Şimdi Ara

Pasta-Cila lekesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
42.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar arabama pasta cila yaparken plastik aksamada bulaştı. Ne yaptıysam çıkartamadım beyaz beyaz lekeli gözüküyo nasıl çıkarabilirim lütfen yardım edin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasta-Cila Lekesi Nasıl Çıkar?

Pasta ve cila lekesi, araçların kaporta ve diğer yüzeylerinde yaygın bir sorundur. Bu lekelerin çıkarılması zor olabilir, ancak doğru yöntemlerle lekeleri zahmetsizce ortadan kaldırabilirsiniz.

Kaportada Pasta Cila İzi Nasıl Çıkar?

• Ekspertiz incelemesi yaptırın: Lekelerin ciddiyetini ve yüzeye verdiği zararı belirlemek için bir oto bakım uzmanına başvurun.
    • Ticari leke çıkarıcılar kullanın: Araçlar için özel olarak üretilen pasta-cila leke çıkarıcılar kullanabilirsiniz. Bunları etiket talimatlarına göre uygulayın.
    • Tiner veya aseton kullanın: Küçük ve yeni lekeler için tiner veya aseton etkili olabilir. Bununla birlikte, bu maddelerin boyaya zarar verebileceğini unutmayın, bu nedenle dikkatli kullanın.
    • Islak zımpara kullanın: İnatçı lekeler için, lekeleri zımparalamak için 1500 veya 2000 grit ıslak zımpara kullanabilirsiniz. Ardından yüzeyi cilalayın.

Plastikten Pasta Lekesi Nasıl Çıkar?

• Ilık sabunlu su kullanın: Plastik yüzeylerdeki taze lekeler genellikle ılık sabunlu suyla çıkabilir.
    • Sirke kullanın: Eski veya inatçı lekeler için beyaz sirkeyi doğrudan lekeye uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından durulayın.
    • Isopropil alkol kullanın: Sirke etkili olmazsa, isopropil alkol kullanmayı deneyin. Alkolü lekeye sürün ve ardından temiz bir bezle silin.

Hızlı Cila Lekesi Nasıl Çıkar?

• Vazelin kullanın: Taze cila lekelerini çıkarmak için vazelin uygulayın ve 30 dakika bekletin. Ardından lekeli bölgeyi temiz bir bezle silin.
    • Bebek yağı kullanın: Vazelin yoksa, bebek yağını aynı şekilde kullanabilirsiniz.
    • Diş macunu kullanın: Beyaz diş macunu da hızlı cila lekelerini çıkarmada etkili olabilir. Diş macununu lekeye sürün ve ardından nemli bir bezle silin.

Önemli İpuçları:

• Lekeleri mümkün olduğunca çabuk çıkarın, çünkü zamanla çıkarılması zorlaşır.
    • Agresif kimyasallar veya ovma yöntemleri kullanmaktan kaçının, çünkü bunlar yüzeye zarar verebilir.
    • Herhangi bir yöntemi uygulamadan önce, görünmeyen bir alanda test edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende aynı şeyi yaşamıştım.malesef plastik aksamlarda pasta cila ters etki gösteriyor. Plastiğin parlaklığını alıyor ve beyazlanma yapıyor. Profesyonel trim temizleyicilerle ancak süreli parlaklılıklar yaşarsın.Yine de dene istersen
  • sakın tinerle silme...
  • sıcak su köpukle dene bakalım.olmazsa boyarsın :)
  • Sana zaman gerekli arkadaşım bilmediğin malzemelerle silmeye kalkıpta daha fazla bölgeyi aşındırma , ya bekle zamanla geçsin yada sonax gibi yerlere başvur.
  • plastik temizleyiciler var
    onlarla temizleyebilirsin
    benim başımada geldi plastik temizleyiciyle sildim hem tamponların rengi yerine geldi hemde lekeler gitti
  • çocuk poposu için ıslak mendille dene ben denedim çıkardı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pasta
    10 yıl önce açıldı
    Lokal boya - pasta cila sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiç birşey yapma 10 yıkamadan sonra düzeliyor.
  • aynı problem ufak çaptada olsa bende de var. yıkamayla çıkmadı. belki plastik temizleyiciler çıakrarı arkadaş denemiş zaten.

