Şimdi Ara

Baba olmak çok farklı bir duygu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya girerken 1-2 gün önce doğan çocuğunu kucağına aldığında hissettiğin duyguları bizimle paylaşacağını düşünmüştüm ama okuduklarım gerçekten şaşırtıcıydı.Kızı 1 kere görüyorsun ve sana 'baba' diyor.1 aydır tanıyorsun ve evlilik düşünüyorsun.24 yaşında bir sevgilin var hukuk departmanında ve 7 yaşında bir çocuğu var.Şimdi benim aklıma gelen ilk ihtimaller;Kız arkadaşın lisedeyken bir ilişki yaşıyor vev hamile kalıyor.Ardından çocuk evlenmiyor ve sevgilin de çocuğu aldırmaya kıyamıyor çocuk doğuyor.Sevgilinin çocuğuna annesi bakıyor ve sevgilin okumaya devam ediyor.Biraz fazla senaryo üretmiş olabilirim ama ilk aklıma gelen ihtimaller bunlar.Her neyse bunlar bizi ilgilendirmez tabii ki senin hayatın ama yine de dikkatli olmanı ve iyice tanımadan karar vermemeni öneririm.Burada önemli olan konu 'babalık duygusu' ve bunu kendi çocuğun olmadan anlayabileceğini pek zannetmiyorum.Benim şu anda 1.5 yaşında bir oğlum var.Onu ilk kollarıma aldığım duyguyu anlatamam tarrifi yok çünkü.Hayatın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsun.O senin her şeyin oluyor bir anda.Herhangi bir şey yaşadığın zaman ilk aklına gelen o oluyor.En basitinden şu kadarını söylim çocuğunun diyelim ki gazı var ve acı çekiyor.O anda inan sanki sen acı çekiyorsun ve gazını çıkardığı zaman bile o kadar mutlu oluyorsun ki tarifi yok.Bunları herkes yaşamalı bence.Son sözüm sana mutluluklar...

• 24-7=17 hadi oradan afacan ya seni,
  • kötü bi durumun içine girmişsiniz ya. serkan1984de de kesinlikle katılıyorum.. Çocuğada yazık. ne diyelim Allah yardımcınız olsun
  • hoca profilinde 85 dogumlu oldugun yazıyo.yaş 25 yani.ben sana olcak şeyi söliim.bi hafta-10 güne kadar hevesini alıcaksın.sonra sevgilin başkasını bulucak.ve kızın da başkasına baba dicek.agır ol biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Sevgilin ortada tek çocuğuyla kalmış,çoğumuz için kötü ve kaldıramayacağımız bir durum.Hangi psikolojide olduğunu ancak bunu yaşayan birisi anlar.Yani o durum muamma.Kızın ailesi hakkında bir fikrim yok fakat biraz olsun tutucu bir aileyse kızına evlenmesi konusunda baskı yapıyor olabilir.Eğer ailesi tutucuysa ve eğer bu kız da 16 yaşında ilişkiye girip 17 yaşında çocuk sahibi oluyorsa o kızın psikolojisi eminim ki darmadağındır.Evlendiğin zaman sana çok büyük sıkıntılar çıakrtabilir.Eğer tutucu değillerse kız başıboş büyümüş,sahip olduğu çocukta belli.Başıboş büyüyen bi dişiyi hiçbir yere sığdıramazsın.Bu daha kötü bir durum ama benim tahminimce o yaşta o çocuğu doğurduysa ailesi tutucudur(Çok fazla olmasına gerek yok).Kısacası sana kızı yamıyor olabilirler.

Ayrıca kızın üniv. mezunu olması düşük bir ihtimal,lise mezunudur muhtemelen.Hatırladığım kadarıyla senin iyi bir gelirin vardı,hani bundan iyisini bulamam idealdir düşüncesi içinde de olabilirler.Kızın sana baba demesi durumuna gelince;babasının terk ettiği bir kız çocuğu genellikle erkeklere nefret duyar.Muhtemelen de seni bir defa görmesine rağmen baba demesi anne ve kızın ailesinin baskısıyla olmuştur.Ailesinin de birden ısınıvermesi kızını acilen yamama çabalarından biridir.Etrafımızda yaşadık,gördük...Ben olsam böyle bir riske hiç girmezdim.Daha sana birçok psikolojik bağlantı çıkartabilirim.

Tabi şunu da söylemeden geçmemek lazım,içinde bulunduğun durumu en iyi sen bilirsin.Durumu dök,düşün,değerlendir.Ailen de karşı çıkacaktır muhtemelen,sakın onlarla takışma bu mesela yüzünden.Sonra pişman olabilirsin.Etrafında danışabileceğin olgun birisi varsa onunla paylaş,fikir alışverişi yap

Çok güzel bir yorum bence.

Olaya daha dikkatli yaklaşmalısın. Sevgilinin içinde bulunduğu durumu düşünürsek, senle tanışana dek,en kısa sürede uygun bir kişiyi bulup evlenmek ve o durumdan kurtulmayı istiyordur. Bu nedenle karar sana kalmış. O ve ailesi evliliğe dünden razıdır. Bence daha gençsin, ileride pişman olacağın bir karar vermemek için iyice düşünmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 7 Şubat 2010; 1:13:46 >

• Yaaalaan söylüyorsun, anlamazlar seni üzerler berduş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 7 Şubat 2010; 1:17:23 >
  • Daha tanışalı 2 ay olmuş Ailesi seni "oğlu" gibi seviyor , kızı sana "baba" diyor

Arkadaşım Sandıklanıyorsun haberin yok !!!

arkana bakmadan kaç ...

