Şimdi Ara

Babama akciğer kanseri teşhisi kondu :( (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
7
Favori
24.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüce Rabbim hepinizden tek tek razı olsun. Dualarınızın aynısı misliyle size gelsin inşallah, boyle melanetlerden korusun sizi ve sevdiklerinizi. Çok şükür her geçen gun iyi haberler alıyoruz ve moral olarak gun geçtikçe iyiye gidiyoruz. Durumlar şimdilik güzel. Hftaya Allah'ın izniyle tedavi başlıyor. Ondan sonrasında zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır diyerek mümkün oldugundan fazla gayret edicez bunu yenmeye...
  • Geçmiş olsun hocam.
  • Allah acil şifa eylesin.Geçmiş olsun kardeşim zor bir durum olsada ümitsizliğe kapılmamaya çalış..
  • gecmis olsun kardesim. benimde amcam akciger kanseri olmustu. baba yarisidir bilirsin. moral cok onemli. hep yaninda ol babanin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s60_doctor

gecmis olsun kardesim. benimde amcam akciger kanseri olmustu. baba yarisidir bilirsin. moral cok onemli. hep yaninda ol babanin.

cok tesekkur ederım kardesım, guzel gunleri gordukce sizlerle paylaşacağım. Babamın bu aksam yemekte soyledıgı söz: Ben iiyim yaa ,hissediyorum bu işi çözücez..ve bunu o kdr ınanarak soyledıkı moralımız tavan yaptı. gelen klınık bulgularla beraber işler iyiye gidiyor. Dualarınızı eksik etmeyin lutfen. Allah razı olsun.
  • Yaklaşık 8 ay önce babam kalça ağrısı çekiyordu. İlk gittiğimiz doktor kalça filmi çekti kireçlenme var dedi yolladı. 1 hafta süre sonra ateşi çıktı, düşmeyen bir ateş. Bu sefer yine doktor peşine düştük. Çekilen filmler, tomografiler, kan tahlilleri, PET/CT çekimleri ve en sonunda akciğerden başlayan bir kanser olduğu ortaya çıktı. Bronoskopi ile parça alındı ve patoloji sonucunda kesinleşti.

Hastalığın 4. evresinde çıktı ve olabilecek tüm yerlere sıçramıştı. Akciğer, karaciğer, böbrekler, beyin, gırtlak, kemikler.. Haseki hastanesi yapılacak bir şey yok hastaneye yatışına gerek yok diye geri gönderdi bizi. SSK Okmeydanı hastanesine yatırdık. 15 seans beyninden ışın tedavisi aldı. Beyin işlevlerini kaybetmesin diye. Yaklaşık 18-19 gün kaldık hastanede. Kurban Bayramından 2 gün önce taburcu ettiler. Bayram sonrası tekrar yatış olacaktı ve kemoterapiye başlanacaktı. Fakat kendisini bayramın 2. günü, 26 Ekim'de kaybettik.

Babanızın hastalığı çok daha erken tespit edilmiş. Bu tür hastalıklar çok sinsi ilerlediği için çoğu zaman erken teşhis zor olabiliyor ama siz erken denilebilecek bir nokta da yakalamışsınız. Her türlü tedavi uygulanabilir. Kemoterapi ve radyoterapiden alınacak sonuçlarla ameliyat imkanları da doğabilir.

Bu noktada tavsiyede bulunabileceğim tek şey yüksek moral. Kesinlikle kendisine hasta olarak davranmamalısınız. Hiç bir şeyi yokmuş gibi, olduğunuz gibi devam etmelisiniz. Normal zamanda gelmeyen akrabalarınız sırf hasta diye geliyorsa gelmesinler, kabul etmeyin. Davranışlarınızı değiştirmeyin. Tam olarak demek istediğim hastalığından önce hayatınız nasılsa aynı şekilde devam edin. Biliyorum çok zor bir durum ama bunu yapmanız gerçekten çok önemli. Kendinizden çok babanızın psikolojisini düşünmelisiniz ve bu onu iyi edecektir. Ama tabiki elinizden geleni yapın bakımı, hizmeti gibi. Nasıl anlatayım bilmiyorum, umarım anlamışsınızdır anlatmak istediğimi. Çok hassas durumlar bunlar en ufak bir hareketinizden, söylediğinizden etkilenebilir babanız.

