Şimdi Ara

Babama akciğer kanseri teşhisi kondu :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
7
Favori
24.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 aydır oksuruk sikayetlerı vardı babamın, akcıger rontgenı cektırdık hıcbırsey cıkmadı, daha sonra allerjik astıma baglı oksuruk olabılır dendı ılaca basladı ancak hıcbı deısıklık olmayınca annem suphelendı ve tomografı cektırttık. Sonucunda sağ akcıger lobunda kanserlı hucre oldugu ve lenf bezıne sıçrama yaptıgı tespıt edıldı. 2. evrenin sonu 3. evrenın başıymıs. Vucudun baska hıcbıyerınde ,beyın de dahil olmak uzere sıcrama olmadıgı saptandı. Babam 55 yasında ve 25 yasında sıgarayı bırakmıstı ve asla sıgaralı ortamda bulunmadı sımdıye kdr. Bu haberlerı pzt gunu aldık ama bıraz olsun sakinleşmeyi bekledım ve su anda bu konuyu açmak ıstedım. Amelıyat edılemıyor sıçrama oldugu için, ve hayati yerlere yakın oldugu için. Bu durumda kemoterapi ve (veya) radyoterapı tedavisi gorecek. Bu da yrn bellı olucak ve tedavıye baslanıcak hemen. Genel durumu ve morali fazlasıyla iyi. Aşırı derecede stresli bir iş hayatı vardı, turkıyenın onde gelen sırketlerınden bırınde ust duzey yonetıcı olarak calısıyordu. Acilen işlerden elini eteğini çekti bu hafta, bioenerji terapisi vs vs tarzı destek tıp adı verilen yöntemler uygulandı bile sımdıden. Merak ettiğim şey şu: en kotunun ne olduğunu çok iyi biliyorum ve buyuk ihtimalle sonun nasıl olucagını da bılıyorum. Ama milyonda 1 kucuck bi umut bile varsa, daha dorusu bu kucucuk ihtimali tutturup bu illeti yenen veya minimize ederek uzun yıllar huzurlu yasayabılen bi tanıdığı, yakını kimsesi olan varsa yorumlarınızı beklıorum arkadaslar..

Arkadaşlar, uzun suredir bu konunun hatta donanım forumlarının varlıgını bıle unutustum. Oncelıkle hepınızden ozur dılerım konuyla ılgılı bu aradan gecen 3 aylık surede paylasamadıgım ıcın...

1 hafta önce , bu hastalığın teshisi yapıldıgı gunden berı ılk kez tomografı cekıldı. 3 kür kemoterapı bıttı ve gectıgımız hafta 4. kür de bitti. 2 kür kaldı sonra tekrar bakılıcak durum ne dıye. Ancak Allah'a ve sizlerin dualarına binlerce kez şükürler olsunki kanserinin %50 si temizlendi 2 bucuk ayda. ve 3. evrenın başında denlen hastalık su an 2. evrenın başına çekildi. Kemoterapıyı cok guzel kaldırabıldı babamın vucudu. Hatta eskı yıllara oranla bambaska bı ınsan oldu. Rahat keyıflı ve morallı...her sabah yaklasık 5-6 km bısıklete bınıyor. Aksamları yuruyuse cıkıyor. Kemoterapı aralarında tatıle gıdıyorlar annemle. Bende çalışmaya basladım ve onun ıcın buyuk moral oldu bu. Kısacası bu konuyu açtığım gün ve bugunu kıyaslarsak şu an mutluluktan havalarda uçuyoruz dıyebılırım. Bundan sonra bu konuyla daha fazla ilgilenicem. Çok tesekkur ederım bu zamana kadarkı ve bundan sonra edecegınız dualar ıcın. Şunu kesin olarak anladım ki bi uğurda kararlılık ve azimle mücadele etmek gercekten tabloyu değiştirebiliyormuş....Allah sizlerden uzak etsin böyle musibetleri. Son mesajlardan birinde gözüme takıldı. Arkadasın bırının annesı pankreas kanserıne yakalanmıs. 2 hafta evvel bı arkadasımın ablasına çekimler yapıldı (kendısı 3. evredekı pankreas kanserıydı.) kanserının buyuk cogu temızlenmıs ve kontrol altına alınmış. Asla moralını bozma cunku yükü veren Allah bir gün çaresini de vericek...

Bugün 17 Ekim 2013. Öncelikle herkesin kurban bayramı kutlu ve mutlu olsun. Babam son günlerde kemoterapinin etkilerinden kansızlık,yorgunluk ve titreme şikayetleri yaşamaya başladı. Bu gidiş pek hayırlı gelmiyor bana, yinede babamın yanında dimdik durmaktan başka çaremiz yok tabiki. Ancak umutsuzluk ve umitsizlik tamamen beni ve annemi esir almış durumda. Bu mesajı daha farklı yazabiliyor olmayı isterdim ancak kanser kötü yüzünü göstermeye başlıyor gibi gözüküyor. Akciğerdeki tümör, lenflerdeki metastaz ve lenflerin olduğu bölgedeki kemik metastazı küçülmüş durumdaydı ay başında yapılan çekimlerde. Ancak doktorun söylediği bu tedaviyle bundan daha iyisinin olamayacağı yönündeydi. Bunu söylemek içimi paramparça etsede babamla geçirdiğimiz son bayramdı bu sanırım :(. ve bana son kez harçlık verdi elini öptüm. Her zaman inançlı bir insan olarak yine de bu işi temizlemek ve bi şekilde direkten döndürebilmek için Allaha yalvarıyorum. Umuyorum kabul olur.
    Bir sonraki güncellemede inşallah daha güzel şeyler yazabilirim. Lütfen dualarınızı esirgemeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoolander99 -- 17 Ekim 2013; 0:46:08 >

