Şimdi Ara

Bakan Şimşek: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakan Şimşek: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak
    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiracılar ve ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıkları gidermek için teknolojiden yararlanılacağını duyurdu. Kira sözleşmelerinin e-Devlet’ten yapılması planlanıyor.

Bakan Şimşek, konuyla ilgili olarak CNN Türk’teki canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

“Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-Devlet üzerinden yaptırmak. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım.”

Ayrıca Bkz.Epic Games'in yeni ücretsiz oyunu belli oldu: 250 TL değerinde

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması sayesinde daha şeffaf ve etkin bir süreç sağlanacak. Kira artış miktarı gibi kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde e-Devlet’teki kira sözleşmesi incelenecek. Sözleşmelerin e-Devlet üzerinden yapılması için yeni bir düzenleme hazırlanacak.

• Büyük teyzemler gayri menkul zengini
    2 yazlıkları kiraya hazır 1 katta 1 de müstakil dubleksleri var ikisinin aylik Total kirası en az 30k

Ama kiraya vermiyorlar evlerini satar gideriz 3.yazligi aliriz sizin oradan sen bize antalyada ev bak diyorlar kiraciya evimizi tepindirmeyiz diyorlar

Bir kiracilari bunlarin mustakil evinde 3 sene kira vermedi adami mahkemeye de verdiler avukata da para verdiler ben de ilgilendim o sirada stajdaydim yok cikaramadik hala daha da sürüyor icra davasi adam kendi istegiyle cikti gitti ama 15lik yere yillarca 1000 lira kira odemedi çıkarken de evin içine etmis 100 bine yakın masrafa neden oldu

Sari sitede satilik ev 550k kiralik 150k
    Ev sahibi lehine duzenlemeler yapilip durum dengelenmezse yakında büyük sehirlerde kiralik ev bulunamaz olacak

Sahsen ben de evim olsa kiraya vermem adamdan bi kira alacaksin diye ciğerin gidiyor her sene zam stresi evime bir sey yapti mi stresi bilmem nesi adam sadece banyo yada mutfagi bozsa 6 aylık kira ona gidiyor
    Vermeyince vermiyor

Kiraciyla ugrasmayan bilmez

Ben avukat oldugum icin kira davalarina baktim onu gectim otobus davalarina bakiyordum koca şirketler 160 lira ceza odememek icin 50 takla atıyordu

Bu ülkede kimseyi kendine borclandirmayacaksin yoksa bitersin parani alamazsin devlet hep borcluyu korur kiraciyi korur sen rezil rusva olursun

Tanıdığım çoğu kişi %25 zam sınırı yüzünden değmez diye evlerini boş tutuyor. Eskiden öğrenciye kimse kiraya vermek istemezdi şimdi öğrenciler en iyi

kiracı olarak görülüyor çünkü birkaç sene oturup bırakıp gidiyor. Sonra zamlı fiyattan gelsin yeni kiracı. TL her sene %50 değer kaybetmeye

devam ederse bu kiracı-ev sahibi sorunları düzelmez. Madem düzeltemiyorlarsa pes edip Karadağ gibi EURO'ya geçelim.

Stabil olmayan para birimiyle kimse iş yapmak istemez.

Ev sahiplerine atıp tutanları anlamıyorum. Etrafımda bende dahil bir çok ev sahibi piyasanın 1/10 ile 1/5 arasında kira ödeyen kiracısına yarısını ödese razı olacak ve buna rağmen herkes davalık. Birini mahkeme kararıyla attırdık, adam polisin önünde hamalları dövdü. 1250 tl kirasını bile vermedi yıllarca birde kapıyı çerçeveyi indirdi. Adam devletten her ay 3000 tl sadece kira yardımı alıyordu diğer yardımlar hariç. Sanayide dükkanı var adamın. 15 yaşında kızına devretmiş borçları tahsil bile edemiyoruz.

Yani diyeceğim devlet önce ihtiyacı olmayanlara para dağıtmayı bıraksın. Ortalık parazitten asalaktan geçilmez hale geldi.

Diğer konu ise önce devlet benim hakkımı korusun sonra vergi istesin

istisnalar vardır elbet ama şu ortamda çoğu ev sahibi piyasanın 3/4 ünü ödeyen kiracısına dualar ediyor, yarısını ödeyene ses çıkarmıyor. buna rağmen ev sahiplerine laf eden iyi niyetli değildir

• Büyük teyzemler gayri menkul zengini
    2 yazlıkları kiraya hazır 1 katta 1 de müstakil dubleksleri var ikisinin aylik Total kirası en az 30k

Ama kiraya vermiyorlar evlerini satar gideriz 3.yazligi aliriz sizin oradan sen bize antalyada ev bak diyorlar kiraciya evimizi tepindirmeyiz diyorlar