Moralinizi yüksek tutun kesinlikle. Babanız için hala her türlü tedavi imkanları mevcut. Mutlaka ki tedavilerden sonuç alınacaktır. Hele ki babanız güçlü bir psikolojik yapıdaysa tedaviden olumlu sonuçlar almak çok yüksek ihtimal. Ve ne olursa olsun babanızı düşünün. Kendinizi düşünerek bencillik etmeyin. Bu demek istediğim şimdi ters gelebilir ama ileride anlarsınız.

Umarım ters bir şey veya can yakıcı bir şey söylememişimdir. Sadece önemli ve hassas bir konu olduğu için açık konuşmak istedim. Yazarken o günleri hatırladım biraz afalladım yazıma yansımış olabilir kusura bakmayın.

Babanız için çok geçmiş olsun, Allah şifa versin en kısa zamanda. Kendisi için en hayırlısı ne ise o olsun. Sormak istediğiniz, aklınıza takılan bir şey olursa PM atabilirsiniz. Size de Allah sabır ve dayanma gücü versin. Neler yaşadığınızı, hissettiğinizi çok iyi biliyorum. Çok zor bir durum. Soğukkanlılığı elden bırakmayın. Allah yardımcınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leeu -- 4 Mayıs 2013; 1:06:30 >

• Allah yardımcınız olsun, zor bir durum.
  • Öncelikle geçmiş olsun , seni üzmek istemem ama bildiğim kadarıyla iyileşebilecek hastalara cerrahi müdahale yapılıyor , ışın terapisi ve kemoterapiyle iyileşen hastalar da var umudu kaybetmemek lazım , allah yardımcınız olsun
  • ALLAH şifa versin inşallah, zor bir durum.
  • kardesim benim.Allah yar ve yardimciniz olsun.etrafa bak su an basina bir is gelebilir belki buyuk bir deprem olcak yani her an herkese bisey olabilir.insan kafayi yemesi icin yeterli sadece bu.Allah in sinavi bu size.zor bir sinav.ben tip fakultesi ogrencisiyim.bimbir turlu tumorr kanser cesidi var.iyi huylu kotu huylu.sen hicbir zaman Allah dan umudunu yitirme.kim bilir belki babandan once sana bisey olcak.ya da bu paragrafi sana yazan bana bisey olcak.kardesim bu zahmetlu surecten sen ve ailen icin en hayirli en guzel sekilde olmasi dilegiyle.Allah yardimciniz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gün iyiyiz ya yarın kimsenin ne olacağı belli değil kendinizinde ailenizinde moralini yüksek tutmaya çalışın allah yardımcınız olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leeu

Yaklaşık 8 ay önce babam kalça ağrısı çekiyordu. İlk gittiğimiz doktor kalça filmi çekti kireçlenme var dedi yolladı. 1 hafta süre sonra ateşi çıktı, düşmeyen bir ateş. Bu sefer yine doktor peşine düştük. Çekilen filmler, tomografiler, kan tahlilleri, PET/CT çekimleri ve en sonunda akciğerden başlayan bir kanser olduğu ortaya çıktı. Bronoskopi ile parça alındı ve patoloji sonucunda kesinleşti.

Hastalığın 4. evresinde çıktı ve olabilecek tüm yerlere sıçramıştı. Akciğer, karaciğer, böbrekler, beyin, gırtlak, kemikler.. Haseki hastanesi yapılacak bir şey yok hastaneye yatışına gerek yok diye geri gönderdi bizi. SSK Okmeydanı hastanesine yatırdık. 15 seans beyninden ışın tedavisi aldı. Beyin işlevlerini kaybetmesin diye. Yaklaşık 18-19 gün kaldık hastanede. Kurban Bayramından 2 gün önce taburcu ettiler. Bayram sonrası tekrar yatış olacaktı ve kemoterapiye başlanacaktı. Fakat kendisini bayramın 2. günü, 26 Ekim'de kaybettik.

