arkadaşlar kendi babanızla 15li nin babasını değerlendiriyor ve ona göre yorumlar yapıyorsunuz ...
her ne kadar 15li arkadaşım bencede yanlış yapmış olsa da 22 yaşında bir insanında bildikleri vardır diye düşünmek lazım ...
bence bu ülkedeki en büyük sorunlardan birisi de kişilerin 25 26 hatta 30 35 yaşlarına kadar aileleri ile beraber yaşaması ...
18 - 22 arası yavaş yavaş evden ayrılmanın kendi ayakları üzerinde durmanın zamanı gelmiş demektir...
evden ayrılmak doğru bir karar yalnız bu şekilde olmasaydı daha güzel olurdu ...
15li arkadaşım sende burda yazan çoğu ana kuzusuna aldırma, kendine bir yol bir kader çizgisi belirle ve hayatını ona göre yaşa ...
yalnız ilk fırsatta da babandan özür dile ...
sevsende sevmesende hayatta sadece 1 tane baban olur değerini iyi bilmek lazım ...
evet dogru ama babamla armızın iyi olması zor hatta çok zor benden özür dilemesi gerekir insan bi oturup konuşur bunlardan dolayı olmaz diye ama benimle konuşmadı bile eger net çekersen pc i kırarım dedi bende şimdi eldeki parçaları satıyorum abimlerde kaliyom bazen amcamlarda babam öyle biriki aile ziyaretlerini yılda bir yapar abim evlendi daha onun evine bile gitmedi yani aile içinde karşılaşacagımızıda sanmıyorum dün amcamlada konuştum kendisi ögretmen benim haklı oldugumu söyledi yarın fabrikada çalışan arkadaşın yanına gidecegim bedavaya dahi çalışabilecegimi söyleyecegim iyi bi işe girene kadar bari kendimi idare dedieyim aha şuraya yazıyorum benden özür dilemezse burda bitmiştir olay aramız kapanmıştır.onunla hiç görüşmek istemiyorum zaten gelip benden özür dilemesini bile istemiyorum açıkçası şimdi madem böle artislik yapıyor bunu bedelini de öder zaten ailede akrabalarla arası bozuk şimdi dahada beter olacak yapayanlız kalacak beter olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: 15li
evet dogru ama babamla armızın iyi olması zor hatta çok zor benden özür dilemesi gerekir insan bi oturup konuşur bunlardan dolayı olmaz diye ama benimle konuşmadı bile eger net çekersen pc i kırarım dedi bende şimdi eldeki parçaları satıyorum abimlerde kaliyom bazen amcamlarda babam öyle biriki aile ziyaretlerini yılda bir yapar abim evlendi daha onun evine bile gitmedi yani aile içinde karşılaşacagımızıda sanmıyorum dün amcamlada konuştum kendisi ögretmen benim haklı oldugumu söyledi yarın fabrikada çalışan arkadaşın yanına gidecegim bedavaya dahi çalışabilecegimi söyleyecegim iyi bi işe girene kadar bari kendimi idare dedieyim aha şuraya yazıyorum benden özür dilemezse burda bitmiştir olay aramız kapanmıştır.onunla hiç görüşmek istemiyorum zaten gelip benden özür dilemesini bile istemiyorum açıkçası şimdi madem böle artislik yapıyor bunu bedelini de öder zaten ailede akrabalarla arası bozuk şimdi dahada beter olacak yapayanlız kalacak beter olsun.
Annen yaşıyormu bilmiyorum inşallah yaşıyordur ... bu tür durumlarda anneler her zaman baba ogul arasında sigorta görevi yaparlar ... annenle bi konuş ...
anne küfür ettiğim ve çekip gittigim için uzgunum ama .......... sebeplerden dolayı çok sinirlendim artık bende baba olacak yaşa geldim ve babamın bana daha olgun davranmasını bekliyorum de..
ama dedigim gibi durumunu bilemeyiz neler yaşadın anlayamayız ...
kendine bir yol çiz onu yaşa ama asla bu çizgi
annenin , babanın , abinin , kardeşlerinin üzerinden geçmesin...
ileride tek başına kalıp bugünlere dönmek istediğinde çok geç olur ...
