Şimdi Ara

Badana Boya Ustası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bursadayım badana boya konusunda 192m2 4+1 bir evim var duvarlar su bazlı yapılacak boyaları ben alıyorum tavan ve duvar ama ustalar çok yüksek fiyat veriyorlar yada bana yüksek geliyor

bu eve tavan, duvar için salonun köşelerine şu kartonpiyer köşeler gibi köpükler varya onadan geçilecek, odada bir yer 3mt duvarkağıdı olacak

hepsine sadece işçilik 1000 tl çekiyor usta sizce nasıl konu hakkında bilginiz varmı yada uygun fiyatlı bursada önereceğiniz usta varmı ulaşırsanız sevinirim teşekkürler

• bende yakında 150m2 evi boyatacağım fakat , ustaya güvenme derim , malzeme dahil 600 tl çeken usta malzemeyi ben alayım dediğimde 800 tl çekiyor şerefsiz.

kartonpiyer olayı 4-5 sene önce gerçek alçıdan yapılıyordu artık oda yok direk bildiğin köpük altına alçı sürüp yapıştırıyorlar.

sana tavsiyem büyüklerine sor illaki tanıdığı ustalar vardır uygun fiyat verenlerden birine malzemeyi kendin alıp evini boyattır.

ki benim 150m2 eve 400 tl ( sadece işçilik boya vs. benden) verdiğim yerde senin 200m2 eve max 500 tl vermen lazım boya vs. kendin alırsan.

3mt duvar kağıdını sende yapabilirsin okadar zor bir iş değil sonuçta tutkal sürüp yapıştıracaksın.
  • Merhaba, ben kendi evimi hep kendim boyamışımdır.
    Boyacılar malzeme dahil fiyat çekerler normaldir kâr elde etmek için boya yı kalitesiz kullanırlar büyük ihtimal 1 yıl sonra da o boya rengi solmaya başlar 5 yıl dayanan boyalar var piyasa sa bence imkanınız varsa boyayı siz yapın çok zor bir iş değil yorucudur biraz
    boyayı da en kaliteli boya alırsınız sorun kalmaz.

Boya yı yapmayı düşünüyorsanız.
    1-boyanıcak duvarı ıslak bezle silin
    2-Duvar boyası sürmeden astar sürün sıvıdır daha az boya kullanmanıza sebep olur.
    3.1 fırça bir de rulo fırçaya ihtiyacınız olucak normal fırca ile tavan ile duvar arasın daki 30 santim olan arayı boyuyacaksınız sonra o boyadıgınız alanın altını rulo boya ile boyuyacaksınız bundaki amac tavanın boyanması engellemek.
    4-1 kat boyayın sonra kurumasını bekleyin sonra 1 kat daha boyayın kuruduktan sonra 3 katı boyayı uygulayın oda ya umitsizliğe kapılmayın en dandik boya bile işe yarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaws

Merhaba, ben kendi evimi hep kendim boyamışımdır.
    Boyacılar malzeme dahil fiyat çekerler normaldir kâr elde etmek için boya yı kalitesiz kullanırlar büyük ihtimal 1 yıl sonra da o boya rengi solmaya başlar 5 yıl dayanan boyalar var piyasa sa bence imkanınız varsa boyayı siz yapın çok zor bir iş değil yorucudur biraz

2-Duvar boyası sürmeden astar sürün sıvıdır daha az boya kullanmanıza sebep olur.
    3.1 fırça bir de rulo fırçaya ihtiyacınız olucak normal fırca ile tavan ile duvar arasın daki 30 santim olan arayı boyuyacaksınız sonra o boyadıgınız alanın altını rulo boya ile boyuyacaksınız bundaki amac tavanın boyanması engellemek.
    4-1 kat boyayın sonra kurumasını bekleyin sonra 1 kat daha boyayın kuruduktan sonra 3 katı boyayı uygulayın oda ya umitsizliğe kapılmayın en dandik boya bile işe yarıyor

Kalitesiz boya kullanırlarsa duvarları en az bir kat daha boyamak zorunda kalırlar. Bu durumda hem malzemeden biraz daha fazla gider hem de daha fazla çalışırlar.

