Şimdi Ara

BAHA Otomotiv (Ankara) Tarafından Dolandırıldım! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
6
Favori
8.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle çakallık yapıp insanların hakkını alarak iş yapanların hiç mi Allah korkusu yok hiç mi vicdanı yok bu şekilde adam dolandırıp kandırarak para kazansan ne kazanmazsan ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahruti

Bu tip durumlardan yırtmak için expertizler rapora "bu rapor 2 hafta için geçerlidir" gibi çakal şartlar koyuyorlar.

Çakallık değil bence olması gereken bu...
    Siz kendinizi ekspertiz firmasının yerine koyun , adam gelip sizde ekspertiz yaptıracak ne görürseniz yazacaksınız araç ile ilgili, adam çıktı dükkandan alım satım işlemini yaptı noterde , eve dönerden mazgala vurdu arabayı deldi karter i yaktı motoru...

Gidip dese ki ben ekspertiz firmasından şikayetçiyim karter i delik arabayı temiz diye bana aldırdı motoru yandı dese ne yapacaksınız... ?

Ekspertiz işi kapıdan çıkana kadar geçerlidir , kapıdan çıktıktan sonra ekspertiz firmasının bir sorumluluğu olamaz.. Nerden bileceksiniz ki ekspertizden çıktıktan sonra aracın hasar alıp almadığını...

• quote:

Orijinalden alıntı: ddeathsystem

quote:

Orijinalden alıntı: vb35

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

29 bin TL lik hasarın servis kaydı vs bulunup senin aracı satış tarihinden önce olduğunu kanıtlarsan dava da avantajlı olursun... Bunun dışında elinde çok fazla bi şey yok..

Ekspertiz raporu kesin bilgi değil, her türlü kıvırır. Ben raporu verdiğimde araçta raporda belirttiğim kusurlar dışında bir şey yoktu benden sonra olmuş der çıkar işin içinden.

Amaaaaa.... Sen o 29 binlik hasarın onarım kayıtlarına ulaşabilirsen her türlü öttürürsün iki tarafıda...

Ben de arkadaşa katılıyorum.İki sene çok uzun bir zaman,mutlaka aracın onarım tarihini elde etmen gerekiyor.

Aracın onarım zamanına ulaştım arkadaşlar. 12.12.2011 tarihinde hasar gerçekleşmiş. Avukat aracılığıyla tüm dökümleri alıyoruz. Yani ben aracı aldıktan yaklaşık 2,5 sene önce.

Hocam umarım sonradan gönderilen 10 bin tl nin açıklama kısmında araç satışı ibaresi gibi birşey yazıyordur.Açıklama yoksa bunun geri almak zor gibi.47 bin tl,yasal faizi,belki de az biraz manevi tazminat alabilirsiniz gibime geliyor.Elinizdeki hasar tarih kaydı çok değerli.Bir de internetteki satış ekran görüntüsünü elde edebilirseniz harika olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bu tip durumlardan yırtmak için expertizler rapora "bu rapor 2 hafta için geçerlidir" gibi çakal şartlar koyuyorlar.

Siz kendinizi ekspertiz firmasının yerine koyun , adam gelip sizde ekspertiz yaptıracak ne görürseniz yazacaksınız araç ile ilgili, adam çıktı dükkandan alım satım işlemini yaptı noterde , eve dönerden mazgala vurdu arabayı deldi karter i yaktı motoru...

Gidip dese ki ben ekspertiz firmasından şikayetçiyim karter i delik arabayı temiz diye bana aldırdı motoru yandı dese ne yapacaksınız... ?

Ekspertiz işi kapıdan çıkana kadar geçerlidir , kapıdan çıktıktan sonra ekspertiz firmasının bir sorumluluğu olamaz.. Nerden bileceksiniz ki ekspertizden çıktıktan sonra aracın hasar alıp almadığını...

