Şimdi Ara

B&W - JBL kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yamaha RXV 661 ile kullanılmak üzere bir 5+1 hoparlör sistemi alacağım.

Ama film dışında müzikte dinleneceği için ön hoparlörler önem kazanıyor.

B&W ve JBL arasında kaldım.

B&W DM603 veya B&W 602.5 modeli ile JBL E100

Müzik tür daha çok yabancı pop, rock türkçe pop tarzı olacak

ön hoparlörleri sececeğim markaya göre surround ve centerları ilave olarak alacağım.

Hangisini önerirsiniz.

• Ortalıgı ayagı kaldırmak, bol bas ve metalik tizler yani suslu ses istiyorsanız E100.

Benim tercihim bu ucu arasında kesinlikle B&W DM603 olurdu. Uretim kalitesi cok daha iyi ve daha dengeli muzikal ses uretecegi kesin. Aluminyum bas driver, orta bas sesler icin ozel kevlar kon gibi detaylar var. Sonucta o bir b&w.

Bu konuda ampliniz ile bu urunleri dinleyip hangisinin size hitap edecegini bulmak icin dinlemeniz gerekir. En saglıklı sonuca boyle ulasırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Nisan 2008; 18:30:55 >
  • Çok ekstrem durumlar haricinde üçü arasında kesinlikle kimse 603 haricinde birşey demez.Abartılı sesler,süslür baslar istersen JBL E100.Yoksa 603.603'in S3 olduğunu varsayıyoruz tabi.Bookshelf değil.
  • ben deinlediğim kadarıyla sadece bir b&w dinleme fırsatım oldu ama o çok dengeli ayrışımlı ve net ses veriyordu ama jbl ler üstadlarında dediği gibi çok süslü patlayan tiss ler ayrışımı az ama çok çığıran tiss ler ve yüreğe oturan bass lar ikiside çok farklı müzik türlerinin kabinleri diye düşünüyorum
  • Öyle bir seçim yok alabiliyorsan B&W alıyorsun.
  • benim tercihim e-100 olurdu .türkce pop rock vs vs gibi müziklerde sesi actıkca acasınız gelir yeterki güç girin hoparlöre
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Öyle bir seçim yok alabiliyorsan B&W alıyorsun.

Fazla Söze Gerek Yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer A-A6-J Anfi nasıldır???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşın dinlediği müziğe BW braz ters düşmezmi JBL-E 100 ün pop ta verdiğini BW veremez .
  • neden vermesin.
    lakinnn
    jbl e100 yamaha ya da biraz fazla gelir. ha çalışır öttürür dinlediğiniz de ama E100 esasen fazla gelir 661 e. ötesinde
    dm603s3 mutlaka dinlenip alınması gerekir nedeni ise bas ses çerçevesi herkese uygun gelmeyebilir.dinlenmeli derken dm603 ün yabancı rock müzik için basslarda nasıl tepki vereceği dinleyicinin memnuniyetine bağlı.şu hususta kayıtlarda ultra kalitesi pek gözetilmeyen rock müzik kayıtlarının müzik dinleme için önemlidir denen yerde önemi pek arz etmiyor.detaylı değinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

neden vermesin.
    lakinnn
    jbl e100 yamaha ya da biraz fazla gelir. ha çalışır öttürür dinlediğiniz de ama E100 esasen fazla gelir 661 e. ötesinde
    dm603s3 mutlaka dinlenip alınması gerekir nedeni ise bas ses çerçevesi herkese uygun gelmeyebilir.dinlenmeli derken dm603 ün yabancı rock müzik için basslarda nasıl tepki vereceği dinleyicinin memnuniyetine bağlı.şu hususta kayıtlarda ultra kalitesi pek gözetilmeyen rock müzik kayıtlarının müzik dinleme için önemlidir denen yerde önemi pek arz etmiyor.detaylı değinirim.

evet kesinlikle katılıyorum e-100 fazla gelir ama pop adaha uygundur.isteyen arkadaşımıza

• Her koşulda Bowers and Wilkins B&W derim.

Kesinlikle kendisini ispat etmiş bir seri Bende JBL kullanan birisi olarak bir arkadaşıma DM serisini MARANTZ 7500 amfi ile kurmuştuk mükemmel sonuç vermişti. Hem müzikte hemde sinemada hakkını sonuna kadar verir. özellikle üst frekanslarda eline su dökülemez.

JBL ise 1990 yılından sonra USA üretimlerini tamamıyla Danimarka 'ya kaydırdı artık oradada çok üst seriler dışında üretim yapmıyor ÇİN'e yatırım yaptılar HARMAN INTERNATIONAL olarak(HarmanKArdon-Infinity-JBL).

Bu şartlar altında her parçası B&W patentli olan (Tweeter-Kabin tasarımı-Kevlar surroundless midbass-Crossover tasarımı) DM serisi önerilir.

