Merhaba arkadaşlar. Daha önce kullandığım anakartın üzerinde 5 adet jak girişi vardı ancak yeni aldığım Rog strix B850e anakart üzerinde sadece 2 adet jak girişi var ve bunlardan biri mikrofon diğeri hoparlör girişi. Logitech x-540 5+1 marka eski bir ses sistemi kullanıyorum ve 3 adet jak kablosu var. Ses sisteminde optik çıkışta yok. Haliyle bu anakartta ses sistemini 5+1 olarak kullanamayacağım. Bu şekilde yeni anakartta kullanırsam sadece 2+1 olarak destekleyecek. Sorum şu. Ben ses sistemimi yeni anakartımda nasıl 5+1 olarak ses kalitesini bozmadan kullanabilirim? İnternette çok araştırdım ancak bir cevap bulamadım. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Benim için önemli bir konu. Ses sistemim gayet yeterli ve memnunum. O nedenle kaldırıp kenara koymak ya da 2+1 olarak kullanmak istemiyorum. Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Ses sisteminin jak kabloları; ![]() Eski anakartın jak girişleri; ![]() Yeni anakartın (rog strix b850e) jak girişleri ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levo90 -- 13 Mart 2025; 11:10:56 > |
B850 Anakarta 5+1 ses sistemi bağlama sorunu

-
-
B850 tuflarda 5 jak varmis onlara niye bakmadiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tuf serisine bakmadım. Rog strix bir sistem topladım. Aldıktan sonra öğrendim bu mevzuyu. Dikkat etmedim hiç.
-
Jak coklayici gibi bisey varsa onla kullanilir gibi
Hocam bu konularda hiç bilgim yok ama. Var mı tavsiye edebileceğiniz bir ürün acaba?
-
Fırsat: PrimeX Plus PX-3AUX 3 Lü Stereo Çoklayıcı, 3 x 3.5 mm Aux, 1 giriş 3 çıkış 3.5mm jak Kablo amazon
PrimeX Plus PX-3AUX 3 Lü Stereo Çoklayıcı, 3 x 3.5 mm Aux, 1 giriş 3 çıkış 3.5mm jak Kablohttps://www.amazon.com.tr/dp/B0B5V51F92?ref=cm_sw_r_mwn_dp_3509AEK4R1VJZD9BQ7MH&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_3509AEK4R1VJZD9BQ7MH&social_share=cm_sw_r_mwn_dp_3509AEK4R1VJZD9BQ7MH&language=tr-TR
Boyle bisey is gorur mu acaba
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu pek kaliteli bişeye benzemiyo ama ses kalitesini düşürür gibi bilemedim.
-
Muhtemelen cogu boyledir bu urunlerin
Anladım hocam. Peki daha kaliteli bir şey bulamaz mıyız?
-
Bilmem ki anca farkli farkli urunlerin yorumlarina bakilir
Ugreen markali urunler olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 13 Mart 2025; 11:46:16 >
Tamam hocam sağolun
-
Kalite önceliğiniz ise pci express ses kartı alacaksınız.
-
Jack çoklayıcı tarzı ürünler işe yaramaz yani sizin işinize yaramaz 3.5mm jackten geçecek veri güç bellidir çoklasan da bu artmaz ancak kaliteli bir ses kartı alırsanız bu sorunu çözebilirsiniz.
-
ses kartı alsan ya?
-
Dahili ses kartı veya harici usb ses kartı alabilirsiniz, en mantıklı çözüm bu olur. Jak çoklayıcı vs nin konuyla alakası yok aslında, herkes kafasına göre bir çoklayıcı yapıyor yarısı bozuk zaten
-
-
Hocam var mı önerebileceğiniz bir ürün acaba?
-
usb DAC al, öneri veremem, o kadar audiophile değilim.
-
Tamam hocam teşekkür ederim.
-
x1 olmasına gerek yok. x4 veya x16 slotunda da kullanabilirsin. Anakartta fazladan slot yok demek mi istedin?
Benzer içerikler
- ryzen 5 5600x uyumlu anakart
- am5 anakart önerisi
- ez debug led
- launch csm nedir
- b850 anakart
- anakart modeli öğrenme
- bios güncelleme
- tpm 2.0
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X