Şimdi Ara

Bakan Şimşek: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiçbir şey düşünmeden salt bu düzenlemeye odaklanırsak, yanlış birşey yok. Gelişmiş bir ülkede herşey kayıt altında olmalı. Hala tapuda elden para alışverişi olan bir ülkeyiz.
    Ama genel baktığımızda yine bir ev sahibinden para koparma mantığı var gibi görünüyor. Ülkede esnafın, şirketlerin çoğu kamu hayrına çalışıyor. Kar etmiyor ve vergi vermiyor. Devlet de bunu biliyor. Ama dönüyor dolaşıyor namlu yine ev sahibine çevriliyor.
    Ev sahibine vurulan her darbe gecikmeli de olsa katlanarak kiracıya da aksedecektir. Evini kiraya verecek olan ödeyeceği vergiyi de düşünerek, daha yüksek fiyat biçecektir. Ülkede konuta ihtiyaç var. Acilen bunun için adımlar atılmalı. Son birkaç senede, kiracı çıktıktan sonra evini kiraya vermeyen bayağı bir insan görüyorum. Bunun sebebi de sürekli kiracıların ev sahiplerine karşı kışkırtılması. Sivri zekalar buna karşı da boş evlere ekstra vergi öneriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev sahipleri ile bu kadar uğraşacaklarına şirket sahiplerinin vergiden düşmek için yaptıkları şeylere bakılsın adamlar zarar gösterip mercedesler ile geziyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kusura bakmayın herkes vergisini verecek. Burada asıl mesele kayıtdışı. Hiç öyle kiracıydı - ev sahibiydi meselesi değil bu. Modern ülkelerde de bu şekilde süreç, her şey kayıt altına alınır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 9 Mart 2024; 10:11:40 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

kentsel dönüşüme hayır vergiye hayır ozaman zenginler neden daha zengin oluyor. doktor yemini etmiş gider istedim kisi basta degil diye hastayla ilgilenmez.benumde gözüm var benimde kulağım var neden kendim yorum yapamıyorum nede sosyal medyada pat diye önüme çıkana atliyorum inaniyorum demez .her konuşanı aydın bilgili sanıyorum ekonomist sanıyorum demez dünyanın gözünün mena bölgesine manda ve himayeciliği görmez terörizmi destekleyen ve yardakcilarini görmez ekonomininin manda ve himayecilğe teslim olmakla düzeleceğini düşünüp gerisini umursamaz.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    ev sahibi olup kiracılara çamur atan tiplerde çok yüzsüz oluyor... yandaş güruh... ne oldu?...

• Kayrabey kullanıcısına yanıt
    beşliden alamadıkları hep vatandaşa yıkılır...

Sende abartmışsın 3 yıl 1k kira veremedimi? O kadarmı fakirmiş? Yok artık. 1k kira için paramı? Eğer gerçekse teyzelerin de kerizmiş yani kusura bakma normalde dövülmesi lazımdı o adamın.

• Kosmos77 K kullanıcısına yanıt
    Vermeyince vermiyor

Kiraciyla ugrasmayan bilmez

Ben avukat oldugum icin kira davalarina baktim onu gectim otobus davalarina bakiyordum koca şirketler 160 lira ceza odememek icin 50 takla atıyordu

Bu ülkede kimseyi kendine borclandirmayacaksin yoksa bitersin parani alamazsin devlet hep borcluyu korur kiraciyi korur sen rezil rusva olursun

kiracininda ahlaklisi ahlaksizi var ev sahibinin de emlakçının da bunların bir yerde kaydı tutulmalı bakalim kim ne cacık yiyor.

• Şimşek McQueen

• Her kiracı aynı olmadığı gibi her ev sahibide aynı değil, bu arkadaş başından geçen kötü bir olayı anlatmış neden yaftalıyorsunuz?

Kiracı ile ugrasilmaz demis evet biraz genelleme ancak maalesef büyük çoğunluk böyle. Bir arkadaşım İstanbul'un göbeğinde 2 dairesini 3 senedir boş tutuyor.

Bir diğeri Çemberlitaş'ts dükkanını sattı 1 sene önce, öyle bir yerdeki dükkana ödenen kira 7k idi, onu bile duzgun ödememek için takla atıyordu kiracı.

Vel hasıl bu yazılanlar boş yaftalama/iftira değil yaşanmış olaylar...

• Kredi kartına taksit sınırlaması getirerek ekonomiyi düzelteceğini sanan zihniyet için olağan işler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kentsel dönüşümle, kira kontratını devletin bilmesiyle bu sorun çözülmez. Önce milyonlarca liralık vergi borcu olan şirketlerin vergisini tahsil etsinler. 300-400 milyonluk borçları bir kalemde siliyorlar.

Kentsel dönüşüm ayrı bir mesele. Zaten arsası kat imarı yeterli olanlar kentsele giriyor. Parası olmayan ev sahiplerinin olduğu, bitişik imar yerlerde bu iş yürümüyor. Hem evler küçülüyor hem de müteahhitlerin fahiş fiyatlarını ödeyemiyorlar.

Parası olanlar çatır çatır binayı yeniliyor. Ancak ev sorununa çözüm değil ki. O sorunu anca bu sovyet rusyadaki gibi büyük konutlar yaparsın binlerce dairelik. Otoparkı, parkı bahçesi, okulu olur. Toplu taşıma olur. Devlet burada ucuza ev kiralar. O zaman kiralık ev sorununu çözersin. Özel sektörle çözemezsin.

Tanıdığım çoğu kişi %25 zam sınırı yüzünden değmez diye evlerini boş tutuyor. Eskiden öğrenciye kimse kiraya vermek istemezdi şimdi öğrenciler en iyi

kiracı olarak görülüyor çünkü birkaç sene oturup bırakıp gidiyor. Sonra zamlı fiyattan gelsin yeni kiracı. TL her sene %50 değer kaybetmeye

devam ederse bu kiracı-ev sahibi sorunları düzelmez. Madem düzeltemiyorlarsa pes edip Karadağ gibi EURO'ya geçelim.

Stabil olmayan para birimiyle kimse iş yapmak istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 12 Mart 2024; 3:2:18 >
  • Vain kullanıcısına yanıt
    Euroya 20 yil once gecmeliydik dunyanin cok gerisindeyiz

• ya şu ülke sildiği borçları geri alsın yeter ya. bıktık bu vergi silinmelerinden arkadaş ya.

• Vergi kaçırmak isteyen mülk sahipleri mutsuz olmuş.

• Aslında biz vatandaşların hiçbir sorununu çözmeyecek bir olay yani sıradan vatandaş olarak bunu yorumlamak bile saçma. Ben zaten gelir vergimi ödüyorum. -128 i toplamaları bence imkansız toplasalar bile elliki varken nereye gideceğini herkes biliyor.

Bence kiralamalarda temel sorun kiracıların çok manasız hakları var onlar düzenlenmeli. Mesela Evden çıkarma süreci çoğu durumda genel olarak uzun ve zor bu kadar zor olmamalı.

Mülk sahibinin hakları yeterince korunmuyor.

• Çok mantıklı bir iş olurdu

• olması gereken oldu sonunda. Yasal faiş zam da yapamazlar böylece

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.