Şimdi Ara

babamla birbirimize girdik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: 15li
    umarım ona muhtaç olmam o da bana olmaz

Babana muhtaç olmamayı Kimden umuyorsun???? Allah'tan mı??
    babana küfür ettikten sonra sana o umudu vereceğini düşünüyor musun hala?????

sen bu kafayla eve internet çeksen ne yazar çekmesen....

herkes belli bir yaşa gelince babasından daha çok şey bildiğini sanır.
    bundan 7-8 sene önce ben de öyle düşünüyordum.
    Şu an yaşım 30 ve 1.5 yaşında bir oğlum var.
    Hayata , daha önce hiç bakmadığım bir pencereden bakmaya başladım... Şu anda herşey çok farklı.

sen doğru bildiklerinle devam et, kavga et babanla, hatta gırtlağını sık.
    öbür dünyada karşına çıkmaz merak etme, çünkü fellik fellik kaçacaksın ondan.

baba ne kadar kötü olursa olsun ona küfür etmeyi haketmez.
    o kendi kötülüğünün cezasını çeker elbet, sen de onla beraber güme gitme. (gerçi sen gitmişsin)

Ve şu gerçek vardır ki anne-baba bedduası alanların asla iki yakası bir araya gelmez.

• quote:

binanın altındaki kafeden internet baglantısı çektim ayda 25 ytl ye parasınıda ben ödeyecegim babam olmaz dedi bende küfürü bastım çıktım evden şu an abimlerde kalıyorum 2. memur atamalarında bi yere yerleşirsem memleketi terkedecegim.

yazdıkların dan sadece sana şunu söyleyeyim;

senden bu memlekete de babana da kimseyede hayır gelmez.

sırf internete giremediğin için babana küfrediyorsun bide utanmadan burda yazıyorsun
  • ben ilerde evlenip gitsem bile..

eşimden çok her zaman için anne ve babama güvenirim..

deli gibi aşık bile olsam eşime anne-baba gibi olmaz..

çünkü anne ve babamla aramızda kan bağı var..

ben onların bi parçasıyım..

anne-baba ve çocuk ilişkisinde bir de içgüdü faktörü vardır bence sevginin yanında..

velhasıl ben anneme-babama çok büyük kötülükler yapsam bile benle ilgili kötü düşünmezler..

ama eşimle aramda sadece sevgi-aşk ilişkisi vardır..

eşime bir tokat vursam benden boşanmaya kalkabilir..

o yüzden.. anne ve babamızın kıymeti yeri bambaşkadır..

bunlar benim düşüncelerim tabi
  • babandan bahsediosun...ve bir internet bağlantısından....internet bağlantısı için babandan vazgeçiyorsan ...

önceden olmuşbaşka sorunlarında oalibilir die tahmin ediorum ama sonuçta baban...bedduası tutar aman almamaya dikkat et.....
  • quote:

ya kendini bişe sandırmak istiyo hepsi bu ama gününü görür herzaman öle boyun egersen tepene binerler.

ne sandırmak isteyebilir ki kendini? Başlıkta yazmışsın zaten "BABAM" il kavga ettim diye. Bu ne aptalca bir davranış. Üniversite öğrencisi adam bu şekilde cahillik nasıl yapabilir? Benim eşimin babası 5 yaşında vefat etmiş, baba sevgisi olmadan yaşamış, keşke babam olsaydı diye bir dünya cümle kuruyor bana. Benim babam sağ Allahıma şükür. Ona bir kez saygısızlık yapmış değilim. Beni kemerle ve oklava ile dövmüş adama gık diyemedim, ki dememde yani. Tabiri caizsa Allah adamı taş eder birader.