Bir kiracilari bunlarin mustakil evinde 3 sene kira vermedi adami mahkemeye de verdiler avukata da para verdiler ben de ilgilendim o sirada stajdaydim yok cikaramadik hala daha da sürüyor icra davasi adam kendi istegiyle cikti gitti ama 15lik yere yillarca 1000 lira kira odemedi çıkarken de evin içine etmis 100 bine yakın masrafa neden oldu

Sari sitede satilik ev 550k kiralik 150k
    Ev sahibi lehine duzenlemeler yapilip durum dengelenmezse yakında büyük sehirlerde kiralik ev bulunamaz olacak

Sahsen ben de evim olsa kiraya vermem adamdan bi kira alacaksin diye ciğerin gidiyor her sene zam stresi evime bir sey yapti mi stresi bilmem nesi adam sadece banyo yada mutfagi bozsa 6 aylık kira ona gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Devlet onun derdinde değil zaten, alamadığı verginin derdinde. Ev sahibi, kiracı anlaşmazlıklarına pek taktıklarını düşünmüyorum. Açıklamayı yapan bakanın da ekonomi bakanı olması, akla başka bi şey getirmiyor zaten.

aynı sebeblerle bizde satmıştık malesef kiracı uğraşılacak iş değil mahkemeye düşsen bile minimum 2-3 sene enflasyon vs vs desen alacağın para pul oluyor onuda alırsan.

Kaldı ki kiraya vermediği zaman da minimum seviyeden kiraya vermiş gibi vergisini isterler yakında. Öyle oluyor çünkü, mülkü edinmek yeterli.

Ev sahibi olup evi kiraya vermek mi!? Tövbeler olsun, daha önce o hataya düştük. 2 dairemiz vardı, ikisini de sattık, şu an sadece kendi oturduğumuz daire var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki taraf için de olumlu bir gelişme. Kırtasiyedan aldığın ve notere onaylatmadığın sözleşmenin kanun önünde hiçbi hükmü yok. E devlet 2 tarafı da masraf ve zamandan tasarruf ettirecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gidi G kullanıcısına yanıt

Yanlış bir bilgi.Değil kırtasiyeden fiziki kağıt ile sözleşme,sözleşme olmadan da kira kontratı yapılabilir.Kanun kapsamındadır.

• Gelir vergisindeki kira kaçağını azaltmaya çalışıyor, güzel adım da önce milletin sırtından geçinen şirketlerden almadığınız/alamadığınız vergi borçlarını alsanız da öyle halka inseniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sen git en büyük şirketlerden para alama ama burda garibanın 1 evine çökmeye çalış

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    60 daireli dayılar var...

Ailemde ev sahibi insanlar var ve ben buna rağmen destekliyorum.
    Büyük/küçük, şahıs/firma kim mükellef ise devlet vergisini alsın, cezalarda da sık sık af çıkarmasın. Diğer türlü bu vergiler telefona, arabaya aldığımız bir çok şeye yansıyor. Amerika'da bir öğrenci rahatlıkla bir Macbook alabiliyor ama ülkemizde alamıyorsa bu "oturduğu evi haricinde 1 evi olup da vergi ödemeyen garibanlar" ve bu kültürle yoğrulmuş büyük işverenler yüzünden!

Bunlar diyor "onlar vergi vermez", onlar diyor "bunlar vergi vermez". Kısmı muhabbetlerle, kısmi bakış açılarıyla bu problemler çözülmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 8 Mart 2024; 14:16:07 >
  • Yav he he. Doğru düzgün noter onaylı kira taahhütnamesi bile düzenlenmiyor, e-devlete taşıyacaklarmış bi de. Şu Ankaradaki bürokratlar cidden ülkeyi Çankaya ilçesinden ibaret sanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 8 Mart 2024; 14:29:9 >
  • Size kağıda imzalatmak yakışır

Var kardeşim. Milleti yanlış yönlendirmeyin.

• Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Ne aldiniz hocam yerine

Teyzemler arsa da almayi bıraktı neden diyorum satmaya gelince 50 takla atiyoruz ne gerek var diyorlar boyuna 0 araba alip duruyorlar keyfine :D

Kiraci binecegine ben bineyim diyo malima enistemin oglu :D

• stopaj ve vergileri toplayacaklar ve her kiracı-mal sahibini takip edecekler

• Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Kiracılar da: Lanet olsun ev kiralamaya deyip ev alabilse keşke. :)

Umarım kiraya düşüp durumu kiracı tarafından görmeniz nasip olmaz.

Aynen baya masraftan tasarruf ettirir :D

• Evi kiraya verip kiracıya sponsor olmaya gerek yok kombiyi eskitse o bile yeter aldığın kiraya değmez en kötü kombi 20000 tl olmuş

Bizim arkadaş 2000 tl aldığı esenlerdeki evini satacaktı içindeki kiracı ben alayım demiş meğer adamın evi varmış kiradayken ev almış kiraya vermiş 4500 e :) bu da evi ona satmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 8 Mart 2024; 15:35:41 >
  • Ülkeyi küçük çaplı Sovyetlere çevirdiler.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.