Hocam Allah Aşkına eğer ekspertizin verdiği belgenin hiçbir bağlılığı yok ise ne diye adı ekspertiz? Veya bana arabanın gerçekten neyi var neyi yok söylemeyecekse ne diye ekspertiz? Arabada gerçekleşen 29.000 TL'lik hasar ile ilgili tek bir kelime etmiyorsa ne diye ekspertiz?

Yahu demez mi şusu değişti, busu değişti, şuralarla oynama var? Madem "Valla gardaş ben sadece gördüğümü söylerim?" diyecekse ne diye ben bu işin uzmanıyım diye ekspertiz dükkanı açıyorsun. Adı üstünde EKSPERTİZ yani uzman, yani bilir kişi, yani bir uzman gözüyle o an arabada ne var ne yok bana söylemesi, rapor etmesi gerekmez mi? Kapıdan çıktığım an sorumluluğu bitecekse ve bu hak ise; hepimiz yarın açalım birer ekspertiz dükkanı, hepimiz birer galeriyle anlaşalım, gelene "gıcır gıcırdır" raporu verelim olumuzu bulalım. Nasılsa kapıdan çıktığı an sorumluluk bitiyor.

• quote:

Hocam hukuk elbette ki kanıtla işler. Ben de elimdeki belgelerin kanıt niteliği taşıdığını düşünüyorum.

Şöyle ki; Araç 2011 yılında büyük bir kaza geçiriyor, ve aracın şaseleriyle oynanıyor, kaportasıyla oynanıyor vs. Tanıdık bir sigortacıdan o kazanın detaylarını da istedim, hatta ben bu cevabı yazarken o aradı ve birazdan kaza detaylarını benimle paylaşacağını söyledi. Adamların verdiği ekspertiz raporunda buna dair hiç bir şey yok. Ne şase, ne kaza ne kaporta. Herşey temiz gösterilmiş. Tramer yazılmamış. Sizce bunlar delil değil mi?

Avukat da sizin söylediğinizi söyledi, davanın uzun sürebileceğini. Ancak benim gibi insanlar sustukça bu insanlar daha çok cesaretlenip daha fazla insanın canını yakıyorlar. İnsanların hakkına giriyorlar.

oncelikle gecmos olsun. bence kurcalamayin. arabayi almadan once yapmaniz gerekenleri neden simdi yapmaya calisiyorsunuz ki?

su anda gosterdiginiz bu cabanin %10 unu almadan once gosterseydiniz daha rahat ederdiniz.

tekrardan gecmis olsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

29 bin TL lik hasarın servis kaydı vs bulunup senin aracı satış tarihinden önce olduğunu kanıtlarsan dava da avantajlı olursun... Bunun dışında elinde çok fazla bi şey yok..

Ekspertiz raporu kesin bilgi değil, her türlü kıvırır. Ben raporu verdiğimde araçta raporda belirttiğim kusurlar dışında bir şey yoktu benden sonra olmuş der çıkar işin içinden.

Amaaaaa.... Sen o 29 binlik hasarın onarım kayıtlarına ulaşabilirsen her türlü öttürürsün iki tarafıda...

Ben de arkadaşa katılıyorum.İki sene çok uzun bir zaman,mutlaka aracın onarım tarihini elde etmen gerekiyor.

Aracın onarım zamanına ulaştım arkadaşlar. 12.12.2011 tarihinde hasar gerçekleşmiş. Avukat aracılığıyla tüm dökümleri alıyoruz. Yani ben aracı aldıktan yaklaşık 2,5 sene önce.

Hocam umarım sonradan gönderilen 10 bin tl nin açıklama kısmında araç satışı ibaresi gibi birşey yazıyordur.Açıklama yoksa bunun geri almak zor gibi.47 bin tl,yasal faizi,belki de az biraz manevi tazminat alabilirsiniz gibime geliyor.Elinizdeki hasar tarih kaydı çok değerli.Bir de internetteki satış ekran görüntüsünü elde edebilirseniz harika olur.

