merhaba arkadaşlar aracımın sağ arka kapısına kurşun isabet etti, sanayiye gittik düzeltsinler diye, loka boya yaptılar fakat iyice kötü oldu, kurşun iziyle gezsem daha iyidi:). lokal boyanın olduğu kısım diğer taraflara göre hem daha mat hem de biraz pütürlü gibi. Komple pasta cila yaptırmayı düşünüyordum bu aralar, bu işlemlerden sonra matlığında pütürlüğünde iyileşme olur mu yoksa pasta cilaya gitmeden önce tekrar boya ile bir düzeltme yaptırmam mı gerekir? Bilgisi olan yardımcı olursa memnun olurum. opak beyaz aracım |
Lokal boya - pasta cila sorusu
-
-
Üstelik opak beyaz renkte farklı tonu nasıl tutturmuş acaba.
Boyacı bi zahmet düzeltsin. -
Mat ve pütürlügü pasta ileyada öncesinde zımpara sonra pasta ile düzelebilir.Eger ton tutmuyorsa pasta cila işe yaramaz.
En azından resim ekleseydiniz. Neye göre degerlendirecegiz. Şu durumda ne desek boşa çıkar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Üstelik opak beyaz renkte farklı tonu nasıl tutturmuş acaba.
Boyacı bi zahmet düzeltsin.Fabrikasyon Opak orijinal boya su bazlı
Piyasada ki opak Tamir boyası solvent bazlı.
Neden tutmuyor anlatabildim umarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pasta rengin tonunu açmaz veya koyultmaz.
Ton tutsun isterseniz 2. Defa boyatmak zorundasınız
2. Defa boyada lokal boyanmaz.
Pütür olayı 2000 ve 3000 zımpara sonrası pasta yapılarak giderilebilir
Peki bir şey sorayım.
Boyanın su veya solvent bazlı olmasının renk koduna olan etkisini nedir?
Örneğin RAL xxxx ne bazlı olursa olsun aynı tona sahip değil mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Peki bir şey sorayım.
Boyanın su veya solvent bazlı olmasının renk koduna olan etkisini nedir?
Örneğin RAL xxxx ne bazlı olursa olsun aynı tona sahip değil mi?Renk kodu aynı hocam değişmez.
Aracın orijinal renk koduna göre boya üretir üreticiler.
Ancak her üreticinin rengini aynı renk olmuyor.
Mesela LB9A
Bu kodlu akzo marka boya ile DYO marka boyanın tonu aynı değil.
Rengi yakalamak için hazır kutu boya ile oynamak gerekir yada mixed boya hazırlayıp rengin durumuna göre bileşenleri artırıp azaltmak gerekir.
Buna da tecrübeli usta boyacı lazım.
Umarım anlatabildim
arkadaşlar resim eklemeyerek büyük hata yapmışım kusuruma bakmayın, ekledim gördüğünüz gibi sağ arkada matlık var. pasta ciladan sonra ön kapı gibi olur mu yoksa başka bir yere götürüp baktırayım mı?
-
Hocam renk Lc9a araç polo 6r sanırım.
Attığınız resimde matlıktan ziyade, arka kapı ön kapıya göre daha Sarı duruyor
bilmiyorum valla hocam boya kodu falan da aynıydı ama usta sıvadı herhalde :)
ufacık kurşun izi için kaşındım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripleseven -- 4 Mart 2021; 19:51:5 > -
quote:
Orijinalden alıntı: triplesevenbilmiyorum valla hocam boya kodu falan da aynıydı ama usta sıvadı herhalde :)
ufacık kurşun izi için kaşındım
Hocam usta aracınız boya kodu olan hazır karışım kutu boyayı attı ise renk tutmaz imkansız.
Boyama yapmadan önce aldığı LC9A kodlu boya ile bir plaka boyaması gerekir o plakaı aracın boyasız olan bir parçasına yan yana tutarak bakacak renk tonu tamam mı değil se ne istiyor renk örneğin yeni boya sarı geldi içine beyaz girip açacak veya koyulaştıracak.
Boyaya müdahale edecek.
