< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Babam çok cahil...

-
-
sabret, Allah seni sınıyor babanla.
Benim annem de bazı konularda aşırı cahil ve bu durumu benim hayatıma büyük ölçüde sabrediyorum. Bu evden gideceğim günü bekliyorum. Sen de öyle yap.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla hocam Allah yardımcın olsun evdekı durumunu az cok anlayabılıyorum sana suan o senın baban desem bıle ıyıce sınır olacaksın ama hayat boyle .hıc kotu yola sapma dogru ol kendını kurtarmaya bak.
Kardeşim gerçekten Allah sabır versin. Gerçekten çok zor bir durum. Psikolojik olarak çok kötü etkileniyorsundur büyük ihtimal stress falan.
Arkadaş ben anlam veremiyorum gerçekten bu insanlara. Ya hu sen yaşlanmayacak mısın? ha.
Çocuklarına böyle davranırsan. Yaşlandığında da kendini huzur evlerinde bulursun! Kimse ilgilenmez bile.
Sen çocuğunla ilgilensen. Ona destek olsan. Hayat tecrübeni paylaşsan. Beraber balık tutmaya gitsen.
Beraber maç izlesen v.s. Çok mu zor bunlar ya. Hayret edilecek şey gerçekten.
Babanın huyları büyük ihtimalle değişmeyecek. Sen elini çabuk tutup iyi bir iş sahibi olup para kazanmaya bak.
Boşver babanın yaptıklarını aldırma geleceğini düşün.
İnşaAllah senin bu yazını okuyanlar. Ailesine kötü davranmaz. -
Dışardaki babayla evdeki baba farklı demi dışarıda bak dünyanın en iyi insanı içeride ayrı bi dünya bütün değil ama bir çok böyle baba var bnmkisi seninkisi kadar allah kitap sövmesede dışarıdaki zeki adam evde kayboluyor küçümseyip hakaret ediyor mesela kafana takma z*ktr et dinleme bile ben öyle yapıyorum bi kaç senedir :) -
Baban şuan yaşadığı hayattan memnun değil. yıllarca zorunda olduğu şeyi yapıyor, işe gitmek,çalışmak. Hayattan tat almiyor buyuk ihtimal, onun ruh hali bu olaylara neden oluyor. Tek neden olarak bunu göruyorum. Adamin elinde degil bence çünkü gundelik seyleri dusunecek ruh halinde degil, umarim yoluna girer hersey
quote:
Orijinalden alıntı: ilonglife
Benim annem de bazı konularda aşırı cahil ve bu durumu benim hayatıma büyük ölçüde sabrediyorum. Bu evden gideceğim günü bekliyorum. Sen de öyle yap.
Çok doğru demişsin tebrik ederim..... bende aynı sıkıntı var dışardaki insanlar oğlum kız işlerinden kafanı kaldır her akşam takilinmaz boşver yada senin enerjinizi hiç Bitmez mi be çocuk diye dalgaya alırken beni, babam dükkanda calismiyorsun bak şu çocuk söyle böyle sen onun yarısı kadar bile olamiyorsun,eziksin, şu kişi seni cebinden çıkartır, satranç çözmekten bulmaca çözmekten kitap okumaktan kafayı yedin iyice pisiriklastin diye sürekli kızıyor ama farkında dgilki beni 8 yaşından beri çalıştırdığı için bu işlerden sogudugumun . şuan ise o paraya ben mutluluğa önem verdiğim için sürekli tartışıyoruz hayat hakkında hiç birşey bilmediğimi söylüyor bense hayatta mutlu olmadıktan sonra bu dünyanın bi amacının olmadığını savunuyorum ordan başlıyor kavga ;anlatsam yeni bir konu acmamm gerkevek kadar uzun ben bu yüzden defalarca intahar etmeyi düşünmüş bir keresinde denemiş fakat sağ çıkmış bir insanım sana tavsiyem umursama hayatla barışık olmaya çalış ve biraz dine yönel ruhunun temizlendigini ve rahat mantıklı düşünmeye başladığını göreceksin,sana yardimci olmak isterim senin söylediklerinin daha fazlasını yaşadım çünkü pm at dilediginde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Bu konuyu sakla, rahmetli olduğu zaman bakar bakar ağlarsın.
quote:
Orijinalden alıntı: B.AYAR
Bu konuyu sakla, rahmetli olduğu zaman bakar bakar ağlarsın.
Bu konuyu saklayıp kendimi ağlamamak için tutacam..
Bayağı öfkelenmişsin ama aslında onu anlamayan sensin saatlerce çalışıyor yoruluyor okumamış bir insan hayat ona o imkanı vermemiş olabilir. Sinirli agresifte olabilir ama sende onu anlamıyorsun bence ha ben nedesem şuan anlamayada bilirsin ama hayata atıldığın gün bazı şeylerin farkına varacaksın birazda kendinde hata aramaya başladığında birşeyler düzene girecek ama sonuçta babandır kin yapma sizi saçıp savurmamış zevklerine esir olmamış hayatını size adamış bi adam olarak kabul et.