Hocam Allahtan parayı gönderirken plaka ve ilgili açıklamayı yazdım. Yani açıklama kısmında ne için gönderildiğine dair bilgi var. İnternetteki satış ekran görüntüsü için sahibinden.com'da çalışan bir arkadaşımla görüştüm. Avukat başvurusu ile alabileceğimi söyledi. Onu da dosyaya ekleyeceğiz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: BabyLatte

Zamaninda Basimiza geldi BILGINOGLU OTOMOTIV den araba aldik temiz gorunuyordu plaka degismisler pert kaydi cikti allah cikarir insallah boyle galericilerden bi sekilde hak yiyenin mutlaka belasini verir allah

Bi düşünsene belasını vermişmi diye ? Gel beraber düşünelim
    Evine ekmek götürmek için çalışıyorsun akşam evine ekmek gitti kendi adıma ben İTFAYECİYİM yaptığım işten gurur duyuyorum herkes dua ediyor mesleğime
    Birde GALERİCİSİN akşam eve ekmek götürdün
    Ticaret yaptığın kişiler senin anana avradına arkadan bela okuyor vsvs
    Düşünsene ALLAH ZATEN VERMİŞ VERECEĞİNİ :)
    İlahi adalet tecelli edecek haram yiyenin çoluğu çocuğu bir garip olma ihtimali var
  • Peşini bırakma hocam gelişmeleri takip ediyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam Allah Aşkına eğer ekspertizin verdiği belgenin hiçbir bağlılığı yok ise ne diye adı ekspertiz? Veya bana arabanın gerçekten neyi var neyi yok söylemeyecekse ne diye ekspertiz? Arabada gerçekleşen 29.000 TL'lik hasar ile ilgili tek bir kelime etmiyorsa ne diye ekspertiz?

Yahu demez mi şusu değişti, busu değişti, şuralarla oynama var? Madem "Valla gardaş ben sadece gördüğümü söylerim?" diyecekse ne diye ben bu işin uzmanıyım diye ekspertiz dükkanı açıyorsun. Adı üstünde EKSPERTİZ yani uzman, yani bilir kişi, yani bir uzman gözüyle o an arabada ne var ne yok bana söylemesi, rapor etmesi gerekmez mi? Kapıdan çıktığım an sorumluluğu bitecekse ve bu hak ise; hepimiz yarın açalım birer ekspertiz dükkanı, hepimiz birer galeriyle anlaşalım, gelene "gıcır gıcırdır" raporu verelim olumuzu bulalım. Nasılsa kapıdan çıktığı an sorumluluk bitiyor.

Benim anlattığım şey çok farklı...

Ekspertiz raporunda firmanın belirlediği araç üzerindeki hata veya hatasız bölgelerin firmaya olan sorumluluğu kapıdan çıkana kadar...

Dükkana getirdiniz aracı, adamlar kılına tüyüne kadar heryerine baktı misal dediler ki sağ arka kapı boyalı, arka tampon değişmiş. Başka da bi şey yok...

Hehhhh bu rapor o anda sizin aracı dükkandan çıkarana kadar doğru kabul edilecek rapordur... Kapıdan çıkıp gittikten sonra o raporun bir geçerliliği kalmaz, çünkü gidip arka sokakta sol arka kapıya hasar aldırıp vayyy ekspertizde bunu nasıl görmemişler demeyeceğinizin bir garantisi yok...

Ekspertiz raporu tabi ki önemlidir, ancak belli bir kritere kadar...

Ayrıca 29 bin olayında ekspertiz firması da organize suçun içinde , bağımsız bir firma değil...

Türkiye de ekspertiz işini kurumsal olarak yapan en iyi firmalardan birisi Otorapor'dur...
    Verdiği ekspertiz raporuna 1 ay garanti verir.... Ooooo bak çok güzel garanti veriyor demeyin hemen , raporun altında garanti dışı olan durumlar kısmında yazılanları okuyunca rapordaki nerdeyse herşey garanti dışında geliyor insana

Misal kaporta aksamı için verilen bilgiler bu garantinin dışındadır diyor ... yani dükkandan çıktın gittin vurdun aracı sonra bana gelip yavvvv bu arka kapıda vurukmuş bana niye söylemedin diyemezsin diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 1 Haziran 2017; 1:53:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Hocam hukuk elbette ki kanıtla işler. Ben de elimdeki belgelerin kanıt niteliği taşıdığını düşünüyorum.

