Günde 8-10 saat bilgisayar başında zaman geçiriyorum. Beş yıldır kullandığım monitör artık gözlerimi iyice bozduğu için modern bir monitör almaya karar verdim. Uzuuun araştırmalar sonrasında bu yazıyı yazmama gereken şaşırtıcı şansızlıklar serisi başladı. 1. Ebrar Bilgisayar’ın kendi sitesinden 21 Ekim tarihinde MSI MPG 274URF QD 27 model bir monitör aldım. Monitör geldi ve maalesef bütün kenarlarında mavi ışık sızması vardı. O nedenle iade ettim. Bu arada Ebrar Bilgisayardan özgüyle bahsetmek isterim. İlk başta şüphelerim vardı. Ancak sipariş hızlıca elime ulaştı ve iade de hızlıca gerçekleşti. Hatta ürün pahalıydı mesaj attım ve fiyatını da düşürtüp aldım. 2. Kasım ayı olmuştu ve tüm firmalar kampanya yapıyordu. Samsung’un sitesinde normalde fiyatı 30 binin üzerinde olan SAMSUNG Odyssey Neo G8 monitör sepette 20 bine düşüyordu. Hemen sipariş verdim. Bekle bekle ürün bir türlü gelmedi. Meğer gönderilen ürüne kargo firması yolda hasar vermiş ve geri iade etmişler. Samsung firmasıyla epey bir sinir bozcu telefon trafiğim oldu, gerçekten beş para etmez bir müşteri hizmetleri var. Neyse kısa keseyim, firmaya yeni bir ürün talep ettiğimi para iadesini istemediğimi söyledim. Ama hiç sallamadılar ve parayı iade edip işin içinden sıyrıldılar. Güya ürün ellerinde yokmuş. Bir hafta sonra ürünü daha pahalı fiyattan birkaç gün satışa sundular. 3. SAMSUNG Odyssey Neo G8 takibime almıştım ve artık aralık ayı olmuştu. En sonunda Mediamarkt sitesinde ürünü 25.500 TL’ye gördüm ve 14 Aralık’da ürünü bulunduğum ildeki mağazasından aldım. 1 hafta bekledim ürünü Mediamarkt yollamadı. Mediamarkt’ın müşteri hizmetlerini aradığımda sürekli 1-3 gün içinde gelecek deyip geçiştiriyorlardı. En sonunda bugün mağazaya gidip ürünü iptal ettirmek istediğimi söyledim. Mağaza bana siz ürünü onlinedan almışsınız biz değil müşteri hizmetleri iptal edebilir. Uyanık mağaza satıcısı online işlemlerden bana satış yapmış. Biraz kavga gürültü en sonunda satışı yapan kişiyi bulunca o aradı ve müşteri hizmetlerinden satışı iptal ettirebildim. Siz siz olun Medimarkt’dan kasa ödemesi dışında mal almayın. Bakalım gönlüme göre bir monitöre ne zaman ulaşabileceğim. |
Bildirim