Merhaba arkadaşlar, Başlıkta da belirtildiği gibi daha önce bad sector taraması yaparak bad sectorleri işaretlediğim hard disk'i başka bir pc'ye takacağım ama muhtemelen buradaki herkesin bildiği üzere özelilkle büyük boyutlu hdd'lerin yüzey taraması saatlerce sürüyor,
öğrenmek istdiğim, daha önce yüzey taraması yapılarak bad sectorleri işaretlenmiş hard disk başka bir pc'ye aktarıldığında o pc için de taramayı baştan mı yapmak lazım, yoksa bir kez yapıldığında pc'den bağımsız olarak kalıcı bir şekilde işaretleniş mi oluyor? bilgisi olan arkadaşlar bu konuya ışık tutabilirlerse beni olası büyük bir zahmetten kurtarmış olacaklar, şimdiden teşekkürler.
Diske uygulanan işlemin diskten başka bir parça ile ilgisi yoktur yani tekrar işlem yapılması gerekmez. Fakat şöyle bir durum var, bad sector asla kalıcı olarak tamir edilemez ve yayılır yani o disk bir daha güvenilir hale gelemez. Eğer başka bir PC'de ikinci disk olarak kullanacaksanız işletim sistemi farklı bir diskte olsa bile bu diskte yeni bad sector'ler oluşması halinde sistemde takılma, geç açılma, donma problemleri yaşatabilir. Eğer bu diske işletim sistemi kurmayı düşünüyorsanız bu zaten büyük hata olur. Bad sector bulunan diski biraz da olsa güvenilir hale getirmenin tek yolu hasarlı olan bölümlerdeki partition'ları silip bad sector'lerin yayılma riskini düşürmektir.