Şöyle ki; Araç 2011 yılında büyük bir kaza geçiriyor, ve aracın şaseleriyle oynanıyor, kaportasıyla oynanıyor vs. Tanıdık bir sigortacıdan o kazanın detaylarını da istedim, hatta ben bu cevabı yazarken o aradı ve birazdan kaza detaylarını benimle paylaşacağını söyledi. Adamların verdiği ekspertiz raporunda buna dair hiç bir şey yok. Ne şase, ne kaza ne kaporta. Herşey temiz gösterilmiş. Tramer yazılmamış. Sizce bunlar delil değil mi?

Avukat da sizin söylediğinizi söyledi, davanın uzun sürebileceğini. Ancak benim gibi insanlar sustukça bu insanlar daha çok cesaretlenip daha fazla insanın canını yakıyorlar. İnsanların hakkına giriyorlar.

oncelikle gecmos olsun. bence kurcalamayin. arabayi almadan once yapmaniz gerekenleri neden simdi yapmaya calisiyorsunuz ki?

su anda gosterdiginiz bu cabanin %10 unu almadan once gosterseydiniz daha rahat ederdiniz.

tekrardan gecmis olsun

Üstadım gerçekten kurcalamamamı mı istiyorsunuz? Yani adamların yaptıkları yanlarına kar mı kalsın? Başkalarını dolandırmaya devam mı etsinler? Gerçekten böyle olmasını mı istiyorsunuz? İnsanlar birbirlerine güveniyorlar diye dolandırıcılar ortalıkta fink mi atsın, insanların canını mı yaksın?

Evet söylediğiniz gibi daha fazla araştırabilirdim, daha fazla sorgulayabilirdim. Ama hırsızın hiç mi suçu yok? Anlıyorum belki başınıza gelmediği için içine düştüğüm durumu anlayamıyorsunuz ancak, her kuruşu için gecemi gündüzüme kattığım, helal alın terimle kazandığım paramın bu insanlar tarafından; yalan dolan ile, hile ile gasp edilmesini hazmedemiyorum, hazmetmeyeceğim.

Neden mi şimdi bunları yapıyorum?

1- Çünkü hala biryerlerde adaletin olduğuna inanıyorum. Bu memleketten ümidimi kesmek istemiyorum.
    2- Belki ben davayı kazanamayacağım, belki aldığım zarar ile kalacağım. Ama bunu olabildiğince insanlara yaymaya çalışacağım. Bir kişinin bile bunları okuyup dolandırılmaktan kurtulması benim için çok önemli. Belki birinin canının yanmasının önüne geçeceğim.
    3- Haklı olduğum bir davada bugün elimden geleni yapmayıp, sünepe gibi bir kenarda oturursam, kendime olan saygımı kaybederim. Dediğim gibi olayın nasıl son bulacağını bilmiyorum. Ama sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. En azından sonunda "Elimden geleni yaptım" diyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim anlattığım şey çok farklı...

Ekspertiz raporunda firmanın belirlediği araç üzerindeki hata veya hatasız bölgelerin firmaya olan sorumluluğu kapıdan çıkana kadar...

Dükkana getirdiniz aracı, adamlar kılına tüyüne kadar heryerine baktı misal dediler ki sağ arka kapı boyalı, arka tampon değişmiş. Başka da bi şey yok...

Hehhhh bu rapor o anda sizin aracı dükkandan çıkarana kadar doğru kabul edilecek rapordur... Kapıdan çıkıp gittikten sonra o raporun bir geçerliliği kalmaz, çünkü gidip arka sokakta sol arka kapıya hasar aldırıp vayyy ekspertizde bunu nasıl görmemişler demeyeceğinizin bir garantisi yok...

Ekspertiz raporu tabi ki önemlidir, ancak belli bir kritere kadar...

