< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bakımda yıl mı km mi dikkate alınmalı? (2. sayfa)
-
-
büyük oyunu görmüşsünüz, tebrikler
aynen öyle bu yağ değişimi numarası para akışını südürmek içindir, çok haklısınız -
2019 martta aldığım araca 2020 haZiranda 5000 km’de bakım yaptırdım. Aracın çalışma sesi değişti. Bence aracın bakımlarını aksatmamak lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangisi önce dolarsa o. -
Durup durup benzer konular açmaktan ne zevk alıyor millet anlamış değilim. Herkes büyük oyunu çözme peşinde ülkemizde. Şöyle yapalım, hatta hiç değiştirmeyin bakalım ne kadar gidiyor biz de öğrenmiş oluruz,motoru yediğin yıl ve kmyi yazarsınız böyle büyük oyunu çözmenin gururu ile sizleri biz de tebrik ederiz
Geçen büyük oyunu yanlışlıkla çözmek isteyen birisi Allahtan araç arızaya geçip çalışmamışta, çekici ile aracını getirdi motoru yakmaktan kurtardı. Neymiş 2 sene içinde 10 bin km daha yapmamış. Mantıklı tabi. -
3k km yaptıysan çok sorun olmaz ama para varsa yaptır sonra arıza verir niye yapmadım dersin. 2 yılda bir en geç değişmek lazım ama tabi önerilen ve olması gereken yılda bir veya km ye göre önce hangisi dolarsa. Yağların ömrü sandığımızdan daha uzun, 365 gün dolduğu an korumuyorum ben bu motoru yeter diyip bırakmıyor sonuçta.
Yağ değil ama filtreler, fren hidroliği, antifriz vsvs nanay olur o 1 senede
hepsini değiştir yağ çökme yapmaya başlar ilerde sıkıntı yaşarsın allah korusun yatak bile sarabilir -
Filtreler kağıttan olduğu için evet biraz üzülür ama fren hidroliği o kadar çabuk sürede bozulmaz hele hele 3 bin km yapmış araçta o hidrolik yüksek sıcaklıklara yaklaşmamıştır bile. Antifriz de keza birşey olmamıştır ama istersen değiştirirsin. 2 yağ bakımında bir tüm sıvılar değişmek yetiyor çok özel kurulum veya pist odaklı bir araç değilse.quote:
Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu
Yağ değil ama filtreler, fren hidroliği, antifriz vsvs nanay olur o 1 senede
Eğer yaşanılan yerde sıcaklık değişimleri fazla ise antifriz nanay oluyor, bizzat denendi onaylandı
Fren hidroliği ise şöyle.Eğer kullanılan otomobil rakım farkının fazla olduğu bi yerde kullanıyorsa sıvı olduğundan çabuk özelliğini kaybediyor.Zaten fren pedalı sertleşince anlarsın zaten
Hani forumda bazı kişiler diyor ya x arabanın freni çok yukarda kavrıyor ve zınk diye tutuyor diye, ha işte yüzde 70i sebebi fren hidroliği yüzde 30u da arabanın kendi fren dozajlama ayarı
Tabi iklim de çok önemli, fren konusunda da dediğiniz doğru fren hidroliğine çok dikkat edilmiyor maalesef.quote:
Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu
Eğer yaşanılan yerde sıcaklık değişimleri fazla ise antifriz nanay oluyor, bizzat denendi onaylandı
Fren hidroliği ise şöyle.Eğer kullanılan otomobil rakım farkının fazla olduğu bi yerde kullanıyorsa sıvı olduğundan çabuk özelliğini kaybediyor.Zaten fren pedalı sertleşince anlarsın zaten
Hani forumda bazı kişiler diyor ya x arabanın freni çok yukarda kavrıyor ve zınk diye tutuyor diye, ha işte yüzde 70i sebebi fren hidroliği yüzde 30u da arabanın kendi fren dozajlama ayarı
Benim yıl dolduğu halde km yi bekleyeceğim dedim servise .servis sıkıntı yok dedi.
Bende de benzer durum bar, arac 1 yıllık oldu ancak henuz 1300 kmde, garantı bozulmasın dıye 1600 lira verilir mi onu düşünüyorum🙂
Hocam maşallah ayda 100 km mi yaptınız sadece.
Hocam eşmiin aracı, evden çalışma olunca hiç kullanılmadı nerdeyse, normalde yılda 7-8 bin km yapıyordubu sene extrem bir durum oldu
bazı maddelerin şişede durduğu gibi durmadıklarını anlayamayanlar yüzünden herşey arapsaçı..
alkol ve motor yağı bunun 2 güzel örneği..
-
Kapalı rafta duran ürün ile açılmış bi eyre doldurulmuş ürün aynı değildir. Aynı diye düşünüyorsanız şöyle bi deneyin.
Süt alın onu bir şişeye veya başka bi kaba boşaltın yine ağzını kapatın bakın bakalım son kullanma tarihine kadar tazeliğini koruyacak mı? KORUMAZ
bunu bir çok şey ile deneyebilirsiniz kola peynir kolonya vs vs...
Bu düşünceye sahip değilseniz en azından aracınızı satarken dürüt olun ve bakımlarını geciktirdiğiniz süre ile belirtin ki alıcı o arabanın alınmaması gerektiğini bilsin ya da aldığı riskin farkında olsun.
Sonra diyolarki niye gidip sıfır araç alıyorsun işte bu gibi sebeplerden zihniyeti bozuk şark kurnazı dolu ülke niye gidip bu gibi gundilere ile uğraşayım 50 bin fazla verir gider sıfır alırım kafam rahat olur
-
garanti dolduysa götürmeyin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alperdgal
Bende de benzer durum bar, arac 1 yıllık oldu ancak henuz 1300 kmde, garantı bozulmasın dıye 1600 lira verilir mi onu düşünüyorum🙂Yağın kullanım ömrü 1 yıldır. Hava filtresi yağ filtresi vs. sorunu olmaz anca 1 yıl sonra yağı değişmeniz daha sağlıklı olacaktır.
-
Bizim aracın kitapçığında 15 bin km de bakım belirtilmiş ama yetkili servis 10 binde bir çağırıyor, hatta götürmezseniz göstergede bakım mesajı çıkıyor. Aracı ilk çalıştırmada, giderken, arada kafasına estikçe bakım bakım diye diretiyor. Gerçi onu servis dışında bağlatıp sildirtebilirsiniz, yine de bu hareketler can sıkıcı, onun için ben servislerin söylediklerine inanmıyorum.
Kitapçıkta yazan;
"Servis ekranında farklı bir bilgi gösterilmediği müddetçe, her 15.000 km'de veya 1 yılda bir (hangisi önce tamamlanırsa) aracınıza bakım yapılması gerekmektedir."
Yağ konusunda da sanayide ustalarla konuşmuştum, burada mühim olan yağın evsafını geçirmemek, sonra motorda başka problemlere yol açıyor.
Kimi araç yüksek sıcaklıkta çalışıyor, kimi nadiren aracı kullanıyor uzun süre yatırıyor kimi hiç çalıştırmıyor garajda duruyor.
Onun için modele ve kullanıma göre yorumlanabilir fakat genel olarak 1 yıl demek bence doğru değil fakat standart bir genelleme sağlıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X