Şimdi Ara

Bağlama telini bırakırken cızırtıli kötü bir ses çıkıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
30
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bağlama çalma konusunda yeniyim fakat yinede notalara doğru bastığımı düsünmeme rağmen bastıktan sonra notayı klavyeden bırakıp diğer notaya geçerken kötü bir cızırtı oluşuyor. Bu normalmi? Nasıl çözülür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değil,

bir kaç sorunu olabilir:

Cızırtının temel nedeni, vurulan telin salınımı sırasında bir sonraki perdeye yada klavyeye vurmasından olayı olur. yada telin salınımı sırasında, alt eşiğin titremesinden dolayı da olur. Bir nedeni daha var ama senin bağlamadan olmaz o, ben atölyemde eski bir bağlamamı tamir etmiştim, sonra ses kapağını normalden incelttim ve tüm sesler cızırdamaya başladı, ses kapağını bu haftasonu değiştireceğim inş.

1. perdeleri bir kontrol et, misine ipliktir üstüste gelmiş olabilir bazı perdeler,
    2. alt eşiği bir kontrol et, tel yerinde olmayabilir, yada eşik ile ses tahtası arasında ufak bir boşluk olabilir.
    3. ya da alt eşik alçak kalabilir.
    4. akort ayarı yanlış olabilir, yani daha pes bir akortta telin salınımı yüksektir ve da telin klavyeye yada bir sonraki perdeye vurmasına neden olur.

dostum en güzeli bağlama çalan birine göstermen lazım, ki sorunu hemen bulsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.