Şimdi Ara

babanızla aranız nasıl? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
3.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Necessa®i

Benim Babamla aram..
    18 yaşındayım.

- Bana hiç bir zaman nasılsın diye sormamıştır.
    - Bir ihtiyacın var mı ? diye sormamıştır.
    - Benimle hiç bir zaman oturup konuşmamıştır bana hiçbirşey öğretmemiştir.
    - Ne dua , ne namaz nede Allah ve öbür taraf hakkında birşey öğretmemiştir.
    - Ben hiç bir zaman içten '' Benim Babam var! '' diyemedim.
    - Elimden tutup beni ne parka nede gezdirmeye götürmemiştir.
    - Bana tek bir oyuncak bile almamıştı küçüklüğümde.
    - Benim geleceğim için hiç birşey yapmıyor. Ne bana destek çıkıyor nede öğüt veriyor.
    - Hayatım boyunca hep arkadaşlarımın babasına özenmişimdir. '' benim ki neden böyle değil ? ''
    - Okullar başlardı , bana ne kitap ne kalem nede defter alırdı , her zaman arkadaşlarımın içinde ezile kaldım.
    - Beni yıllarca dışladı , hep kavga ettik , en sonunda beni Sinir hastası yaptı , kalp hastasıyım , başım 24 saat ağrıyor , bir konu üzerine dikkatimi veremiyorum , başka başka yerlere dalıp gidiyorum. çok sağlıklı düşünemiyorum , beni pisikolojik yönden yedi bitirdi , en önemlisi küçükken çok hızlı koşardım , koşmak benim için herşeydi , artık onuda yapamıyorum
    - Bir gün olsun doğum günümü bilmedi , belkide bilmek istemedi , o bizim çağımızın insanı değil , doğum günü , sinema , arkadaşlarınla gezmek ona göre çok saçma aptalca , vakit kaybı gereksiz , ona göre boş işlerdir bunlar.
    - Küçükken ne zaman taktir getirirsen o zaman sana bisiklet alırım derdi , 3 sene getirdim 3'ündede almamıştı. hala öfkemi saklıyorum içimde biryerde barınıyor , unutamıyorum ki...
    - Beni daima işyerindeki , yada çevredeki arkadaşlarına kötüler , daima hakkımda iğrenç kelimeler tüketir , halbuki beni bilen bilir , Terbiyemi , Saygımı , Sivri zekamı , boş insan olmadığımı , yufka yürekliliğimi , vicdanlılığımı , hoşgörümü , insan olana canımı verebileceğimi...
    - 18 ime gelince beni evden kovacaktı , kovmasını bekliyorum. bir çift sözüm olucak.
    - hayatta hep eksiklerim oldu , arkadaşlarımın yanında babam hakkında konuşamazdım , onlar '' benim babam şunu aldı , şu yere gittik , çok eğlendik '' gibi cümleler kurarlardı , ya ben nasıl cümle kurayım ? babam bugün bana '' Allah inşallah senin zihnini kapatır '' diye bir beddua ettiğini mi söyliyeyim ?
    '' hayatın boyunca evlenemezsin inşallah '' bu bedduayı mı söylim onlara ?
    - Ben hayata 5 yaşında başladım , hayatın ne kadar acımasız olduğunu 6 yaşında öğrendim , senelerdir gözlerimden akan şu yaşları toplasan , bir kuvet doldurur inanın.
    - Başımda böyle bir insan olmasına rağmen , şu güne kadar tek bir serseriliğim olmadı , ne sigara kullandım nede içki , onların ardına saklanmadım , ben aciz bir insan olmadığımı düşünüyorum , eğer öyle olsaydım o zaman onların ardına sığınırdım!

Ve şimdi geleceğim için çabalıyorum...

Sen 10 numara bi insansın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 31 Temmuz 2008; 1:54:01 >

• acıların evlatları topiği olmuş burası
  • +129242358234
    quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Benim Babamla aram..
    18 yaşındayım.

