|
Bildirim
Devlet onun derdinde değil zaten, alamadığı verginin derdinde. Ev sahibi, kiracı anlaşmazlıklarına pek taktıklarını düşünmüyorum. Açıklamayı yapan bakanın da ekonomi bakanı olması, akla başka bi şey getirmiyor zaten.
|
Büyük teyzemler gayri menkul zengini
2 yazlıkları kiraya hazır 1 katta 1 de müstakil dubleksleri var ikisinin aylik Total kirası en az 30k Ama kiraya vermiyorlar evlerini satar gideriz 3.yazligi aliriz sizin oradan sen bize antalyada ev bak diyorlar kiraciya evimizi tepindirmeyiz diyorlar Bir kiracilari bunlarin mustakil evinde 3 sene kira vermedi adami mahkemeye de verdiler avukata da para verdiler ben de ilgilendim o sirada stajdaydim yok cikaramadik hala daha da sürüyor icra davasi adam kendi istegiyle cikti gitti ama 15lik yere yillarca 1000 lira kira odemedi çıkarken de evin içine etmis 100 bine yakın masrafa neden oldu Sari sitede satilik ev 550k kiralik 150k Ev sahibi lehine duzenlemeler yapilip durum dengelenmezse yakında büyük sehirlerde kiralik ev bulunamaz olacak Sahsen ben de evim olsa kiraya vermem adamdan bi kira alacaksin diye ciğerin gidiyor her sene zam stresi evime bir sey yapti mi stresi bilmem nesi adam sadece banyo yada mutfagi bozsa 6 aylık kira ona gidiyor |
Ev sahibi olup evi kiraya vermek mi!? Tövbeler olsun, daha önce o hataya düştük. 2 dairemiz vardı, ikisini de sattık, şu an sadece kendi oturduğumuz daire var. |
Vermeyince vermiyor
Kiraciyla ugrasmayan bilmez Ben avukat oldugum icin kira davalarina baktim onu gectim otobus davalarina bakiyordum koca şirketler 160 lira ceza odememek icin 50 takla atıyordu Bu ülkede kimseyi kendine borclandirmayacaksin yoksa bitersin parani alamazsin devlet hep borcluyu korur kiraciyi korur sen rezil rusva olursun |
Yanlış bir bilgi.Değil kırtasiyeden fiziki kağıt ile sözleşme,sözleşme olmadan da kira kontratı yapılabilir.Kanun kapsamındadır. |
aynı sebeblerle bizde satmıştık malesef kiracı uğraşılacak iş değil mahkemeye düşsen bile minimum 2-3 sene enflasyon vs vs desen alacağın para pul oluyor onuda alırsan.
|
Tanıdığım çoğu kişi %25 zam sınırı yüzünden değmez diye evlerini boş tutuyor. Eskiden öğrenciye kimse kiraya vermek istemezdi şimdi öğrenciler en iyi kiracı olarak görülüyor çünkü birkaç sene oturup bırakıp gidiyor. Sonra zamlı fiyattan gelsin yeni kiracı. TL her sene %50 değer kaybetmeye devam ederse bu kiracı-ev sahibi sorunları düzelmez. Madem düzeltemiyorlarsa pes edip Karadağ gibi EURO'ya geçelim. Stabil olmayan para birimiyle kimse iş yapmak istemez. |
Ev sahiplerine atıp tutanları anlamıyorum. Etrafımda bende dahil bir çok ev sahibi piyasanın 1/10 ile 1/5 arasında kira ödeyen kiracısına yarısını ödese razı olacak ve buna rağmen herkes davalık. Birini mahkeme kararıyla attırdık, adam polisin önünde hamalları dövdü. 1250 tl kirasını bile vermedi yıllarca birde kapıyı çerçeveyi indirdi. Adam devletten her ay 3000 tl sadece kira yardımı alıyordu diğer yardımlar hariç. Sanayide dükkanı var adamın. 15 yaşında kızına devretmiş borçları tahsil bile edemiyoruz. Yani diyeceğim devlet önce ihtiyacı olmayanlara para dağıtmayı bıraksın. Ortalık parazitten asalaktan geçilmez hale geldi. Diğer konu ise önce devlet benim hakkımı korusun sonra vergi istesin istisnalar vardır elbet ama şu ortamda çoğu ev sahibi piyasanın 3/4 ünü ödeyen kiracısına dualar ediyor, yarısını ödeyene ses çıkarmıyor. buna rağmen ev sahiplerine laf eden iyi niyetli değildir |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Ev sahibi olup evi kiraya vermek mi!? Tövbeler olsun, daha önce o hataya düştük. 2 dairemiz vardı, ikisini de sattık, şu an sadece kendi oturduğumuz daire var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yanlış bir bilgi.Değil kırtasiyeden fiziki kağıt ile sözleşme,sözleşme olmadan da kira kontratı yapılabilir.Kanun kapsamındadır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 8 Mart 2024; 14:16:07 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 8 Mart 2024; 14:29:9 > |
Var kardeşim. Milleti yanlış yönlendirmeyin. |
stopaj ve vergileri toplayacaklar ve her kiracı-mal sahibini takip edecekler |
|
|
Evi kiraya verip kiracıya sponsor olmaya gerek yok kombiyi eskitse o bile yeter aldığın kiraya değmez en kötü kombi 20000 tl olmuş Bizim arkadaş 2000 tl aldığı esenlerdeki evini satacaktı içindeki kiracı ben alayım demiş meğer adamın evi varmış kiradayken ev almış kiraya vermiş 4500 e :) bu da evi ona satmış < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 8 Mart 2024; 15:35:41 > |
Ülkeyi küçük çaplı Sovyetlere çevirdiler. |