Daha önce kullandığım JBL Hoparlörler (LX66 - LX800-L90-L100-Lcenter-Lsurround-Ti5000(hala kullanıyorum)

Daha önce kullandığım B&W Höparlör (DM603Serie1-ASW1000 Subwoofer)

• slm arkadaşlar yanılmayın wellwell arkadaşım 661 ile sürecem diyor jbl e 100 ile o amfiyi süremezsin az gelir hoparlörü doyuramazsın jbl e 90 tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidr -- 3 Nisan 2008; 11:16:44 >
  • kalite olarak bw kaliteli olabilir ama bunun tarzı pop tecno deildir . jbl e-10 şuan bende kullanıyorum cok cok memnunum. jbl tarz olarak serttir bw tamtersidir .E-100 ün pop vede tecnoda verdiği sesi 603 kesinlikle veremez
  • JBL firması söylediklerinizi duysa herhalde bayağı bozulurdu lakin kendilerini tekno ile hiç bağdaştırmazlar .

Eğer Sadece Tekno ve Pop dinlenecekse Cervin Wega almak daha uygun olur 70Wattlık amfiyle uçar gider tozu dumana katar.

burada B&W DM 600 serisini Eğer JBL ile karşılaştıryorsak ancak XTi serisi ile karşılaştırmalıyız ayrıca B&W yumuşak çalan safhada da değildir hatta ingilizler içinde en serti ve Üst frekanslarda en agresifidir diye bilinir.

quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

kalite olarak bw kaliteli olabilir ama bunun tarzı pop tecno deildir . jbl e-10 şuan bende kullanıyorum cok cok memnunum. jbl tarz olarak serttir bw tamtersidir .E-100 ün pop vede tecnoda verdiği sesi 603 kesinlikle veremez
  • bence e-100'ün karşılığı Dm603S3 değil. Eğer JBL E-100 ile B&W karşılaştırılacaksa bu 604S3 olması gerekir. Ha bu ikisini karşılaştıracaksak JBL 604S3'ün yanına bile yaklaşamaz. Müzikde dinlenecekse 603S3(ben şu an kullanıyorum) baslarda biraz zayıf kalabilir. Ama 604S3'de bu açığı kapatırsın ve her tonda mükemmel etay alabileceğin bir hoparlörün olur. Bu arada B&W kesinlikle sert çalan bir hoparlör değildir. Aksine Yamahanın o prlak tizlerini mükemmel dengeler
  • Merhaba;

Ben bir JBL E 100 kullanıcısıyım bu yüzden size biraz E 100 'ü anlatabilirim.E100 herkesinde dediği gibi biraz süslü sese sahiptir.Tizler ve basslar parlaktır,sesi oldukça güçlüdür ( çok fazla güç ister bunu göze alın tam verim istiyorsanız daha güçlü stereo bir amplifikatöre yönelmelisiniz ).Pop ,rock ,hip-hop vb tarz müziklerde kullanıcıyı memnun eder.Fakat mid ve doğal ses ağırlıklı jazz,klasik tarzı müzik dinlenecekse uygun tercih değilidr çünkü midleri biraz geridedir.Bu demek değilki mid sesi yoktur,sadece bass ve tizlerine nazaran biraz arka plandadır.Bowers and Wilkins ve JBL Northridge serisini karşılaştırmak JBL'e biraz haksızlık olur diye düşünüyorum.Bu karşılaştırma JBL'in çok daha üst seviye serileriyle yapılmalıdır.Tabiki Bowers and Wilkins işçiliği ve malzemesi JBL Northridge serisinden çok daha kalitelidir.Ses karakteride farklıdır.B&W daha canlı doğal seslere hakimdir ,ama E100 basslarına sahip değildir.JBL E100 benim kulağım ve müzik zevkime uygun olduğundan ben onu aldım,hiç pişman olmadım son derece memnunum,sizin için en uygunu bir demo ortamında her ikisini dinleyip zevkinize uygun olanı almanızdır diye düşünüyorum,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetechnics -- 3 Nisan 2008; 23:52:34 >

• Değerli yorumlarınız için teşekkürler,
    B&W 602.5 ve JBL L880 ve L890 dinleme sanşım oldu.
    Benim kulağıma ve zevkime göre L890 bariz olarak üstün geldi. ve yamaha 661 + LBL L890 ları aldım.
    Arka surroundlara e20 center olarak es35 aldım.elbette zevk meselesi ancak bu sisteme subwoofer önerir misiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wellwell

Değerli yorumlarınız için teşekkürler,
    B&W 602.5 ve JBL L880 ve L890 dinleme sanşım oldu.
    Benim kulağıma ve zevkime göre L890 bariz olarak üstün geldi. ve yamaha 661 + LBL L890 ları aldım.
    Arka surroundlara e20 center olarak es35 aldım.elbette zevk meselesi ancak bu sisteme subwoofer önerir misiniz.

Gule gule kullanın. Ev sineması subwoofer sız olmaz. Cunku zemin tipi full range calısan kabinler daha cok duyulan ferkans aralıgında muzikal calısır. Subwoofer lar ise sinemada bulunan alt frekans efektleri titresim seklinde iletir. Yani duyulabilir degilde hissedilebilir frekans aralıgında calısır. Kabaca boyle.
  • subwoofer çıkışlarını frontlara verdim. yeterli bas alabiliyoum. ancak subwoofer olduğunda nasıl bir fark olur pek kestiremiyorum.
  • subwoofer eklersen vay be dersin.amma bi zaman sonra az gelir güçlü bile olsa.insan alıştığından.niye yazdıysam.ama SW lazım.hoparlörlerin hayırlı olsun onları aldığın gibi SW dinlemesi, aratırması yapabilirsin piyasa da.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.