- Benim geleceğim için hiç birşey yapmıyor. Ne bana destek çıkıyor nede öğüt veriyor.
    - Hayatım boyunca hep arkadaşlarımın babasına özenmişimdir. '' benim ki neden böyle değil ? ''
    - Okullar başlardı , bana ne kitap ne kalem nede defter alırdı , her zaman arkadaşlarımın içinde ezile kaldım.
    - Beni yıllarca dışladı , hep kavga ettik , en sonunda beni Sinir hastası yaptı , kalp hastasıyım , başım 24 saat ağrıyor , bir konu üzerine dikkatimi veremiyorum , başka başka yerlere dalıp gidiyorum. çok sağlıklı düşünemiyorum , beni pisikolojik yönden yedi bitirdi , en önemlisi küçükken çok hızlı koşardım , koşmak benim için herşeydi , artık onuda yapamıyorum
    - Bir gün olsun doğum günümü bilmedi , belkide bilmek istemedi , o bizim çağımızın insanı değil , doğum günü , sinema , arkadaşlarınla gezmek ona göre çok saçma aptalca , vakit kaybı gereksiz , ona göre boş işlerdir bunlar.
    - Küçükken ne zaman taktir getirirsen o zaman sana bisiklet alırım derdi , 3 sene getirdim 3'ündede almamıştı. hala öfkemi saklıyorum içimde biryerde barınıyor , unutamıyorum ki...
    - Beni daima işyerindeki , yada çevredeki arkadaşlarına kötüler , daima hakkımda iğrenç kelimeler tüketir , halbuki beni bilen bilir , Terbiyemi , Saygımı , Sivri zekamı , boş insan olmadığımı , yufka yürekliliğimi , vicdanlılığımı , hoşgörümü , insan olana canımı verebileceğimi...
    - 18 ime gelince beni evden kovacaktı , kovmasını bekliyorum. bir çift sözüm olucak.
    - hayatta hep eksiklerim oldu , arkadaşlarımın yanında babam hakkında konuşamazdım , onlar '' benim babam şunu aldı , şu yere gittik , çok eğlendik '' gibi cümleler kurarlardı , ya ben nasıl cümle kurayım ? babam bugün bana '' Allah inşallah senin zihnini kapatır '' diye bir beddua ettiğini mi söyliyeyim ?
    - Ben hayata 5 yaşında başladım , hayatın ne kadar acımasız olduğunu 6 yaşında öğrendim , senelerdir gözlerimden akan şu yaşları toplasan , bir kuvet doldurur inanın.
    - Başımda böyle bir insan olmasına rağmen , şu güne kadar tek bir serseriliğim olmadı , ne sigara kullandım nede içki , onların ardına saklanmadım , ben aciz bir insan olmadığımı düşünüyorum , eğer öyle olsaydım o zaman onların ardına sığınırdım!

Sen 10 numara bi insansın

• kötü değil. ama yine de onlara bağlı olmak istemezdim. yani babamdan para istemek zorunda olmasaydım keşke. he vermiyor mu ? veriyor. ama yine de istemezdim.

bir de bilmiyorum ergenlikten(17) dolayımı ama pek samimi değilim. yani genelde odamda oluyorum o da salonda oluyor. aramızın daha iyi olamsını isterdim ama yapamıyorum.

içimizden seviyoruz birbirimizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lownage -- 31 Temmuz 2008; 2:35:54 >
  • Ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
  • Peder beyle aramız çok iyidir tüm ev ahalisi olarak. Hiç bize soğuk davranmaz gerektiğin de çok resmi gerektiğinde çok makara olabiliyor, bize her zaman ayak uydurur. Keyfimiz bozukken bile bizi neşelendirmek için çabalar Sağolsun bize doğruyu, namusu, onuru, gururu, haysiyeti öğretti hala da her sıkıntımı paylaşır akıl alırım, oda benden alır çaktırmayın

Canım babam benim... Allah onu başımdan eksik etmesin.