Babanızın hastalığı çok daha erken tespit edilmiş. Bu tür hastalıklar çok sinsi ilerlediği için çoğu zaman erken teşhis zor olabiliyor ama siz erken denilebilecek bir nokta da yakalamışsınız. Her türlü tedavi uygulanabilir. Kemoterapi ve radyoterapiden alınacak sonuçlarla ameliyat imkanları da doğabilir.

Bu noktada tavsiyede bulunabileceğim tek şey yüksek moral. Kesinlikle kendisine hasta olarak davranmamalısınız. Hiç bir şeyi yokmuş gibi, olduğunuz gibi devam etmelisiniz. Normal zamanda gelmeyen akrabalarınız sırf hasta diye geliyorsa gelmesinler, kabul etmeyin. Davranışlarınızı değiştirmeyin. Tam olarak demek istediğim hastalığından önce hayatınız nasılsa aynı şekilde devam edin. Biliyorum çok zor bir durum ama bunu yapmanız gerçekten çok önemli. Kendinizden çok babanızın psikolojisini düşünmelisiniz ve bu onu iyi edecektir. Ama tabiki elinizden geleni yapın bakımı, hizmeti gibi. Nasıl anlatayım bilmiyorum, umarım anlamışsınızdır anlatmak istediğimi. Çok hassas durumlar bunlar en ufak bir hareketinizden, söylediğinizden etkilenebilir babanız.

Moralinizi yüksek tutun kesinlikle. Babanız için hala her türlü tedavi imkanları mevcut. Mutlaka ki tedavilerden sonuç alınacaktır. Hele ki babanız güçlü bir psikolojik yapıdaysa tedaviden olumlu sonuçlar almak çok yüksek ihtimal. Ve ne olursa olsun babanızı düşünün. Kendinizi düşünerek bencillik etmeyin. Bu demek istediğim şimdi ters gelebilir ama ileride anlarsınız.

Umarım ters bir şey veya can yakıcı bir şey söylememişimdir. Sadece önemli ve hassas bir konu olduğu için açık konuşmak istedim. Yazarken o günleri hatırladım biraz afalladım yazıma yansımış olabilir kusura bakmayın.

Babanız için çok geçmiş olsun, Allah şifa versin en kısa zamanda. Kendisi için en hayırlısı ne ise o olsun. Sormak istediğiniz, aklınıza takılan bir şey olursa PM atabilirsiniz. Size de Allah sabır ve dayanma gücü versin. Neler yaşadığınızı, hissettiğinizi çok iyi biliyorum. Çok zor bir durum. Soğukkanlılığı elden bırakmayın. Allah yardımcınız olsun.

