Şimdi Ara

babamla birbirimize girdik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • binanın altındaki kafeden internet baglantısı çektim ayda 25 ytl ye parasınıda ben ödeyecegim babam olmaz dedi bende küfürü bastım çıktım evden şu an abimlerde kalıyorum 2. memur atamalarında bi yere yerleşirsem memleketi terkedecegim.

• kardes sonradan cok pisman olursun baba dir bi bildigi vardir bende zamaninda cok yanlis yaptim sonra dan anladim ne kadar yanlis yaptigimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunkap

kardes sonradan cok pisman olursun baba dir bi bildigi vardir bende zamaninda cok yanlis yaptim sonra dan anladim ne kadar yanlis yaptigimi

mümkün degil geri dönmem pis küfür ettim hele atamam olsun bi daha öbür dünya dahil yüzünü görmek istemiyorum.
  • bence yanlış yapıosun...O senin baban! Özellikle en son msjındaki öbür dünya cümlesini bence bi daha düşün...tabi bu benim fikrim...umarım herşey yoluna girer
  • 1.si yaptığın şey yasal değil tahminimce?
    2.si baban sadece "olmaz" mı dedi? yoksa sen başımızı belaya mı sokacaksın bilmemne bilmem ne mi dedi?
    3.sü bir hadis:
    annenize of bile demeyiniz. (kişisel yorumum: anne baba farketmez)
    Hz. Muhammed (S.A.V.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 11 Ocak 2007; 4:10:07 >
  • ya kendini bişe sandırmak istiyo hepsi bu ama gününü görür herzaman öle boyun egersen tepene binerler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: giyit

1.si yaptığın şey yasal değil tahminimce?
    2.si baban sadece "olmaz" mı dedi? yoksa sen başımızı belaya mı sokacaksın bilmemne bilmem ne mi dedi?
    3.sü bir hadis:
    annenize of bile demeyiniz. (kişisel yorumum: anne baba farketmez)
    Hz. Muhammed (S.A.V.)

Yazdığın Ayeti Kerimedir...Tamamı şöyledir

“Rabbin sadece kendisine ibadet etmenizi, anne-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi sizin yanınızda yaşlanırsa kendilerine “öf" bile deme; onları azarlama ikisine de güzel söz söyle. Onları esirgeyerek alçakgönüllülükle üzerlerine kanat ger ve. ''Rabbim, küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et” diyerek dua et" İsra 23-24

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kocamla diyete girdik
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok canım sıkkın bi an bogmak bile istedim neyseki elimden kötü bişe çıkmadı ona degil kendime üzülürüm bu yaşta hapse girmek
  • Bir laf vardır baba bedduası tutar diye.

Hiç bir anne baba evladının kötülüğü istemez ama bi anlık sinirlikle bed dua ederse baban senin içinde kötü olur belk bunlar batıl inanç gibi gelebilir ama,

Anne babanın hayır duasını alan onlar için hayırlı evlat olanın sırtı yere gelmez. Onlar senin büyüğün tartışabilirsin ama küfredip evi terk edemezsin.

Son olarak ise, zaten yaptığın şey yasal değil herkes yapıyo diye yapman yanlış. Hattı vereninde hattı çekip kullanında suçu aynı biri baylaştığı için diğeride suça teşvik için. CEzası var, internet kafenin bağlantısı kesilir bidaha ADSL bağlatamaz sizede aynı ceza uygulanır sanırım.

Baban bunun için kızmıştır sana , babanın yerinde olsam bende kızardım. Tamam korsan indiriyoruz ediyoruz fakat bukadar da olmaz bazı şeyleride yasal yoldan yapın.

Senin hatan başta babana danışmanan böyle böyle deseydin önceden başka çözümler düşünürdün. Kablosuz ağ kurardın sende mis gibi kullanırdın ne sen üzülürdün nede annen baban üzülürdü.

Hayatta Asla ama Asla pişman olacağınız şeyler yapmayın hele anne ve babanıza asla karşı gelmeyin, kendinizi onların yerine koyup düşünün ve düşünerek hareket edin

• ya zaten aramız hiç iyi degildi sırf bu olay degil daha öncede onunla hiç bi iş yapmak istemezdim zaten atamız hep kötüydü umarım ona muhtaç olmam o da bana olmaz
  • Ya aslında , bizlerde sert çıkış yapıyoruz. Kimse kimsenin ailevi sorunlarını bilemez haklısın. Bizler yazıyoruz belki bi faydası olur die. Ne aileler var bir birinden kopuk baba evladını saymaz evlat babayı örneklerini görüyoruz canlı canlı gördüğüm bile var.

Fakat babasını saymayan o evlat babası öldüğü zaman öyle bi ağlamıştı ki hep sordum kendi kendime " ulan bunlar babaları hayattayken saymazladı da ölünce mi kıymete bindi ".

Ahh ahh neden bu durumlar oluyor neden aile içi şiddet var neden geçimsizlik neden saygısızlık segsizlik diz boyu, acaba bu aile içi iletişimsizlikten mi kaynaklanıyor , aile bireyleri bir birleni dinlemiyor mu yoksa anlayışısızlık mı , acaba kendilerini karşısındakinin yerine koyup onun gibi düşünüp tamam haklısın diyememe mi. Neden dir bu iletişim kopukluğu.

