Şimdi Ara

babanızla aranız nasıl? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
3.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babami ben 14 yasina dek tanimadim amerika'da calisiyordu sonra tr gelip bizi amerika'ya goturdu, bu yuzden bi turlu huylarina zevklerine alisamadim. 4 yildir oyle boyle geciniyoruz pek kan kana degiliz.
    yinede seviyorum babami arada kizip cekip gidesim olsa bile..
    ama babasi ile sohbet eden gezen kisiler kiymetini bilsinler
  • kısaca söylemek gerekirse bir gün baba olursam şayet babam gibi bir baba olmayacam.. kücücük bir örnek veriyim gunlerdır tercıh ıslerıyle ugrasıyorum lıstemı yaptım hazırladım bide babama göstereyım dedım bi cocugun bunu babasıyla paylasması normaldır degılmı yani babanında bılmesı lazım bende oyle yaptım ama hıc beklemedıgım manzarayla karsılastım adam kagıdı aldı 5 sanıye sonra yere fırlattı neymıs efendım sen bu lısteyı kasıtlı hazırlamıssın neymıs hep 2. ogretım yazmıssın. ulan be adam bır kere programlara baktınmı bu cocuk nereye gırıyor nereye gıremıyo sıralaması nedır ne yaptı dedınmı.. hıc bıseden haberı yok sonra kalkmıs sen kasıtlı hazırladın dıyo hangi insan oglu gece ders gormek ıster fırlattım resmen.
    ha bu kucucuk bişe daha ne anılar var.. ben babamla hıc arkadas gıbı olamadım hıc saka yapamadım hıc doya doya sarılamadım keske yapabılsem. .

• quote:

Orjinalden alıntı: Brain Wave

quote:

Orjinalden alıntı: Necessa®i

Benim Babamla aram..
    18 yaşındayım.

- Bana hiç bir zaman nasılsın diye sormamıştır.
    - Bir ihtiyacın var mı ? diye sormamıştır.
    - Benimle hiç bir zaman oturup konuşmamıştır bana hiçbirşey öğretmemiştir.
    - Ne dua , ne namaz nede Allah ve öbür taraf hakkında birşey öğretmemiştir.
    - Ben hiç bir zaman içten '' Benim Babam var! '' diyemedim.
    - Elimden tutup beni ne parka nede gezdirmeye götürmemiştir.
    - Bana tek bir oyuncak bile almamıştı küçüklüğümde.
    - Benim geleceğim için hiç birşey yapmıyor. Ne bana destek çıkıyor nede öğüt veriyor.
    - Hayatım boyunca hep arkadaşlarımın babasına özenmişimdir. '' benim ki neden böyle değil ? ''
    - Okullar başlardı , bana ne kitap ne kalem nede defter alırdı , her zaman arkadaşlarımın içinde ezile kaldım.
    - Beni yıllarca dışladı , hep kavga ettik , en sonunda beni Sinir hastası yaptı , kalp hastasıyım , başım 24 saat ağrıyor , bir konu üzerine dikkatimi veremiyorum , başka başka yerlere dalıp gidiyorum. çok sağlıklı düşünemiyorum , beni pisikolojik yönden yedi bitirdi , en önemlisi küçükken çok hızlı koşardım , koşmak benim için herşeydi , artık onuda yapamıyorum
    - Bir gün olsun doğum günümü bilmedi , belkide bilmek istemedi , o bizim çağımızın insanı değil , doğum günü , sinema , arkadaşlarınla gezmek ona göre çok saçma aptalca , vakit kaybı gereksiz , ona göre boş işlerdir bunlar.
    - Küçükken ne zaman taktir getirirsen o zaman sana bisiklet alırım derdi , 3 sene getirdim 3'ündede almamıştı. hala öfkemi saklıyorum içimde biryerde barınıyor , unutamıyorum ki...
    - Beni daima işyerindeki , yada çevredeki arkadaşlarına kötüler , daima hakkımda iğrenç kelimeler tüketir , halbuki beni bilen bilir , Terbiyemi , Saygımı , Sivri zekamı , boş insan olmadığımı , yufka yürekliliğimi , vicdanlılığımı , hoşgörümü , insan olana canımı verebileceğimi...
    - 18 ime gelince beni evden kovacaktı , kovmasını bekliyorum. bir çift sözüm olucak.
    - hayatta hep eksiklerim oldu , arkadaşlarımın yanında babam hakkında konuşamazdım , onlar '' benim babam şunu aldı , şu yere gittik , çok eğlendik '' gibi cümleler kurarlardı , ya ben nasıl cümle kurayım ? babam bugün bana '' Allah inşallah senin zihnini kapatır '' diye bir beddua ettiğini mi söyliyeyim ?
    '' hayatın boyunca evlenemezsin inşallah '' bu bedduayı mı söylim onlara ?
    - Ben hayata 5 yaşında başladım , hayatın ne kadar acımasız olduğunu 6 yaşında öğrendim , senelerdir gözlerimden akan şu yaşları toplasan , bir kuvet doldurur inanın.
    - Başımda böyle bir insan olmasına rağmen , şu güne kadar tek bir serseriliğim olmadı , ne sigara kullandım nede içki , onların ardına saklanmadım , ben aciz bir insan olmadığımı düşünüyorum , eğer öyle olsaydım o zaman onların ardına sığınırdım!

