Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu duyurdu: “e-Devlet’i ihraç etmeyi planlıyoruz”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakan Uraloğlu duyurdu: “e-Devlet’i ihraç etmeyi planlıyoruz”
    Türkiye’nin dijitalleşme sürecinin en önemli yapı taşlarından biri olan e-Devlet Kapısı, 16. yaşını kutluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu süreçte e-Devlet’in sadece bir hizmet platformu olmanın ötesine geçerek vatandaş-devlet ilişkilerinde yeni bir dönemi başlattığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 18 Aralık 2008’de kullanıma açılan e-Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 16’ncı yılında 8 bin 316 hizmetle devam ettiğini belirterek, "e-Devlet Kapısı bugün itibarıyla bin 79 kuruma ait 8 bin 316 işleme ve 66 milyon 683 bin 837 kullanıcı sayısına ulaştı. 15 yaş üstü her 100 kişiden 96’sı şu anda e-Devlet Kapısı abonesi.” dedi.

15 yaş üstü her 100 kişiden 96’sı e-Devlet Kapısı abonesi

e-Devlet kullanıcısı olabilecek 15 yaş üstü her 100 kişiden 96’sının şu anda e-Devlet Kapısı abonesi olduğunun kaydeden Uraloğlu, “e-Devlet hizmet kullanım istatistikleri göz önüne alındığında gerek kamu kurum ve kuruluşlarına gerekse vatandaşlara masraf teşkil edebilecek pek çok süreci de ortadan kaldırdı. Vatandaşlarımız ve devletimiz için hizmetlerde zaman, yol, evrak ve daha nice gider kalemi artık ortadan kalktı. Her yıl milyarlarca liralık tasarruf da sağlandı. Her gün 11 milyona yakın kullanıcı girişi olduğunu düşünürsek vatandaşlarımız için ne kadar önemli bir hizmet olduğu da ortaya çıkıyor” diye konuştu.

En çok kullanılan hizmet, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

Uraloğlu en çok kullanılan hizmetin ise yüzde 23,64 gibi büyük bir oranla "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi" olduğunu belirtti. “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" hizmetinin de yüzde 10,02 ile ikinci sırada yer aldığını söyledi.​​​​

Ayrıca Bkz.Türkiye’den AB ve NATO üyesi bir ülkeye ilk askeri gemi ihracatı gerçekleşti!

Uraloğlu, "Bu yıl özellikle 'Sosyal Güvenlik Kurumu Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim' hizmeti de en çok kullanılan hizmetler arasında yer aldı. Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı'ndan aldığı hizmetin yüzde 9,43’ünü, yani 400 milyona yakın, 'Ne Zaman Emekli Olabilirim?' hizmetini kullanmış. “Çalışma Hayatım” hizmeti yüzde 9,37 ile dördüncü sırada yer alırken Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme hizmeti yüzde 9,15 ile beşinci oldu" ifadelerini kullandı.

“e-Devlet’i ihraç etmeyi planlıyoruz”

Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın 66 milyon 700 bine yakın kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük dijital devlet hizmetlerinden biri haline geldiğinin de altını çizerek “Türkiye’nin en büyük markalarından biri haline gelen ve altyapısı Türksat tarafından kurulan bu sistem, artık dünyanın gıptayla baktığı bir yapıya kavuştu. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin e-devlet altyapısını kurduğumuz gibi dost ve kardeş ülkelerin de dijital devlet altyapısını Türksat eliyle kurmayı amaçlıyoruz. e-Devlet’i öncelikle gönül coğrafyamızdaki ülkelere ihraç etmeyi planlıyoruz. Hatta inanıyorum ki yakın zamanda dünyanın dört bir yanına ihraç ederek Türkiye’nin dijital hizmet ihracatını da önemli oranda artıracağız” diye konuştu.

Kaynak:https://www.uab.gov.tr/haberler/e-devlet-16-yasinda

• E devlet gibi bir proje hiç bir batı ülkesinde bile yok yapılmaya kalkışılsa milyar dolar tutabilir . Şu ana kadar Türkiye'de yapılmış İHA ve siha işlerinden sonra en büyük iş bence. Özellikle Türk ve Müslüman ülkelere ihraç hem onları ekonomik olarak geliştirir hem de bizim ekonomimize katkı sağlar. Kazan kazan durumu olur.