Ayrıca malzemeli almak risktir. Ya daha fazla boya gider, zarar olur ya da daha az boya gider, kâr olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 21 Şubat 2012; 14:20:05 >

• arkadaşlar bizim evin bir odası yağlı boya ile boyanmış bunu nasıl plastik boyaya çevirebiliriz? odayı 5 dk kapatsak bile çok havasız oluyor koku yapıyor varmıdır bir çaresi? sanırım boyadan yapıyor sürekli havalandırmak zorunda kalıyoruz önerileriniz nedir oda yaklaşık 10m2 kadar eğer bir çaresi varsada önericeğiniz plastik boya türü nedir su bazlı falan deniyor nedir en iyisi ev için ideal olanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

quote:

Orijinalden alıntı: Jaws

Merhaba, ben kendi evimi hep kendim boyamışımdır.

Kalitesiz boya kullanırlarsa duvarları en az bir kat daha boyamak zorunda kalırlar. Bu durumda hem malzemeden biraz daha fazla gider hem de daha fazla çalışırlar.

Ayrıca malzemeli almak risktir. Ya daha fazla boya gider, zarar olur ya da daha az boya gider, kâr olur.

Evet dostum haklı olduğun noktalar var. Ama ben boya işi olursa malzememi araştırır alırım tamamen kendi tercihim boya çok fazla artmadıkça zararının da olduğunu düşünmüyorum yarın öbür gün o boyaya ihtiyaç ta olabilir. Kötü boya evet dediğin gibi boyama süresini uzatabiliyor birde uzun ömürlü olduklarını düşünmüyorum çabuk solduklarını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

arkadaşlar bizim evin bir odası yağlı boya ile boyanmış bunu nasıl plastik boyaya çevirebiliriz? odayı 5 dk kapatsak bile çok havasız oluyor koku yapıyor varmıdır bir çaresi? sanırım boyadan yapıyor sürekli havalandırmak zorunda kalıyoruz önerileriniz nedir oda yaklaşık 10m2 kadar eğer bir çaresi varsada önericeğiniz plastik boya türü nedir su bazlı falan deniyor nedir en iyisi ev için ideal olanı

Dostum bu konu hakkın da bilgim yok ama büyük ihtimal duvarınız zımparalanacak o boya tabası sökülecek. Belki de boya cözücü tarzı bir şey de vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kaporta boya yardım
    10 yıl önce açıldı
    Oto boya
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

arkadaşlar bizim evin bir odası yağlı boya ile boyanmış bunu nasıl plastik boyaya çevirebiliriz? odayı 5 dk kapatsak bile çok havasız oluyor koku yapıyor varmıdır bir çaresi? sanırım boyadan yapıyor sürekli havalandırmak zorunda kalıyoruz önerileriniz nedir oda yaklaşık 10m2 kadar eğer bir çaresi varsada önericeğiniz plastik boya türü nedir su bazlı falan deniyor nedir en iyisi ev için ideal olanı

Yağlı boyadan plastik boyaya geçiş astarı falan olması lazım. Kesin bir şey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade__

Arkadaşlar bursadayım badana boya konusunda 192m2 4+1 bir evim var duvarlar su bazlı yapılacak boyaları ben alıyorum tavan ve duvar ama ustalar çok yüksek fiyat veriyorlar yada bana yüksek geliyor

bu eve tavan, duvar için salonun köşelerine şu kartonpiyer köşeler gibi köpükler varya onadan geçilecek, odada bir yer 3mt duvarkağıdı olacak

hepsine sadece işçilik 1000 tl çekiyor usta sizce nasıl konu hakkında bilginiz varmı yada uygun fiyatlı bursada önereceğiniz usta varmı ulaşırsanız sevinirim teşekkürler

Tavanla duvarın arasına mı köpük kartonpiyer olucak yoksa komple duvarlarada kartonpiyer yaptırıcakmısın bursa da sana bi boyacıdan fiyat alabilirim hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frejya_

quote:

Orijinalden alıntı: Blade__

Arkadaşlar bursadayım badana boya konusunda 192m2 4+1 bir evim var duvarlar su bazlı yapılacak boyaları ben alıyorum tavan ve duvar ama ustalar çok yüksek fiyat veriyorlar yada bana yüksek geliyor