Ve şimdi geleceğim için çabalıyorum...

Geleceğin için çabalamaya devam et, yalnız değiliz, neredeyse aynısını yaşadım ben de, ama şimdi insanların imrendiği bir hayatım var Allah'a şükür ki, şimdi nefret de etmiyorum... İnanılmaz bir çocuk sevgim var, bir çocuk görünce pamuklu şeker kıvamına geliveriyorum, kendime şaşırıyorum...

Öğrenim hayatım boyunca hep anne babası ayrı kişilerle dostluklar kurdum, ne gariptir ki hiçbirimiz sigara-alkol-uyuşturucu kullanmak gibi yanlış şeyler yapmayan insanlardık, hala da öyle. Allah (C.C) kulunu yalnız bırakmadıkça, ne anneniz ne de babanız sizi yalnız bırakamaz, öğrendiğim ilk şeyler arasındadır bu. Yalnız değilsin, içindeki Allah korkusunu ve imanı taşıdığın sürece, hayat sana hep güzel şeyler getiriyor.

Ama aklında tutmanı tavsiye edebileceğim bir şey daha var, eğer bir gün sevip aşık olacaksan ya da şu anda birisiyle berabersen, ciddi bir gelecek düşünmeden önce çok iyi etüd et, bizim gibi büyüyen insanlar içlerinde kötülük barındıran, şımarık, bencil, kafasına buyruk ve alkol-sigara-uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkları bulunan kızlarla uzun bir beraberlik yaşayamaz... Kendin için bu iyiliği yap ve kendine bu yaşadığın sevgiye aç yıllardan sonra helal süt emmiş, aklı başında ve yüreği dünyadan büyük bir kız bul sonra da evlenip çok mutlu/huzurlu bir aile kurmaya gayret et Allah'In izniyle. Umarım bu konuda üzülmezsin, çünkü bence yanlış eş seçimi yaparsan yıkılırsın yıkılırsan, Allah utandırmaz umarım.

Size sonsuz teşekkürlerimi ederim. içime su serptiniz , yazdığınızı okurken üstümde bir hafiflik , temizlik hissettim. Allah Razı olsun.

Bir kız var , meleklerden bile daha iyi daha temiz , onun peşinden koşuyorum , çok utangaçtır , bugüne kadar daha bir kişiyle bile çıkmamış ( ben gibi ) aşk , sevgili , bunların basit iş olmadığını biliyor. ben 14'lü yaşımdan sonra kendi kendime Allah'a dua etmiştim , '' Eğer ileride bir sevgilim olursa , hiç kimseyle çıkmamış olsun , temiz kalpli olsun , cep telefonu değiştirir gibi sevgili değiştirmesin , ev işlerini bilsin , iyi-kötüyü ayırabilsin , ben ona o bana destek çıksın , olursa ileriside olur zaten dedim.
    belkide Allah'ın bana verdiği kısmetim bu kız , bugün ona karşı olan sevgimi açıklayacağım , inşallah oda bana karşı böyle duygular barındırıyordur , eğer olumsuz cevap verirse yıkılıcam biliyorum , fakat olumsuzluklara alışığım ben , bununda altından kalkarım.

Tekrar çok Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Benim Babamla aram..
    18 yaşındayım.

