Şimdi Ara

B&W hoparlörler neden bu kadar pahalı? muteşem XT serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında böyle bir soru olmaz tabi serbest piyasa herkes malının kalitesine göre istediği fiyatı koyar..
    yani kalkıp mercedes bmw neden pahalı diye sormak olmaz

Ama gerçekten verecek paranız çok olsa (5.1 hoparlör takımına 10.000$ vermek mesela max.) B&W seçermiydiniz?
    bu hoparlörler bu kadar kaliteli ve bu kadar paraların karşılığını veriyor mu?

Panodaki herkesin ekonomik tavsiyesi
    Wharfedale 9.6 + 9.2 + 9CS + Sw150 set
    hemen hemen kdv dahil 1.750 ytl ye çıkabiliyor

Oysa az önce yorumlarını okuduğum ve çok görünüşünü çok beğendiğim B&W XT serisini fiyatını sorduğumda
    XT4 + XT2 + XTC + DP1 set için
    yaklaşık kdv dahil 9.750 ytl fiyat aldım ki gözyaşları içinde telefonu kapattım..

xt4 ün eni yaklaşık 15 cm..çok slim bir dizaynı var ve otoriteler slim dizayn beraberinde klasik büyük hoparlör kalitesinde diye yorumluyorlar..

benimde sinema perdesi duvardan 15 cm kadar boşluktan sonra başlıyor..yerden de yüksekliği 75-80 cm kadar..yani kocaman 9.6 ları alacak olsam malesef perdenin görüntüsünü engelliyor..
    böyle slim bişeyler bakayım dedim ama bu fiyata ancak hayal kurmaktan öteye gidilmez..

neyse içimi döktüm rahatladım..son olarak dediğim gibi bu b&w setler bu kadar çok kaliteli mi?! :)

P.S.
    XT serisi için bilgi linkleri ve birkaç foto
    http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=819&sc=ht
    http://www.soundandvisionmag.com/speakers/1373/b-w-xt-series-home-theater-speaker-system.html
    http://www.htguide.com/forum/showthread.php4?t=16358

• klaiteli de sen boş ver o parayı. yedirme ingilizlere. wharf. hop. seti ile girince sandım ki yaklaşık fiyatta hatta 2000ytl olsun bir B&W hop. seti var sandım.cevabım hazırdı koşun saldırın kapın diye değilmiş.
    tavsiyedir diamond 9.6 nasıl ekonomik uygunsa, fakat whar. ın seini aksiyonlu bulmayanlar için altrnatif önerim infinity beta 80. cidden değerlendirmenize alın.
  • abi beta 80 demi var ? ben beta 50 bılıyodum o serıde kı son modelı
  • Öncelikle zevke hitap eden bir konuda bütçeye bağlı kalma sıkıntını çok samimi şekilde anladığımı belirtmek istiyorum. Yalnız sonuç sadece bütçede değil. Beğenmekte en az bütçe kadar sıkıntılı bir konu. Pek çok hoparlörü dinledikten sonra B&W ların benim zevkime hitap ettiğinin farkına vardım. Araştırmaya başladım ve gördümki fiyat Türkiye'dede İngilteredede Amerikadada aşağı yukarı aynı. Bende gittim beğendiğim 683, 685 ve htm62'de oluşan seti aldım. Hoş setde değilde ben böyle bir set yaptım. Ha çok para verdin bu fiyata neler alınırdı diyenleriniz mutlaka olacaktır. Ama sonuçta bu bir zevk meselesi. Beğenmediğim veya daha az beğendiğim bir şeye daha az para verip mutsuz olacağıma, beğendiğime çok para verip mutlu olmayı yada hiçbirini almamayı tercih ederim. B&W fiyatı neden bu kadar pahalı sorusunun yanıtı birazda bunda gizli galiba. B&W bu parayı hak eder veya etmez noktası belki teknik noktalardan tartışılabilir ama alan kişi açısından hak ettiği aşikardır. Belki sen 300 dolarlık hoparlör setindede benden mutlu olabilirsin. Bu kadar talep elastikiyeti az olan bir üründede firmaların fiyat konusunda hassas davranması pek beklenmemeli diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

abi beta 80 demi var ? ben beta 50 bılıyodum o serıde kı son modelı

Sanırım yazım hatası oldu, ben de "infinity beta 50" diye biliyordum ve bayağı da övülüyordu incelemelerde.

