Şimdi Ara

Baba - Sevgili - Öğrencilik bocalaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buraya konu açacak kadar çaresiz hissedeceğimi zannetmezdim. Burada az sonra anlatacaklarımı söyleme nedenim çevreme bu sorunları açamadığımdır, tarafsız bakıp yeni bir görüş açısı ortaya koymanızı bekliyorum. 

Beyler üni'de öğrenciyim hukukta okuyorum ama kazanana kadar göbeğim çatladı mezuna kaldım, mezun senemin çoğu evde geçti, asker bir babaya sahibim kuralcıdır bu geçtiğimiz 1 sene inanılmaz soğuk savaş halinde geçti anlayacağınız. Ailem mezuna kalmamı kız arkadaşımla geçirdiğim süreye bağlayarak(ki çok da haksız değiller) telefonumu internet bağlantımı vs dünyayla bağımı almıştı. Rezalet dönemlerdi benim için, hayattan zerre keyif almıyordum, bitirmeyi bile plânlamıştım 1 2 kez. 

O dönem öyle ya da böyle bitti. Güya her şeyin meyvesini almış oldum üni'ye giderek. Finallerden sonra evime geldiğimde babamla aramıza bir şeylerin girdiğini fark ettim. Aramızdaki soğukluğu aşamıyoruz. Onun yanında nedense kendimi biraz kısıtlanmış ve rahatsız hissediyorum. En basit şeyi söylerken bile söylemek içimden gelmiyor minnet duyayım istemiyorum. Her ay gönderdiği belli bir miktar para var bir ara borca girdim ama yine de babamı arayıp param bitti demek istemedim. Oğul olarak meşru haklarımı bile kullanmak istemiyorum "lanet olsun yeter ki laf gelmesin" kafasına girdim süreç içinde. İnsan babasıyla böyle olmak istemez ama bunu zamanında içimde kanıksayıp kendi dünyamı oluşturmuşum bilmeden. İhtiyaç duymadığımı hissediyorum maddi konular ve önemli birkaç konuda nasihat dışında. 

Bu his tatil boyunca devam ettikçe babamla kaldığımda kendimi telefona kız arkadaşımla konuşmaya, sosyal medyada vakit harcamaya yönelttim fark etmeden. Buna sonunda isyan etti kendisiyle aramın soğuk olduğundan, kendi karakterinin oturduğu için fazla yanaşamadığından ama çocuk olarak benden bu yanaşmaları, buzları eritmeyi beklediğini belirtti. 

Elimde telefonu her gördüğü an kız arkadaşımla konuştuğumu sandığından ona da takılmış durumda. Yıllardır sürdüğünden ve bu yaşta bunun yanlış olduğundan dem vurdu. 

Ben babamla ailemle aramı düzeltmek istiyorum fakat beni engelleyen bir şeyler var zamanında yapılanlara demek ki çok kırılmışım aşamıyorum. Benden bir şeyler de bekleniyor üstte anlattığım gibi. Ne yapmam gerektiğini nasıl düşünmem gerektiğini kestiremiyorum artık. 

Lütfen ciddi yorumlar yapın beyler anlamayan da atlamasın rica ediyorum. Gerçekten ciddi aklı başında yorumlar okuyup farklı düşünmeye ihtiyacım var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• La olum üniye gittin hala aynı karıyla mı takılıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: United States

La olum üniye gittin hala aynı karıyla mı takılıyorsun

Birkaç kere dm'den yürüme bakışlarla isteği belli etme durumu oldu kızlar tarafından. Ama bunlar olurken kendimi hiç rahat hissetmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir atasözü vardır bilemem bilir misin.

Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış.

Baba değerini Allah göstermesin kaybedince anlarsın o zaman keşke bunların yapmasaydım dersin ama iş işten geçmiştir.

• Türkiyede şöyle bir problem var
    Çocuk babasını hep ona bakmakla yukumlu sanırken babada para verdiği için çocuğun her dediğine uymasını istiyor
    yani iki tarafta hatalı düşünüyor
    baba sadece dunyaya gelmek için bir aracıdır çokta fazla buyutmemek lazım bu olayı
    belli bir noktada artık baba parasından kurtulmak gerek ama turkiyede çocuklarda işte çalışmak yerine baba parasıyla okuma derdine falan giriyorlar buda sorunları keşmekeş yapıyor
    neymiş hep okuyup hem çalışamazlarmış.işte bu durumda babalar haklı konuma çıkıyorlar
    sonuç olarak başkasının parasına muhtaçsanız bir nevi köleleşirsiniz.şu yazıyıda okuyun

https://puacemiyeti.com/turkiyede-resit-olmak-erginlik/

• o kizi birak veya kizin senin hayatini yonlendirmesine izin verme

bu kacinci ornek ,yillar sonra buraya yazacan vyea farkina varacan "ulan dandik bir kiz icin hayatimi mahf ettim"

cunku sen butun hayatini onun uzerine kurmussun . belki gercekten evlenecekve iyi bir aile olacaksiniz ama bu yaslarda kiza ailene tercih etmissin, gece gunduz onlasin yanlis yapiyorsun

snein donemlerinde bi arkadasim vardi , "bu kizi alicaksiniz bana , almazssam oldururum diyodu" haliyle ne dil okuluna gidtti, ne work and travel yapti, ne yurt disina mastira gitti
    sonuc kalifyesiz 5 para etmez bi adam olarak kaldi en sonunda kiz "ben bunu ne yapacam mertin arabasi isi var " deyip buna bi tekme basti oglan ailesine cektigi restle , kariyersiz olarak ortada kaldi

kizla cikma demiyorum ama hayatini onun istekleri uzerine kuracak kadar ciddiye alma , yanlis yapiyorsun, once aile sonra kiz
    yukaridaki hikaye binlerce kisinin basina geldi, bir birimiz icin oluruz diyenler simdi kimlerin kucaginda oldugunu belli degil

yapmayin, daha cok gencsin, dedigim gibi staj yap kendini gelistir, kariyerine odaklan, bir kiz buldun diye pesine takilma sonra cok pisman olursun

• -Simdiki kiz dahil butun kizlarla gonul iliskisi kurma fikrini cikar aklindan.