Aİle ferleri az daha anlayışlı az daha hoş görüşü olsa bence bunlar olmaz. Fakat günümüzde insanların o yüzlerindeki güler yüz de kayboldu, gerek siyasi durumlar gerek maddi durumlar. İnsanlar en ufak şeyden sinirlenir karşsındakini kırar oldu.

neyse bitireyim burda yoksa konu çok uzar gene kaptırdım kendimi yazmaya

uzun lafn kısası , kavga etmeden önce atışmadan önce , kötü bir söz söylemeden önce bi yutkunun sonuçlarını düşünerek davranın. Karşı taraf anlayışs ize siz ona anlayış gösterin o bağrıyorsa siz bağırmayın susun ve ona hak verin daha sonra yumşadığı bir zaman tekrar bu konuyu tatlı bir dille konuşup halledebilirsiniz.

• benimde babamla aramda sorunlar var . bırak babamı evdeki herkezle problemliyim. maddi durumdan durumumuz cok kötü. herkezin sinirleri gergin. belki ondan. nolacak bilmiyorum. annemle konusmuyorum zaten. abim kendi dünyasında. babamlada sık sık kavga ediyoruz
  • 5 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.

10 YAŞINDA :Babam çok şey biliyor.

15 YAŞINDA :Babam birşeyler biliyor.

20 YAŞINDA :Babamın da pek fazla birşey bildiği söylenemez.

25 YAŞINDA :Babam hiçbirşey bilmiyor.

30 YAŞINDA :Galiba babam bir şeyler biliyor.

35 YAŞINDA :Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor.

40 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.

45 YAŞINDA :Keşke babam hayatta olsaydı...

( bu yazıyı bir yere saklayıp 20 sene sonra tekrar okumanı tavsiye ediyorum )
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue

5 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.

10 YAŞINDA :Babam çok şey biliyor.

15 YAŞINDA :Babam birşeyler biliyor.

20 YAŞINDA :Babamın da pek fazla birşey bildiği söylenemez.

25 YAŞINDA :Babam hiçbirşey bilmiyor.

30 YAŞINDA :Galiba babam bir şeyler biliyor.

35 YAŞINDA :Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor.

40 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.

45 YAŞINDA :Keşke babam hayatta olsaydı...

( bu yazıyı bir yere saklayıp 20 sene sonra tekrar okumanı tavsiye ediyorum )

+1

Gerçi keşke babam hatta olsaydı kısmı bende 17 yaşına kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Ocak 2007; 5:20:30 >

• yaşın kaç senin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 15li

çok canım sıkkın bi an bogmak bile istedim neyseki elimden kötü bişe çıkmadı ona degil kendime üzülürüm bu yaşta hapse girmek

oha ya ohaa ne olursa olsun o senin baban
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sagittariusx4

benimde babamla aramda sorunlar var . bırak babamı evdeki herkezle problemliyim. maddi durumdan durumumuz cok kötü. herkezin sinirleri gergin. belki ondan. nolacak bilmiyorum. annemle konusmuyorum zaten. abim kendi dünyasında. babamlada sık sık kavga ediyoruz

sanada geçmiş olsun allaha çok şlükür annemle aram hepo iyi oldu

yaşım 22 üniversite terk hep bu kötü ilişkiler nedeniyle.
  • benimde babamla aram iyi değil çok konuşmayız konuştuğumuz zamanlar genelde tartışırız bazen öyle laflar söylerki acaba üveymiyim diye düşünürüm hatta uzun zamandır evde düzenli olarak kalmıyorum sırf tartışmayalım diye
    bence ne olursa olsun evi terket uzakta ol ama babana kötü söz söyleme günahı büyük
  • 4 yaş : Babam her şeyi biliyor.
    5 yaş : Babam çok şey biliyor.
    6 yaş : Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor.
    8 yaş: Babam herşeyi bilmiyor.
    10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış.
    12 yaş: Aslında, babam bu konudahiç birşey bilmiyor.Çocukluğnu anımsamayacak kadar yaşlı.
    14 yaş: Babama kulak asma.O artık çağdışı.
    21 yaş: Babam mı?Aman,Tanrım. O hiçbir işe yaramaz.
    25 yaş: Babam bu konuda az da olsa birşeyler biliyor,ama o yaşta bir insanın bu konuda birşeyler bilmesi normal.
    30 yaş: Bu konuda babamın fikrini alsak iyi olur.O kadar deneyimli ki,
    35 yaş: Babama sormadan hiçbirşey yapmam.
    40 yaş: Aceba babam bu konunun üstesinden nasıl gelirdi? Ne kadar akıllı ve deneyimli bir insandı.
    50 yaş: Babamın yanımda olması ve bu konuda bana akıl vermesi için neler vermezdim. O’nun ne kadar akıllı bir insan olduğnu hiç taktir etmemişim. Ondan çok şey Öğrenebilirdim.

Oğul-Baba Psikolojisi

genel olarak budur

0 yaşındayken:"Babam çok şey biliyor."
    15 yaşındayken:"Ben de babam kadar biliyorum."
    20 yaşındayken:"Babam hiçbirşey bilmiyor."
    30 yaşındayken:"Bir de babama sorayım."
    40 yaşındayken:"Babam ne çok şey biliyor."
    60 yaşındayken:"Babam hayatta olsaydı da sorsaydım."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 11 Ocak 2007; 8:42:55 >

• Senden kendi öz babana fayda gelmediki atamanın yapıldığı yerde faydan olsun. Yazıklar olsun sana. Ama anlarsın babanın kıymetini vakti gelince. O zamana kadar böyle bildiğini okurusun.
    Umarım ne atamadan ne de hayattan beklediklerini bulmazsın... Senden heryere yük olur başka bir şey olmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: 15li

binanın altındaki kafeden internet baglantısı çektim ayda 25 ytl ye parasınıda ben ödeyecegim babam olmaz dedi bende küfürü bastım çıktım evden şu an abimlerde kalıyorum 2. memur atamalarında bi yere yerleşirsem memleketi terkedecegim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.