Şimdi Ara

BAHA Otomotiv (Ankara) Tarafından Dolandırıldım! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
6
Favori
8.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam hukuk elbette ki kanıtla işler. Ben de elimdeki belgelerin kanıt niteliği taşıdığını düşünüyorum.

Şöyle ki; Araç 2011 yılında büyük bir kaza geçiriyor, ve aracın şaseleriyle oynanıyor, kaportasıyla oynanıyor vs. Tanıdık bir sigortacıdan o kazanın detaylarını da istedim, hatta ben bu cevabı yazarken o aradı ve birazdan kaza detaylarını benimle paylaşacağını söyledi. Adamların verdiği ekspertiz raporunda buna dair hiç bir şey yok. Ne şase, ne kaza ne kaporta. Herşey temiz gösterilmiş. Tramer yazılmamış. Sizce bunlar delil değil mi?

Avukat da sizin söylediğinizi söyledi, davanın uzun sürebileceğini. Ancak benim gibi insanlar sustukça bu insanlar daha çok cesaretlenip daha fazla insanın canını yakıyorlar. İnsanların hakkına giriyorlar.
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikli olarak paylaştığınız linkler için çok teşekkür ederim. Diret avukat ile paylaşacağım bunları.

Dediğim gibi 29.000 TL lik kayıt zaten sistemde görünüyor. Bir sigortacı vasıtasıyla hasarın detaylarını da dosyaya eklemek üzere avukata göndereceğim.

Yeni ekspertiz raporlarını da avukata verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

Yargıtayın bu konuda kararı var. Emsal olarak gösterebilirsiniz. %100 haklısınız davayı kesin kazanırsınız. Galericinin şimdi artislik yapmasına bakma. savcı tebligatı geldiğinde gidip bi avukata danışacaktır. İşin ciddi olduğunu öğrenince seni arayıp arabanı istediğin fiyattan alacağını söylecektir. Bu teklifi kabul etme. Maddi tazminat talep et. Hak kaybına uğradığını söyle. Nitelikli dolandırıcılık suçu ağır bir suç. Galerici ceza almak istemeyeceği için sana yalvaracaktır. Sen davanı aç gerisini bırak. O uğraşsın.

İnşallah dediğiniz gibi olur hocam. Valla siz böyle şeyler diyince ben daha çok umutlanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

29 bin TL lik hasarın servis kaydı vs bulunup senin aracı satış tarihinden önce olduğunu kanıtlarsan dava da avantajlı olursun... Bunun dışında elinde çok fazla bi şey yok..

Ekspertiz raporu kesin bilgi değil, her türlü kıvırır. Ben raporu verdiğimde araçta raporda belirttiğim kusurlar dışında bir şey yoktu benden sonra olmuş der çıkar işin içinden.

Amaaaaa.... Sen o 29 binlik hasarın onarım kayıtlarına ulaşabilirsen her türlü öttürürsün iki tarafıda...

Hocam 29.000 TL lik kazanın detaylarını aldım. Ayrıca bu kaza ve onarım ben arabayı aldıktan 2,5 yıl falan önce olmuş yani.
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Hocam Ekspertiz şirketinin adı: Computest Dış Ticaret Ltd. Şti

Adresi de:

Zübeyde Hanım Mah. Sebze Bahçeleri Cad. 24 Altındağ, Ankara

Haklısın şikayetvar'a da yazacağım
  • geçmiş olsun o eksperin de ifadesini almak lazım da neyse
  • ddeathsystem D kullanıcısına yanıt
    3 hata plaka sorgulama , galerinin söylediği eksper , düşük meblağ girme

Kişi kendi muvazaasına dayanamaz hocam noterde imza attığınız belgeden farklı bir fiyatta anlaşmış gibi göstererek görünürde bir işlem yapmışsınız muvazaa anlaşması haricinde bunun gerçek olmadığını iddia edemezsiniz;

Yani noterde şu gözüküyor ama ben bunu gönderdim muvazaa var desen bile kendi yaptığın muvazaalı işlemi mahkemede lehine olarak kullanılamazsın...

Bunu avukata sormanı tavsiye ederim biz pratikte görmüyoruz olayları usul hukuku bahsedildiği kadar biliyorum dersi almadık daha öğrenciyim bu işten çıkman zor ve uzun söyleyeyim ben olsam ceza davası yerine aldatma ile irade bozukluğuna dayanırım sebebi öğrenme tarihi itibariyle 1 yılda zamanaşımı olur (hak düşürücü süre) buna dayanarak iptalini isterdim hukuk davası açarım dolandırıcılık tan açılan dava sonuçsuz kalabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 31 Mayıs 2017; 17:0:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahidkarakus

Hocam çok geçmiş olsun. İnşallah dava olumlu sonuçlanır. Gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen, önemli bir konu.

