Şimdi Ara

BAKIM KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
6
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar herkese sevgili forum dostları böyle bir başlığın olmadığını ve ihtiyaç duyulduğunu düşündüm varsada günceli bu olsun
    şöyleki

bu işe yeni başlayanlar,aracına bakım yaptırmak isteyenler,servise götürüp fiyat alanlar

kendi parçaları temin edip özel servise gidenler ve parçaları temin edip kendi yapanlar gibi

tüm araç ve segmentleri için ortak bir buluşma noktası olsun diyorum

gelen herkes buradaki referanslı usta servis arkadaş yardımı gibi destek alsın

ve daha kolay olsun herkes için otomobil işletmek

ve birim yürütme maliyeti..

tüm hepsini buradan resim video ve tecrübeler şeklinde paylaşalım ne dersiniz.

hatta bir adım daha ileriye gidecek olursak araç kaldırma düzeneği olan bir işyeri kiralayalım ufak bakımları DH otombil sevenleri olarak kendimiz yapalım ne dersiniz bu anlattıklarımın ne kadarı hayat bulabilir

sizlere ve ihtiyaçlarımıza bağlı

isteyen malzemelerini alır ve hafta içi ve sonu bakım yaparız ve muhabbet ederiz

güzel olur diye düşünüyorum ne dersiniz.

bu arada kısaca kendimi tanıtayım 2009 üyesiyim

istanbul leventte oturuyorum 46 yaşındayım

elektrik teknikeriyim aracımın kendi bakımlarını kendim yapıyorum bu beni mutlu ediyor

ve hoşuma gidiyor

usta kaprisi çekmemek ve kendimiz yapabilmek bile başlı başına farklı bir durum bence

sizlerden ricamız konuyu öne çıkarmanız

adminden den konuyu üst konu yapması şeklinde..

21 bin km deki aracımın fren balatası ötüyordu..

balataları söktüm yenilerini aldım,diski çizmişti diskide söktüm tornaya götürdüm ve taktım sonuç mükemmel oldu.

söktüğüm balatalar Ate marka

aracım peugeot rifter 2019 model ve 21 binde bu değişimi gerçekleştirdimBAKIM KULÜBÜBAKIM KULÜBÜBAKIM KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 8 Mayıs 2020; 11:25:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

hocam 2019 model aracınızın garantisi yok muydu da kendiniz hallettiniz balata değişimini acaba? şimdi araç garantiden çıkmış olmadı mı?
    Garanti var bu işlemleri servis garantiye sokmadı ve sarf ve genel kullanıcı bütünlüğü olarak niteledi

bu durum daha önceki bmw aracımdada başıma geldi 30 binde balata değişim işini cebimden yaptırmıştım.

bu işlem için benden 1000 tl istediler

ben tornaya 40 tl verdim ön balatalara 150 verdim işçilik benden..)

bir sene sonra araç garantiden çıkıyor.yeni bir aracın zaten garanti ile işi olmuyor.

bitincede zaten sizi kale almıyorlar iyi niyet vs güzel planlanmış tuzaklar

filtre rutin bakımına 1300 tl istiyorlar ben toplam 500 tl ye hallediyorum..

bundan önceki tüm araçlarımda bu şekilde yaptım

amacım farkındalık ve dikkat çekmek.

yoksa servise gidip yaptırmak isteyene sözümüz asla olamaz,saygı duyulur

kullandığım araçta tork konvertörlü asısın 8 ileri tam otomatik bir şanzıman görev yapıyor..

gayet sorunsuz ve pürüzsüz bir şanzıman

servislerin garanti bozulur tuzaklarına düşmeyeceğim

görülüyorki,forum ahalisi bu işlere çok fransız gibi gözüküyor

tsi varken dizele ne gerek var konusundan bir tez çıkıyorken

yada bakım fiyatları can yakıyor konularını ortada birleştirmeye ortak paydada buluşturmak gibi

bir gayretin içinde olmakta anladığım kişisel gayretin ötesine geçmiyor

neyse sağlık olsun bireysel olsada çaba azim gayret iyidir..
  • diğer resimlerBAKIM KULÜBÜBAKIM KULÜBÜBAKIM KULÜBÜ

• hocam 2019 model aracınızın garantisi yok muydu da kendiniz hallettiniz balata değişimini acaba? şimdi araç garantiden çıkmış olmadı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

hocam 2019 model aracınızın garantisi yok muydu da kendiniz hallettiniz balata değişimini acaba? şimdi araç garantiden çıkmış olmadı mı?
    Garanti var bu işlemleri servis garantiye sokmadı ve sarf ve genel kullanıcı bütünlüğü olarak niteledi

bu durum daha önceki bmw aracımdada başıma geldi 30 binde balata değişim işini cebimden yaptırmıştım.