malesef annemde benimle ilgilenmiyor böle durumlarda onunlada konuşamam tartıştıgımız zaman saat gece 12 idi ben kapıyı çarpıp çıkarken annem gidersen geri dönemezsin dedi bu durumda gidip annemlede konuşmam zaten amcam eve gitmemi söylemedi bende gitmeyecegim
quote:
ya kendini bişe sandırmak istiyo hepsi bu ama gününü görür herzaman öle boyun egersen tepene binerler.
seni o güne kadar getiren alakası olmadıı halde sana o internet baalantısı yaptırmak ıstedın pc yı alan insana bunu yapmak bu kadar kolay mı???
pc i ben kendi paramla aldım baglantı parasınıda ben ödeyecektim
Arkadaşım bak ben okul sebebiyle ailemden ayrı düştüm.Ben de ailemle beraberken pek kıymetlerini bilmezdim açıkcası ama 4aydır ailemden kimseyi görmüyorum insan onların değerlerini böyle anlıyormuş.Belli ki yaşca benden büyüksün ama yine de değer verip okursan sevinirim.
quote:
binanın altındaki kafeden internet baglantısı çektim ayda 25 ytl ye parasınıda ben ödeyecegim babam olmaz dedi bende küfürü bastım çıktım evden şu an abimlerde kalıyorum 2. memur atamalarında bi yere yerleşirsem memleketi terkedecegim.
BABAN VE ANNEN OLMASAYDI SEN DE OLMAZDIN VE BUYUYUP O OLANAKLARA KAVUSAMAZDIN YETERLIMI ONA KARSI BI RHAYAT BORCUN WAR
BENİM BABAMDA KARŞI GELİR KIZAR OLMAZ DER BAZI İSTEKLERİME VEYA İSTEKLERİMİZE AMA USLUCA OTURUR KONUŞURUZ ANLAŞIRIZ ÖRN:1 HAFTADIR KONUŞTUĞUMUZ BİR MESELE VARDI İNTERNETİ SINIRSIZ YAPTIRMAK AMA İKNA EDEMİYORDUK DÜN AKŞAM BABAMA DEDİDİM TEKRAR ŞAŞIRTICI BİR CEVAP ALDIM PAZARTESİ DEĞİŞTİRİRİM GİDER DEDİ...ODA MUTLU OLUR BİZDE YANİ KÜFÜR ETMEYE NE GEREK BABAYA KAFA TUTULURMU SİZE BEN ÖRN VEREYİM İKİTANE ANNE LE İLGİLİ BABAMLA DEĞİLDE AMA İNŞ BABAMLA İLG. BİR SORUNUM OLMAZ...
SAMSUNDA BİR İLÇESİNDE OTURURKEN BAŞIMDAN GEÇEN BİR MEVZUYU ANLATAYIM SİZE... BEN BUNA AKLIMA GELDİKÇE ALLAHIN BANA BİR CEZASI OLARAK ADLANDIRIYORUM.. BİR GÜN ARKADAŞLARLA(YAŞ17 İDİ-ŞİMDİ 20) BARAJA BALIK TUTMAK İÇİN GİTMEYE KARAR VERDİK..ANNEM İZİN VERMEDİ TARTIŞTIK BAĞIRDIK BİRBİRİMİZE VS...GİTTİK GİTMESİNE BİSİKLETLERLE BARAJ MESAFESİ 7,5 KM VE ANAYOLUN KENARINDAN TOPRAK YOL GİDİLİYOR...GİTTİK SABAH..DÖNMEYE KARAR VERDİK AKŞAMA DOĞRU ÇIKTIK YOLA DÖNÜYORUZ YAĞMUR BAŞLADI AMA NE YAĞMUR SANKİ BÖYLE BARDAKTAN BOŞALIYOR..YOL TOPRAK ÜSTÜMÜZ HEP ÇAMUR OLDU BİSİKLETLERİN ÇÜNKÜ TEKERLER DÖNMÜYOR... TEKERLER MİLLERE KADAR ÇAMUR BİSİKLETİN BİZİ TAŞIMASI GEREKİRKEN BİZ BİSİKLETLERİ 7,5 KM SIRTIMIZDA TAŞIDIK... EVE GİDENE KADAR YAĞMIŞTI DAHA DOĞRUSU DURMADI YAĞMUR EVE GİDİŞİMİZDEN YAKLAŞIK 3 SAAT SONRA DURDU AKLIMA GELİYOR YOLDAYKEN ANNEMİN GİTMEYEKSİN BARAJA DEYİŞİ DE..BAZEN ANNE BABANIN DEDİĞİNİ DİNLEMEK GEREK...HATAYA DÜŞMEMEK İSTİYORSAN ANNE, BABANI DİNLE...