Ayrıca 29 bin olayında ekspertiz firması da organize suçun içinde , bağımsız bir firma değil...

Türkiye de ekspertiz işini kurumsal olarak yapan en iyi firmalardan birisi Otorapor'dur...
    Verdiği ekspertiz raporuna 1 ay garanti verir.... Ooooo bak çok güzel garanti veriyor demeyin hemen , raporun altında garanti dışı olan durumlar kısmında yazılanları okuyunca rapordaki nerdeyse herşey garanti dışında geliyor insana

Misal kaporta aksamı için verilen bilgiler bu garantinin dışındadır diyor ... yani dükkandan çıktın gittin vurdun aracı sonra bana gelip yavvvv bu arka kapıda vurukmuş bana niye söylemedin diyemezsin diyor

Hocam kesinlikle söylediklerinize katılıyorum ancak benim olayımda durum biraz farklı.

Bahsettiğim hasar ben arabayı aldıktan 2 yıl önce olmuş. Ekspertiz firmasının bununla ilgili en ufak bir tespitte bulunmaması, bana söylememesi normal mi? Yani ben ekspertizin söyleyeceklerini teyid edecek donanımda olsam zaten ekspertize gitmem. Dolayısıyla ekspertiz ne derse ona güvenmek zorundayım. Ve bunun da yasal bir karşılığının olması gerekmez mi. Ki bununla ilgili forumdan da arkadaşların desteğiyle bir çok emsal dava buldum.

• Normalde davayı kazanırdın derdim ama şu aralar mahkemelerin işi başından aşkın.En ufak davada bile ilk duruşma için 1 sene sonrasına gün veriyorlar.Sonrası ne olacak muamma.Kısacası önce iyi bir avukat bulup araştır derim,sonra dava işine girersin.

Bir de bu aracın fiyatı uygun muydu da böyle gözü kapalı daldınız? Çok fazla yapılmış hata var araç alım sürecinde.
  • Öncelik le geçmiş olsun hocam.

Sağlam bir avukat ile mahkeme dosyalarını açarsanız adam tebliğ yi aldığı zaman zaten yusuf a bağlayacak'tır o radeden sonra yapma etme abi. Ayaklarına bağlaya bilir sizde aranızda anlaşmalı olarak zararınızı kapata bilirsiniz geçmiş olsun.
  • Çok geçmiş olsun. Eğer aracı satın aldığınız tarihten önceki hasar kaydına ulaşabilirseniz iyi bir avukat ile karşı tarafı öttürürsünüz. Yoksa her türlü işin içinden sıyrılırlar. Zira hukukta belge esastır.

Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Elinizde bu durumu kanıtlayacak somut belgeler olması lazım. Yoksa adam mahkemede ben ona söylemiştim, kabul etti, aracı satın aldıktan sonra kaza yapmış bizle alakası yoktu gibi şeyler söyleyip davayı takipsizlikle sonuçlandırabilir. Zira çok fazla yaşanmış bir durum bu. Galericilerin %90'ı çakaldır. Namusuyla para kazanmak yerine kolay yoldan, namussuzluk yaparak para kazanmayı şiar ediniyorlar maalesef. Tekrardan çok geçmiş olsun. İnşallah adalet sizin lehinize tecelli eder.
  • Anlaşmayı kabul etme hocam bence cok daha fazlasını hak edeceksiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumların hepsini okumadım, belki yazılmıştır ama ben yine de tazayım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-baha-otomotivden-2009-1.6-dizel-bravo-6-ileri-vites-426117705/detay

Bu ilana dikkatli bakarsanız araba önden sağlam yemiş, muhtemelen motora kadar da inmiştir hasar.

Fakat ilan açıklamasında sadece "4-5 parça yüzeysel boyası var" yazmış.

• Malum sitede mübarek neymiş böyle dolandırıcı yatağı gibi :D hayatımda gördüğüm en işe yaramaz site o sitede fiyatlar piyasanın çok üstünde veriliyor altında verilen fiyatlarda ise kesin bir dolandırıcılık yatıyor hala insanların öyle yeri tercih etmesi ilginç ...