İnşaallah başarılı bir anlaşma olur.
    "batı ülkesinde bile yok"
    Çünkü içerisinde barındırdığı önemli bilgilerin çalınma ihtimali yüzünden o batı ülkelerinde yok. Yoksa yapamadıkları için değil. TC, adres bilgileri, telefon numaraları çok önemli kişisel bilgiler kapsamında ama bizimkiler elden ele dolaşıyor. Bu yorumu yapan biri bu anlattığımı ne kadar anlayabilecek bilemiyorum.
  • puhaaaaa
  • Bilgilerinizi tüm dünya'ya sızdırmak için bizden iyisini bulamazsınızBakan Uraloğlu duyurdu: “e-Devlet’i ihraç etmeyi planlıyoruz” 

• İçeriği zaten ihraç edildi arayüzünü de mi ihraç edecekler.
  • E devlet gibi bir proje hiç bir batı ülkesinde bile yok yapılmaya kalkışılsa milyar dolar tutabilir . Şu ana kadar Türkiye'de yapılmış İHA ve siha işlerinden sonra en büyük iş bence. Özellikle Türk ve Müslüman ülkelere ihraç hem onları ekonomik olarak geliştirir hem de bizim ekonomimize katkı sağlar. Kazan kazan durumu olur.

İnşaallah başarılı bir anlaşma olur.
  • Çok güzel gelişme, dost ülkelere verilebilir.
  • Hizmet olarak çok başarılı vatandaş için kolaylık.Tabi limon tipler mevzunun ne olduğunu bilmezler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi şanssız ülkeye kitleyecekler acaba
  • Kodlar bildiğim kadarıyla kapalı kaynak. İhraç edilirse güvenlik açıkları daha bilinir olabilir. Ben o yüzden pek sıcak bakmıyorum.
  • Zaten yaptınız. Herkes her bilgiyi satın alabiliyor
  • Tc vatandaşlarının bütün bilgileri 15 yaşındaki çocukların elinde geziyordu zaten boşuna ihraç etmeye calısmayın. Var olan sistemi korumaya çalışın yeter
  • Linux Super User kullanıcısına yanıt

E-devlet ile bürokrasi konusunda kesinlikle Avrupa'dan çok çok öndeyiz fakat E-devlet dediğiniz şey zaten bürokrasinin istemesiyle olan bir şey. Öyle iki sunucu kurmakla olacak şey değil; özellikle almanlar kağıt işlerini yokuşa sürmeye bayılıyor.

• bence büyük bir başarı olur
  • Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Çünkü içerisinde barındırdığı önemli bilgilerin çalınma ihtimali yüzünden o batı ülkelerinde yok. Yoksa yapamadıkları için değil. TC, adres bilgileri, telefon numaraları çok önemli kişisel bilgiler kapsamında ama bizimkiler elden ele dolaşıyor. Bu yorumu yapan biri bu anlattığımı ne kadar anlayabilecek bilemiyorum.
  • E-Devlet hizmetini satmayın kiralayın. Bu sayede altyapı ve teknoloji hakkında kimseye "sahiplik" vermemiş olursunuz
  • bi onların verilerini sızdırmadığınız/satmadığınız kalmıştı Bakan Uraloğlu duyurdu: “e-Devlet’i ihraç etmeyi planlıyoruz” 

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Şöyle 90 ıq heriflerin ben bilirim havaları beni bitiriyor az buçuk aklınız olsa benim gibi linux konusunda halkı bilinçlendirirsiniz ne hikmetse linux konularında hep ben tek başıma forumda çabalıyorum. Bilgileriniz Windows sunucularına Google sunucularına giderken niye sessizsiniz?

Sony bütün kullacıların kimlik bilgisini sızdırdı Windows wikiliaks konularını okudunuz mu?

Yok. Ama lafa gelince benle aynı düzeyde sanarsınız kendinizi. Engelli yorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 18 Aralık 2024; 19:58:35 >

• Batı ülkeleri kuramayacaklarından değil her türlü sistemin patlatıldığından yapmıyorlar. Tabi türkiyede önemli değil. Gerçektende ne kadar önlem alırsan al bir şekilde giriyorlar. Eski sistem en güvenlisi.

• Züğürt ağa filmindeki gibi İçindeki marabalar ile birlikte, satlık köy haraptar !!
  • edevlet yazısı görünce yakında crack lisi var haberi çıkacak diye korkuyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.