• Geçmiş Olsun
  • Kardeşim Allah babana acil şifalar versin bu kadar umutsuz olma kurtulma şansı var bunu biliyorsunuz moralinizi yüksek tutun insanın başına ne geleceği belli olmuyor bu hayatta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suprémacy

Kardeşim Allah babana acil şifalar versin bu kadar umutsuz olma kurtulma şansı var bunu biliyorsunuz moralinizi yüksek tutun insanın başına ne geleceği belli olmuyor bu hayatta.

tesekkur ederım iyi dileklerin için, bizde yuksek tutmaya calısıyoruz moralımızı, ozellıkle onun yanında o kdr neselı ve pozıtıf konusuyoruzkı resmen uzun zamandır bu kdr mutlu gormemıstım babamı, direncli bir yapısı var zaten hayatta herseye karsı, kolay teslım olmaz asla.
  • Babanız inşallah iyileşir,çevrenizde bu şekilde ömrünü devam ettiren insan var mı diye sormuşsunuz,bir komşu vardı kendisine Akciğer kanseri teşhisi konmuştu,ancak;belirli bir tedavi sonucunda hastalığa sahip oldugu halde yaşamını devam ettirebiliyordu,hatta seyahatlara felan çıkıyordu yaşıyor hala inşallah babanız da bu şekilde hayatına devam edebilir.Şimdiden geçmiş olsun,Allah şifa versin.
  • 4 gun once nasıl bır hayatımız varken, 3 gundur nası tersine döndu hayatımız...artık aglıyamıorum bıle o kdr durgunlastım ve yorgun dustum 3 gunde, ama babamın yanında bunun tam tersini yansıtıyorum
  • Allah şifa versin moralini sakin bozma hocam dua et, ettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    5 yıl önce açıldı
    Karaciğer Kanseri (yardım)
    11 yıl önce açıldı
    Akciğer de balgam
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Babanız inşallah iyileşir,çevrenizde bu şekilde ömrünü devam ettiren insan var mı diye sormuşsunuz,bir komşu vardı kendisine Akciğer kanseri teşhisi konmuştu,ancak;belirli bir tedavi sonucunda hastalığa sahip oldugu halde yaşamını devam ettirebiliyordu,hatta seyahatlara felan çıkıyordu yaşıyor hala inşallah babanız da bu şekilde hayatına devam edebilir.Şimdiden geçmiş olsun,Allah şifa versin.

acaba kac sene once bu hastalıga yakalandı? daha dorusu bu hastalıkla beraber kaç yıldır yaşıyor? bı de amelıyatsız mıydı ??

• @zucchero

değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B8BCDC928 -- 1 Mayıs 2013; 20:30:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoolander99

quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Babanız inşallah iyileşir,çevrenizde bu şekilde ömrünü devam ettiren insan var mı diye sormuşsunuz,bir komşu vardı kendisine Akciğer kanseri teşhisi konmuştu,ancak;belirli bir tedavi sonucunda hastalığa sahip oldugu halde yaşamını devam ettirebiliyordu,hatta seyahatlara felan çıkıyordu yaşıyor hala inşallah babanız da bu şekilde hayatına devam edebilir.Şimdiden geçmiş olsun,Allah şifa versin.

acaba kac sene once bu hastalıga yakalandı? daha dorusu bu hastalıkla beraber kaç yıldır yaşıyor? bı de amelıyatsız mıydı ??

kendisi yanlış hatırlamıyorsam 3-4 sene önce yakalanmıştı.Birtakım operasyonlar geçirdi tabi.

• son 2 yıldır aılemızın uzerınde bı lanet gezıyor. once dedemı kaybettık (annemın babası), sonra bı kac ay once anneannemın kolon kanserı oldugunu ogrendık, onun tedavısıyle urasıoduk. sımdıde babam...:( artık lanet mi desem başka bişi mi var desem bılemıyorum ama garip şeyler oluyor.
  • Allah acil şifa versin
  • Allah yardımcınız olsun kardeşim herkesin ömrünün bir süresi vardır o süre dolmadıkça ecel gelmez inşallah sağlığına tez zamanda kavuşur baban.
  • İmkanı varsa baban bu taraflara, Almanya'ya gelsin çok iyi klinikler var bu tip hastalıklarda, burası yeşil alan ve bol oksijen bakımından zengin tedaviyi burda devam ettirebilirse belki çok iyi düzeyde başarı sağlayabilir,
    Allah sabır versin, şifa versin başka ne söylenebilir ki.....

• Geçmiş olsun Allah acil şifa versin...

Bu tür hastalıklarla en önemli şey moraldir. Moralini yüksek tutun Allah'ın da izniyle kurtulur bu illet hastalıktan. Mesajlarında baya ümitsiz konuşmuşsun. Kurtulma ihtimali düşündüğünden çok daha yüksek. 2. evre ve 3. evrenin başı bildiğim kadarıyla hastalığın erken evreleri. Umarım en kısa sürede bu ihtimal gerçekleşir ve kurtulur hastalıktan. Dediğim gibi, moralini yüksek tutmaya bakın.
  • Bizim 20-30 sene önce kesin ölür denilen bir akrabamız vardı akciğer kanseriydi o da, şu an hala yaşamakta umudunuzu yitirmeyin, çıkmadık candan ümit kesilmez.
  • Allah acil şifalar versin.
  • sağlıklı bir vücudu varsa yediklerine içtiklerine dikkat etmiş kendine bakmışsa vs. o zaman olabilir
  • rabbim tez vakit acil şifalar versin
  • Allah acil sifalar versin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.