Babamla çok resmiyiz diyen arkadaşları çok iyi anlayabiliyorum, nasıl derseniz amcam çok resmidir kuzenlerimle... Ama gelin görün ki benimle çok samimidir, çocuklarıyla resmi olan babalar, babalarından bir sıcaklık görmedikleri için yetiştirilme tarzından dolayı belki de biraz mesafeli davranıyor. Arada ki mesafeyi korumaya çalışıyor, kendisine böylece saygı duyulmasını istiyorlar sanırım belki de o yüzdendir.

Eğer babanız size yaklaşmıyor ilgi göstermiyorsa siz ona ilgi gösterin, baba gel kaçalım bi taraflara deyin. Bir program yapın hadi baba kalk yapalım deyin, denemekten hiç bir zarar gelmez, en fazla oğlum işim var bu ara veya yorgunum sonra gibi laflar duyarsınız. Konuşmaktan çekinmeyin ama babanızla sohbet ederken 2 kere düşünün bir konuşun ne olur ne olmaz

Sizden beklediği ilgiyi alakayı alırsa emin olun oda karşılığını verir. Kanı bozuk olmayan bir baba evladını itmez diye düşünüyorum. Sakın ha sakın babam benimle pek konuşmuyor deyip de beni sevmiyor vs gibi düşüncelere kapılmayın, bu yaklaşım biçimidir.

Unutmayın onu siz istediğiniz kıvama getirebilirsiniz eğer isterseniz

• walla ne bn onu görürüm nede o bni... hiç bi ortak yanımız yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lèon

ben onun işlerini yaparım.o benim işlerimi yapar.günde 10-15 kelime konuşuruz

Bizim durumumuz da böyle işte. :S
  • Babamı özledim beaa 15 günden beri göremiyorum bi tatile gittiler pir gittiler. Hergün telefonda konuşuyorum ama.

Yüzünü görüp vay papaaa naber yaaaa haha deyip sarılasım geliyo

Harbi özledim ya

Babamla oturup karşılıklı içtim
    Hovardalığada bile gittim
    Sigaraya başladığımda önüme atıp iç lan görelim nasıl içiyomuşsun dediğini hiç unutmam
    Yeri geldiğinde tokat yedim, yeri geldiğinde ellerini omuzumda hissettim
    Beni hiç bir zaman rencide etmedi, kimseyle kıyaslamadı. Bir dediğimi iki etmedi.
    Yeri gelir o bana çocuksu konuşur, yeri gelir ben ona çocuksu konuşurum. Örnek : Heyy çocuk napıyorsun? Yürü kız tavlamaya hadeeee Olur maykıll şimdi geliyorum aşşaaaaa in geliyorum gibi

Babam arkamda kocoman bir çınar gibi. Allah onu başımdan eksik etmesin.

Babam 51 yaşında ama her türlü ortama uyar. Yeri gelir 18 yeri gelir 25 yeri gelir 50 yeri gelir 70.
    Bizi hiç sıkmadı. 2 ablam var. İkiside üniversite mezunu birisi evli. Her zaman bize verdiklerinin karşılığını aldı alıyorda. Yüzünü hiç kara çıkarmadık. Çıkardığım anda gözüme uyku girmez. Bu adam bize neler neler yapıyor ama biz adama ne veriyoruz diye düşünürum...

Mesela her pazar akşam saat 22.00'da bizim pederle açık oturumumuz vardır Her pazar geçen bir haftanın programını çıkarırız. Açar 70lik rakıyı mezeler full beraber karşılıklı balkonda içeriz. Dertleşiriz. İşte babamla muhabet etmeyi çok seviyorum. Adamın her lafı tecrübe devamlı birşeyler öğreniyorum. en çok utandığım şey babamdan harçlık almak. yaş oldu 23 ama hala babadan para alıyoruz çok utanıyorum. Okul olmasa çalışacağım ama olmuyor işte.

Hayattaki tek dostum, arkadaşım, sırdaşım, dert ortağım Babamdır. İkincisi ise Annem. Gerisi faso fiso.