Abim bundan 6-7 sene önce bir akşam eve alkollü geldi ve babam ile birbirlerine girdiler. Hemde öyle böyle değil yani. Sonra abim eve gelmedi tabii, Sakarya'da oturuyordu. Gel zaman git zaman, 15 yaşında kız kardeşim 600 şekerle acile kaldırıldı ve diyabet hastalığına yakalandı. Babamın halini düşünebiliyormusun? Ben ordayım, kızı yoğun bakımda, büyük oğlu yok ortalıkta. Aile büyüklerimiz araya girdi, tabii kardeşinide görmek için hemen geldi yanımıza. Hastanenin bahçesinde oturuyorduk, piknik bankarında. Herkesde bir üzüntü, hüzün. Abimi gördüm karşıdan, masamıza geldi. İlk bizlerle selamlaştı, ve arkasından babamın elini öpüp yaptığı eşeklikten, öküzlükten dolayı özür ve af diledi. Babamda ona sarıldı ve acılarını paylaştılar. Ben o sırada ne mi yapıyordum? Masaya arkamı dönmüş hıçkırıklarla ağlıyordum o babanın yaptığı büyüklükten dolayı.. Bunları yazarken bile o günü yaşar gibi oldum

Sen sen ol, hayatta hiç bir an dahi büyüklerine özellikle seni doğuran ve sahip çıkan annenle babana saygıda kusur etme. Eğer bu inadında devam edersen, şunu düşün. İleride çocuğunda sana aynısını yaparsa??? Allah korusun. Ciğeri beş para etmez internet bağlantısı için bir babaya ne olursa olsun bu terbiyesizlik yapılmaz. Git özür dile, baba büyüktür affeder..

• Arkadaşım temennim en yakın zamanda babanla tekrardan bir araya gelirsin barışırsınız.Baba yüreği yufkadır.Ne zaman baban bu hayattan göçüp giderse ozaman herşeyi gayet anlıcaksın.Eğer geç kalıp hayat boyu vicdan azabı her gün körüklenen bir kederle yaşamak istemiyorsan bence git babanın elini öp deidim ya baba yüreği yufkadır affeder evladını ne olursa olsun.Unutmaki yarın sende baba olacaksın.Gün olur devran döner.Senin evladında sana aynısını yapar.Aman dikkat et derim.Birde Baba bedduası 404 gibi yapıştı mı bırakmaz.
  • okurken bile duygulandım
    quote:

Orjinalden alıntı: HoPaRLoR

quote:

ya kendini bişe sandırmak istiyo hepsi bu ama gününü görür herzaman öle boyun egersen tepene binerler.

ne sandırmak isteyebilir ki kendini? Başlıkta yazmışsın zaten "BABAM" il kavga ettim diye. Bu ne aptalca bir davranış. Üniversite öğrencisi adam bu şekilde cahillik nasıl yapabilir? Benim eşimin babası 5 yaşında vefat etmiş, baba sevgisi olmadan yaşamış, keşke babam olsaydı diye bir dünya cümle kuruyor bana. Benim babam sağ Allahıma şükür. Ona bir kez saygısızlık yapmış değilim. Beni kemerle ve oklava ile dövmüş adama gık diyemedim, ki dememde yani. Tabiri caizsa Allah adamı taş eder birader.

Abim bundan 6-7 sene önce bir akşam eve alkollü geldi ve babam ile birbirlerine girdiler. Hemde öyle böyle değil yani. Sonra abim eve gelmedi tabii, Sakarya'da oturuyordu. Gel zaman git zaman, 15 yaşında kız kardeşim 600 şekerle acile kaldırıldı ve diyabet hastalığına yakalandı. Babamın halini düşünebiliyormusun? Ben ordayım, kızı yoğun bakımda, büyük oğlu yok ortalıkta. Aile büyüklerimiz araya girdi, tabii kardeşinide görmek için hemen geldi yanımıza. Hastanenin bahçesinde oturuyorduk, piknik bankarında. Herkesde bir üzüntü, hüzün. Abimi gördüm karşıdan, masamıza geldi. İlk bizlerle selamlaştı, ve arkasından babamın elini öpüp yaptığı eşeklikten, öküzlükten dolayı özür ve af diledi. Babamda ona sarıldı ve acılarını paylaştılar. Ben o sırada ne mi yapıyordum? Masaya arkamı dönmüş hıçkırıklarla ağlıyordum o babanın yaptığı büyüklükten dolayı.. Bunları yazarken bile o günü yaşar gibi oldum

Sen sen ol, hayatta hiç bir an dahi büyüklerine özellikle seni doğuran ve sahip çıkan annenle babana saygıda kusur etme. Eğer bu inadında devam edersen, şunu düşün. İleride çocuğunda sana aynısını yaparsa??? Allah korusun. Ciğeri beş para etmez internet bağlantısı için bir babaya ne olursa olsun bu terbiyesizlik yapılmaz. Git özür dile, baba büyüktür affeder..