quote:

They may have a midrange price, but the Beta 50s have a high-end sound.
    Sensational-sounding full-size tower speakers; three-way design; high-tech drivers; form-fitting metal grilles; all-metal connectors
    .
    .
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

abi beta 80 demi var ? ben beta 50 bılıyodum o serıde kı son modelı

sevgili kardeşim. hata ben de. beta-50 olacaktı. özür.
  • Benim harman/kardon hk 970 amfime jbl e80 bagliydi, 20 m2 odamda yer sikintisindan dolayi satip b/w cm1 aldim iyikide almisim bu kadar fark olacagini beklemiyordum o kucuk hoparlorden cikan sese inanamazsiniz, goruntusude cabasi. basit bir ornek verirsem jbl den kaliteli ses alabilmem icin -20 db de dinlemem gerekiyodu ondada ses cok aciliyodu cm1 de -30 db de bile ses isildiyo vokaller cok iyi. dusuk volume kaliteli ses bence olay budur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlaşılan o ki b&w verdiğiniz parayı hakediyor..

E80 gibi cüsseli bir floorstanding hoparlör ile CM1 gibi bookshelf hoparlor arasındaki fark çok net diyorsunuz..
  • B&W CM1 için çok olumlu yorum ve review'ler var, cüssesine göre inanılmaz güzel ses veriyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam zaten EISA 2007 ödül sahibiydi.

Aslında klasik ve minimalist bir dizayna sahip ancak parça ve işçilik için üst kalite deniyor, tabi çok şık bir görünüşü var.
    Nautilus tip tweeter'ların tiz frekansı için çok iyi diyorlar.
    Kevlar woofer ise o boyda bir kabin için şaşılacak düşük frekans başarımı sergiliyormuş.

Bugün merak edip Can-Hifi'ye fiyat sordum CM1'ler için 1200$ (KDV dahil) fiyat verdiler. CM serisinin CM7 tower modeli var o da 2000$ civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adnan Ak -- 7 Ağustos 2008; 13:55:36 >

• işte benim sorumun kaynağı burada başlıyor..1200$ şu küçücük speaker fiyatına wharfedale sistem kuruluyor 9.6 lı..
  • 9.6 ile CM1 yan yana koyup dinliycen sorunun cevabi orda.. ama tabi her sey butce meselesi krell'in yeni av recieveri 30.000$ ne kadar ekmek o kadar kofte
  • Tabi şimdi tower ile bookshelf tarzı hoparlörü karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilinmez; bunlar kategori olarak Wharfedale 9.1/9.2 klasmanında...

Ancak arada marka/işçilik/kalite farkından dolayı fiyat sağlam bir uçurumu oluşması doğal. Hoş tabi burada B&W'nin Türkiye'de yüksek rakamlarda satışa çıkmasının da payı büyük. Örneğin CM1 1000$ altı paket olarak geçer ancak burada öyle değil. Hatta zamanında Turkeyforum'da B&W nin bu fiyatlandırma politikası ile ilgili ciddi bir konu açılmış, buradaki distribütörün tutumu hakkında İngiltere'de B&W'nin merkeziyle görüşülmüş ve takibinde ilginç sonuçlar olmuştu. (http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-119079.html)
  • 1 yıl olmuş bu başlık açılalı neredeyse ,son cevapta Adnan Ak bey in verdiği link dahada ürkütücü 2005 tarihli yazılar endişeler ve çabaları içeriyor.

O dönemde yazılan maillerin yapılan konusmaların genel merkezin Tr distr.ile yaptıkları bahsedilen görüşmelerin hiç bir olumlu yönde değişime sebep olmadığını 4 yıl sonra görmek ne acı verici.