- Benim geleceğim için hiç birşey yapmıyor. Ne bana destek çıkıyor nede öğüt veriyor.
    - Hayatım boyunca hep arkadaşlarımın babasına özenmişimdir. '' benim ki neden böyle değil ? ''
    - Okullar başlardı , bana ne kitap ne kalem nede defter alırdı , her zaman arkadaşlarımın içinde ezile kaldım.
    - Beni yıllarca dışladı , hep kavga ettik , en sonunda beni Sinir hastası yaptı , kalp hastasıyım , başım 24 saat ağrıyor , bir konu üzerine dikkatimi veremiyorum , başka başka yerlere dalıp gidiyorum. çok sağlıklı düşünemiyorum , beni pisikolojik yönden yedi bitirdi , en önemlisi küçükken çok hızlı koşardım , koşmak benim için herşeydi , artık onuda yapamıyorum
    - Bir gün olsun doğum günümü bilmedi , belkide bilmek istemedi , o bizim çağımızın insanı değil , doğum günü , sinema , arkadaşlarınla gezmek ona göre çok saçma aptalca , vakit kaybı gereksiz , ona göre boş işlerdir bunlar.
    - Küçükken ne zaman taktir getirirsen o zaman sana bisiklet alırım derdi , 3 sene getirdim 3'ündede almamıştı. hala öfkemi saklıyorum içimde biryerde barınıyor , unutamıyorum ki...
    - Beni daima işyerindeki , yada çevredeki arkadaşlarına kötüler , daima hakkımda iğrenç kelimeler tüketir , halbuki beni bilen bilir , Terbiyemi , Saygımı , Sivri zekamı , boş insan olmadığımı , yufka yürekliliğimi , vicdanlılığımı , hoşgörümü , insan olana canımı verebileceğimi...
    - 18 ime gelince beni evden kovacaktı , kovmasını bekliyorum. bir çift sözüm olucak.
    - hayatta hep eksiklerim oldu , arkadaşlarımın yanında babam hakkında konuşamazdım , onlar '' benim babam şunu aldı , şu yere gittik , çok eğlendik '' gibi cümleler kurarlardı , ya ben nasıl cümle kurayım ? babam bugün bana '' Allah inşallah senin zihnini kapatır '' diye bir beddua ettiğini mi söyliyeyim ?
    - Ben hayata 5 yaşında başladım , hayatın ne kadar acımasız olduğunu 6 yaşında öğrendim , senelerdir gözlerimden akan şu yaşları toplasan , bir kuvet doldurur inanın.
    - Başımda böyle bir insan olmasına rağmen , şu güne kadar tek bir serseriliğim olmadı , ne sigara kullandım nede içki , onların ardına saklanmadım , ben aciz bir insan olmadığımı düşünüyorum , eğer öyle olsaydım o zaman onların ardına sığınırdım!

Sen 10 numara bi insansın

Eywallah Another...

Bu forumda tanıdığım iyi insanlardan birisisin sende.

• Maddi ihtiyaçlarımı karşılıyor ne yalan söyleyim ama manevi olarak hiç bir desteğini görmedim babamın. Ayrıca bir sosyal fobi li olmamın en büyük nedeni babamdır.
  • bizim bi arkadaşın babası bi gün istanbulda pahalı bi mekana dondurma sormuştu duydugu fiyat üzerine sen en iyisi bana boş külah ver dedi
    kasada ki kız amca boş külahı ne yapacan dedi
    adamın cevap skme takacam sana ne kızım.
  • babamla aram dalgalı olur hep; bazen çok kavga ederiz bazen çok iyi geçiniriz. ama bana trip atar sürekli
    ancak; kavga durumum böyle evi terketme manasında değil laf dalaşmaları şeklinde oldu(bayağı konuda fikirlerimiz ayrıdır)
    aynı zamanda; manevi olarak bana büyük bir destek sağladığını söyleyebilirim. ideal bir baba:D bence.(tabi maddi açıdan da hep destek oldu, e daha ne olsun).

