Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu duyurdu: “e-Devlet’i ihraç etmeyi planlıyoruz” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Afrika ve Ortadoğu ülkelerine satılabilir.

Adamlar dijital dünyaya bizi sayemizde adım atarlar en azından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz seyreltin içeriği, eften püften yerlere e devlet ile giriş var, bu kadar basite indirgemeyin. Bi sisteme girerlerse ayvayı yediğimizin resmidir.

Tüm banka kartlarının şifresini aynı yapmakla eşdeğer bu, bir şifre ile tüm işlemlerimize erişirler.

Kolaylığı var evet ama güvenlik çok önemli. Bu kadar bilgiyi bir sisteme yüklemek çokta doğru gelmiyor bana.

Ayrıca yazılımı doğrudan devretmeyin, açığı bulunursa bize de zararı var.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Ciddi ciddi oturup yazmış ya. Yazarken nasıl inandırdın bunları kendine insaf.

• Hocam Türkiye'de milyonlarca insan ,

Bakanın e-devleti ihraç etmek istiyoruz açıklamasını , ülkemizdeki kurulu sistemin komple tüm veritabanı ve sunucularıyla beraber satılmasını anlıyor.

Malesef insanımız tüm eğitim çabalarına rağmen zeka seviyesi gelişemiyor.

Hatta bir çok vatandaş sosyal medyada benim bilgilerimi satmayın , satacaksanızda bana para verin diye düşük IQ belirtili espiriler yapıyor.

• Tapu dairesine yada icra dairesine işiniz düştüğünde mal üzerine nasıl çökülür anlarsınıız;

Eskiden nüfus sayımı eve kapatılarak yapılırdı,
    Şimdi Mernis beyanına göre.
    Mernis adresinin nelere yol açtığını adresi kısa süreliğine terk ettikten sonra taşeron PTT işçisinin icra dairesinin tebligatını adrese değil de muhtara bırakması, muhtarlıkta yan gelip yatarak mayış alanların umrunda olmaması ve nihayetinde kapınıza gelen haciz memurlarıyla anlayabilirsiniz ancak…

• Bu işin sonunda paralı abonelik yapmazlarsa ne olayım. Devlet böyle methiye düzüyorsa bir yandan da sıvazlıyordur bana göre.

• Alan hapı yuttu demektir..

• Ben bunu özel bir şirkete yaptırdıklarını sanıyordum. 🤔

• quote:

E devlet gibi bir proje hiç bir batı ülkesinde bile yok yapılmaya kalkışılsa milyar dolar tutabilir . Şu ana kadar Türkiye'de yapılmış İHA ve siha işlerinden sonra en büyük iş bence. Özellikle Türk ve Müslüman ülkelere ihraç hem onları ekonomik olarak geliştirir hem de bizim ekonomimize katkı sağlar. Kazan kazan durumu olur.

Mesajı yazan Linux kardeş beni bloklamış ama şunu yazayım. "İnternetçi abi" olarak nam salan Taylan Yıldız İYİP'ten henüz istifa etmediği dönemlerde e-devletin maliyetinin 20 Milyar Dolar olduğunu duyduğunu söylemişti. Bu cümleyi 4-5 sene önce kurmuş olsun. Gerçekten ciddi bir meblağ, tabii iddia doğruysa.

• Shiftlenbik kullanıcısına yanıt
    "Çünkü içerisinde barındırdığı önemli bilgilerin çalınma ihtimali yüzünden o batı ülkelerinde yok". zerre alakası yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsallaşmak isteyen 3. sınıf ülkelere satılabilir. Afrika ve eski Ruski ülkelerine. Çok pratik bir sistem ama asıl mesele ''güvenlik''

• Bence özelleştirin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hiçbir ülkede yok diyemeyeceğim, fakat benim yaşadığım Avrupa ülkesinde yok. Vergi dairesi için ayrı, trafik cezası için ayrı, adres kaydı için ayrı sisteme giriyoruz. Pek çok işlemi hala online olarak yapamıyoruz, sistemlerinden sadece bilgi ya da randevu alınabiliyor.

Türkiye'nin Avrupa'nın ilerisinde olduğu sınırlı alanlardan biri e-devlet!

• Mantıklı,

Japonya'da bile halen elektirik,su,telefon faturalarını bundan 15 yıl önceki gibi gidip ofislerine fatura elde ödeme yapıyorlar.

Geçen ay Almanya'dan bir arkadaşım gelmişti de, hastane randevularındaki yavaşlığı falan anlatıyordu, telefonda e-nabız uygulamamızı gösterdim, şaşırmıştı.

Her şeyi burdan yaptığımızı, geçmiş yazılan ilaçları, raporları vs hepsini burda görebildiğimizi vs anlatınca.

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt

ohaa süper koptum valla

• Bütün vatandaşların bilgileri çarşıya-pazara düşmüş. Ne güzel bir referans. Herkes alır bunu

• Biz tüm bilgilerimizi kaptırdık, sizde kaptırın.

• Avrupa bura gibi muz cumhuriyeti değil. Orada vatandaşın bilgileri pazara düşerse hükümet düşer. O hizmet de bir daha açılmamak üzere kapanır. Olay bu yoksa kodlamayı bizden öğrenecek değiller yani.

• adamlar ülkenin verisini kaptırdı yetmez deyip tüm dünyanın verisini de kaptıracaklar.

Harbi zekadan yana nasıp almamış tiplersiniz.

Avrupa'da e devlet türevi sistemleri yapmak basit..

Ancak kişisel verilerin korunması kanunları çok sıkı olduğundan böyle bir işe kalkışmak yerine eskisi gibi devam ediyorlar.

Her ülke de bizim gibi başını öne eğip her şeyi kabullenen vatandaşlar yok.

80 milyondan fazla veri sızdırılmış bu olay Avrupa'da olsaydı çok kişi koltuğundan olurdu. Bizde ne oldu?
    Hiç..

Yani övünmeyin boşuna kara düzende giden yönetimlerin yaptıkları hukuka kanuna uyumluluk uygunluk tan uzak olduğu için başarı gibi görünür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 20 Aralık 2024; 9:22:26 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.