1-2 aydır bu işe gönül vermeye çalışan biri olarak sistem kurma niyetiyle yola çıkmışken bu tarz TR fiyat abartılışları insanın sinirlerini bozuyor.

Almayı planladıgım Quad 22L2 front 11L2 rear ve L center düşünürken B&W CM 7 ihtimalide ortaya çıktı.

CM 7 leri dinleme fırsatım suan için olmadı malesef ama görünüm olarak 10 numara gerçekten.
    Quad ları dinledim ve begendim oldukça.Ama CM 7 leri dinlemek te istiyorum.

Fiyatlara baktım tabiki internet üzerinden ;

CM7 ler 977 pound .. http://www.hifigear.co.uk/site/scripts/product_browse.php?category_id=&product_id=4286

İstanbulun fiyatı ise 2340 dolar yanii 1435 pound (bu fiyattan %10 peşinmde iskonto yapıyorlar)
    Bu nasıl hesap??
    Kendileri ile konustugumda ingiltere fiyatına %10 eklediklerini ilettiler .

Ama verdiğim linkteki fiyatları önemsemiyorlar.Kendilerindeki ing fiyatın daha farklı oldugunu iletiyorlar .Bana söylenen fiyat ise verilen fiyatın %10 eksiğinin pound biçimi.

Quad larda ise böyle bir sıkıntı yok aynı şekilde arkadaşımın aldıgı Mon.Audio RS6 da ing fiyatına bulunabiliniyor(extreme audio.)

Quad liste fiyatı 22 L2 için 1740 $(http://www.fonetik.biz/statik/quad/22l2.htm) Bu fiyattan peşinde %18 aşagı geliyorsunuz 1426 $.pound ise 875 e denk geliyo

İngiltere quad 22 L2 fiyatı ise 875 pound .http://www.hifigear.co.uk/site/scripts/product_browse.php?category_id=&product_id=757

Monitor audioda fiyat nerdeyse aynı
    quad da fiyat yine neredeyse aynı
    NEDENDİRKİ
    B&W da bu fiyat ciddi oranda farklı ve fazla.

4 yıl öncede cook konusulmus...... ama hala anlasılan birşeyde yok değişen birşeyde.

Saygılar

• Hakikatten herkes yazmış da yazmış başlığa, ama sonuç ne oldu... benim anladığım herkes bildiğini okumaya devam etmiş...
  • Dört yıl önce konuşulduğunda B&W TR ve yurtdışı fiyatları arasında %50-70 fark vardı. Bu günkü farkın önemli bir payı dünyada doların değer kazanması ve pound un değer kaybetmesinden kaynaklanmakta.

02/06/2008 tarihinde,
    (çarşı kapanış değerleri)
    Usd kuru = 1,2265
    gbp kuru = 2,42

paritesi 1,98 hemen hemen 2 usd bir dolar yapıyor.

Yukarıda iylmz in yazdığı fiyatlarla;

UK cm7 977 pound yani, 2,364 tl
    TR CM7 2340 usd yani, 2870 tl, bundan %10 peşin iskontosu düşüyorum 2,583

Yani, 02/06/2008 tarhinde CM7 İngilterede 2,364 tl imiş, Türkiye de 2,583 tl.

UK 2364 ----- 2,583 TR

Gerçekten çok ama çok pahalıya satıyorlarmış B&W ları. Tamı tamına %9 fark var.

Arkadaşlar eski kurları fiyatları bilmeden pahalı satılıyor diye ortaya çıkmak abesle iştigal. Ayrıca CM7 nin TR fiyatı geçen senede bu 2340 dolar bu senede 2340 dolar. Dünyada bütün para birimlerinde dalgalanma varken bu ti fiyat ayrışmaları olacak tabiki. Dolar kuru bu gün yine 1,2 olsa yine yurtdışı ile fiyat farkı olmayacak. Bir ürünün fiyatının yüksek olması ayrı bir şey, yurtdışı ile kıyaslaması ayrı bir şey.