not:şu aralar aram süper gibi.hadi hayırlısı diyim
  • bundan 23 yıl once bulgarıstan/ kırcalıde babam annemı gormus asık olmus galıba sonra annemı kandırmıs evlenmısler.1 yıl sonra ben dunyaya gelmısım.ilk yıllar guzel gecmıs babam alkolık olmasına ragmen.derken bulgar hükümetinin türklere yaptıklarını herkes bılır sanırım.ve 1989 da türkiye'ye göç basladı bız gelemedık cunku annem küçük kardesımi dunyaya getırecektı kısa zamanda.biz ailece 1992 yılında Türkiye ye geldık.herseyımızı arkada bıraktık geldık.babam hiç calısmazdı hiçte calısmadı ayıkken hiç kucagına alıp sevmedı ama hiçte tokat bıle atmadı.evi hep annem gecındırdi.babamın 2 tane aslan gibi oglu vardı ki mıllet erkek cocuk için bır yerlerıne yırtarken :).bır gun 8 yasındakı kardesım trafık kazasında bu dunyaya ansızın veda etti.o gun sonun baslangıcı oldu.babam daha cok içti daha çok huzursuzluk getırdı eve ,daha cok rezil ettı bizi herkese. 4. sınıfta calısmaya basladım inşaatlarda dayımlarla, o gun bu gundur hem okur hem calısırım çünkü mecbur kaldım.
    bana hiç vurmadı demıstım ama 16 yasımda ıken cok kotu kavga ettık bogazıma sarıldı o gun ilk defa oldurmeyı dusunmustum, annem engel oldu.ona yapabıleceklerımı farketmıstı yapacagımıda bılıyordu allahın bır lütfu dersınız ne dersınız bılmıyorum ama cok hızlı buyumustum ve o bundan korkuyordu.bir gun evden kovdum.cekip gitti 7 yıldırda nerde oldugunu bılmıyorum.bana gelınce sımdı 22 yasımdayım annem hala calısır bende üniversite 3. sınıfa gectım.ilk defa bu yaz calısmıyorum yaz tatılının nasıl bır sey oldugunu anlamaya calısıyorum.çok sevdıgım bır kız 5 yıldır kalbımde annemle bırlkte deger verdıgım 2 kadın.
    babalarıyla eglenen ınsanlara hep ozenmıstım ama artık ozenmıyorum bunun yokluguna alıstım ama allah bır gun bana 2 erkek evlat bagıslarsa dunyanın en sanslı 2 oğulu yapmak için eleımden gelenı yapacagım

• quote:

Orjinalden alıntı: ist_eco

bundan 23 yıl once bulgarıstan/ kırcalıde babam annemı gormus asık olmus galıba sonra annemı kandırmıs evlenmısler.1 yıl sonra ben dunyaya gelmısım.ilk yıllar guzel gecmıs babam alkolık olmasına ragmen.derken bulgar hükümetinin türklere yaptıklarını herkes bılır sanırım.ve 1989 da türkiye'ye göç basladı bız gelemedık cunku annem küçük kardesımi dunyaya getırecektı kısa zamanda.biz ailece 1992 yılında Türkiye ye geldık.herseyımızı arkada bıraktık geldık.babam hiç calısmazdı hiçte calısmadı ayıkken hiç kucagına alıp sevmedı ama hiçte tokat bıle atmadı.evi hep annem gecındırdi.babamın 2 tane aslan gibi oglu vardı ki mıllet erkek cocuk için bır yerlerıne yırtarken :).bır gun 8 yasındakı kardesım trafık kazasında bu dunyaya ansızın veda etti.o gun sonun baslangıcı oldu.babam daha cok içti daha çok huzursuzluk getırdı eve ,daha cok rezil ettı bizi herkese. 4. sınıfta calısmaya basladım inşaatlarda dayımlarla, o gun bu gundur hem okur hem calısırım çünkü mecbur kaldım.
    bana hiç vurmadı demıstım ama 16 yasımda ıken cok kotu kavga ettık bogazıma sarıldı o gun ilk defa oldurmeyı dusunmustum, annem engel oldu.ona yapabıleceklerımı farketmıstı yapacagımıda bılıyordu allahın bır lütfu dersınız ne dersınız bılmıyorum ama cok hızlı buyumustum ve o bundan korkuyordu.bir gun evden kovdum.cekip gitti 7 yıldırda nerde oldugunu bılmıyorum.bana gelınce sımdı 22 yasımdayım annem hala calısır bende üniversite 3. sınıfa gectım.ilk defa bu yaz calısmıyorum yaz tatılının nasıl bır sey oldugunu anlamaya calısıyorum.çok sevdıgım bır kız 5 yıldır kalbımde annemle bırlkte deger verdıgım 2 kadın.
    babalarıyla eglenen ınsanlara hep ozenmıstım ama artık ozenmıyorum bunun yokluguna alıstım ama allah bır gun bana 2 erkek evlat bagıslarsa dunyanın en sanslı 2 oğulu yapmak için eleımden gelenı yapacagım

tanrı dileklerini kabul eder inşallah.