İnan baban şuan kapıdan çıkıp gitse onun kafasındada ne insanlar var bulur bi kadında hayatını yaşar tek kelime edemezsin ama yapmamış evinde sen anla artık. -
quote:
Orijinalden alıntı: K0rkunc
Bayağı öfkelenmişsin ama aslında onu anlamayan sensin saatlerce çalışıyor yoruluyor okumamış bir insan hayat ona o imkanı vermemiş olabilir. Sinirli agresifte olabilir ama sende onu anlamıyorsun bence ha ben nedesem şuan anlamayada bilirsin ama hayata atıldığın gün bazı şeylerin farkına varacaksın birazda kendinde hata aramaya başladığında birşeyler düzene girecek ama sonuçta babandır kin yapma sizi saçıp savurmamış zevklerine esir olmamış hayatını size adamış bi adam olarak kabul et.
İnan baban şuan kapıdan çıkıp gitse onun kafasındada ne insanlar var bulur bi kadında hayatını yaşar tek kelime edemezsin ama yapmamış evinde sen anla artık.
Hocam hayatını bize adadığını sürekli yüzümüze vuruyor ama. Ben mi dedim 2 tane çocuk yap diye.
quote:
Orijinalden alıntı: Blackkan
quote:
Orijinalden alıntı: K0rkunc
İnan baban şuan kapıdan çıkıp gitse onun kafasındada ne insanlar var bulur bi kadında hayatını yaşar tek kelime edemezsin ama yapmamış evinde sen anla artık.
Hocam hayatını bize adadığını sürekli yüzümüze vuruyor ama. Ben mi dedim 2 tane çocuk yap diye.
Oturup konuşun bence oda sizin bazı davranışlarınızdan rahatsız olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ilonglife
Şu züürt tesellisi olayınada bayılıyorum. Allah niye beni sınamıyor da bu arkadaşı sınıyor on numara ailem arkadaşlarım var üniversitem var param var şükür ediyomuyum? hayır sadece adam gibi adam olmaya çalışıyorum sevap için değil iyilik yapmak için iyilik yapıyorum. Allah sizi sınamaya devam etsin hadi ben kaçtım. -
Adamın babası futbolcu lan
Benim çok basit bir formülüm var , anlaşamadığın insandan mümkün mertebe uzak duracaksın.Bu metodu uygulasan sorunu büyük ölçüde çözersin.
Bu arada merak ettik baban ne iş yapıyor? -
11 yıl geçmiş. Aynı sorunlarla karşı karşıyayım. Nedir son durum ustam?
Öncelikle kaç yaşındasın bilmiyorum ama çalışıp kendi paranı kazanman lazım çünkü para = özgürlük demektir, bunu ister kabul et ister etme gerçek bu. Baban sana böyle davranıyor olabilir bunun hakkında da şunu söyleyebilirim : Babanda çok iyi bi hayat geçirmemiş olabilir, şu an ki durumundan memnun değildir muhtemelen o yüzden size öyle davranıyor yani baban %5 bile olsa haklı. Ama sen %95 haklısın. Çünkü sen seçmedin doğmayı ve sana böyle davranmaya hakkı yok bir kere. Ama çözüme gelecek olursak ne kadar haklı olursan ol şikayet etmeyi bırakıp kendin bir şeyler için çabalaman lazım. Evet baban böyle birisi olabilir, sen sonuna kadar haklı olabilirsin ama bir şeyler üretmen lazım. Lisedeysen yaz tatilinde, üniversitedeysen part-time çalışman lazım. Benim babamda emekli oldu ve koltukta telefona bakmaktan başka bir şey yaptığı yok. Senin kendi yolunu belirlemen lazım. Şikayet etme, bahane üretme, gerekirse babanı görmezden gel ( tamamen yok say demiyorum) ama dediğim gibi yap. Sürekli bunlara odaklanırsan durduğun yerden ilerleyemezsin. Senin kabahatin var demiyorum, ne yapman gerektiğini anlatıyorum.
-
Öncelikle konu tarihi biraz eski ama eğer konuyu açan hocamız olur da konuya bir güncelleme getirirse çok güzel olur.
Benim konuya dair yorumum
Aslında söylenecek çok şey var, belki yazmaya başlasak saatlerce yazabiliriz. Lakin benim söyleyeceğim şu ki her insan mutlu bir aile tablosu içerisinde büyümek ve yetişmek ister. Kimse tartışmaların olduğu, değersiz hissettiği bir ortamda büyümek, yetişmek istemez.
Olumsuz ortamlarda yetişen insanlarda sağlık sorunları ve psikolojik yıpranmalar çok fazla oluyor bunu inkar edemeyiz.
-
Ben de merak ettim son durum ne oldu acaba 11 yıl sonra..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X