öncelikle başınız sagolsun, Allah gani gani rahmet eylesin, huzur içinde yatsın babamız. Ve Allah sizlere sonsuz sabır ve dayanma gücü nasip etsin. Kardeşim, soyledıklerın harfi harfine doğru. Hiçbirinde en ufak bir yanlışlık yok özellikle "normal yaşamın devam etmesi,hastaymış gibi davranılmaması" en önemli ayrıntı, ve biz de bu sekılde dusunuyoruz buna gore davranıyoruz. Gerek patolojik bulgular, gerek hastanın yaşı, doğru tedavinin uygulanması ve belkı de en buyuk şansımız annemın doktor olması ve göğüs hastalıkları ve akciğer anabilim dalında uzman olması gibi faktörler ibreyi biraz olsun bize çeviriyo ,ya da en azından umudumuzu arttırıyor. İnanıyoruz bunu yeneceğimize. Özellikle babam kendi ağızıyla soylediği şey: "BU BANA BİR UYARIYDI. BUNU DİKKATİ ALIP YAŞAM TARZIMI DEĞİŞTİRİCEM VE BUNU YENİCEM. BUNDAN SONRA HUZURLU MUTLU STRESSİZ VE EN ÖNEMLİSİ ESKİSİNDEN DAHA SAĞLIKLI BİR HAYAT YAŞAYACAGIM." bu sözler belki bu illeti yaşamayan birine cok da önemli gelmeyebilir ancak daha hastalıgı ogrenelı 4-5 gun olmasına ragmen bu sekılde konusan, gülen espri yapan, ve en önemlisi hayata eskisinden daha çok katılan bir insan savaşa hazır demektir. Bu yolda çekeceğimiz her çileye hazırlıklıyız. Musibetler insanı fazlasıyla olgunlaştırıp geliştiriyor. Yolun sonunda ışığın olduğunu biliyoruz ve bu sefer 1 şans daha elde edersek bunun ne kdr kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Allah razı olsun düşündüğünüz için. Kemoterapi verildikten bir süre sonra ameliyat edilme durumu varmış şuan söylenen. Önce agresif bi kemoterapi ve (veya) radyoterapi ile başlanacak. Sonrasındaki duruma göre ameliyat da bir opsiyon olarak sunulmakta. Güzel günlerin başlangıcı diyorum ben bu yaşadığımız günlere...

• Allah acil şifalar versin, geçmiş olsun kardeşim

Belki demesi kolay olacak ama babana umut dolu gözlerle bakmanı hatırlatırım bu ona güç verecektir..
  • allah şifa versin.babanızın yanında sırf moralini yüksek tutmak için ekstra birşeyler yapmayın hasta değilmiş gibi davranın.
  • ALLAH şifa versin .
  • ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN
  • Allah acil şifalar versin. İnşallah babanız eski sağlığına kavuşur. Unutmayın ki şu hayatta ölümün dışında her şeyin bir çaresi vardır.
  • Rahmetli dedem akciğer kanserinden vefat etti. Sana tek tavsiye verebilirim arkadaşım. Ne yaparsan yap, modern tıptan şaşma. Güvenilir bir doktor ve uzman bir tedaviyle üstesinden gelme şansı yüksek.

Dedemin bünyesi zayıftı. Kemoterapiyi kaldıramam dedi, gittik ot-b.k acaip bir set aldık dolandırıcının birinden (TVde çok meşhur, bol bol reklamları çıkardı bir zamanlar) hatta o sahtekar dedemin röntgenleri falan yırtmış, kendinden emin gövde gösterisi yapar gibi "Seni iyileştireceğim amcacım, hiç merak etme" falan vs.

İşin en kötü yanı ise verdiği bitki-baharat karışımları bünyeyi güçlendiren türden şeylerdi. Ve kendi yürüttüğümüz mantık senaryosuyla şu sonuca vardık, dedem normalde çok daha önceden vefat etmesi gerekirken bu tedavi seti yüzünden daha acılı ve uzun bir hastalık dönemiyle beraber yavaş yavaş ruhunu teslim etti. Çok pişman olduk ama ne fayda.

Kaderinde ne varsa zaten o olacak. İnançlı olun, hekimlere güvenin.

• çok geçmiş olsun dostum,benimde babam da durmadan öksürük vardı.Babamda çok yoğun bir adam seninki gibi çok stressli bir yaşantısı var,hayatında hiç sigara alkol kullanmadı fakat dün ciğer filmi çektiler iyi görünmüyormuş, bugün tomografiye gitti,geceden beri uyuyamıyorum gözlerim doluyor,hep en kötüsü aklıma geliyor.Birden 5kg vermiş 1 ay içinde,sesi kısıldı gibi,araştırıyorum bu lanet hastalık çıkıyor.Arıyorum açmıyor,21 yaşındayım tansiyonum felan yükseldi iyi hissetmiyorum.Umarım bütün hastalar şifa bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JonnyCaqe -- 7 Mayıs 2013; 11:05:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun kardeşim allah acil şifalar versin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.