymazdı oluyor. hayat çok garip kuşlar falan...

Arkadaşım saf mısın sen? Mercedes'in Bmw'nin Lexus'un çok da umurunda hangi kurumun aracını hangi segmentine koyduğu.Markalar kendi içerisinde bunun sıralaması zaten yapıyor.Ürün gamına göre selefinin kalitesinin çok üstünde veya çok altında araçları üretiyor.Araç sınıflandırılması Lüks markalarda o kadar önemli bir şey değil çünkü araçları kaliteli olduğu için bulunduğu sınıf ne olursa olsun fark etmiyor.Ben sadece olması gerekeni söyledim.ona bakarsan yarın toyota yaris sedanı getirsin 3 aşağı 5 yukarı C segmentte bir kaç araçla aynı boyda desin ki bu C segment olur mu? Yarisin yeri bellidir.Sınıfları markalar ürün gamına göre sıraya koyar...

• quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

abuk subuk smiley koymaya gerek yok.

o zaman Euro Ncap'e ve onu resmi test kuruluşu kabul eden otomotiv firmalarına mail atalım biz segment karmaşasına son verdik siz yanlış yoldasınız diye. bmw'ye de söyleyelim 5 serisini E sınıfı diye de satmasın. bütün dünyanın meşruluğunu tanıdığı kurumun sınıflandırmasını sunuyoruz ama cevap mercedes öyle isim koymazdı oluyor. hayat çok garip kuşlar falan...

Arkadaşım saf mısın sen? Mercedes'in Bmw'nin Lexus'un çok da umurunda hangi kurumun aracını hangi segmentine koyduğu.Markalar kendi içerisinde bunun sıralaması zaten yapıyor.Ürün gamına göre selefinin kalitesinin çok üstünde veya çok altında araçları üretiyor.Araç sınıflandırılması Lüks markalarda o kadar önemli bir şey değil çünkü araçları kaliteli olduğu için bulunduğu sınıf ne olursa olsun fark etmiyor.Ben sadece olması gerekeni söyledim.ona bakarsan yarın toyota yaris sedanı getirsin 3 aşağı 5 yukarı C segmentte bir kaç araçla aynı boyda desin ki bu C segment olur mu? Yarisin yeri bellidir.Sınıfları markalar ürün gamına göre sıraya koyar...

tamam hocam kabul ediyorum. haklısın hemen yarın atıyorum maili euro ncape. kendince her mantık kuranı kabul ediyorlarmış.

tabi bu arada F segmentini de S segmenti olarak değiştirmeleri gerekiyor. ne de olsa mercedes S Class demiş. yoksa F Class derdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 12 Temmuz 2011; 0:56:15 >

• sonuç olarak herkes kendi sınıflandırmasını yapmasın, evrensel bir standart belirlensin diye resmi kurum ve kuruluşlar bu sıralamayı yapmışlar. bu kuruluşlardan biri de euro ncap. dolayısıyla onun belirlediği standartlar da tabi ki bize ışık tutacak. o nedenle kendi segmentimizi uydurmak yerine belli standartlar çerçevesinde belirlenmiş ve otoritelerin kabul ettiği segmentleri benimsemek de yarar var.
  • Yahu arkadaşlar 1 kişi bilmiyor yada yanlış dedi diye konu nereden nereye geldi.

Segment konusunu,segment ile alakalı konu içeren bir başlık altında tartışırsanız hem bu konu saçma sapan bir yere gelmeyecek hem de "segment" olayını merak eden arkadaşlar o konu içerisinde bilgilenecek.Daha bugün açılan bir konuya davet etmek istiyorum sizi,buyrun:

http://forum.donanimhaber.com/m_50659295/tm.htm
  • BMW 1 serisine B segmenti diyen,

Mercedes C serisine ismine bakıp C segmenti diyen,

BMW 3 Serisine C segmenti diyen ,

Arkadan itişli araba yol tutmaz diyen,

BMW 1 serisi yol tutmaz, anca yanlarsın diyen,

İmzasında Mazda logosu var diye arabaların padişahı Mazda'dır, en iyi o yol tutar, en iyi o gider alayına diyen,

İmzasında Hyundai var diye Hyundai tüm araçlardan hem iyidir hem ucuzdur diyen,

.....

Bu konu efsane olur , başka bir şey demiyorum..

Konu başlığına dönersek, stock haliyle B ve C segmenti kıyaslandığında en iyi yol tutuş :

C segmenti : BMW 1 serisi
    B segmenti : Ford Fiesta - Mazda 2

olarak dikkate alınız. ( C segmenti kesin bilgi ama B için foruma yazılanları kıyas alıyorum )

• B segmetinde Mazda deneyimim olmadı ama değişik modellerde Fiesta, Clio, Palio, Albea,206 vs gibi arabaları deneme fırsatım oldu.
    Fiesta gerçekten yol tutuş olarak kullandığım B segmenti arabalardan en iyisiydi.
    Ama süspansiyon olarakta en kötülerindendi.
  • C Sınıfı : (1)Lancer (2) Focus II (Mazda 3)...
  • C sınıfında en iyi yol tutuş BMW 1 serisi olsa gerek.
  • Aman Tanrım ! Bu kadar birbirine girmiş millet ! Kıvılcım bekliyoruz demek ki
  • japonlar fıs a3 bmw 1 ve golf c segmentte yol tutuşlarıyla öne çıkarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: asoz

BMW 1 serisine B segmenti diyen,

Mercedes C serisine ismine bakıp C segmenti diyen,

BMW 3 Serisine C segmenti diyen ,

Arkadan itişli araba yol tutmaz diyen,

BMW 1 serisi yol tutmaz, anca yanlarsın diyen,

İmzasında Mazda logosu var diye arabaların padişahı Mazda'dır, en iyi o yol tutar, en iyi o gider alayına diyen,

İmzasında Hyundai var diye Hyundai tüm araçlardan hem iyidir hem ucuzdur diyen,

.....