• babam bilir
  • Gerektiğinde abi gibi gerektiğinde baba gibi davranabilen çocuklarını mutlu etmek için hiç bi' şeyden kaçınmayan bi' babaya sahibim
  • Mükemmel beni gezdirir sohbet eder arkadaş gibiyiz arada zıtlaştığımız oluyo ama genelde küçük şeyler(genelde futbolla ilgili) süper bir insan kendisi
  • Aramız yok daha geçen gün kavga ettik.
  • hiç anlaşamam hatta ötesi..siyahla beyaz gibiyiz maşallah..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Benim Babamla aram..
    18 yaşındayım.

Sen 10 numara bi insansın

Eywallah Another...

Bu forumda tanıdığım iyi insanlardan birisisin sende.

Kardeş beni anlattın desem inanırmısın. Tek fark ben bikaç yaş daha küçüğüm. Gerçi abilerim benden daha çok sıkıntı çekti ama Allah(c.c) sıkıntısı olan herkese yardım etsin.

• quote:

Benim Babamla aram..
    18 yaşındayım.

sen çok iyi bir insansın ben puan vermeye kalksam 110 puan ancak veririm.

bizimkine gelince kimseyle pek konuşmaz bağırır çağırır bizde dinlemeyince sesi çıkmaz birşey yaptığında sağol demez çoğunlukla yoksa bize yaptıkları katkıları iyi ama ne yapıyorsun falan hiç sormaz birşey öğretmek,öğrenmek onda cesaret ister..
    annem öğüt vs.. verir annem iyide babam öyle değil.(çok az verir ama hep kızar)
    herkes senin,benim ve diğerleri gibi olsa diyeceğim ama yok arkadaş yok..
    12 yaşından beri kötü alışkanlıklara başlıyorlar birde marifetmiş gibi içiyorlar biliyorum madem zararlı diyorsun niye içiyorsun?
    serserililiğe gelince hiç serseri falan olmadım nede özendim nede hiç alışmadım bile sigara ve içkiye kolaya gelince içerim çok..
    dayak vs.. hakaretlere gelince hiç dövmem kolay kolay eğer ki benim söylediklerimi dinleyip güzelce konuşursan ben sana hiç bişe yapmam,birşeye kızdığım zaman inat etmezsin,bazı maralin bozuk olur vs.. onlar normal sürekli asık davranırsan bende hemen bağırmadan sakin sakin söylerim baktım aynı lafı söylemekten bıktım o zaman kızarım dayağa gelince genelde çok kötü sinirlendiğim zaman vuracam diyorum ama ertesi günü olabilir böyle şeyler deyip vazgeçiyorum o yüzden hiç kimseyede tek fişke vurmadım yeğenlerim veya kuzenlerime..
    ama bir yeğenimi küçükken dövmüştüm bir sefer.
    dahada hiç dövmedim fırca zaman zaman attım ama dayağa gelince hiç yapmadım ondan onun benimle hiç sorunu yok.
    kuzenimede bir sefer kızdım o zmnda söyle böyle durum belirttim yanlış yaptığını anladı herhalde sonrada sen benim abimsin dedi olur böyle şeyler diyip konu tatlıya bağlandı.
    o yüzden hiç kimseyle sorun yaşamadım bir taneside benim haberim yokken hatice ablaya çok seviyorum ve beraber balığa gittik diyordu(murat demişti)
    genelde ben haşlayarak değil öğüt vererek,yanlışını söylemekle yetinirim.
    kişiliğim olarak genelde sakinim..
    çok nadir sinirlerinim ama çok hafif sinirlenirim ama binde bir çok sinirlendiğim zaman olmuştur önceleri şimdilerde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 31 Temmuz 2008; 14:56:28 >

• resmiyizdir

pek konuşmam babamla

annemle aram iyidir
  • Çok Kötü Hem de Çok..Yaşananları kimse anlamaz...
  • babamla aram çok iyidir annemlede öyle çok sükür birbirimize öyle ağır sözler söyleyecek kadar kötü tartışmalarımız olmadı ve olmazda inş. arada bir tartışmalar oluyor ama fazlada önemli olmuo

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-orn -- 31 Temmuz 2008; 15:03:25 >
  • aramız çok güzel sadece 1 şey dışında DERS çalışmayı pek sevmemde
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.