bu işlem için benden 1000 tl istediler

ben tornaya 40 tl verdim ön balatalara 150 verdim işçilik benden..)

bir sene sonra araç garantiden çıkıyor.yeni bir aracın zaten garanti ile işi olmuyor.

bitincede zaten sizi kale almıyorlar iyi niyet vs güzel planlanmış tuzaklar

filtre rutin bakımına 1300 tl istiyorlar ben toplam 500 tl ye hallediyorum..

bundan önceki tüm araçlarımda bu şekilde yaptım

amacım farkındalık ve dikkat çekmek.

yoksa servise gidip yaptırmak isteyene sözümüz asla olamaz,saygı duyulur

kullandığım araçta tork konvertörlü asısın 8 ileri tam otomatik bir şanzıman görev yapıyor..

gayet sorunsuz ve pürüzsüz bir şanzıman

servislerin garanti bozulur tuzaklarına düşmeyeceğim

görülüyorki,forum ahalisi bu işlere çok fransız gibi gözüküyor

tsi varken dizele ne gerek var konusundan bir tez çıkıyorken

yada bakım fiyatları can yakıyor konularını ortada birleştirmeye ortak paydada buluşturmak gibi

bir gayretin içinde olmakta anladığım kişisel gayretin ötesine geçmiyor

neyse sağlık olsun bireysel olsada çaba azim gayret iyidir..

• Konuyu destekliyorum, öne çıkardım.

Eğer ki İstanbul anadolu yakasında böyle bir bakım etkinliği olursa ilk sıralara ismimi yazabilirsiniz. Tekeri kaldırma çıkarıp altına girmek zor oluyor :)
  • Faydalı bir konu takipteyim üstad
  • Selam, aranızda daha önce egea 1.4 benzin 20bin bakımı yaptıran oldu mu? Servis ve sanayi fiyatları ortalama ne kadar çıkıyor? Değişen parçalar neler? Kendim yapabilir miyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Oto Bakım Ürünleri ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

Konuyu destekliyorum, öne çıkardım.

Eğer ki İstanbul anadolu yakasında böyle bir bakım etkinliği olursa ilk sıralara ismimi yazabilirsiniz. Tekeri kaldırma çıkarıp altına girmek zor oluyor :)
    teşekkürler destek için böyle bir başlıktan tüm takipçiler faydalanabilir düşüncesindeyim hatta yardıma ihtiyaç duyana yardım dahi edebilirim.

amaç daha fazla para insanların konforu için kalsın hayat standartları artsın

haybiyeden servis sahiplerini zengin etmeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Faydalı bir konu takipteyim üstad
    kendi içimizde bu tip konularda uzman veya tecrübe sahibi kişilerle çok faydalı işler yapılabalir kanatindeyim filtre bakımları gibi..

farklı ayarlar gibi..

küçük modifiye çalışmaları gibi.

örneğin karbon kaplama gibi deneyimlerim oldu gayet güzeldi..

metal iskeletli kolçak montajı yaptım..

filtre bakımlarını kendim yapıyorum

burası bir buluşma ve ortak nokta olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

Konuyu destekliyorum, öne çıkardım.

böyle bir proje hep kafamda ama destek yok malesef..

İstanbul ikametli biri olarak.

harika olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangstaBop

Selam, aranızda daha önce egea 1.4 benzin 20bin bakımı yaptıran oldu mu? Servis ve sanayi fiyatları ortalama ne kadar çıkıyor? Değişen parçalar neler? Kendim yapabilir miyim?
    parça detaylarını bilmiyorum listede neler var

ama kendin yapabilirsin bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

kendi içimizde bu tip konularda uzman veya tecrübe sahibi kişilerle çok faydalı işler yapılabalir kanatindeyim filtre bakımları gibi..

farklı ayarlar gibi..

küçük modifiye çalışmaları gibi.

örneğin karbon kaplama gibi deneyimlerim oldu gayet güzeldi..

metal iskeletli kolçak montajı yaptım..

filtre bakımlarını kendim yapıyorum

burası bir buluşma ve ortak nokta olabilir.