• İnsan kaybettiği şeyin acısını zaman geçince anlamaya başlar , gördüğüm kadarı ile tüm arkadaşlar sana hatalısın diyorlar ama sen inatla hayır ben haklıyım diyorsun :) mesela hak hukuk değil ki mesele hayatında olmasaydı yada şu an ( allah gecinden versin ) hayatından çıksaydı emin ol böyle konuşmazdın.

Keşke babam yaşıyor olsaydı da ; sigara kokusunu alınca bir tokat daha atsaydı , keşke babam olsaydı da terleyip eve gelince hastamı olacan başıma diye beni dövseydi , keşke babam olsaydıda lise 1 sınıfta pazar günü arkadaşlarla sinemaya gitmek istediğimde beni göndermeseydi , ahhh keşke.

Keşke babam olsaydıda liseyi bitirdiğimi üniversiteyi kazandığımı orayıda bitirdiğimi görseydi benimle ne çok gurur duyardı,keşke babam yaşasaydıda askere giderden ve dönünce o gururu yüzünde görseydim,keşke babam olsaydıda allahın emri peygamberin kalvi cümlesini benim yerine o kursaydı,keşke babam yaşasaydı da ilk torununu kucağına alsaydı, keşke babam YAŞASAY'dıda benim ömrümden 10 yılını ona versem keşke !!!!!!!!!

Biliyormusun @15li tüm bunların karşılığında babamdan tek istediğim bir şey vardı oğlum diye sarılması.

• elbet pisman olacaksin...

beli bir gun seninde cocugun olacak...
  • Bu kadar duyarlı insanı bir arada görmek ne kadar güzel
  • anne ve baba hayattaki en öncelikli yaşama sebepleridir.Uğrunda hayatınızı verebileceiğiniz kişilerdir.HİÇBİR ŞEY bu yaptığınıza ya da başka nedenlerle bu gibi şeyleri yapmanıza sebep olamaz :İnsan oğlu her şeyi zamanla öğreniyor.Bu yüzden bence özür dileyin elini öpün.Bakın herşey nasıl daha iyi olacak.Anne ve babanın hayır duasını almak hayatınızda sizin yanınıza kar kalabilecek en güzel şeylerden biridir.Bunu da zamanla anlıyorsunuz.
    Bence deneyin ve görün
  • Buraya yazıyorum çok pişman olacaksın...Yaşlandığın zaman babanla olan günlerini mumla arıyacaksın....Hepimiz biliyoruz babaya off bile denmez...
  • ŞŞŞŞ sen babam ve oglumu izle ve babanın değerini bil seninde cocugun olacak bir gün insan annesini babasının ablasını abisini bacısını kardeşlerini kısacasi cok sevmelidir. Yanliş yapma sakın yanliş yapma.
  • ulan internet ne ki babandan kıymetlimi git aşşağıdaki kafeden gir gafasız
  • yani abi belki adam babanla daha onceden kavga etmiş yada laf duymuş bişey olmus neden direk küfür ettinki hocam.
  • quote:

binanın altındaki kafeden internet baglantısı çektim ayda 25 ytl ye parasınıda ben ödeyecegim babam olmaz dedi bende küfürü bastım çıktım evden şu an abimlerde kalıyorum 2. memur atamalarında bi yere yerleşirsem memleketi terkedecegim.

8 yaşimda babsız kaldım babam olsada netin yüzünü hiç görmesem !!!
  • yanlış yapmışın
  • Arkadaşım çok şükür ailem hayatta ama şu anda onlardan uzaktayım.İnan bana çok kötü oluyor.Yanlarındayken kıymetlerini bilmek gerek.
  • Kardeş bak git ne yap et Babanın gönlünü al elini öp özürdile bunu bilirim bunu söylerim sonradan çok pişman olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 11 Ocak 2007; 14:28:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.