Şimdi Ara

Bakın işte şu resimden utanıyorum. (EDIT Geldi!) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
6
Favori
33.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
563 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Enthris

bi bitmediniz arkadaş sizene milletin neyi takip ettiğinden ne izlediğinden nelerden hoşlandığından

bi bitmediniz arkadaş sizene milletin neyi eleştirdiğine , neyi yazdığına
  • Bilhassa survivor sirkini ilk beşte görünce, izleyen ve gelip burda sabah akşam geyiğini yapanlara dayanamayıp saydırıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna anlatmayın,anlamıyorlar.
    Küçük dünyalarında başarılar diliyorum.
  • teşekkürler AKP
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Güya entel olduğunu zannediyor. Avrupa'da, Amerika'da popüler konular bilim ve sanat mı sanki. Gören de sanır ki Amerika'da belgesel programları reyting rekoru kırıyor, bilimsel konular toplumun baş tartışma konusu. Yok öyle bişi. Popüler kültür her yerde aynıdır. Futbol, eğlence programları, diziler, yarışmalar, şarkıcılar, oyuncular vs en popüler konulardır. Güya ne diye buraya gelip ülkemizi kötülüyonuz? Boş boş konuşmayın, işinize bakın. Ayrıca dünya eski dünya değil. Bu internet çağında her türlü bilgi kaynağı var. İsteyen istediği her şeyi bulabilir. O eskidendi, tvlerin gazetelerin bilgi kayanağı olduğu devir çoktan bitti...

Kamilin kıyasladığı milletlere bak hele. Tüketim çılgınlığınin en hatsafhada olduğu yerleri yazmış ergen. Kardeşim neden japonya, güney Kore gibi çalışkan ülkeleri örnek vermiyorsun da boş beleş tüketim çılgıni olmuş obezlikten vücudu dağıtmış, TV den beyni yanmış ülkeleri örnek veriyorsun. Türk genci de zaten japonya g.kore gibi ülkeleri baz alicagina, saçma sapan tüketim çılgıni ulkelere ozendiği için bu haldeyiz.

• Antlion A kullanıcısına yanıt
    Ben dedim hala da demeye devam ediyorum dostum. Ramazan bahane mazaretler şahane. Kotayı kabullenmişler. Yakında 10GB kotalı fiber paketleri görürüz. Nasılsa mobilde var ya neden sabit internette olmasın derler. Hala isslerin cebini düşünmeye devam etsinler. 2019 da bizde ezileceğiz.

• Yazılan cevaplara çok bakamadım vaktim yok ama bir iki satırla katkıda bulunmak isterim.
    Ben 40 lı yaşlardayım. 8 yaşında bir kızım var. Ben çocukluğumda sofraya otururken bile bir ansiklopedi cildi seçer onu okurken yemek yerdim. O zamanlar interneti bırakın tv tek kanallıydı.

Şimdi yaptığımız ise artık ansiklopedi felan kalmadı ama dsmart mega paket üyesiyim. Yemeği bırakın normalde oturup tv seyredelim dediğimizde bile güzel bir film olmaz ise (saçma sapan filmler ve dizilerin hiçbirisini izlemeyiz ayrıca bir iki kanal dışında haberlere bile bakmayız) açtığımız yerler hep belgesel kanallarıdır. Yeri gelir tarih, yeri gelir, teknik yeri gelir doğa belgesellerini seyrederiz. Bazen de ülkeleri anlatan kültürlerini, yaşam tarzlarını, düşünce yapılarını gösteren belgesellere bakarız. Bir nevi oturduğumuz yerden geçmişe, geleceğe, günümüze yolculuklar yaparız. Kızım da öyle alıştı öyle ki çizgi film, animasyon seyredebilirmiyim diye tv yi açınca belgesel kanallarına da bir bakarız % 99 bu kalsın baba der.

Şimdi diyeceğim şu ki besinlerimiz özellikle ekmek tüketen bir toplumuz, fırınlara verilen un bile katkı maddeleri ile karışık, yarı hazır gıda ürünleri bile aşırı katkılı. İnsanlarımızı obez yapmasa bile beyin kimyasını bozuyor. İnsanlar o kadar garipleşti ki hem düşünsel olarak hem de bedensel olarak tembeliz. Sigaraya verilen para ve bedel olarak ödenen sağlığın hesabı yok. İlkokul çocuğu sigara içiyor hemde gizli saklı bile değil, ağızdan çıkan iki lafın biri küfür diğeri de gereksiz. Sohbetler boş, baksanıza Tübitak'ta bile papaz eriğini imam eriğine çevirme projesi, Tillo evliyalarının kerameti projesi (ne projesi ise ) kabul görüyor. Üretilen birşey yok, gıda ambarı ülkemiz gdo lu ürün ambarına döndü o da ithal edilme konumuna geleceğimiz kadar azaldı.

Öncelikle hazır şekerli gıda ürünleri ile ekmek tüketimini azaltmak (şeker artık yurt dışından gelen gdo lu mısır dan elde edilen glikoz/sakkaroz şurubu ki pazncar şekerinden kat be kat zararlı) Ekmek başta yazdığım gibi katkılı undan ve en büyük bela SİGARA ürünleri. Alkol zaten vergilerden dolayı çok sorun değil buna seviniyorum. Köşe başlarındaki bally, tiner çekenler de bonus olsun.

İnsanlar artık sanal dünya ile gerçek dünyayı karıştırmış durumda. Adamlara, hayvanat bahçesine dinozor getireceklermiş görmeye gidermisiniz diyorlar, gelirse gideriz diyenlerin sayısı olur mu öyle şey, dinozorlar tarih öncesi çağlarda yok oldu diyenlerin birkaç katı. Allah yardımcımız olsun.