UMARIM BİRGÜN HATANI ANLARSIN
dışardan yorum yapmak ve konuşmak kolay herkez için,ama yaşayan daha iyi bilir.ve endoğru kararı alır.baba babalığını biliyorsa babadır.
"""ama benimle konuşmadı bile eger net çekersen pc i kırarım dedi bende şimdi eldeki parçaları satıyorum abimlerde kaliyom bazen amcamlarda babam öyle biriki aile ziyaretlerini yılda bir yapar abim evlendi daha onun evine bile gitmedi """
ya bu sölediklerin doğruysa ssanırım sen haklısın.. garip bi baban var.. ama yine de baban o senin.. bunu unutma bve ona göre davran.. annen aranızı düzeltmek için bişiler yapmıyomu ??
babanla oturup konuşmayı falan dene dicem ama çok zor görünüyo.. ne baban ne de sen oturup konuşacak kişiler değil gibisinizz.. uzlaşmaya gelemicek yapılarınız var..
pek yorumlari okuyamadim. peki o gün sordunmu babana neden istemiyorsun diye? bence ilk önce dik kafalilik etmek yerine önce nedenini bi sorsaydin? belki babanin bildigi bişey vardir sonucta? tabii herkesin belli başli sorunlari vardirda bu olayinda bi nedeni vardir diye dşünüyorum.
ama bak sana tavsiyem. belki kendi ayaklarin üzerinde durmak istiyorsun. memleket dedigin yerdende ayrilmak istiyorsun. ayrilmadan önce mutlaka babana ugra ve özürdileyip Allaha sımarladik de. istersen o günden sonra bidaha konusma ama bunu mutlaka yap
bence bi köşeye çekilip adam akıllı düşünsen aha iyi sonuçta seçceğin şeye göre olayları kendin yaşıcan
Benımde babamla aram pek iyi oldugu söylenemez ama su sıralar iyi ama hiç bir zaman bırak yüzüne küfür etmeyı arkasından bile küfretmemişimdir kızmışımdır konuşmısımdur ama asla küfür olmaz o çok yalnış birşey bende çok kavga ettim benım kavga ettiklerim senıkını yanında hıç birşey sırtımda sandalye kırdı kül tablasını fırlattı parmaklarımı ezdi ama yinede babamdır yapar şimdi düşünüyorumda bende babayım yasım 30 ve bir kızım var ve ona hak veriyom şimdi deli dolu düşünüyorsun ama evlendikten sonra anlarsın biraz sinirin geçince git özür lie elini öp sonra çok pişman olursun dönülmez bir yola girdiğinin farkında bile değilsin ama ğişman olursan o zaman iş işten geçmiş olur
bakalım bi çaresine bakacagız ama eskisi gibi olmayacagı kesin canımı çok sıkıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
quote:
Orjinalden alıntı: blue
5 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.
10 YAŞINDA :Babam çok şey biliyor.
15 YAŞINDA :Babam birşeyler biliyor.
20 YAŞINDA :Babamın da pek fazla birşey bildiği söylenemez.
25 YAŞINDA :Babam hiçbirşey bilmiyor.
30 YAŞINDA :Galiba babam bir şeyler biliyor.
35 YAŞINDA :Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor.
40 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.
45 YAŞINDA :Keşke babam hayatta olsaydı...
( bu yazıyı bir yere saklayıp 20 sene sonra tekrar okumanı tavsiye ediyorum )
+1
Gerçi keşke babam hatta olsaydı kısmı bende 17 yaşına kadar
Allah onları bizden eksik etmesin.Allah onları bize bağışlasın inşallah.15li ne dersen de, kendine göre doğru bildiğin ne söylersen söyle, şu gerçeği değiştiremezsin.O SENİN BABAN !..Senin kanından, canından.Seni büyütüp yetiştiren kişi o, BABAN !..
babadır bi bildii vardır demeyin yanlışta bilebilr bende babamla kawga ederimde bşileri yanlış blio die küfredilmez babn sonuçta
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme