Şimdi Ara

Bad Company 2'nin 2 Ati'deki Farklı İşleyişi Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar Bad Company 2'yi kendi laptopuma ve kardeşimin bilgisayarına kurdum, kendi bilgisayarımda oyun biraz geç açıldığından ve kardeşimin ekran kartı daha iyi olduğu için onun bilgisayardan oynamak istedim bir süreliğine. Yalnız benim oyunu açma sürem 20-30sn ve öteki bilgisayarın 10 saniye olmasına rağmen benim laptop oyunu takılmadan çalıştırıyor, ancak ne zaman öteki bilgisayarda oynamaya kalksam oyunda müthiş donmalar ve özellikle toz bulutu çıktığı ve patlama olduğu zamanlarda yavaşlama oluyor hiç zevk alınmıyor. Sistemleri aşağıya yazıyorum eğer yorum yapıp kardeşimin bilgisayardaki eksiklik nedir belirtirseniz sevinirim. Bu arada iki bilgisayara da Ati'nin 10.4 driverini yükledim, sadece oyun yükleme süresi kısaldı başka bir değişim olmadı.

Benim laptop intel core 2 Duo T7500 2.2GHZ, 2GB Ram, Ati HD2600, Vista 32 Bit Home Premium
    Biraderin bilgisayar Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3GB Ram, Ati HD3400, Vista 32 Bit Home Basic

• Tam olarak bilgim yok ancak ati'nin genel isimlendirmesinin mantığıyla düşünürsek hd 2600,hd 3400den daha iyi oluyor.Zaten 3xxx ve 2xxx serisi hemen hemen aynı kartlar.Çözünürlükleri falan minumuma çekmişsinizdir büyük ihtimalle,bence diğer bilgisayara sağlam bir ekran kartı almaya çalışın,en iyi çözüm o olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balparmak

Tam olarak bilgim yok ancak ati'nin genel isimlendirmesinin mantığıyla düşünürsek hd 2600,hd 3400den daha iyi oluyor.Zaten 3xxx ve 2xxx serisi hemen hemen aynı kartlar.Çözünürlükleri falan minumuma çekmişsinizdir büyük ihtimalle,bence diğer bilgisayara sağlam bir ekran kartı almaya çalışın,en iyi çözüm o olur.

Hocam benim bildiğim 2xxx serisi 3xxx'den önce çıkmıştı ama yanılıyorda olabilirim. O yüzden 3400 daha iyi diye biliyorum, bütün özellikler minimumda dediğiniz gibi. Ekran kartı almayı düşünüyorum ancak dediğim gibi emin olamıyorum tam sorunun ne olduğuna çünkü ekran kartı benimkinden daha iyi ama oyunda donma yapıyor üstelik bu sadece bad company'de değil genelde gözlemlediğim bir yavaşlama var oyunlarda. O yüzden diyorum sorun ekran kartıysa onu değiştirme yoluna gideceğim ama daha kötü bir ekran kartı olan HD2600 normal çalıştırıyor. Acaba diyorum sorun başka bir şeyde olabilir mi, işlemci veya ram mi uygun değil bilmiyorum artık

• Öyle de ancak şöyle bir durum var,hd 3400 seviye olarak hd2400 e yakın,hd 2600ün dengi hd3600-3650 gibi birşey oluyor.Yani sıralama 2400-3400-2600-.... diye gidiyor olabilir,şurda bir test var bunu doğrulayan ancak ne kadar güvenilir bilemeyeceğimhttp://freestone-group.com/video-card-stability-test/benchmark-results.html#ATI .Ram den kaynaklanabilir ancak öyle olsa diğer uygulamalarda da farkedersiniz,tabi bilen birine sormak lazım.
  • Yeni gelen patchden sonra kullanıcıların bir çoğu fps düşüşü yaşadı. Düzelecektir merak etme, ben de patchden sonra sıkıntı yaşayanlardayım. Her özellik en az mediumdayken bile çok akıcı bir şekilde oynarken şimdi patchden sonra low'da bile çoğu zaman kasıyor.

