Şimdi Ara

Baglantı Yavaş - Hat sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar merhaba ttnet kullanıyorum 16 mbps ye kadar sınırsız internet tarifesi var fakat 3.5 4 mbps alıyorum ttneti birkaç kere aradık ama sonuc degismiyor

ADSL Hızı(Kb/s): 4095 799
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 4024 627
    SNR Sınırı (dB): 4.1 2.6
    Hat Zayıflaması(dB): 48.0 29.7
    Güç (dB): 17.8 11.3

degerler bu sekilde kabloda ek var tek tek kesip yeniden güzelce bagladım ama olmuyor . Telefon prizinin telli kablosu var telefon hattının ise tek bakır tel var acaba baglantıda sorunmu oluyor ne yapmam gerek yarıdmcı olursanız sevinirim

• Muhtemelen kablonda ekler olduğu için hızın düşüyor temiz bi kablo alıp tekrar bağlantı yapmanda fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım kablolama veya priz sorunu yüzünden hat zayıflaması oluyor. Şu yazıdaki değerleri kendi hattınızın değerleriyle bir karşılaştırın:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=45807528&p=1#45807528

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle sanirim peki telefon prizine kadar hangi kablo ile hattı yenileyebilirim ?

• Senin hızın santral tarafından 4 Mbps (4096 Kbps) olarak ayarlanmış. Altın kablo da çeksen 4'ü geçemezsin. Ttnet'i ara hızını düzeltsinler. Onlar hızını 16 Mbps yapmalılar. Sana gelene kadar hız düşse bile modem arayüzünde görülmelı. Şu an 4'e ayarlı. ADSL Hızı yazan yere bakacaksınız. Hattınızda sorun varsa santral otomatik olarak hızı düşürebiliyor. Bunu sabit yapabiliyorlar. Sabit 16 yaptırın 16 dan 4 e kendisi otomatik atarsa...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.erklc97

Oyle sanirim peki telefon prizine kadar hangi kablo ile hattı yenileyebilirim ?

Cat6 tavsiyemdir

• Arkadaslar bugun telefon prizini ve teledon prizinden splitter e kadar yeniledim fakat degisen birsey olmadi . hatlari kontrol ettim , mutfaktaki telefon kablosunun ilk geldigi yuvarlak plastigin icinden direk denedim ve ordada hattin ayni degerde oldugunu gordum . telefon kutusundan oraya kadar hat yenilemesi gerekli . oysaki daha onceden ttnetten gelen yetkili kapinin onune kadar sorun olmadigini sorunun evin icinde oldugunu soylemisti ne yapmak gerek ttneti cagirsak bu kabloyi degistirirmi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncell
  • Splitterın adsl yerine takıp modeme bir kablo götürüyorsun onu direk modem e bağla telefonu devre dışı kalsın Splitterı kullanmadan bi dene. Fakat senin hat hızın 4 mbps ye ayarlı o yüzden alamıyorsun kablolar ile alakası yok ki. Dedikleri gibi değil kablo yenilemek bakırdan bağla gene olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhymEE -- 12 Kasım 2015; 15:40:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhymEE

Splitterın adsl yerine takıp modeme bir kablo götürüyorsun onu direk modem e bağla telefonu devre dışı kalsın Splitterı kullanmadan bi dene. Fakat senin hat hızın 4 mbps ye ayarlı o yüzden alamıyorsun kablolar ile alakası yok ki. Dedikleri gibi değil kablo yenilemek bakırdan bağla gene olmaz

ttneti aradım 5 6 mbps ye cıkarttı modem arayuzunde göründü fakat ben hala 4 aldım . Kullanılan kablo 0.50 mm bile degil . 0.50 onun yanında kalın kalıyor . incecik kablo takmıslar alttaki telefon kutusunun durumunu bilmiyorum umarım onda sorun yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert.erklc97 -- 12 Kasım 2015; 16:09:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.erklc97

quote:

Orijinalden alıntı: rhymEE

Splitterın adsl yerine takıp modeme bir kablo götürüyorsun onu direk modem e bağla telefonu devre dışı kalsın Splitterı kullanmadan bi dene. Fakat senin hat hızın 4 mbps ye ayarlı o yüzden alamıyorsun kablolar ile alakası yok ki. Dedikleri gibi değil kablo yenilemek bakırdan bağla gene olmaz

ttneti aradım 5 6 mbps ye cıkarttı modem arayuzunde göründü fakat ben hala 4 aldım . Kullanılan kablo 0.50 mm bile degil . 0.50 onun yanında kalın kalıyor . incecik kablo takmıslar alttaki telefon kutusunun durumunu bilmiyorum umarım onda sorun yoktur

Senin evin içinde ki herşey tamamsa dışarıdan kutuya gelen hat kabloları aşınmış olabilir

• Evimin icinde sorun yok bana tek sorun kablo gibi geliyor inceliginden ötürü . Zaten evimde kablonun ilk cıktıgı yerden denedim hız aynı . 0.50 mm kablo kullansam sorun çözülecek gibi ? telefon kutusunun oraya inip direk modemi baglayıp ordan test etme sansım varmı acaba ?
  • @batarya zayıf Doğru söylemiş senin hız değerin 4 mb/s sabitlenmiş o müşteri hizmetleri onu görüyor ama takmıyor( niye takmıyor senin hattın ve ya modemin desteklemiyorsa bağlantı kopmaları vs. oluyorsa ondan olabilir) modeminde yazdığın o değerler hat değeridir sana verilen max rate 4mb/s tekrar telefon et 16mb/s sabitlemelerini ısrarla iste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

@batarya zayıf Doğru söylemiş senin hız değerin 4 mb/s sabitlenmiş o müşteri hizmetleri onu görüyor ama takmıyor( niye takmıyor senin hattın ve ya modemin desteklemiyorsa bağlantı kopmaları vs. oluyorsa ondan olabilir) modeminde yazdığın o değerler hat değeridir sana verilen max rate 4mb/s tekrar telefon et 16mb/s sabitlemelerini ısrarla iste.

Fakat soyledigim gibi ttneti aradim suan ulasilabilirhiz 6200 de fakat kullandigim hizda degisiklik olmadi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.