Bu da tecrübe ve ustalık ve ister.
Yoksa hayatta tutmaz o renk istediği kadar opak olsun.
Son olarak aracın renk kodu arka bagajda etiket var .
VW araçlar fabrikada PPG marka su bazlı boya ile boyanıyor.
İşaretlediğim bölge resim bizi yanıltmıyorsa berbat olmuş dalgalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 4 Mart 2021; 21:3:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Resimlerden de pek bir şey belli olmuyor. düzgün bir yerde zımpara+pasta yaptırmayı deneyebilirsiniz.
Fakat en fazla portakal kabugu görüntüsü gider.Ton farklı ise çözüm olmaz.
Fazla karıştırmayın aksi halde komple boyatırsınız kapıyı
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 4 Mart 2021; 21:46:6 > -
Kapıda birşey yok ki
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaHocam usta aracınız boya kodu olan hazır karışım kutu boyayı attı ise renk tutmaz imkansız.
Boyama yapmadan önce aldığı LC9A kodlu boya ile bir plaka boyaması gerekir o plakaı aracın boyasız olan bir parçasına yan yana tutarak bakacak renk tonu tamam mı değil se ne istiyor renk örneğin yeni boya sarı geldi içine beyaz girip açacak veya koyulaştıracak.
Boyaya müdahale edecek.
Bu da tecrübe ve ustalık ve ister.
Yoksa hayatta tutmaz o renk istediği kadar opak olsun.
Son olarak aracın renk kodu arka bagajda etiket var .
VW araçlar fabrikada PPG marka su bazlı boya ile boyanıyor.
İşaretlediğim bölge resim bizi yanıltmıyorsa berbat olmuş dalgalı
Alıntıları Gösterişaretlediginiz yerin aynısı ön kapıda da var önkaı da mı boyalı? Resimlerden bir şey anlaşılmıyor
-
Hocam lokal boya sadece konuya ilk attığım resimdeki açıdan bakınca anlaşılıyor, diğer türlü farkedilmiyor. Arkadaşın daire içine aldığı kısım kapı çizgisine denk geliyor o yüzden dalgalı görünmüş olabilir. O kısımlarda sıkıntı yok zaten, tam kapının orta kısımları verniksiz gibi duruyor.
yarın müsait olursam pastacila yapan yere göstereceğim düzelir mi diye. olmazsa boya mecbur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripleseven -- 5 Mart 2021; 0:10:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: triplesevenHocam lokal boya sadece konuya ilk attığım resimdeki açıdan bakınca anlaşılıyor, diğer türlü farkedilmiyor. Arkadaşın daire içine aldığı kısım kapı çizgisine denk geliyor o yüzden dalgalı görünmüş olabilir. O kısımlarda sıkıntı yok zaten, tam kapının orta kısımları verniksiz gibi duruyor.
yarın müsait olursam pastacila yapan yere göstereceğim düzelir mi diye. olmazsa boya mecbur
O kısmı farkettim. Önkapının yansıması çok daha canlı iken arkakısım biraz daha mat ama pasta/cila ile düzelmeyebilir.
Hatta pastadan önce zımpara lazım. Zımpara+pasta ile bahsettiginiz pütür gibi görünen portakal kabugu boya düzelir.
Komple kapıyı boyatmayın.Boyatırsınız yine ton tutturamayan birisine denk gelirseniz sıkıntı.
Opak beyaz boyada bile böyle sorun oluyorsa metalik araç olsa gökkuşagı gibi dolanırsınız demek ki.
İşini bilen ustaya denk gelmek önemli.
-
Göcük düzelttirme yerleri oluyor, oturduğunuz yeri bilemem de sizde de vardır mutlaka.
Onlar boyanın fazlasını zımparalayarak daha profesyonel bir rötuş yapabilirler.
Sadece kaportacılara oranla ücretleri daha fazla oluyor.
-
araca pasta cila yapılmadan önce sıkıntılı kapıya önce biraz zımpara yapıldı. Şuan ön kapıdan hiçbir farkı yok matlık pütürlük vs hiçbirşey kalmadı. cevap veren herkese teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X