Şimdi Ara

BABAM HAPİSE GİRECEK. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
7
Favori
7.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim biraderin 5 bankaya 20000TL küsür borcu var.

2006 dan beridir hiçbirşey olmadı.

Çek-senet işinde bile hapis kalktı.

Bir tek ev kredisinde mi hapis var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Bankalara kurban giden bir aile daha.Veriyorlar adamın gelir durumuna bakmadan onbinlerce liralık krediler ondan sonra milleti rezil ediyorlar.Kusura bakma ama sizin hatanız.Eğer durumunuz yoksa kirada oturacaksınız arkadaşım illaki ev mi almanız gerekiyor yani? Nedir bu ev hevesi herkes kredi çekip ev alıyor ondan sonra aldığı maaşın neredeyse tamamını krediye yatırıyor,yediğinden,içtiğinden kısıyor.Hiç düşünmüyor kimse ya ben işten çıkarılırsam, ya başıma bir şey gelirse nolacak sonra bu dağ gibi borç?

Üzgünüm ama 90 bin lira gibi bir borçtan bahsediyorsunuz ve bu ödenecek bir miktar değil gerçekten sizin durmunuzda birisi için.KREDİ ÇEKİP HAYATINIZI İPOTEK ETMEYİN.

Haci şimdi birde şöyle düşünüyorlar. Biz şimdi bu kadarla geçiniyoruz iyi kiramiz paramiz yetiyor ama yakinda emekli maaşiyla bu evde kalamayiz şimdiden yatirim yapmak lazim ama kiraya çok gidiyor birikmiyor.

Yani illaki kredi çekmeleri lazim yoksa yakinda evsiz bile kalabilirler. haa ben bunlari diyorum ama bizde kiradayiz öyle buyuklerden kalma evler var ama buranin tozu kadar yani burayi aratir tarzda ve miraz davasi zaten ev bolune bolune yok olacak o derece.. Biz en azindan arkaya biraz biraz birakiyoruz imkanimiz var bakalim ne olacak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sanırım sizin hapis olayı taahhütten dolayı yoksa borçtan dolayı hapis cezası diye bir şey yok artık hacizde bile istediklerini alamıyorlar öyle. en kötü çalıştığı işte maaşına yansıtıp taksit taksit ödetiyorlar cezayı onda da maaşın en fazla 1/4 üne el koyabiliyorlar. bu konuda çok fazla yasa değişti ve artık eskisi gibi icracılar gelip sömüremiyorlar hatta düşük miktardaki borçlar için uğraşmıyorlar bile işlerine gelmiyor çünkü. benim de 900 liralık kredi kartı borcu vardı 2 sene ödemedim en son avukat aradı icraya girmiş fazla bir şey binmemiş zaten üzerine avukat uğraşmamak için tamam 900 ü öde bari dosya kapansın dedi yani eskisi gibi milletin kıçından kan alamıyorlar. dediğim gibi sizin olay yüksek ihtimalle tahhütle alakalı eğer taahhüt vermeseydiniz bir şey yapamazlardı evde lüks eşyalar haricinde aynı eşyadan 2 tane yoksa zaten bir şey alamayacaklardı en kötü babanın maaşının bir miktarına el koyup o şekilde kapanacaktı borç geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArgeosTypric

Saçmalama lan it herif şuan belki senin Yüzünden uzaklaştırma yiyeceğim ama umrumda olmaz.Böbrek satmak kolaymı ölme riski var.

Bu mesaj daha önceden şikayet edildi o yüzden şikayet etmenize gerek yok.Artık başka böbreklerde görüşürüz

Alakasız olacak ama diş hekimi misin yoksa öğrencilik mi henüz ? Merak ettim

Öğrenciyim :)

Dis hekimleri doktor sayilmiyor kardes.

Hadi ya ciddi misin?

Doktor olamayanlar diş hekimi olurlar

Haklısın ilerde ayda yaptığım 2 implantla ( ki bu sayı günde bile olabiliyor çoğu zaman) 1 aylık geçimimi sağlamak varken neden tıp doktoru olayım ki? TUS zorunluluğum yok,kendi işimin patronuyum aylık kazancım normal pratisyen hatta uzman doktordan bile daha fazla.

Tus kazanamayanlara bizde doktor diyemiyoruz ne yazık ki.

Bu şekilde para odaklı düşünürsen ilk bir ayda aldiğın diş teçhizatlarinin tuttuğun dairenin kirasini ödeyemeden batarsın doktor kardeşim. Şu meslekler hassas meslekler, para odaklı düşünmeyin bir gelen bir daha gelmez, heryer dişçi herkes o dediklerini yapiyor. Önemli olan tercih sebebi olabilmek.

