Şimdi Ara

Bad Sectorlu alanı bölmek, ayırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, HDD Regenerator ile tarama yaptım ve harddiskte bad sector ve özellikle gecikmeler mevcut. (200 küsür delays detected diyor) Zaten gecikmeleri fazlasıyla hissediyorum.

Bu alanı kullanım dışı bırakmak istiyorum ama anlamadığım bir nokta var. Örneğin;

quote:

12522733 logical sector [20gb]

Bu harddiskin başı mı sonu mu oluyor?

Bir diğer sorum, windows xp veya 7 ortamında bölme yaptığımda hardiskin başından mı bölüyor, yoksa sonundan mı ayrım yapıyor? Format atarken bölme yapsak bu nasıl ayrım yapıyor? Format esnasında veya windows ortamında kurulu iken farklı davranıyorsa lütfen belirtin.

Ben format esnasında tüm hddyi birleştirdim ve 50 gb kısmı bölüp ayırdım ama hala gecikmeler mevcut :( (hddtune doğru sonuç vermiyor, ona göre hdd mükemmel) teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekentli46 -- 4 Eylül 2014; 21:04:21 >

• efekentli46 E kullanıcısına yanıt
    Daha önce birkaç kez karşılaştım. Bad sektörlü kısmı hdtune ile hesaplayıp o kısmı bölümlenmemiş alan olarak ayırmak işe yarıyor.
    Kullandığın program sana yerini göstermiyor mu ? Hd tune de kutucuklardan hesap yapıyorsun, misal baştan 8 gb kadar gidiyor sen de format atarken tüm bölümleri silip ona göre ayarlama yapıyorsun.
    Eğer programın sana göstermiyor ve hd tune işine yaramıyorsa deneyeceksin. Yarım saat vaktini alır en fazla ne olacak
  • işe yarar.
    kurulum yaprken yaptığın bölümleme baştan böler.
    hd tune ile yaparsın testini. sana gösterecek hangi bölgede olduğunu bad sectorun.
    ama bad sectorlu hard disk her an bozulmaya hazırdır. veri kaybı yaşayabilirsin.
    önemli verilerini tutma.
  • bad sector büyük sıkıntı arkadaşların dediği gibi bozulan bölümü ayırmış olman diskin bozulmayacağı anlamına gelmiyor, sonuçta mekanik bir olay bir kere hata yapmış devamı gelir.

kaynak: 2 adet pert olan 750 gb 2.5 inch hdd
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Daha önce birkaç kez karşılaştım. Bad sektörlü kısmı hdtune ile hesaplayıp o kısmı bölümlenmemiş alan olarak ayırmak işe yarıyor.
    Kullandığın program sana yerini göstermiyor mu ? Hd tune de kutucuklardan hesap yapıyorsun, misal baştan 8 gb kadar gidiyor sen de format atarken tüm bölümleri silip ona göre ayarlama yapıyorsun.
    Eğer programın sana göstermiyor ve hd tune işine yaramıyorsa deneyeceksin. Yarım saat vaktini alır en fazla ne olacak

quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

işe yarar.
    kurulum yaprken yaptığın bölümleme baştan böler.
    hd tune ile yaparsın testini. sana gösterecek hangi bölgede olduğunu bad sectorun.
    ama bad sectorlu hard disk her an bozulmaya hazırdır. veri kaybı yaşayabilirsin.
    önemli verilerini tutma.

Hocam program örneğin şunu yazıyor : 12522733 logical sector [20gb] - yani bu alanda bad sector var. HDtune sağlıklı sonuç vermiyor ki. Ona göre hdd mükemmel sorunsuz ama HDD Regenerator'e göre 8 tane bad sector ve 200 den fazla gecikme mevcut. Hdtune haricinde nasıl hesaplayabilirim bende bunu öğrenmek istiyorum.

12522733 logical sector [20gb] diyorsa program, şimdi windows ortamında mı bölersem mi bu kısım ayrılır, yoksa format esnasında bölersem mi bu kısım ayrılır? Burada kafam karıştı. Veri kaybı önemli değil arkadaşlar, idare etse yeter.

teşekkürler herkese. @dgo_cr7 @Mocle @ ru61oguzhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekentli46 -- 4 Eylül 2014; 22:38:07 >

İlk 20 gb'ı ayırıp dene kardeşim
  • quote:

İlk 20 gb'ı ayırıp dene kardeşim

Hocam ilk kısmı nasıl ayırayım? En başından beri kafamı karıştıran bu. Format esnasında bölsem ve ayırsam ilk kısımdan mı ayırır? veya windows açıkken bölsem sonundan mı başından mı ayırır? Yani windows bölme işlemine harddiskin neresinden başlıyor?

xp veya windows 7 farklı mı yapar? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekentli46 -- 4 Eylül 2014; 22:43:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Format ekranında bölersen baştan başlıyor hocam. Denemişliğim var rahat ol
    Ama ilk önce tüm bölümleri silip tek parça yapman lazım. Ayırdığın her parça baştan başlayıp sırayla gider artık.
    Ben windows7 için denemiştim xp'de farklılık olacağını sanmıyorum
  • quote:

Format ekranında bölersen baştan başlıyor hocam. Denemişliğim var rahat ol
    Ama ilk önce tüm bölümleri silip tek parça yapman lazım. Ayırdığın her parça baştan başlayıp sırayla gider artık.
    Ben windows7 için denemiştim xp'de farklılık olacağını sanmıyorum

Yani sonuçta harddiskin başı ve sonu var. Ben bölme yapacağım ama "windows başından mı sonundan mı kesip yeni alan oluşturacak" sorusu kafamı kurcalıyordu.