• öncelikle geçmiş olsun ,çok moral bozucu bir durum

şimdiye kadar zaten yapılması gerekenleri yapmışsınız (avukat tutma ve delil toplama)
    bunun dışında hukukçu olmadan kesin cevap verebilmek mümkün değil
    ki bazen davalar benzese dahi sonuçlar aynı çıkmayabiliyor
    benim şahsi tavsiyem buraya yazdığınız mesajlarınızı dahi avukata sorarak yapmanız ,malum bu işleri yapanlar (kasti) senden benden iyi hukuk biliyor

expertizin bu kadar büyük bir hasarı görmemesi ,bilmemesi mümkün değil
    galericilik yapanların da bilmemesi mümkün değil
    her ikisi de bu işi profesyonel yapan taraflar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

tekrardan gecmis olsun

Üstadım gerçekten kurcalamamamı mı istiyorsunuz? Yani adamların yaptıkları yanlarına kar mı kalsın? Başkalarını dolandırmaya devam mı etsinler? Gerçekten böyle olmasını mı istiyorsunuz? İnsanlar birbirlerine güveniyorlar diye dolandırıcılar ortalıkta fink mi atsın, insanların canını mı yaksın?

Evet söylediğiniz gibi daha fazla araştırabilirdim, daha fazla sorgulayabilirdim. Ama hırsızın hiç mi suçu yok? Anlıyorum belki başınıza gelmediği için içine düştüğüm durumu anlayamıyorsunuz ancak, her kuruşu için gecemi gündüzüme kattığım, helal alın terimle kazandığım paramın bu insanlar tarafından; yalan dolan ile, hile ile gasp edilmesini hazmedemiyorum, hazmetmeyeceğim.

Neden mi şimdi bunları yapıyorum?

1- Çünkü hala biryerlerde adaletin olduğuna inanıyorum. Bu memleketten ümidimi kesmek istemiyorum.
    2- Belki ben davayı kazanamayacağım, belki aldığım zarar ile kalacağım. Ama bunu olabildiğince insanlara yaymaya çalışacağım. Bir kişinin bile bunları okuyup dolandırılmaktan kurtulması benim için çok önemli. Belki birinin canının yanmasının önüne geçeceğim.
    3- Haklı olduğum bir davada bugün elimden geleni yapmayıp, sünepe gibi bir kenarda oturursam, kendime olan saygımı kaybederim. Dediğim gibi olayın nasıl son bulacağını bilmiyorum. Ama sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. En azından sonunda "Elimden geleni yaptım" diyeceğim.

mantikli dusunuuorsunuz ancak bu ulke mantikli biryer degil. siz de sanirsam daha once ciddi bir mahkeme sureci yasamadiniz. bakin bu gun arabayi 3000 asagiya satin emin olun 1 2 ay sonra hatirlamazsiniz bile bu olayi. ama bu mahkeme suresince , surekli erelemeler, bilirkisi raporu icin bilirkisi, harc ode, ertelensin, hakim degissin vs vs bu olayi canli tutacak unutmana izin vermeyecek, surekli paran gidecek ve uzuleceksin

para senin hayat senin. istedigini yap ama mahkeme sureclerini de kolay sanma.

• Arabadan anlamıyorsanız eğer tanımadığınız bilmediğiniz insanlardan araç almayın.
    Bazı arkadaşlar yazmış şaseden veya sigortadan sorgulatsaydın diye buda bir işe yaramıyor.
    Adam araç perte çıktıktan sonra yaptırıp hiçbir evrağı işleme sokturmuyor.
    Dolayısıyla sorgulamalarda birşey çıkmıyor.

Hala daha araca binmeden, lifte kaldırmadan, moturu dinlemeden alanlar var.
    Almayı düşündüğünüz modelden daha önce kullanmadıysanız mutlaka aynı model başka bir araçla daha karşılaştırma yapın, performans ve sürüş olarak.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.