esas problem şu benim arabada da.. pasta+cila yaptırdık 1 ay önce.. fakat gerek gece sokak lambasının altındayken gerekse gündüz güneşli havada arabaya 2. 3. kattan bakınca o pasta aletinin dönme izleri belli oluyor. anlam veremedim yakından belli olmuyor. bu uygulama hatasımıdır? yoksa tüma raçlarda böyle mi olur? nedir lütfen aydınlatın beni.. saygılar
  • yeni konu açmıyım arkadaşlar şuna bi yol gösterin. pasta+cila cılar.

modern adıyla temizleme+korumacılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hitaf73

arkadaşlar arabama pasta cila yaparken plastik aksamada bulaştı. Ne yaptıysam çıkartamadım beyaz beyaz lekeli gözüküyo nasıl çıkarabilirim lütfen yardım edin.

Şimdi hocam. plastik yüzey eğer fitil gibi düz birşeyse köpüklü süngerle sileceksin. Eğer tampon gibi noktalı noktalı bi yüzeyse Würth Markasının çok güzel plastik temizleme malzemeleri var . Al bi kutu hem temizlersin hem de ilk günü gibi parlak ve canlı durur.

quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

yeni konu açmıyım arkadaşlar şuna bi yol gösterin. pasta+cila cılar.

Hocam bunun sebebi pasta yaptıktan sonra aracı pasta pisliğinden arındırmaman. PAsta yapılan araç yıkanır ve güzel bi cila geçildi mi hiçbirşey kalmaz. PAsta yapıldıktan sonra cila geçmeyi unutmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: SeLiM_50

quote:

Hocam bunun sebebi pasta yaptıktan sonra aracı pasta pisliğinden arındırmaman. PAsta yapılan araç yıkanır ve güzel bi cila geçildi mi hiçbirşey kalmaz. PAsta yapıldıktan sonra cila geçmeyi unutmayın

hocam pasta geçildi ve elbetteki araba detaylıca temizlendi kurulandı. sonrasında cila yapıldı. ama o pasta lekeleri bahsettiğim gibi uzaktan ışın-güneş altında görünüyor. yıkanmasına rağmen. pastadan hemen sonra yıkanıp cila atıldı yani..

bunun sebebi ne olabilir peki başka? birde çözümü nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 23 Mayıs 2007; 18:39:35 >

• yıkamacılarda parlatıcı gibi bişe oluyor 1lt sini 10 ytl ye aldım arabanın lastiklerinde plastik yerlerde kullandım etkisini uzun zaman gösteriyor
  • Ayrıca pasta camları iyi temizliyor , parlatıyor cama su geldiği zaman kolay akmasını sağlıyor
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SeLiM_50

quote:

hocam pasta geçildi ve elbetteki araba detaylıca temizlendi kurulandı. sonrasında cila yapıldı. ama o pasta lekeleri bahsettiğim gibi uzaktan ışın-güneş altında görünüyor. yıkanmasına rağmen. pastadan hemen sonra yıkanıp cila atıldı yani..

bunun sebebi ne olabilir peki başka? birde çözümü nedir?

Pastayı yaparken makinanın agzındakı pasta artıklarını kurutmamak lazım. eğer kurursa çiziklerin boyutları büyür ve bu görüntü olusur. Bunun gidermek için kuvvetli bi cila geçilmesi gerekir ya da pasta bıttıkten sonra son bi kat suyla pastasız 1 kez daha pasta makınasıyla uzerınden gecmek gerekir. Dediğim gibi o kadar mühim bişey değil merak edecek birşey yok. Şimdi cila gecmek de onemli bişey oyle elıne alan herkez bı usta gıbı cıla gecemez. cilayı oval sekiller çizerek bastırarak gecmek gerekır ve koruduktan sonra ız bırakmadan taze üstüpüyle sılmek gerekır. Bi daha ki pasta yapısında makınanın agzını temız ve nemlı tutarsanız ve de eger leke yoksa aracta bastırmadan yaparsanız daha saglıklı olur. Saygılarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLiM_50 -- 23 Mayıs 2007; 23:51:57 >

