Şimdi Ara

Taş izleri - pasta cila tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Arabama pasta cila yaptirmayi dusunuyorum. Kaputta ufak tefek tas izleri mevcut. Bunlardan bazilarina onceden rotus yapilmis. Bunlari olabildigince gidermek istiyorum.

Istanbul icinde bu isi yapabilecek, kaliteli pasta cila yapan bir yer biliyor musunuz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 19 Temmuz 2015; 23:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Taş izlerinin bir çoğunu pasta cila ile gideremezsiniz. Google'da zippo yöntemiyle çizik giderme diye arama yaparsanız en mantıklı çözümü bulursunuz.

• Ben de merak ediyorum uplayalım :)
  • Beyaz araçta bolca taş izim var. Takipteyim bende :)
  • Rötüş ve zımpara yada zippo yöntemi ile o küçük benekli haldeki taş işleri giderilebilir. Ama işin maddi yönünü bilemem. Yapabilen birini bulmak gerekli birde.

• Pasta ile taş izi giderilemez.Taş izleri çoğunlukla astara kadar iner. Önceden yapılmış rötüşlar varsa pasta ile onları da alırsınız. Sonra yeniden temiz rötüş yapmak gerekir. Taş izleri en fazla araç opak renkse rötüş yapılıp, hafif zımpara cila işlemi ile daha az belirgin olması sağlanabilir. Metalikse yapacak birşey yok.
  • Aracim kirmizi renkte. Bazi izlere yuksek rotus yapilmis. Pasta biraz inceltir diye dusunutorum o kalin olanlari. Zippo olayini yapabilecek bir yer var mi istanbulda?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Pasta ve Cila Önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumlarda rotus yapip hafif zimpara sonrasinda hare giderici ile biraz da olsun duzeltilebilir denmis. Kusursuz 0 hata beklemiyorum tabi ki. Bu islemleri nereye yaptirabiliriz?

• Konu takip.

boya takıntısı olan millette bakalım daha ne yöntemler çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Konu takip.

Boya takintiligiyla alakasi yok. 3 tane tas izi icin koca kaputu boyatmak mantikli mi sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Konu takip.

Boya takintiligiyla alakasi yok. 3 tane tas izi icin koca kaputu boyatmak mantikli mi sence?

3 tane taş izi için zippo yöntemi de yapılmaz öyleyse ? benim bahsettiğim farklı bir konu.

Burada benim belirttiğim şey; boyanmasın da ne yöntemle çözülürse çözülsün, boyanırsa "kaput boyalı" olmuş olur ve aracın değeri düşer mantığıdır.

Kendi aracımda onlarca taş izi var. Ben önemsemiyorum çünkü uzun yolda çat-çut sürekli oluyor bunlar. Çok km yapıyorum. Boyatsam veya düzeltsem ,kısa süre sonra yeniden olacak. Siz aracınızı temiz tutmak isterseniz ve mecburen boyatmanız gerekirse, sizde takıntı olmasa bile ,milletin kaputu boyalı araca bakışı yüzünden ( satarken ) 2 kez düşünürsünüz.

• Ben taş izlerine serviste rötuş yaptırdım para bile almadılar. Çok dikkatli bakınca belli oluyor. Şimdi satarken gosteririm buralar rötuş boyası diye. Hal bböyleyken senin aracın boyalı diyen okursa o alıcıya zaten araç fiyatının 2 katını verse de satmam

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Pasta ile taş izi giderilemez.Taş izleri çoğunlukla astara kadar iner. Önceden yapılmış rötüşlar varsa pasta ile onları da alırsınız. Sonra yeniden temiz rötüş yapmak gerekir. Taş izleri en fazla araç opak renkse rötüş yapılıp, hafif zımpara cila işlemi ile daha az belirgin olması sağlanabilir. Metalikse yapacak birşey yok.
    Selam. Metalik renk. Kaputta çok sayıda astara kadar inen taş izi var. Kaputa çizik nedeniyle komple pasta işlemi yaparsam bu taş izi oyukları da pasta ile dolmaz mı? Bunu önlemenin yolu sizce en iyi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Ekim 2019; 18:55:8 >
  • Dolmaz hocam , bizdekide metalik renk dün arabayı yıkattık kapıda bir çizik gördük kapıya komple pasta uyguladı bir kısmı geçti tırnak gibi takılan yer kaldı taş izi tırnağına takılıyorsa yani astara kadar inmişse artık pasta kurtarmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Dolmaz hocam , bizdekide metalik renk dün arabayı yıkattık kapıda bir çizik gördük kapıya komple pasta uyguladı bir kısmı geçti tırnak gibi takılan yer kaldı taş izi tırnağına takılıyorsa yani astara kadar inmişse artık pasta kurtarmaz.
    Hocam pasta ile taş vuruğunu gidermek değil benim amacım. Onun mümkün olmadığını zaten biliyorum. Benim merak ettiğim şey, başka bir çizikten dolayı veya kaputu parlatmak istememden dolayı pasta cila yaparsak o önceden bulunan taş vurukları da polisaj sırasında pasta kimyasalı ile dolacak ve görüntü daha beter olacak. Bunu önlemenin yolu var mı diye merak etmiştim pasta işlemi öncesi taş izlerine rötüş yapmak dışında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Ekim 2019; 19:36:3 >
  • Pastadan önce rötuş yapma pasta rötuşları siliyor zaten bir anlamı yok sonra bir daha rötuş yapılacak, demek istediğini şimdi anladım ama çözüm önerisi veremiyorum bilgimin üstünde bir soru

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.