Bu galericilerin hepsi mi böyledir arkadaş ? Elbette istisnalar vardır helal kazanan ama bu ne şerefsizlik, bu ne hayasızlıktır yahu. İnsanlar dişinden tırnağından arttırarak araba alıyorlar, bu galerici sansarlar da pislik peşinde. İnşallah bunu yapan ve yapanlar sattıkları ayıplı mal gibi ayıplı, aşağılık bir şekilde geberir giderler. Vallahi çok sinirlendim ...

Çok teşekkür ederim hocam. Elimden geldiğince tüm süreçleri buradan paylaşmaya çalışacağım. Benzer durumları yaşayan, yaşayacak olanlara belki yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

haydaa nıtelık bır dolandırıcılık daha takıp... Birçok ekspertız fırması ve galerı benzer durumu yapıyorlaer ekspertız fırmalarına da guven kalmadı. Dava olunca İStanbulda mı acılacak yoksa yıne Ankaraya durusmalara gidip gelmek zorunda mı kalacaksınız?

Valla bilmiyorum hocam, avukat onunla ilgili birşey söylemedi. Ankara da olsa gerekirse gider gelirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

3 hata plaka sorgulama , galerinin söylediği eksper , düşük meblağ girme

Kişi kendi muvazaasına dayanamaz hocam noterde imza attığınız belgeden farklı bir fiyatta anlaşmış gibi göstererek görünürde bir işlem yapmışsınız muvazaa anlaşması haricinde bunun gerçek olmadığını iddia edemezsiniz;

Yani noterde şu gözüküyor ama ben bunu gönderdim muvazaa var desen bile kendi yaptığın muvazaalı işlemi mahkemede lehine olarak kullanılamazsın...

Bunu avukata sormanı tavsiye ederim biz pratikte görmüyoruz olayları usul hukuku bahsedildiği kadar biliyorum dersi almadık daha öğrenciyim bu işten çıkman zor ve uzun söyleyeyim ben olsam ceza davası yerine aldatma ile irade bozukluğuna dayanırım sebebi öğrenme tarihi itibariyle 1 yılda zamanaşımı olur (hak düşürücü süre) buna dayanarak iptalini isterdim hukuk davası açarım dolandırıcılık tan açılan dava sonuçsuz kalabilir...

Karşıdaki kişinin de sattığı fiyatı inkar edeceğini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ddeathsystem

quote:

haydaa nıtelık bır dolandırıcılık daha takıp... Birçok ekspertız fırması ve galerı benzer durumu yapıyorlaer ekspertız fırmalarına da guven kalmadı. Dava olunca İStanbulda mı acılacak yoksa yıne Ankaraya durusmalara gidip gelmek zorunda mı kalacaksınız?

Valla bilmiyorum hocam, avukat onunla ilgili birşey söylemedi. Ankara da olsa gerekirse gider gelirim.

ORasıda bı garıp. Hem dolandırılıyorsun hemde mahkmeye ayaklarına ggıdınce olmuyor. Buna da cozum lazım
  • quote:

quote:

Hocam merhaba elden satın diyorsunuz ama yaklaşık 20 bin TL falan kaybım oluyor. Alın terimle her kuruşuna kadar yırtındığım paranın bir dolandırıcı tarafından gasp edilmesi zoruma gidiyor.

Firmanın sahibinden.com'daki sayfası;

https://bahaoto.sahibinden.com/

Ayrıca araştırdım firma rent a car işine de girmiş. Allah bilir ordan kimlerin canını yakacak. Aşağıdaki de rent a car sayfası.

https://baharentacargolbasi.sahibinden.com/

ispat edılemese bıle bıcok kısıye aynı yontemı uygulamıslardır sanırım. Bu nedenle şikayetcı sayısı artarsa otomatıkman kanıtlanmış olur. konu dısı bolumune ve baska forumlara da konuyu acın facebook fln heryerden yaymak lazım bunları..

Katılıyorum hocam. Ben elimden geldiğince yaymaya çalışacağım. Dediğim gibi bunlar rent a car işi de yapmaya başlamışlar. En azından dava sonuçlanana kadar bunlarla alışveriş yapmak niyetinde olan insanlar bunu görür de yol yakınken döner.

• quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba elden satın diyorsunuz ama yaklaşık 20 bin TL falan kaybım oluyor. Alın terimle her kuruşuna kadar yırtındığım paranın bir dolandırıcı tarafından gasp edilmesi zoruma gidiyor.

Firmanın sahibinden.com'daki sayfası;

https://bahaoto.sahibinden.com/

Ayrıca araştırdım firma rent a car işine de girmiş. Allah bilir ordan kimlerin canını yakacak. Aşağıdaki de rent a car sayfası.

https://baharentacargolbasi.sahibinden.com/

ispat edılemese bıle bıcok kısıye aynı yontemı uygulamıslardır sanırım. Bu nedenle şikayetcı sayısı artarsa otomatıkman kanıtlanmış olur. konu dısı bolumune ve baska forumlara da konuyu acın facebook fln heryerden yaymak lazım bunları..

Katılıyorum hocam. Ben elimden geldiğince yaymaya çalışacağım. Dediğim gibi bunlar rent a car işi de yapmaya başlamışlar. En azından dava sonuçlanana kadar bunlarla alışveriş yapmak niyetinde olan insanlar bunu görür de yol yakınken döner.

Sızın gıbı farklı dolandırılan ınsanlarda varsa onllarıda cagırın hep berber davaya ortak olun ekstra avukat ucretı vs de kurtulmus olur herkes. Hemde onemlı sonucta bıcok kısı dolandırılırsa olay farklı boyutlar kazanabılıyor

• Tek care sifir araba(maddiyatta sorun yoksa), bu ulke bastan asagi dolandiricilarin, uckagitcilarin, hirsizlarin, comarlarin elinde maalesef.
  • 2. el araba almak şu mesajları okuduktan sonra çok büyük cesaret işi. Allah kolaylık versin hocam.
  • Hocam bir kac arkadas demis olay çözülmeye başlayınca galerici üç buçuk atacak diye. Aman diyeyim açık adres falan sakın paylaşmayın adam dolandıran ne yapmaz galericilerin yarısı mafya zaten. Dikkatli olun. Umarım hak ettiğinizi alırsınız diğer dolandırıcılara da ders olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Yargıtayın bu konuda kararı var. Emsal olarak gösterebilirsiniz. %100 haklısınız davayı kesin kazanırsınız. Galericinin şimdi artislik yapmasına bakma. savcı tebligatı geldiğinde gidip bi avukata danışacaktır. İşin ciddi olduğunu öğrenince seni arayıp arabanı istediğin fiyattan alacağını söylecektir. Bu teklifi kabul etme. Maddi tazminat talep et. Hak kaybına uğradığını söyle. Nitelikli dolandırıcılık suçu ağır bir suç. Galerici ceza almak istemeyeceği için sana yalvaracaktır. Sen davanı aç gerisini bırak. O uğraşsın.

İnşallah dediğiniz gibi olur hocam. Valla siz böyle şeyler diyince ben daha çok umutlanıyorum.

Aç hocam davanı korkma hakkını ara. Bu tür davalarda hakimler genellikle tüketicinin yanında oluyorlar. Kuvvetle muhtemel bu davayı kazanacaksın.

• quote:

quote:

quote:

Aç hocam davanı korkma hakkını ara. Bu tür davalarda hakimler genellikle tüketicinin yanında oluyorlar. Kuvvetle muhtemel bu davayı kazanacaksın.

Valla hocam az önce başka bir arkadaşla görüştüm, en az 2-3 yıl sürer, 10 bin TL'ye yakın masrafın olur diyor, 20 bin TL'en gitmiş. Bir de bu gitmesin diyor. Ama ben peşini bırakmayacağım. Bir o kadar daha kaybetsem bu adamlara yaptıklarını yanına bırakmayacağım.

• tv de tanıdıgın varsa haber yaptır. kamuoyu olussun biraz.. sonra mahkeme.. baktin olmuyor. kaza susu verdirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

29 bin TL lik hasarın servis kaydı vs bulunup senin aracı satış tarihinden önce olduğunu kanıtlarsan dava da avantajlı olursun... Bunun dışında elinde çok fazla bi şey yok..

Ekspertiz raporu kesin bilgi değil, her türlü kıvırır. Ben raporu verdiğimde araçta raporda belirttiğim kusurlar dışında bir şey yoktu benden sonra olmuş der çıkar işin içinden.

Amaaaaa.... Sen o 29 binlik hasarın onarım kayıtlarına ulaşabilirsen her türlü öttürürsün iki tarafıda...

Ben de arkadaşa katılıyorum.İki sene çok uzun bir zaman,mutlaka aracın onarım tarihini elde etmen gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.