Şimdi Ara

Bad Sector raporunu yorumlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Neredeyse 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum ve ilk kez başıma böyle bir sorun geldi. Daha önce çok duyduğum Bad Sector'le ilgili yardımınıza ihtiyacım var.

1 aydır bilgisayarımda ciddi bir şekilde yavaşlama vardı ve dün donanımlarımı bir test edeyim dedim. Hard Disk testi için HDD Regenerator 2011'i ve HDD Tune Pro'yu kurdum.

500 GB'lık (465 görünüyor gerçi) hard diskimi HDD Regenerator ile taradım ve 11 saatlik sürenin sonunda karşıma şöyle raporlar çıktı:

Zaten PC'yi yenileyecektim. Bahane oldu bu da. Fakat yenilemeden önce bir süre daha idare etmesi için ne yapmam gerekir sizce ?

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 19 Haziran 2020; 10:59:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

sanırım siz sadece listelemeyi seçmişsiniz ,ilk ekranında tara ve onar seçeneği olması gerek. onunla bad ler çok derin değilse onarıp düzeltiyor. yada hdd low level format yapıp fabrika ayarına geri dönebilirsiniz.program ile değil maxblast ile başlangıç cd si hazırlayıp yapmalısınız

Tara seçeneğini işaretledim ama hata verdi.

Maxblast'ı araştırayım. Teşekkürler.
  • Mesajınızdan sonra tekrar denedim ve yine aynı hatayı verdi

Heralde bundan sonraki aşamada flash disk ya da cd'ye yazdırmam gerekecek
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 19 Haziran 2020; 10:54:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

windows altında onarılamaz yazıyor. 1 ile devam edince ne çıkıyor. bu yazı mı? cd yada flash hazırlayacaksınız bu programla açılışta onu boot edip o ekranda onarma çıkar oradan devam edin ama boot edip kullanmadım bunu . demekki sizin hdd deki bad ler derinmiş. maxblast 5

Aynen hocam. 1'i tıklayınca kısa bir süre tarama başlıyor ve sonrasında bu uyarı geliyor.

Yüzde 77'de hata vermeye başlamıştı. C bölümüm 97 GB, geri kalan kısım ise D'ydi.
    D'yi biçimlendirip, pasife aldım.

Tekrar bi tarama yapacağım ama çok uzun sürdüğü için uyuyacağım zaman için bekletiyorum.
  • Birkaç gündür cevap yazacaktım ama fırsat olmuyordu. İlerleyen dönemde aynı işlemleri yapacak arkadaşlar için ön bilgi olsun en azından.

Özet geçeyim:
    -Bilgisayarım yavaştı. Hard disk programlarıyla tarattığımda sorunun bad sektör olduğunu gördüm.

-Program, 460 GB'lık hard diskte 5500den fazla bad sektör buldu. İşkem 11 saatten fazla sürdü.

- 5-6 saatlik bir tarama işleminden sonra özellikle D bölümündeki (yüzde 77'ydi sanırım oran) bad sectorler düzeltilemedi. Ben de D'yi format atıp pasife aldım.

- 2 gündür sadece C biriminde çalışıyorum ama inanılmaz yavaşladı bilgisayar. Chrome'u açtığımda CPU kullanımım yüzde 80'in altına zor düşüyor.

- Yeni bir hard disk alıp bu hard diskime yol vereceğim.

Ne 'bad' bişeymişsin sen sektor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD Bad Sector ?
    5 yıl önce açıldı
    Bad Sector-Lowlevel Format
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.