Yeni bir setup kuruyorum. Bazı sorularım olacak. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.
Öncelikle aldığım şeyleri sayayım;
Stereo ses sistemi olarak Cambridge Audio 840C Azur CD/SACD player. Balanced Cambridge Audio 840AV2 Azur Integrated Ampli. Balanced Inputs
Bu sisteme bağlamak için hoparlör kısmında çok düşündüm. Öncelikle 840AV2 yerine 840E preamp + 840W power amfi alacaktım. Bunlarıda Sonus Faber Liuto ya bağlayacaktım. Fakat bütçe kısmında biraz sıkıntı oldu. Vede AV2 ye geçtim. AV2 ye geçincede hoparlor olarak B&W CM9 almaya karar verdim. Ama Liuto yu çok çok beğendim.
1. Sizce AV2 ile Sonus Faber Luito yu sürebilir miyim? Yoksa CM9 da mı kalayım. Fiyat olarakta kıyaslarsak Luito ya 4,000 Euro CM9a 3,000 Dolar diyebiliriz.
Sinema sistemi olarak aldıklarım Monitor Audio Radius HD 90 (2 adet front) HD 45 (2 adet surround) HD 225 Center ve HD 360 Subwoofer. (Kapora verdim. Değiştirme şansım var) Onkyo 809 Receiver.
2. Öncelikle stereo sistemle sinema sistemini tamamen ayırmaya karar vermiştim. Fakat şimdi düşüncem biraz değişti açıkçası. Şöyle yapsam; Monitor audio yu komple iptal etsem. cd player ı balanced ile AV2 ye bağlasam. Onkyo 809 dan front çıkışıda AV2 ye bağlasam. Stereo dinlerken direkt olarak AV2 input1 den dinlesem. Sinemaya geçince örneğin input 2 ye geçsem ve CM9 ları front olarak kullansam. Surround olarak gene B&W CM1 alsam. Center CM Center alsam. Bunları direkt Onkyoya bağlasam. Bu durumda nasıl olur sizce. Bi soru daha var. Bu durumda hem AV2 den hem Onkyodan mı ses ayarı yapıcam. AV2 yı normal amfi gibi kullanabilir miyim. Yani direkt olarak power amfi gibi. Sesi sadece onkyo dan ayarlasamç