Şimdi Ara

BAHA Otomotiv (Ankara) Tarafından Dolandırıldım! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
6
Favori
8.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Orijinalden alıntı: Subsie

Burada kanıtlayabileceğin bir şey yok, şöyle ki nitelikli dolandırıcılıktan açacağın dava kesinlikle takipsizlik alacak,itiraz edeceksin mahkeme red edecek. 2 olarak hukuk mahkemesine ayıplı mal kapsamında açacağın davada karşı tarafın mahkemeye sunacağı ben şahsa söyledim diyecek. ekspere gittik orada baktı araca diyecek. elinde eksperin verdiği rapor varsa ekspertiz firmasına dava açabilirsin, lakin orada da adamlar sana 4 parça boyalı diye rapor verdi ise; savunmaları biz bu raporu verdiğimizde araç bu haldeydi kazayı sonradan kendisi yapmış diyecekler. Davayı da kaybedeceksin, burada yakalayabileceğin tek nokta hasar kaydının tarihi ve hasarın yapıldığı zaman ki işlemlere ait belgeler eğer bu belgelere ulaşabilirsen ve ekspertiz firmasının sana 4 parça boyalı olarak verdiği rapor var ise ekspertiz firmasına dava açabilir ve hakimin takdirine bağlı olarak belli bir tazminat alabilirsin. Onun dışında anlattığını kanıtlayan hiçbir şey yok. Hukuk kanıtla işler,safi sözün somut delile dayanmadığı sürece bir önemi yoktur. Son sözüm avukatını iyi seç mümkünse erkek ve 3-4 yıllık bir avukat olsun.

Yalnız şöyle bir nokta var. Çoğu ekspertiz şirketinin belgesinde, herhangi bir şeyi kanıtlamadığı, sadece tavsiye amaçlı olduğu, hukuki sorumluluk taşımadığı yazıyor.

Hukuki sorumluluk taşımadığını yazmaları bir şey ifade etmez,burada ödenen maddi bir bedel ve alınan bir hizmet var. Hizmet verenler aldıkları ücret karışılığında sorumludur. Orada yazanların hiçbir anlamı yoktur. Şöyle ki ekspere gittiğinzde size bir form doldurtulur exper firması bu yaptığı formun altına sizin imzanızı ve kendi kaşesini basar,evrağı düzenler size verir buraya kadar sorun yok. Ama sizde matbu şablonda yazılan yazılar vs. mahekemede hükümsüzdür. Buna örnek olarak Banka kredi kartı sözleşmeleri,telefon hattı sözleşmeleri bunlar matbu ve iki tarafında kendi belirlediği şartlar olmadığı için mahkemeler bunları delil olarak saymaz. İsterse o belgenin altında 80 tane ayrı cümle ile hukuki sorumluluğu yoktur yazsın hiçbir geçerliliği yoktur orada yazılan böyle bir şeyin. Bunlar sadece hukuk ve hakkını tam olarak öğrenmemiş vatandaşları kandırmak için yapılan şeylerdir. Hukuki anlam taşımadığına o şirket karar verecek mekanizmada ve yetkide değildir. Karar verici makam bağımsız mahkemelerdir bilginize.

• ddeathsystem D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle susmayın ben susmanızı,sinmenizi söylemiyorum size asla. Lakin belgeleri toplamadan çat pat dava işine karışmayın zararlı çıkan siz olursunuz.öncelikle somut delillerinizi toplayın. ekspertiz raporunda buna dair bir şey yok diyosunuz bu güzel nokta elinizde ıslak imzalı kaşeli eksper raporu varsa işiniz daha kolay. Dediğim gibi aracın kazasına dair ıslak imzalı evrakları edinmeye çalışın bunu mahkeme kanalıyla edinmek isterseniz davanız 6 ay daha uzar. bunları kendiniz toplayın. Daha fazla da bilgilendirmek istemiyorum avukat arkadaşlarında bakması gereken aileleri var. ana hatlarıyla anlattığımı düşünüyorum ben size püf noktayı verdim avukatınıza bu noktanın üzerinde durmasını söyleyin sıkıştırın biraz geçmiş olsun.
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Olayın geçtiği yer ankara olduğu için dava ankaraya açılacak,istanbul'a açılsa bile mahkeme yetkisizlik kararı vererek davayı ankaraya yetkili mahkemeye gönderecek,duruşmaya gelip gitmeye gerek yok artık segbis denilen bir sistem var o sistem ile duruşmlara bulunduğun ilden katılabiliyorsunuz tabi talep edeceksiniz ve mahkeme kabul eder ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subsie

Olayın geçtiği yer ankara olduğu için dava ankaraya açılacak,istanbul'a açılsa bile mahkeme yetkisizlik kararı vererek davayı ankaraya yetkili mahkemeye gönderecek,duruşmaya gelip gitmeye gerek yok artık segbis denilen bir sistem var o sistem ile duruşmlara bulunduğun ilden katılabiliyorsunuz tabi talep edeceksiniz ve mahkeme kabul eder ise.

