Şimdi Ara

Pasta Cila Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba aranızda yeniyim uzun zamandır bu konu hakkında tam aradığım sonuca ulaşamadığım için konuyu açıyorum. Uğraşmayı sevdiğim için ve arabaya bakıldığı zaman parlamasının yanında tabiri caizse ayna gibi olması için bu işe kalkışıyorum. Araştırdıkça iyice karıştırmaya başladım deniliyor ki bu işlem aslında 3 aşamadan oluşuyormuş pasta, hare giderici ve finish ama hangi ürünleri kullanmalıyım hangi işlem için hangi sünger iyi olur yardımcı olursanız sevinirim ayrıca devirli polisaj makinesi almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir. Benim sorularım şunlar;
    1 Pasta Cila atılmak istendiği zaman sırasıyla yapılması gereken işlemler nelerdir. Az çok bildiğim kadarıyla yıkama kil temizliği pasta cila vs.
    2 Bu işlemlerin kalıcı ve düzgün olması için neler yapılmalıdır.
    3 Marka ve malzeme seçiminde yardımcı olabilir misiniz ?
    4 Polisaj makinesi hakkında tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• öncelikle araç kaç yaşında ve ne renk ? pasta ekstrem durumlar hariç 1-1.5 yılda 1 kez atılır. yoksa boyayı iyice yok edersiniz.

bunun dışına tavsiyem düzgün bir yere pasta cila attırın, sonrasında aracı kendiniz ph dengeli bir şampuan ile yıkayıp sonunda hızlı cila atın. (meguiars quik wax ya da sonax bsd ile) 2-3 yıkama sonunda araç ayna gibi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Araç 21 yaşında gri geçiyor ama açık mavi gibi duruyor resmini koyayım. Pasta cilayı ben kendim atmak istiyorum şu an zaten şampuanla yıkıyorum sonradan da hızlı cila atıyorum ama istediğim gibi sonuç alamadım 😂 Pasta Cila Hakkında
    Arabanın parlamasının yanında şöyle bi görüntüsü olmasını isterdim Pasta Cila Hakkında

• Yıkama+Kil+Demirtozu+Pasta+Cila
    Gerekli mi yakın çekim foto ile görmek lazım.
    Hare, çizik durumuna göre pasta seçilmeli.
    Makine için bütçe belirlemelisin. Rupes de olur Einhell de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferther -- 30 Eylül 2019; 16:50:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucelmb

Araç 21 yaşında gri geçiyor ama açık mavi gibi duruyor resmini koyayım. Pasta cilayı ben kendim atmak istiyorum şu an zaten şampuanla yıkıyorum sonradan da hızlı cila atıyorum ama istediğim gibi sonuç alamadım 😂
    Arabanın parlamasının yanında şöyle bi görüntüsü olmasını isterdim
    bütçe nedir ? bu arada heves kırmak gibi olmasın gri renk asla siyah kadar parlamayacak. benim araçta gri sizin araç yine iyi durumda

• ferther kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim derin ve çok çizik yok orta aşındırıcı diye geçen pasta iş görür diyorlar makine için 300-350 civarı çıkabilirim ilerde işin inceliklerini öğrenince değiştirebilirim ama amatörlük için bu bütçe sizce yeterli mi ? Bende Einhell düşünüyorum ayrıca pasta cila malzemeleri için Menzerna ürünleri işimi görür mü ?

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Bütçe olarak net bi rakam yok kafamda ama eğer güzel bi sonuç alacaksam makine için 300-350 diğer malzemeler içinde yine bi 300-350 ayırabilirim. Asıl canımın sıkıldığı konu tavanda güzel sonuçlar aldım bütün arabaya kullandığım malzeme eşit miktarda ve aynıydı ama tavanda güzel dururken kaputun üstü sanki yağ tabakası gibi duruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara otokuaför ve pasta cila önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu işe ilk girişen için polisaj bana göre tamamen tehlike.
    Neden tehlike uyguladıgınız parçaya tamamen eşit şekilde baskı uygulayıp, eşit şekilde döndürme sağlamalısınız( parcanın ortası 200 kere döner, ucu 100-150 kere döner degil, tamamen göz kararı ile eşit döndüğüne emin olun...

Herkesin bir acemiliği olur, herkes bu işi doğdugunda ögrenmez birşekil acemilik atlatılcak.

Arac yıkanır
    Demir tozu sökücü(jant temizleyici) ile her yerine sıkılır 15 dh beklenir
    Tekrar yıkanır
    Kil uygulaması yapın,
    Aracın üzerindeki kılcal ciziklere göre pasta kalınlıgı belirlenir büyük ihtimal orta derece olcaktır.
    Cila atın
    Makinanın vermiş oldugu hologram hare izleri belli olcaktır bu tamamen işçilikten kaynaklı sorun

Hare giderici ürün alın
    Daha sonrasında cila veya son kat seleant atılır
    Daha sonrasında boya koruma yapılarak sonlanır.

Marka olarak
    Demir tozu sökücü gyeon ironx
    Pasta cila olarak meguiars veya chemical guys ürünlerini tercih edebilirsin,
    Kil herhangibir marka olabilir
    Boya koruma cogu markada ortalama 6 ay götürüyor
    Markalar az cok belli

Boya korumayı seramik düşünürsen.

Aracını prille sağlam yıkayıp üzerindeki kayganlıgı atarsın
    Daha sonrasında seramik uygularsın gyeon marka.

Bu işin içinden çıkarsın ama yüklü miktarda paran gider özellikle seramikkaplamada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıtınız için malzemeleri tamamladığımda işlemi uygulayacağım sonucunu merak eden olursa paylaşırım

• Sadece pasta işlemi için ne kadar fiyat çekerler detaling stüdyo gibi yerlere değilde yıkamacı tarzı yerlerde (makina olmadığı için)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.