-ekonomik bagimsizligini kazanmak icin simdiden ne yapabiliyosan yap. Mezun olup ise baslamayi bekleme, part time full time herhangi sekilde calisma imkani bulmaya calis para biriktir.

-babanla arandaki sogukluk erimeyecek. Kendini esirge ondan. Yani tatillerde calisiyo veya staj yapiyo ol eve gitme. Bayramlarda falan gidersin az ugra eve. Eve gittigin zaman da havadan sudan bahset fazla samimiyete girme o zaman degere binersin.

-para biriktir mutlaka 4 sene sonra mezun oldugunda biriktirdigin 20 30 bin inanilmaz isine yarayacak. Yuksek lisans yapmak istesen babana minnet etmeden kendi paranla yapabilirsin istedigin tatile gider istedigini yaparsin. Ve o zamanki para sana kendini gelistirme kolayligi saglayacak. Istemedigin kadar kiz bulursun.

Bunlarin hicbirisini yapmayacaksin ama merak etme. Son sinifa geldiginde keske aileyi fazla takmasaymisim keske ilk seneden para biriktirseymisim keske o kizla zamanimi kaybetmeseymisim deyip kafani taslara vuracaksin. Mezun olmaya az kala bu dediklerimi de belki yapmaya calisirsin ama sistematik bisey olmayacagi icin hic bi ise yaramaz.

4 sene oncesine donup hazirlik sinifindaki kendime bu ogutleri verseydim simdi cok farkli bi hayat yasiyo olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnılReyiz -- 8 Şubat 2018; 7:19:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş hayatında ilk günüm
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • git babanın ayaklarını öp sen nasıl bir hasta insansın babanın kıymetini bil vakti gelir kahrından ölürsün acilen düzel acilen hemde...
  • baban sürekli sana baskı yaptığı için bilincaltinda yer edinmiş o yüzden çekiniyorsun.

sonuc olarak babanin surekli elestirme huyunu degistirmesi, seninde boyle boyle diye sana dokunan olaylari adam akilli aciklaman lazim.

kiz arkadasindan da seviyorsan ayrilma. su konudaki tiplere bak ayril diyorlar ya

• şurda çok değil 2 3 sene önce ünv. bitirdikten sonra evde boş boş oturuyordum. Her akşam eve gelişinde babam ne yapmayı düşünüyosun hayatına yön ver bir halta yara gibi sözler ediyodu kızmıyodum ona hiçbir zaman da soğukluk hissetmedim. Sonrasında geçen sene çalışmaya başladım istanbula yerleştim kendi hayatımı kurdum babam her akşam arayıp seninle gurur duyuyorum hayatını kurdun diyo. Kızlar gelip geçer aile kalır. Sen kendi yoluna bak kimsenin yoluna taş koymasına ya da karışmasına izin verme babayla oğul arasında saygıdan soğukluk olur ana ile oğul arası sıcaklık baba oğul arasında olmaz ama baba oğul arasında gurur ve saygı olur önemli olan bunu başardığını hissetmen senin soğukluğun bana kalırsa kendine olan özgüvensizliğinden kendine güzel bir hayat kurmaya çalış sonrasında aranızda ki soğukluklarda erir eminim. Biraz uzun ve karışık olmuş tekrar okuyunca farkettim demek istediğimi anlamışsındır umarım.

• olaya baba ve annenin açısından bakalım. askerlik tr de kesinlikle yapılmıycak bir iş. resmen canını koyuyorsun ortaya.heran afrine gönderebilirler mesela.sen askerlik yaptın mı büyük ihtimal yapmadın ordaki ortamı bilemezsin.sabır ortamıdır.baban astsubay ise çömez subaylar için ayağa kalkıyordur çok şeyi gözalmış yıpranmış ve hayatını sabrederek geçirmiştir.

bunlardan bihaber evlat lisede kızarkadaş olayına girip elinde telefon internette turlar sürekli.anne babası gözyumar çocuğun kendisinin karar vermesini bekler. beklerler beklerler olmaz düzelmez.onlarda çareyi çocuğun elinden telefon interneti almakta bulurlar.bu yine çocuğun iyiliği içindir fakat çocuk bunu kişisel hakların kısıtlanması olarak görüp kendisine hakaret edildiğini düşünür.intiharı düşünür vs.ailesine tavır alır ve onlardan soğur.

baba anne yaşlandıkça ömrünün sonuna doğru ilerlediklerinin farkındadır.baba gider işe gelir yeterki evladımın geleceği iyi olsun der,o evladı için çalıştıkça evladı ondan soğur. bir çocuğa yapılabilecek en bütük kötülük sürekli ona destek olmaktır.aslında en güzeli onu kendi haline bırakmaktır sadece belli konularda çocuk nasihata ihtiyaç duyarsa o durumda nasihat verilmelidir.böylece çocuk kendi kararını kendisi verir ve en önemlisi kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabilir.eğer ebeveynler bunu sağlamışsa güzel iş başarmış.eğer sen babamın olmamasını çok yadırgamıyorum,bazen birkaç nasihat alırım hepsi o yeterli. diyebiliyorsan anne baban tebrik edilesi insanlardır.onlara saygıda kusur etmemelisin.

• tl;dr
    özet yok mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.