Bu konu efsane olur , başka bir şey demiyorum..

Konu başlığına dönersek, stock haliyle B ve C segmenti kıyaslandığında en iyi yol tutuş :

C segmenti : BMW 1 serisi
    B segmenti : Ford Fiesta - Mazda 2

olarak dikkate alınız. ( C segmenti kesin bilgi ama B için foruma yazılanları kıyas alıyorum )

Şaka mısın sen Nir insan inatçı olmasın ya

• B segmentinde Corsa
    C segmentinde BMW 1
  • Beyler iyi güzel de bu ülkede kullandığınız kaç araç var bu listeden. Ayaklarınız yere bassın.Evet yol tutuşu iyi olan arçlarda süspansiyon biraz serttir.En iyi yoltutan B segmenti hatta B üstü diyebileceğim hergün gördüğünüz bir aracı listeye ben ekliyorum; Fiat Grande Punto .Hem konfor hem yol tutuşu oldukça iyi.Kendisinden çok daha pahalı B ve C segmenti araçlardan daha iyi viraj kabiliyeti vardır.
    Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuktan
    ...En iyi yoltutan B segmenti hatta B üstü diyebileceğim hergün gördüğünüz bir aracı listeye ben ekliyorum; Fiat Grande Punto .Hem konfor hem yol tutuşu oldukça iyi.Kendisinden çok daha pahalı B ve C segmenti araçlardan daha iyi viraj kabiliyeti vardır.
    Saygılarımla...

C sınıfı Fiat Bravo yerine B sınıfı (üstü) Grande Punto öneriyorsun yani arkadaşım.

Daha konforlu ve daha iyi viraj alıyormuş dediğine göre.

Saygılar bizden...
  • B- Saxo,106,fiesta...
    C- Xsara, c4, 306, 307, focus...
  • quote:

quote:

...En iyi yoltutan B segmenti hatta B üstü diyebileceğim hergün gördüğünüz bir aracı listeye ben ekliyorum; Fiat Grande Punto .Hem konfor hem yol tutuşu oldukça iyi.Kendisinden çok daha pahalı B ve C segmenti araçlardan daha iyi viraj kabiliyeti vardır.
    Saygılarımla...

C sınıfı Fiat Bravo yerine B sınıfı (üstü) Grande Punto öneriyorsun yani arkadaşım.

Saygılar bizden...

Güzel kardeşim yukarıda fiat gp veya bravo dan hiç bahsedilmemiş zaten..O nedenle GP yi örnek verdim.Bravo hele hele o pahalı arçların çoğunu katlar. Bravodan daha ucuz olan GP yi o nedenle örnek verdim.Sanırım anlatab ildim.

• quote:

quote:

Saygılarımla...

Saygılar bizden...

Grande Puntonun güzel viraj aldığı doğru. ama sınıfındaki diğer araçlara göre iyi sayılabilecek yerde. süspansiyonu çok sert değil. ama sert. konfordan çalıyor ama yol tutuşuda artırıyor. güzel ayarlanmış yani.
    B sınıfında Corsa - Punto ikilisinin yol tutuşu her türlü aynıdır stock halde. Fiesta ise büyük ihtimal 1. gelir.
    kore - japon araçları hariç diğerleri aralarında güzel çekişirler.

B sınıfındaki hiç bir araç C sınıfındaki bir araçtan iyi yol tutamaz sadece yakınlaşır (zamanında Fluance - grande punto konusu açmıştım işgüzar yöneticiler hemen silmişlerdi iki aracın yol tutuşunu karşılaştırmıştım.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

Saygılarımla...

Saygılar bizden...

Grande Puntonun güzel viraj aldığı doğru. ama sınıfındaki diğer araçlara göre iyi sayılabilecek yerde. süspansiyonu çok sert değil. ama sert. konfordan çalıyor ama yol tutuşuda artırıyor. güzel ayarlanmış yani.
    B sınıfında Corsa - Punto ikilisinin yol tutuşu her türlü aynıdır stock halde. Fiesta ise büyük ihtimal 1. gelir.
    kore - japon araçları hariç diğerleri aralarında güzel çekişirler.

B sınıfındaki hiç bir araç C sınıfındaki bir araçtan iyi yol tutamaz sadece yakınlaşır (zamanında Fluance - grande punto konusu açmıştım işgüzar yöneticiler hemen silmişlerdi iki aracın yol tutuşunu karşılaştırmıştım.)

Hatırlıyorum o konuyu.

Ben de onu dedim zaten.

Standart halde B sınıfı araçların yol tutuşunun C sınıfı araçlardan iyi olması beklenemez.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.