Hocam o sistem her mahkemede olursa iyi olur ilden ile 3-4 durusma gitmek codden bu devirde cok kotu. İsindenbgucunden okuyor insanlar. Umarim dediginiz sistrm tum mahkemelerde gecerli olur. Olmasida sart aslinda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine mi Ankara. Ankara nın esnafına özellikle galericilerine inanmak akıl karı değil. Yıllarca istanbul gibi illerde yaşadım ama sahtekârlığın Ankara daki kadar iyi yapıldığı bir yer görmedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ddeathsystem

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

29 bin TL lik hasarın servis kaydı vs bulunup senin aracı satış tarihinden önce olduğunu kanıtlarsan dava da avantajlı olursun... Bunun dışında elinde çok fazla bi şey yok..

Ekspertiz raporu kesin bilgi değil, her türlü kıvırır. Ben raporu verdiğimde araçta raporda belirttiğim kusurlar dışında bir şey yoktu benden sonra olmuş der çıkar işin içinden.

Amaaaaa.... Sen o 29 binlik hasarın onarım kayıtlarına ulaşabilirsen her türlü öttürürsün iki tarafıda...

Hocam 29.000 TL lik kazanın detaylarını aldım. Ayrıca bu kaza ve onarım ben arabayı aldıktan 2,5 yıl falan önce olmuş yani.

O zaman her türlü öttürürsün bunları...

• Bu tip insanlar katledilmedikçe bu ülkede pislik nirvana yapar.
  • Bence bu tarz durumlarin yazildigi bir ana konu olmali ve ilk mesajda bu dolandiricilarin isim listesi koyulmali

Forum sakinleri paylastikca liste guncellenmeli

Bence cok faydali olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    :D
  • Belge belge belge. Herşeyi belgelersen karşı tarafın itiraz edeceği durum olmaz. Mahkemede her belge 1 gol.

• onların yönlendirdiği expertiz şirketinden sonrasını okumadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş geçmiş olsun . Şu Aziz mübarek gün ben okurken sinir küpü oldum sen ne desen az . İnsanlık halı düşmüşsün bir kere . Allah yardımcınız olsun . Elinden geleni yap kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

Tek care sifir araba(maddiyatta sorun yoksa), bu ulke bastan asagi dolandiricilarin, uckagitcilarin, hirsizlarin, comarlarin elinde maalesef.

Sıfırda bile kazalı boyalı araçları satıyorlar bu devirde sağlam mal alabilmek büyük şans

• https://www.youtube.com/watch?v=wqanzDzH1FQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi false6 -- 31 Mayıs 2017; 21:14:42 >
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. Hakkınızı sonuna kadar arayın ve savunun kimsenin söylediklerine gelip boş vermeyin size yaptı başkasına yapmasın. Ayrıca şunu belirteyim herhangi bir galerici yada telefoncu yada herhangi bir şahsiyetten ne alırsanız alın telefon, araba, pc, TV, klima aklınıza ne geliyorsa artık "İSTERSE ŞU ADAMA YADA FİRMAYA BAKTIR" derse ona gitmeyin. Muhtemelen önceden anlaşmişlar.. Daha önce böyle bir olay okumuştum.. Ayrıca başka bir mesele de vardı yurt dışından arabayi 10 bin dolara alıp sonra arabanın Türkiye içinde bir sorunu olduğunu söylemişler. Araba 1 hafta elinde kalıp tekrar adamın yanına gitmiş arabayı aldıkları adam onlara yardımcı olmak adı altında anlaştıklari galericilere götürüp hemen hemen yarı fiyatına sattirmiş. 1 hafta içinde araba yarı yarıya gitti işte.. Gerekirse 2-3 farklı yere gidin arabayı soruşturun. Malına güveniyorsa birşey demez...

• quote:

Orijinalden alıntı: vb35

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

29 bin TL lik hasarın servis kaydı vs bulunup senin aracı satış tarihinden önce olduğunu kanıtlarsan dava da avantajlı olursun... Bunun dışında elinde çok fazla bi şey yok..

Ekspertiz raporu kesin bilgi değil, her türlü kıvırır. Ben raporu verdiğimde araçta raporda belirttiğim kusurlar dışında bir şey yoktu benden sonra olmuş der çıkar işin içinden.

Amaaaaa.... Sen o 29 binlik hasarın onarım kayıtlarına ulaşabilirsen her türlü öttürürsün iki tarafıda...

Ben de arkadaşa katılıyorum.İki sene çok uzun bir zaman,mutlaka aracın onarım tarihini elde etmen gerekiyor.

Aracın onarım zamanına ulaştım arkadaşlar. 12.12.2011 tarihinde hasar gerçekleşmiş. Avukat aracılığıyla tüm dökümleri alıyoruz. Yani ben aracı aldıktan yaklaşık 2,5 sene önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakteristik61

Yine mi Ankara. Ankara nın esnafına özellikle galericilerine inanmak akıl karı değil. Yıllarca istanbul gibi illerde yaşadım ama sahtekârlığın Ankara daki kadar iyi yapıldığı bir yer görmedim...

Valla hocam ben de yeni öğrendim bu söylediysem bu işlerde biraz tecrübeli, senin söylediklerini söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false6

https://www.youtube.com/watch?v=wqanzDzH1FQ

Bu videoyu ben de buldum. Ta kendisi. Bana aracı satan da röpörtajı yapan şahsiyettir.
  • Ülke bunların ülkesi oldu artık
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Bu tip durumlardan yırtmak için expertizler rapora "bu rapor 2 hafta için geçerlidir" gibi çakal şartlar koyuyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.