Alıntıları Göster
    Yaşanmış tecrübeleri edinsem benim açımdan yeterli olur malesef sanayi esnafı kurt olmuş sağlam motoru yapmak isteyen müşteriyi yanıltan birçok kişi var
    Forumda başkasının yaşadığı sorunla bizde karşılaşıp en azından bilgi sahibi olmak bile bizim için büyük artı

• benim arabanında triger devirdaim dahil ağır bakımları ve periyodik bakımlarının zamanı geldi,gara gara düşünüyorum en son triger değiştiğinde yanlış takmışlardı saat gibi çalışan arabayı bozdurmakta varbelki yağı filtreleri değiştirip 1 yıl geciktiririm zaten kullandığım yok.
    istanbul anadolu yakası reno motorundan anlayan usta tavsiyesi olan varmı beykoz ümraniye civarı
  • Faydalı konu. Konuyu destekliyorum, öne çıkardım. 👍 Özellikle herkes en azından il olarak tavsiye ettiği ustayı konuya yazabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangstaBop

Selam, aranızda daha önce egea 1.4 benzin 20bin bakımı yaptıran oldu mu? Servis ve sanayi fiyatları ortalama ne kadar çıkıyor? Değişen parçalar neler? Kendim yapabilir miyim?
    Serviste 1.3 Multijet'ten 1 tık pahalıya çıkar hocam. Muhtemelen 500-600 tutar serviste.

Değişecek filtreler ortalama 150 civarı tutar üstü kullanacağın yağın kalitesine ve işçiliğe bağlı. Buji değişimi yapmayacaksan gerisi yapılabilir düzeyde.

Aracın garantisi devam ediyorsa sadece yetkili servis olan servislerden fiyat almanı tavsiye ederim hocam. Bayi servislerine göre fiyatları çok daha düşük ve işçilikleri bir o kadar da kaliteli oluyor Fiat'ta.
  • GangstaBop G kullanıcısına yanıt
    Yıl başında Eskişehir Fiat yetkili servis 1.000 TL civarıydı 950 de olabilir o civarda.
    Aracın ilk yıl bakımı 15.000 bakımıydı yani. Ne değişti ne yapıldı bilmiyorum en az 2 sene yetkili servis sonrası özele dönülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Yaşanmış tecrübeleri edinsem benim açımdan yeterli olur malesef sanayi esnafı kurt olmuş sağlam motoru yapmak isteyen müşteriyi yanıltan birçok kişi var
    Forumda başkasının yaşadığı sorunla bizde karşılaşıp en azından bilgi sahibi olmak bile bizim için büyük artı

Alıntıları Göster
    2009 senesinden beridir takım sayfamızda bu uğurda ter döküyorum..

amacım burdada insanlar aradığı bir kaynağa daha kolay ulaşabilsin

iyi bir servis,iyi bir usta, iyi bir parça satıcısı..

veya tecrübesi olan arkadaşlar gibi

diğerlerinide ayıklayalım ki boş yere zaman ve para kaybetmeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: sarper26

Yıl başında Eskişehir Fiat yetkili servis 1.000 TL civarıydı 950 de olabilir o civarda.
    Aracın ilk yıl bakımı 15.000 bakımıydı yani. Ne değişti ne yapıldı bilmiyorum en az 2 sene yetkili servis sonrası özele dönülür.
    genelde bu şekilde yapılıyor ben bu 2 sene garanti olayınıda kendim yapıp öteliyorum

bu zamana kadar olan araçlarımın hepsinde bu şekilde yaptım

araçlarımda yeni idi.

bu zamana kadar kardeşimin note unun 2 adet farını değiştirdim.

diğer kardeşimin aurisin ön farları değiştirdim.

yeni arkadaşın 2020 civic in arka tamponun komple söktük..)

difizör için

bundan önceki bmw 1 serisi ve şimdiki rifterin rutin yağ ve balata bakımlarını yapmaktayım

tecrübe etmek hoşuma gidiyor daha iyi işçilik yapıyorum

kendi aldığım malzemeler ve ortaya çıkan durum pahabiçilemez..

bu işlerden para almıyorum Allah razı olsun yeter..

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Faydalı konu. Konuyu destekliyorum, öne çıkardım. 👍 Özellikle herkes en azından il olarak tavsiye ettiği ustayı konuya yazabilir.
    destek için teşekkürler

bütün kullanıcılar olarak burada faydalı paylaşımlar hayat kurtarıp zaman para ve moralimizi yüksek tutup

dostluk ve arkadaşlık bağlarını güçlendirir kanatindeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

benim arabanında triger devirdaim dahil ağır bakımları ve periyodik bakımlarının zamanı geldi,gara gara düşünüyorum en son triger değiştiğinde yanlış takmışlardı saat gibi çalışan arabayı bozdurmakta varbelki yağı filtreleri değiştirip 1 yıl geciktiririm zaten kullandığım yok.
    istanbul anadolu yakası reno motorundan anlayan usta tavsiyesi olan varmı beykoz ümraniye civarı
    tamda yapmak istediğimiz bu..

kötü işçilik ve hayatı karartan zanaat ve eylemleri ifşa etmek.

herkes referanslı ustasını yazsa bile harika bir veritabanı oluşacak

bölge bölge şehir şehir

sokak sokak..

örneğin istanbul Leventteyim referanslı bir boyacım ve çok kaliteli bir kaportacım var işlerinde çok başarılılar

ufak bir kesit.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.