düzeltirler yakında
  • teşekkürler arkadaşlar sanırım balparmak'ın dediği gibi HD3400 2600'den iyi değil, ve pachten önce de böyleydi. O zaman ben ekran kartını değiştirme yoluna gideceğim, var mı herhangi bir tavsiyeniz 100-200 lira aralığında? Bir de ram ve işlemci olarak ne diyorsunuz, tek sorun ekran kartı mı?
  • http://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-graphics-card,2544-7.html?xtmc=hierarchy_chart&xtcr=1

Burdaki listeye bi bak ilk 5 satırdan sonrası pek iş görmez. İyi fikir verir sana.

100-200 tl demişsin onu görmemiştim yine listeden giderek araştır bence. Hangisi üst tier hangisi alt tier görürsün.

2gb ram ve Core2Duo veya quad işlemci yeterli oyun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 28 Nisan 2010; 17:33:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de paneldeki sistemle full oynayamıyorum .. normal 50-55 fps alırken neden anlamıyorum patlama olunca 15 e düşüyor fps . o yüzden medium 4xaa oynamak zorunda kalıyorum hala tozların içinde falan kasıyor gibi mw2 , dirt2 , batman arkham asylum falan full oynayabiliyorum bu arada sadece bu oyun sorun cıkardı
  • Bende aynı karttan kullanıyorum 3 seneye yakın, BC2'de 35-40 fps alıyorum donma kasma falan ara ara çok kısa süreliğine oluyor.
  • teşekkürler aresmar liste gerçekten çok yardımcı olacak.
    M@v3rick__09 vista mı kullanıyorsun? Ben toz bulutu veya patlamayla karşılaştığımda resmen ortaçağa dönüyorum :)
  • Yok, Xp 32bit Sp2
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@v3rick__09

Yok, Xp 32bit Sp2

belki ben de xp'ye dönsem daha iyi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: arathorn55

quote:

Yok, Xp 32bit Sp2

windows 7 varken neden xp? xp dx10 destekli değil just cause 2 ve yakında çıkacak oyunları oynatmıyor
  • bluepower bir çok konuya yazdım ama buraya da ekleyeyim. Daha önceden windows 7 ile low ayarlarda zar zor oynarken XP kurdum diğer harddiske, şu an medium-high ayarlardayım. 2 kat fps alıyorum neredeyse. win7'de iken denemediğim şey kalmamıştı. Sadece bc2'de bunu yapıyor. Diğer tüm oyunlarda canavarken bc2'de inat etti adam gibi oynatmamak için... Şu an sadece bc2 oynamak için makinayı xp'den açıyorum, geri kalan herşey için win7'den devam.

Var bir ilginçlik ama çözemedim hala.
  • Yaw Hayatım Boyunca Gormedıgım SOrunları Sıkıntıları Bu Bad Company 2'de Gördüm.
    Oyunda 1Enteresanlık War Ama Anlamadım Gitti :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Orijinalden alıntı: arathorn55

quote:

Yok, Xp 32bit Sp2

windows 7 varken neden xp? xp dx10 destekli değil just cause 2 ve yakında çıkacak oyunları oynatmıyor

Bende bilgisayar göçünce W7'ye geçmeyi düşünüyorum. Xp dx10 destekli değil demişin ama benim ekran kartı zaten dx10 destekli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: dewilmacry

Yaw Hayatım Boyunca Gormedıgım SOrunları Sıkıntıları Bu Bad Company 2'de Gördüm.
    Oyunda 1Enteresanlık War Ama Anlamadım Gitti :D

O enteresanlığı ben de hissettim ama ifade edilemez birşey çok değişik
    Ama geçti ohh yeah
  • Oyun biraz problemli ... Patch geldikçe duzelecektir emin olun adamlar bosuna 15 gb boş alan istememişler.
  • patchleri büyük bi ümitle bekliyoruz o zaman, geçenlerde Mass Effect 2 de kurdum, onunda grafikleri sağlam mesela ama iyi oynatıyor. Bad company'yi optimize edeceklerdir zamanla umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.