Şimdi Ara

Bakarmısınız başkası benim arazimin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Komşumun evinin ve bahçesinin bir kısmı benim arazime geçmiş. Ben bunu yeni öğrendim ve mahkemeye vericem. Mahkemeye vermem için en az kaç yıl geçmesi lazım ? . örneğin 15 yıl geçmişse bu yerin onlara kalma ihtimali var mı ? veya böyle bir süre var mı merak ediyorum. Bilen biri varsa yardımcı olablir mi ?

• mahkemeye vermeniz için belli bir sürenin geçmesine gerek yok hemen mahkemeye verebilirsiniz. Eğer kasıtlı olarak bilerek yaptıysalar inşaatın taşırmasını ve taşan kısmın yıkılması çok büyük masraf gerektirmiyosa mahkeme yıktırır o kısmı. ama büyükse ve yıkılması çok masraf çıkaracaksa karşı tarafın size tazminat ödemesine hükmedebilir. farketmeden taşırdıysalar inşaatı yıkma kararı vermez büyük ihtimalle. Ancak yıkım hakkınızı kullanabilmek için 15 gün içinde tebligat yapmanız ya da dava açmanız gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam.

İmkanınız varsa eşya hukuku alanında çalışan bir avukata başvurun ayrıntılı bilgiyi ondan alabilirsiniz. Bursa veya istanbuldaysanız sizi avukat arkadaşlarıma yönlendirebilirim. Ücret istemezler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhngkhn

mahkemeye vermeniz için belli bir sürenin geçmesine gerek yok hemen mahkemeye verebilirsiniz. Eğer kasıtlı olarak bilerek yaptıysalar inşaatın taşırmasını ve taşan kısmın yıkılması çok büyük masraf gerektirmiyosa mahkeme yıktırır o kısmı. ama büyükse ve yıkılması çok masraf çıkaracaksa karşı tarafın size tazminat ödemesine hükmedebilir. farketmeden taşırdıysalar inşaatı yıkma kararı vermez büyük ihtimalle. Ancak yıkım hakkınızı kullanabilmek için 15 gün içinde tebligat yapmanız ya da dava açmanız gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam.

İmkanınız varsa eşya hukuku alanında çalışan bir avukata başvurun ayrıntılı bilgiyi ondan alabilirsiniz. Bursa veya istanbuldaysanız sizi avukat arkadaşlarıma yönlendirebilirim. Ücret istemezler

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Komşumuzun arazimize geçtiğini çok sonra tabuya bakınca fark ettik (16 yıl sonra ) hala tazminat alma şansımız var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 16 yıl geçmiş olması bir şey değiştirmez. Arazinin üzerinde mülkiyet hakkınız var. Mülkiyet hakkı zamanaşımına uğramaz. Büyük ihtimalle işgal edilen alanın değeri kadar tazminat alırsınız. Dediğim gibi bir avukata başvurun kesin bilgi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhngkhn

16 yıl geçmiş olması bir şey değiştirmez. Arazinin üzerinde mülkiyet hakkınız var. Mülkiyet hakkı zamanaşımına uğramaz. Büyük ihtimalle işgal edilen alanın değeri kadar tazminat alırsınız. Dediğim gibi bir avukata başvurun kesin bilgi için

saolun bilgilendirdiğiniz için 👍🏼

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.