Şimdi Ara

bağımlılık yapıcı pratik yemek tarifleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar harcanabilecek en az zaman ve enerjiyle elde edilebilecek en bağımlılık yapıcı iki tarifi burada sizinle paylaşıyorum. Siz de kendi tariflerinizi de lütfen burada paylaşın...

    1- Salça- beyaz peynir - ekmek türevleri

    a) Salçalı peynirli sandviç

    Malzemeler
    -Çeyrek ekmek
    -Bir tepeleme yemek kaşığı salça
    -Salça ile eşit hacimde beyaz peynir
    -Çekirdekleri ayıklanmış siyah gemlik zeytini
    -Bir tutam nane

    Hazırlanışı
    Ekmeği açıp içine salçayı ve peyniri ekleyip, salçanın rengi pembeleşinceye kadar karıştırın. Eğer ekmek dağılıyorsa salça ve peyniri bir kasenin içinde karıştırın. Sonra karışımı ekmeğin alt dilimine eşit kalınlıkta sürdükten sonra içine dilediğiniz kadar zeyini ekleyip içine bir tutam nane serpin. Afiyet olsun.

    b) Ekmek üstü salça peynir


    Malzemeler
    -Ekmek dilimleri
    -Bir kavanoz salça (hepsi kullanılmayacak)
    -Beyaz peynir
    -İsteğe bağlı olarak zeytin ve nane

    Hazırlanışı
    Ekmek dilimini alıp üzerine 1-2mm kalınlığında salça sürüp üzerine ince dilimler halinde beyaz peynir koyun. Üzerine nane ve zeytini serpin. Doyana kadar yiyin. Afiyet olsun.

    2- Ekmek üstü kaşar

    Malzemeler
    -Ekmek dilimleri
    -Kaşar peynir
    -Yapışmaz tost makinesi

    Hazırlanışı
    Tost makinenizi önceden ısıtın. Ekmek dilimlerinin üzerine yarım santim kalınlığında kestiğiniz kaşar dilimlerini koyun. Ardından kaşarları yukarıda kalacak şekilde tost makinesine yerleştirin. Kapağı kaşarın üzerine yavaşça bastırın fakat kaşarı kenarlara fazla dağıtmayın ki biraz da ekmeğin üstünde kalsın. Ayrıca kaşar kızarmadan kapağı kaldırmamaya dikkat edin, bunun için 2dk yeterli bir süre olacaktır - ancak makineye göre değişir. Ekmeğin üstü güzelce kızardığı ve kapaktan ayrıldığı zaman yemeğiniz hazırdır. Afiyet olsun.


    Notlar: Salçalı tarifleri uygulamaya başladıktan bir hafta sonra evde bana salça yemek yasaklanmıştı - aşırı salça tüketiminden dolayı
    Ramazan ayı geldiği zaman pideli sandviçi mutlaka deneyin.
    Ayrıca tüm tariflerdeki uygun oranları kendi zevkiniz ve tecrübelerinize göre bulabilirsiniz.

    Evet yorumlarınızı ve sizin tariflerinizi de bekliyorum...

    düzenleme : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencizdim -- 8 Temmuz 2008; 22:29:40 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.