• bir dahaki pasta için fazla bastırmadan nemli şekilde yapılmasını tavsiye ediyorsun o sayede çıkar mı diyorsun o izler için? herhangi zararı yok ama demekkii kılcal çizikler oluşmuş.

ustaya babam sormuş . getirsin bakalım fln demiş. sil baştan yapacak sanki. ucuz et misali. neyse bunun herhangi zararı yok diyorsan sorun yok. ama düzelmesi için tekrar pasta cila gerekir demek istedin değil mi?

ya da şöyle 1 ay sonra fln kuvvetli bi cila geeçilse ne dersin düzelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 24 Mayıs 2007; 0:02:23 >
  • quote:

bir dahaki pasta için fazla bastırmadan nemli şekilde yapılmasını tavsiye ediyorsun o sayede çıkar mı diyorsun o izler için? herhangi zararı yok ama demekkii kılcal çizikler oluşmuş.

ustaya babam sormuş . getirsin bakalım fln demiş. sil baştan yapacak sanki. ucuz et misali. neyse bunun herhangi zararı yok diyorsan sorun yok. ama düzelmesi için tekrar pasta cila gerekir demek istedin değil mi?

ya da şöyle 1 ay sonra fln kuvvetli bi cila geeçilse ne dersin düzelir mi?

Evet kılcal çizikler.Zaten pastanın görevi gözle gürülmeyecek çiziklerle yüzeyi temizlemektir. Sizinki biraz görünür olmuş ama sorun değil gerçekten.Yüzeysel olarak traşlasın usta o daha iyi bilir aslında işine karışmak gibi olmasın. Malzeme de önemli tabi pastanın ince kalın olması vs etkenler. Düzelmesi için pasta cilaya tam anlamıyla gerek yok. Sadece inceden o çizikleri alsın yeter.Cilayı da sakın kirli yüzeylere uygulamayın. Temizlendikten sonra uygulanır cila. Ama geçer bu sorun deil.

• anladım ... cila için yüzeyin temiz olması. gölgede yapılması rüzgarsız ortam vs detaylara az çok sahibim. cila da hata payıda çok. affediyor yani cila. ama bu pasta namussuz bişi.

tamam zaten usta getirsin demiş. tek anlaymadımm nokta şu o çizikleri nasıl giderecek traşlasın derken pastayla traşlıycak sanırım . ok. teşekkür ederim. çok saol son duruma da iletirim.
  • quote:

anladım ... cila için yüzeyin temiz olması. gölgede yapılması rüzgarsız ortam vs detaylara az çok sahibim. cila da hata payıda çok. affediyor yani cila. ama bu pasta namussuz bişi.

tamam zaten usta getirsin demiş. tek anlaymadımm nokta şu o çizikleri nasıl giderecek traşlasın derken pastayla traşlıycak sanırım . ok. teşekkür ederim. çok saol son duruma da iletirim.

Hocam pm atamıyorum feed back çekiyor kusura bakma.
    Eğer cilayla çıkacak gibi değilse -ki sanmıyorum o kadar da büyük olduğunu- o zaman ince pastayla traşlıyacak dediğiniz gibi.
    Saygılarla.
  • belli bir zaman sonra çıkar..ama kötü görünüyor diyorsan;oto sütüyle silebilirsin kaybeder lekeleri....

quote:

Orjinalden alıntı: hitaf73

arkadaşlar arabama pasta cila yaparken plastik aksamada bulaştı. Ne yaptıysam çıkartamadım beyaz beyaz lekeli gözüküyo nasıl çıkarabilirim lütfen yardım edin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.