Şimdi Ara

Bakım sonrası ilk çalıştırmada mavi duman atma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracımın yıllık bakımını 3 gün önce yaptırdım. son derece sorunsuz olan motoru var. ama 3 gündür sabahlar ilk çalıştırmada mavi duman çıktı. ilk gün çok yoğun sonraki gün biraz daha az bugün ise çok az duman çıkıp ortadan kayboldu. fazla yağ konulmuş onu atıyordur diyorlar.

Doğrumudur acaba? fazla yağı nereden nasıl atıyor ki?

araçta herhangi bir çekiş ya da yakıt sorun yok. araç 1.6 benzinli motor.

Başınıza geldi mi böyle birşey?

• mavi duman yağ
    beyaz duman atarsa su yakıyor demektir. Bu durumda aracın yağ yakıyor götür göster ciddi bişey çıkmasın altından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

aracımın yıllık bakımını 3 gün önce yaptırdım. son derece sorunsuz olan motoru var. ama 3 gündür sabahlar ilk çalıştırmada mavi duman çıktı. ilk gün çok yoğun sonraki gün biraz daha az bugün ise çok az duman çıkıp ortadan kayboldu. fazla yağ konulmuş onu atıyordur diyorlar.

Fazla yağ var mı yok mu yağ çubuğundan kontrol edin.
    Mavi duman varsa yağ yakıyor demektir. Araç anladığım kadarı ile atmosferik motorlu 1.6 benzinli araç. Atmosferik araç yağ yakıyorsa 2 nedeni vardır.
    1. Sibop yağ lastikleri aşınmıştır. Bu aşınan noktalardan piston üstüne yağ alıyordur ve yağ yakıyordur. Beklemelerde yani çalışmadığı sürelerde bu daha belirgin olur
    2. Piston Segmanları aşınmıştır. Yine aşınan noktalardan yağ alıp yakıyordur.
    Nedeni iyi araştırılmalı. Aracın kilometresi nedir? Marka modeli nedir? Bakımda ince yağ konulduysa ve aracın motoru çeşitli nedenlerden aşındıysa, ince yağ yüzünden yağ yakma görülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

aracımın yıllık bakımını 3 gün önce yaptırdım. son derece sorunsuz olan motoru var. ama 3 gündür sabahlar ilk çalıştırmada mavi duman çıktı. ilk gün çok yoğun sonraki gün biraz daha az bugün ise çok az duman çıkıp ortadan kayboldu. fazla yağ konulmuş onu atıyordur diyorlar.

Fazla yağ var mı yok mu yağ çubuğundan kontrol edin.
    Mavi duman varsa yağ yakıyor demektir. Araç anladığım kadarı ile atmosferik motorlu 1.6 benzinli araç. Atmosferik araç yağ yakıyorsa 2 nedeni vardır.
    1. Sibop yağ lastikleri aşınmıştır. Bu aşınan noktalardan piston üstüne yağ alıyordur ve yağ yakıyordur. Beklemelerde yani çalışmadığı sürelerde bu daha belirgin olur
    2. Piston Segmanları aşınmıştır. Yine aşınan noktalardan yağ alıp yakıyordur.
    Nedeni iyi araştırılmalı. Aracın kilometresi nedir? Marka modeli nedir? Bakımda ince yağ konulduysa ve aracın motoru çeşitli nedenlerden aşındıysa, ince yağ yüzünden yağ yakma görülebilir.

araç 2004 elantra. 116 binde. bugüne kadar motorda hiç sorun yaşamadım. bu sorun bakımdan sonra oldu. usta ne yaptı ki böyle oldu? Yağı her zamanki 10w 40tan koydu.

birazdan çalıştırıp bakacağım. inşallah hiç duman çıkmaz. yağ seviyesine de bakacağım.

teşekkürler ayrıntılı açıklamaların için.

• quote:

Tam cevap yazacaktım. Araba benzinli dedin. Neyse. Yazıyım.

Yetkili serviste eleman benim arabaya çok fazla yağ koymuş. Uzun süre o şekilde kullandım. Uzun yola çıkacağım zaman öylesine götürdüm kontrol için. Adam içinde çok fazla yağ olduğunu söyledi. tahliye etti. Fakat bu zaman içinde zerre kadar bile mavi duman atmadı. Araba dizel.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Tam cevap yazacaktım. Araba benzinli dedin. Neyse. Yazıyım.

Yetkili serviste eleman benim arabaya çok fazla yağ koymuş. Uzun süre o şekilde kullandım. Uzun yola çıkacağım zaman öylesine götürdüm kontrol için. Adam içinde çok fazla yağ olduğunu söyledi. tahliye etti. Fakat bu zaman içinde zerre kadar bile mavi duman atmadı. Araba dizel.

Merhaba..
    Araç bugün duman atmadı. Hatta biraz gaz verdim bişey olmadı.

Yanlız işe geç kalmayayım diye yağ ölçümü yapmadım. Akşam yapacağım. İnşallah arkadaşın dediği gibi fazla yağı atmıştır.

Büyük konuşmayayim ama bir dahaki sefere yağ değişimini ben yapacağım. Usta musta yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 19 Şubat 2013; 15:54:43 >

• az evvel yağa arkadaşla baktık. yağ tahmin ettiği gibi yüksek çıktı. F'den biraz yukarda.

yarın da duman çıkmazsa yüzde 100 emin olacağız.

şimdilik içim rahatladı valla. dedim durup dururken ne oldu motora...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 19 Şubat 2013; 17:56:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

az evvel yağa arkadaşla baktık. yağ tahmin ettiği gibi yüksek çıktı. F'den biraz yukarda.

yarın da duman çıkmazsa yüzde 100 emin olacağız.

şimdilik içim rahatladı valla. dedim durup dururken ne oldu motora...
    ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 19 Şubat 2013; 17:56:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.