Bende isterim burada daha bile ucuz satılsın bu ürünler ama malesef yok böyle bir dünya.

• Yukarıdaki kur örneğine göre düşünürsek o zaman 2008'de MA ve Quad'lar y.dışından daha ucuza mı satılıyordu?
  • dünyada sanki başka bir marka yok gibi nedense hep b&W varsa yoksa b&w. anlamadım valla. aşağı in bw yukarı çık bw.

bazen kafam karışmıyor değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

Yukarıdaki kur örneğine göre düşünürsek o zaman 2008'de MA ve Quad'lar y.dışından daha ucuza mı satılıyordu?

Olabilir. İthalatçı firma satış fiyatı ile oynamadı ise, TL nin güçlenmesi sebebi ile yurtdışından daha ucuza satılıyor hale bile gelmiş olabilir. O dönemde TL dolara karşı değer kazandığından Amerikadan alışveriş yapmak çok ama çok avantajlı idi. Dünyanın her yerinde paranın değer kazanması ve kaybetmesi ile fiyatlar değişebilir. Krizin yoğun olduğu dönemde İngilizlerin forumlarını bir okuyun. Amerika lılar çok şanslı paraları değer kazandı takır takır istedikleri İngiliz ürününü alıyorlar bizimki değer kaybetti sıkıntı çekiyoruz diyorlardı. Geçen aylara kadar insanla Amazon Uk den çok avantajlı film ve cd aldıklarını söylüyorlardı. Bunlar olan ve olağan şeyler. Sadece Türkiyede Tl hep değer kaybettiği için bizim mantalitemiz algılamkta zorlanıyor.

aliyılmaz,

Başlığın kendi B&W ile ilgili. Burada başka ne konuşulabilir ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Öncelikle zevke hitap eden bir konuda bütçeye bağlı kalma sıkıntını çok samimi şekilde anladığımı belirtmek istiyorum. Yalnız sonuç sadece bütçede değil. Beğenmekte en az bütçe kadar sıkıntılı bir konu. Pek çok hoparlörü dinledikten sonra B&W ların benim zevkime hitap ettiğinin farkına vardım. Araştırmaya başladım ve gördümki fiyat Türkiye'dede İngilteredede Amerikadada aşağı yukarı aynı. Bende gittim beğendiğim 683, 685 ve htm62'de oluşan seti aldım. Hoş setde değilde ben böyle bir set yaptım. Ha çok para verdin bu fiyata neler alınırdı diyenleriniz mutlaka olacaktır. Ama sonuçta bu bir zevk meselesi. Beğenmediğim veya daha az beğendiğim bir şeye daha az para verip mutsuz olacağıma, beğendiğime çok para verip mutlu olmayı yada hiçbirini almamayı tercih ederim. B&W fiyatı neden bu kadar pahalı sorusunun yanıtı birazda bunda gizli galiba. B&W bu parayı hak eder veya etmez noktası belki teknik noktalardan tartışılabilir ama alan kişi açısından hak ettiği aşikardır. Belki sen 300 dolarlık hoparlör setindede benden mutlu olabilirsin. Bu kadar talep elastikiyeti az olan bir üründede firmaların fiyat konusunda hassas davranması pek beklenmemeli diye düşünüyorum.
    Hocam aynı bu şekilde düşünüyorum. 1-2 ay önce kulaklığa ihtiyacım vardı. Bütçem 100 TL'yi geçmeyecek şekildeydi ve benim isteğim dr. dre idi işte bende dr. dre satın alamadığım gittim sennheiser'ın giriş modelinin bi üstü mx170 aldım.

bu hayat felsefem gibi bişey

• Başlık B&W ve MA'cı CaRaBeeN aynı karede görünce şaşırdım içeri girince mesela anlaşıldı kaç yıllık konu hortlamış...futboldan keyfim kaçmıştı bu akşam neyse bu iyi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 28 Nisan 2012; 23:38:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.