Teşekkür ederim hocam, hemen başlıyorum :)
    İyi hadi bakalım kolay gele
  • Merhaba arkadaşlar

Bad sektör hatası için hdd regenerator programını kullanın ben kullandım ve cok memnun oldum. Biçimlendirme uyarısı alıyordum bu programı çalıştırdım ve repair işlemlerini başlattım yaklaşık 130 bad sektör bulup düzeltti ve verilerime normal şekilde ulaştım. 2 tane delays detected hatası vardı tabi neyse bu Delays detected Türkçede gecikme farkedildi anlamına gelir fiziksel yavaşlama yani sektörlerinin kimilerinde erişim kısıtlaması olmasına rağmen hatalı delays sektörlerin onarımı mümkün değildir fiziksel olarak delays sektörleri hasar görmüştür genellikle depolama aygıtlarınıza gelen enerji akımı olsun virüsler olsun kimi sektörleri kapsayarak sektörleri yavaşlatmaya çalışır kablonun yarısına kadar soyulmuş olmasi gibi sektörü görmek mümkün ama müdahale etmek mümkün olmaz çünkü fiziksel olarak onarım yapılmalıdır. Onuda sadece garanti çözer.

Eğer 15 taneden fazla delays hatası varsa sorununuz var demektir. Onun altı ise size fazla zarar vermez ama daha yavaş veri akımı oluşur.

SD kartınızı yada hdd nizi garantiye gönderin dikkatli olun eğer özel dosyanız içindede tutsak ise sd kartı ya saklayın yada imha edin daha önceden özel dosya atıp sildikten sonrada bu hata varsa ve hiçbir şekilde müdahale edilmezsede aynı şekilde çünkü silinen veriler kurtarılabilir.

Gün geçtikçe artan siber saldırı olayları yüzünden depolama aygıtlarımız böyle ciddi hatalarla karşılaşıp veriler döngüsel artıklık denetimi olarak kalıyor arada G/Ç hataları veriyor bazen depolama aygıtı salt okunur oluyor. bu siber kişisi için arti avans olur çünkü;

Bad ve Delays detected hatası bulunan depolama aygıtları savunmasızdır. Icindeki dosyalar kalıcı olup bir dvd'deki gibi kalıplaşmış ise icindeki herhangi virüs veriyi siz müdahale edemediğiniz için sızdırır. Ve delays gecikme hatası ile başınız belaya girebilir.

Bende oldu fakat 1 gün sd kartıma giremedim sonradan ulasabildim bütün verileri kurtardım fakat kalıplaşmış dvd gibiydi silmek imkansız.

Dediğim gibi dikkatli olun bu arada gecikme olayı depolama aygıtlarınızda fiziksel olduğu için daha önceden disk birleştirme yapmadıysanız tamamen kalıcı olabilir.

Bölümlemede imkansız olur çünkü ne yaparsanız yapın. O elinizdeki velet depolama aygıtı eski haline gelir fakat delays hatasından nasibinizi alırsanız.

Bad sektörü Bölümlemede iyi iş çıkaramazsınız. Çünkü delays hatalarını daha fazla oluşturur delays detected eğer virüsten kaynaklanıyor ise yani G/Ç Hatası dışında ise bu bölüm dışında kalan sektörlere yayılır ve oradaki sektörleri delays yapar. Bakımlı orman ile bakımsız orman arasında ki fark gibi bad sektörü olan yeri bölümün ardında bırakmak kalıcı hataya neden olur. ya biçimlendirme yapın yada onarim yoksa hdd nizi unutulmaz sona bekleyin.

Bu arada bad ve delays hatalarıdan kaçınmanın diğer yolu birleştirmedir. dosyalar ne kadar diskte parçalara ayrılırsa o kadar çok işlem yapar o kadarda yavaşlar ve virüs bulaşırsa aşırı işlem yapılabileceğinden disk kendini kilitler ve salt okunur yapar buna biz otomatik veri güvenliği diyoruz aşırı işlem verileri bozar bozulmadan en azından delays detected hatası vererek dosyalara kopyalama izni veriyor fakat bazı virüslerin niyeti farklıdır.

İYİ GÜNLER DİLERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner9661 -- 26 Şubat 2017; 23:8:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konularda prof biri var mi? Yardıma ihtiyacım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.