Tavanla duvarın arasına mı köpük kartonpiyer olucak yoksa komple duvarlarada kartonpiyer yaptırıcakmısın bursa da sana bi boyacıdan fiyat alabilirim hemen

bu koçtaştaki kalıp şeklinde duvarla tavan arasına yapıştırılıyorya adı kartonpiyer değil ama ben bilemedim şimdi ondan yapılacak birtek salona 30mt diğer diğer bölümler tavan duvar badana

Diğer arkadaşlara teşekkürler önerileri için hala arayıştayım bir fiyat daha aldım 400 + kartonpiyer mt başı 3tl dedi, 490 yapıyor sanırım bununla anlaşacağım bana uygun geldi çalışmasan kendim yapardım ama çalıştığım için imkanı yok yetiştiremem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blade__ -- 21 Şubat 2012; 17:26:21 >

• ihsan çağıran çatı boya badana işleri ve çevre kilit taşı işleri ANKARA içinde yapılır TEL:05353335813
  • Cevap için çok geç oldu ama konuya daha sonra okuyan arkadaşlar için tavsiyen rastgele boyacı bulmamaları çünkü boya yaparken evi mafeden usta çok oluyor. Evimde plastik doğramalarımı fırça izleri ile mafeden ustalar oldu. Şayet İstanbul koceli ( izmit civarındaysanız ) Tadilatturk Firması nı kesinlikle tavsiye ederim Hasan beyle telefonda görüşün. Hatta anlaşamazsanız bana özelden mesaj atın referans olayım. Veb sitelerini bir ara ben yapmıştım.
  • İstanbul Esenyurt İlçesinde Boya Badana Arayan Arkadaşlar Varsa Buraya Bakmadan Karar Vermesin
    www.esenyurtboyabadana.tr.gg
  • Hocam güzel bir boya badana hizmeti istiyorsanız öncelikle iyi araştırma yapmanız lazım. Sürecin içerisinde usta seçimi ve boya seçimi son derece önemli. Boya türlerine de göz atmanızı öneririm.
  • Boya badana dekorasyon işleri için en önemli unsur boya ustası’dır.
    Yaşam alanınıza boya badana dekorasyon için alacağınız kişilerin iyi referansları olmalı, ya da bir tanıdık tarafından yönlendirilen, referanslı kişiler olmalı ki, sizinle aynı mekânda bulunacak kişiyle aranızda güven sorunu olmasın.

Güvenilir ve deneyimli Boya badana ustası bulduğunuzda boya ile renk seçimi konusunda size yardımcı olacaktır, renk kombinasyonları ile mekânda mevcut eşyalara en uygun renkler konusunda gerekli bilgiyi verecektir.
    Yönetici olduğum şirketlerde işim gereği 100'den fazla ofis/şube/işyerinde boya dekorasyon işi yaptırdım, çevremde tanıdığım neredeyse herkese boya badana ustasını referans olup yönlendirdim, boya işlerini yapmalarına yardımcı oldum, hatta iç dekorasyon konusunda o kadar tecrübe edindim ki, yakın arkadaşlarımın evlerinde eşyalara en uygun duvar renklerini ben seçip önermeye başladım.

Sözün özü; boya badana dekorasyon işleri için İstanbul’da tavsiye edebileceğim firma bilgilerini aşağıya ekliyorum. Boya badana dekorasyon ihtiyaçlarınızda arayabilir, telefonda dilediğiniz bilgileri öğrenebilir, ayrıca referanslarını da sorgulayabilirsiniz.
    Boya badana dekorasyon ve Boya ustası tavsiyem;

Boya Dekorasyon Hizmetleri 0506 091 2222
    Altın Dekorasyon 0555 026 2222
    Kurtköy Boyacı Ustası 0506 090 2222

• Ben geçtiğimiz yaz kolayboyadan boyatmıştım, gayet uygun fiyata temiz iş çıkardılar. Sitedenwww.kolayboya.com direk teklif alabiliyorsun ama sanırım şu anda sadece istanbuldaki işleri yapıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.