• maddi durumun nasıl evin araban varmı birde ne iş yapıyorsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antibakteriyel sazan

quote:

Orijinalden alıntı: dorhug
    Kızı sana kakalamaya çalışıyolar dikkat et

Bu nasil bir yaklasim nasil bir mantik anlamadim,sen beni sevgilimi ve ailesini taniyormusun arkadas tanimiyorsan boyle bir yorum yapma hakkin da yok

Bir yıl sonra aynı konuda görüşmek dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _1301217_

Daha tanışalı 2 ay olmuş Ailesi seni "oğlu" gibi seviyor , kızı sana "baba" diyor

Arkadaşım Sandıklanıyorsun haberin yok !!!

arkana bakmadan kaç ...

+1983894898948948924894829
  • quote:

Orijinalden alıntı: AthabaskA

hocam 24 yaşında ne ara evlenmiş 7 yaşıdna kızı olmuş.

Bu arada üniversiteyi nasıl okmuş ilginç??

iyi hikaye kardeş diyesim var
  • nickte tam hikaye ile uyumluymuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuKe

nickte tam hikaye ile uyumluymuş

Hocam seni tanımam etmem ama bu kadarda hızlı yaşamak çok saçma yani böyle olmamalı. 1 ayda ne tanışması 1 günde ne ana baba sevgisi mantıklı geliyormu sana?
  • quote:

Sevgilin ortada tek çocuğuyla kalmış,çoğumuz için kötü ve kaldıramayacağımız bir durum.Hangi psikolojide olduğunu ancak bunu yaşayan birisi anlar.Yani o durum muamma.Kızın ailesi hakkında bir fikrim yok fakat biraz olsun tutucu bir aileyse kızına evlenmesi konusunda baskı yapıyor olabilir.Eğer ailesi tutucuysa ve eğer bu kız da 16 yaşında ilişkiye girip 17 yaşında çocuk sahibi oluyorsa o kızın psikolojisi eminim ki darmadağındır.Evlendiğin zaman sana çok büyük sıkıntılar çıakrtabilir.Eğer tutucu değillerse kız başıboş büyümüş,sahip olduğu çocukta belli.Başıboş büyüyen bi dişiyi hiçbir yere sığdıramazsın.Bu daha kötü bir durum ama benim tahminimce o yaşta o çocuğu doğurduysa ailesi tutucudur(Çok fazla olmasına gerek yok).Kısacası sana kızı yamıyor olabilirler.

Ayrıca kızın üniv. mezunu olması düşük bir ihtimal,lise mezunudur muhtemelen.Hatırladığım kadarıyla senin iyi bir gelirin vardı,hani bundan iyisini bulamam idealdir düşüncesi içinde de olabilirler.Kızın sana baba demesi durumuna gelince;babasının terk ettiği bir kız çocuğu genellikle erkeklere nefret duyar.Muhtemelen de seni bir defa görmesine rağmen baba demesi anne ve kızın ailesinin baskısıyla olmuştur.Ailesinin de birden ısınıvermesi kızını acilen yamama çabalarından biridir.Etrafımızda yaşadık,gördük...Ben olsam böyle bir riske hiç girmezdim.Daha sana birçok psikolojik bağlantı çıkartabilirim.

Tabi şunu da söylemeden geçmemek lazım,içinde bulunduğun durumu en iyi sen bilirsin.Durumu dök,düşün,değerlendir.Ailen de karşı çıkacaktır muhtemelen,sakın onlarla takışma bu mesela yüzünden.Sonra pişman olabilirsin.Etrafında danışabileceğin olgun birisi varsa onunla paylaş,fikir alışverişi yap

Kesinlikle katılıyorum.

Aşık olabilirsin ama saf olma lütfen. Umarım hakkında hayırlısı olur.

• umarım hersey göründüğü gibidir ve hepsi istediğiniz şekilde yol alır
  • Bence o kızı gördüğün yerde kaç.25 yaşındasın bende 25 yaşındayım ki asla 7 yaşında çocuğu olan bir kadınla evlilik düşünmem.Yaşın daha çok genç 35-40 yaşında olsan bu durum kabuledilebilirdi ama çocuklu biriyle beraber olmak için erken.Hem ailenin tavırları bir acayip kim 1 ayda damadı olacak birine bu kadar ısınabilir?Bence çocuğun babaya ihtiyacı var seni de hedef olarak seçmişler.
  • hocam buradakilere aldanma. Eğer gerçekten seviyorsan herşeye değer. ve sevgilinin 16 yaşında evlenmesinden onu sorumlu tutamazsın. Çocuğu kabullenmişsen ne güzel ama onu asla reddetmemen gerekir artık ne olursa olsun bunları bilerek evlilik işine giriş. Ailenin karşı çıkması normaldir anneler hep oğullarını kendi beğendikleri kızlarla evlendirmek ister karşı tarafı iyi tanıyorsan evlen derim.1 ay kısa bir süre biraz daha tanıyın hocam birbirinizi. Hayatta mutluluklar dilerim üçünüzede
  • kardeş kızı sana kitlemişler arkana bakmadan kaç bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrerok_rc

quote:

Kesinlikle katılıyorum.

Aşık olabilirsin ama saf olma lütfen. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Olayları sen yaşıyorsun en iyisini bilirsin ama yinede herşeyden emin olmak en iyisidir.Hayırlısı olsun...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.