Geçenlerde ufak bir dolgu için özel bir diş doktoruna gittim, yeni mezun sayilabilecek genç çicegi burnunda bir adam bana diyor komple kaplama yapalım dişler bembeyaz durur. Yahu kardeşim sen ne meraklisin benim yaşimda adamin dişlerini kesip biçmeye, eşek gibi biliyorsun orjinal dişle ayni randiman vermeyecegini sonrasinda pisman olacagimi, senin de çocuguna doktor doner sermayeden fazla para alacagim diye tomogrofiye, şuraya, buraya soksa fazladan üç beş ameliyat yapsa da anlasan keşke zalim diş doktoru!

Neyse diş doktoru deyince aklima geldi. Bu da böyle bi anımdır işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 mesajlı bi troll konu açmış herkes zıplamış.

bu yaşadıklarını burada en ufak şekilde ispat etsin örneğin ( icra emrini buraya koymak gibi ) ben kendimi sınırsız banlıycam.
  • http://www.zeynepyargic.av.tr/taahhudu-ihlal-cezasina-karsi-itiraz.html

Bu konuyu inceleyip buraya yazana kadar çözüm bulun.
    1 ceza 1 yil altinda olduğundan denetimli serbestlik. Yasasindan yararlanacaktir.
    Sanirim 3 ayda infazindan sonra sicilinden temizlenecektir.
    Ama memuriyet konusuna gelince isten bi avukata basvurursa ayrilip ayrilamayacagi konusunda bilgi alabilir

• Aldırmaaaa aldırma neler biz neler gördük kimleri biz dost bildik yalanmış sözler aldırmaaaaa geçer bu zor günlerde ,,, geçer bu zor günlerdeeee yalanmış sözler aldırmaaa

Barış akarsu aldırma

• Ben bu konuyu bir yerden hatırlıyorum ama.
  • Merak edenler için ilgili kanun maddesi :

İCRA VE İFLAS KANUNU

Borçlunun ödeme şartını ihlali halinde ceza:
    Madde 340 – (Değişik: 31/5/2005 - 5358/11 md.)
    111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul
    bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin
    tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı
    öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borçtan dolayı
    tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez.
  • kardeş zorla mı kredi aldırdılar??
  • quote:

Orijinalden alıntı: power.renk

http://www.zeynepyargic.av.tr/taahhudu-ihlal-cezasina-karsi-itiraz.html

Bu konuyu inceleyip buraya yazana kadar çözüm bulun.
    1 ceza 1 yil altinda olduğundan denetimli serbestlik. Yasasindan yararlanacaktir.
    Sanirim 3 ayda infazindan sonra sicilinden temizlenecektir.
    Ama memuriyet konusuna gelince isten bi avukata basvurursa ayrilip ayrilamayacagi konusunda bilgi alabilir

Avukatla konuştuk başka çaresi yok itiraz etsek bile olumlu sonuçlanmaz ama yinede itiraz edelim dedi. 1 Yıldan az hapis cezası alanlar tekrardan mesleğe geri dönebiliyormuş. Çok sıkıntılı durumlar ah şu günler yıllar bi geçse ayağa bi kalkabilsek ah..........

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

kardeş zorla mı kredi aldırdılar??

Bi git şurdan kendine sövdürme. Senin gibilerinde nasıl vicdan var bilmiyorum tamam kredi çekmişiz onu onla kapatmaya çalışmışız hata etmişiz peki benim abimin annemin suçu ne? babamın hatası ama ne olursa olsun onun yanında olmak zorundayım zorundayız..
  • aynısı ablamlara oldu evi sattırdık tabi biraz değerlenmişti ev borcundan daha fazlaya gitti ev 170 e alıp 210 a satmışlardı.
  • benim babamın 16 bin kredi borcu var ama emekli maaşına haciz gelsin istiyorum eve haciz gelirmi?
  • Tinkiea T kullanıcısına yanıt
    yapıkredi nuvo hesabı açtır, masrafsız kredi veriyor online şube üzerinden , yeni kampanya olduğu için belki ordan çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fluid D.

kiralık katil ol contract killer.piuvvv

bos yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

benim babamın 16 bin kredi borcu var ama emekli maaşına haciz gelsin istiyorum eve haciz gelirmi?

Gelmez kardeşim maaşa haciz gelir keşke bizim de tek bir bankaya 70-80 bin borcumuz olsa ama yok işte parça parça olduğu için bu durumdayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinkiea

quote:

benim babamın 16 bin kredi borcu var ama emekli maaşına haciz gelsin istiyorum eve haciz gelirmi?

Gelmez kardeşim maaşa haciz gelir keşke bizim de tek bir bankaya 70-80 bin borcumuz olsa ama yok işte parça parça olduğu için bu durumdayız

babamın 5 ayrı bankaya borcu var gelmez dimi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tinkiea

quote:

babamın 5 ayrı bankaya borcu var gelmez dimi?

1 banka maaşa icra koyuyor diğerleri sıraya geçiyor o bitince o başlıyor.
  • BİRAZ ÖNCE BABAM ARADI O İŞİ HALLETTİM DİYE BİR ARKADAŞINDAN BULMUŞ GALİBA ALLAHIM ÇOK ŞÜKÜR BİN ŞÜKÜR HABER VEREYİM DEDİM ARKADAŞLAR...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.