Babalarınızın kıymetini bilin arkadaşlarrr..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 31 Temmuz 2008; 4:27:56 >

• Babamı 6 senedir görmüyorum.
  • Aramız yok
  • babamla siyasi görüşlerimizi zıt yönde. birbirimizi bir süre hiç anlamıyorduk. o muhafazakar biri bense sosyal demokrat. aramızda soğuk rüzgarlar eserdi genelde. geçenlerde bazı şeyleri açık açık konuşmamız gerektiğini söyledim. uzun bir süre konuştuk. birçok problemi çözmüştü bu konuşma. o benim yaşam tarzıma sürekli müdahale etmek isterdi şimdilerde bu isteğinden vazgeçmiş görünüyor. aramızdaki soğukluk ortadan kalktı.
    iyi diyebilirim...
  • O şimdi öbür tarafta
  • quote:

Orjinalden alıntı: HewaL.s

bizi çok sever ama hayatımda gördüğüm en espirili adam diyebilirim

bi kötü yanı var abazan mode :on

Çok ayıp
  • hiç bi yaptığımı beğenmez haklı olduğum konularda bile bana kızar bağırır 4 kardeşiz ama kardeşlerimin yaptıklarının 10 da birini yapmadım ama beni sevmez kime yarandık ki zaten oda sevmesin koymaz o kadar
  • 6 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.

10 YAŞINDA :Babam çok şey biliyor.

15 YAŞINDA :Ben de babam kadar biliyorum.

20 YAŞINDA :Babamın da pek fazla birşey bildiği söylenemez.

30 YAŞINDA :Bir kere de babamın fikrini sorsam fena olmayacak.

40 YAŞINDA :Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor.

50 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.

60 YAŞINDA :Ahh ! Keşke babam hayatta olsaydı da kendisine danışabilseydim...

babamıseviyorum.com
  • baba denilen bir olguyu hiç tatmadım çünkü bizi 3 yaşında içkiye tercih edip kacan insana baba bile demem hayvan derim sadece 16 senedir ne aradı ne sordu beni, benim sadece annem var başkada kimsem yok
  • quote:

Benim Babamla aram..
    18 yaşındayım.

Geleceğin için çabalamaya devam et, yalnız değiliz, neredeyse aynısını yaşadım ben de, ama şimdi insanların imrendiği bir hayatım var Allah'a şükür ki, şimdi nefret de etmiyorum... İnanılmaz bir çocuk sevgim var, bir çocuk görünce pamuklu şeker kıvamına geliveriyorum, kendime şaşırıyorum...

Öğrenim hayatım boyunca hep anne babası ayrı kişilerle dostluklar kurdum, ne gariptir ki hiçbirimiz sigara-alkol-uyuşturucu kullanmak gibi yanlış şeyler yapmayan insanlardık, hala da öyle. Allah (C.C) kulunu yalnız bırakmadıkça, ne anneniz ne de babanız sizi yalnız bırakamaz, öğrendiğim ilk şeyler arasındadır bu. Yalnız değilsin, içindeki Allah korkusunu ve imanı taşıdığın sürece, hayat sana hep güzel şeyler getiriyor.

Ama aklında tutmanı tavsiye edebileceğim bir şey daha var, eğer bir gün sevip aşık olacaksan ya da şu anda birisiyle berabersen, ciddi bir gelecek düşünmeden önce çok iyi etüd et, bizim gibi büyüyen insanlar içlerinde kötülük barındıran, şımarık, bencil, kafasına buyruk ve alkol-sigara-uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkları bulunan kızlarla uzun bir beraberlik yaşayamaz... Kendin için bu iyiliği yap ve kendine bu yaşadığın sevgiye aç yıllardan sonra helal süt emmiş, aklı başında ve yüreği dünyadan büyük bir kız bul sonra da evlenip çok mutlu/huzurlu bir aile kurmaya gayret et Allah'In izniyle. Umarım bu konuda üzülmezsin, çünkü bence yanlış eş seçimi yaparsan yıkılırsın yıkılırsan, Allah utandırmaz umarım.

• dün iyiydi artık kötü.annemlede babamlada tartıştık.bidaha evde ağzımı açmam.
  • israille filistin gibiyiz ölümüne nefret ediyoruz birbirimizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gnardal -- 31 Temmuz 2008; 9:14:46 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.