• Son zamanlarda ben bırakın futbolu survivorı siyasi görüşümü bile bıraktım . Çünkü Türkiye'de hangi ideolojiye mensup olmuşsan ol hepsinin aynı yere çıktığının farkına vardım . Türkiye'de belki de 100lerce ideolojik görüş var ama hepsi "para"yı elinde tutan kişilere çıkıyor . Türkiyedeki en büyük sorun bana göre kesinlikle aşırı fanatiklik . Her şeyin fanatiği oluyoruz . Futbolun basketbolun onun bunun siyasetin dizilerin herşeyin fanatiği oluyoruz . Yukarıda arkadaşlar demiş "dizinin analizi" falan yapılıyor mu diye ? Yapılıyor arkadaşlar onun bile analizi var. Youtube trendlere girin 50 bin tane "içerde" "diriliş" "abdülhamit" dizilerinin analizlerini gördüm . Adamlar buna bile kasıyor . Zaten ülkenin özetini görmek istiyorsanız en kısa şekilde youtube trendlerine bakmanız yeterli . Özellikle yeni nesildeki yozlaşmayı aptallaşmayı gözler önüne seriyor . Önceki nesilin tabi farkı yok ama yeni nesil daha aptal içerikleri talep ediyor .

Futbol survivor meselesine gelirsek .Herşeyi anlıyorum ama survivor için saatlerce tartışan insanları anlamıyorum . Biz çocukken Smackdown falan takip ediyorken büyükler bize gelip "abi bu numara rol yapıyorlar gerçekten dövüşmüyorlar" falan diyorlardı . Şimdi aynı büyüklerime bakıyorum hepsi survivor müptelası . Belli bir "cast" işi bunlar hep . Yarışmalar ki bildiğim kadarıyla hep yarışmalar bile ayarlanıyormuş(hep aynı skorla falan bitiyormuş) . Oraya gidenlerde "şampiyon" olmak için değil kendi ününü arttırmak için gidiyor . Ünlüler daha fazla ünlü olmak için gönüllüler ise ünlü olmak amacıyla oradalar . Mesela Tarık Mengüç dimi ? Bu adam geceliği 10 bin alıyorken sırf artık survivor olduğu için geceliği 20 30 bin olacak . Yada dizilerde reklamlarda filmlerde falan oynayarak daha fazla para kazanacak . Onlar parasına para katarken de bizler ise sadece izlemekle geçiricez .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aziz nesin'in türkler hakkında bir sözü var bildiniz mi???

Ha işte o sözün sebebi zaten bu.Ülkemiz de seviye çok düşük.eee forumda çağdaş bilgili insanlardan oluşmuyor.Türkiyenin bir tablosunu çiziyor.
  • Herkesi tutulmuş bir yararlı olma, işe yarama, öğrenme, bilgilenme, vaktini boşa harcamama furyasına. Bakın beyler, insanın özgür değildir, ne istediğine kendisi karar veremez. İstekleri arasından seçim yapıyormuş gibi görünür. Burada da bir seçimle karşı karşıyayız. Kimisi fanatikliği seçmiştir çünkü kendini bir yere ait hissetmek ona iyi gelir, kimisi survivorun milyonlarca farklı versiyonunu izler vesaire. Ama bunlardan dolayı iyi veya kötü olmaz. Günümüz dünyasında işe yaramaz, ipe sapa gelmez, konuşmasını bilmez olabilir, doğrudur ancak bu tamamen kişinin tasarrufudur. Misal benim hocam doçent alanında iyidir kendisi anlatıyor maç sonrası ne holiganlıklar yaptığını, kimse aynı değildir yani insan duruma göre yerine zamanına göre farklı davranır. Bu konuda böyle ciddi yazıp millete sallayanların da vardır illa ki bir falsoları. Olay bu falsoları gizlemek veya alenen sövüştürmek değil. İnsan, insan olduğu için saçmalar ve yine insan olduğu için saçmalayanları eleştirir. Yani şunu demek istiyorum, doğru olmadığını belirtirsiniz, evet size göre hiç doğru değildir, ama yapmak o insanın tasarrufudur buna karışılmaz. Herkesin farklı değer yargıları, doğruları var. Hayat bunu anlayınca güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkes birilerini elestirmis ama elestirenlerin profiline girip bakiyorsun kimse ne bilimsel bir sey konusmus ne de dunyayi degistirecek seyler. :)

Bakin burasi bir teknoloji-eglence forumu. Burada evrenin sirlarini cozmeyi beklemeyin. Buranin %80i ergen %10u 20li yaslarinda ogrenci/calisan, kalan %10u da isinde gucunde olan insanlar. Insanlar okuldan/isten arta kalan zamanda birkac saat kafa dinleyip stres atmak icin foruma giriyorlar. Kasmayin bu kadar.

• Sanane la ? Ben de şöyle konulardan bıktım

• Gerek şu saçma futbol olsun gerek gereksiz survivor gibi bir program olsun nasıl insanların hayatında bu kadar öneme sahip olabilir anlamıyorum.
    İnsanlık aptallaştırma projesinin kurbanı olma yolunda.
  • Ya tamam gidin sürekli bilgi öğrenin demiyoruz. Ama Allah aşkına ya, sabah panaroma öğlen panaroma akşam survivor... Yeter abi ya yeter artık. Gidin bir de reytinglere bakın. Her gün birinci bu program. Bir yarışma her gün birinci olabilir mi? Bende izledim geçen senelerde. Ama 1 sene izlersin hadi 2 sene de izlersin ama yıllar oldu kardeşim ya. Gerçekten bir süre sonra sinir olmaya başlamadınız mı hâla? Benim sinirim bozulmaya başladı.Ben oturup işsiz güçsüz saçma sapan televizyon izlerken adam milyoner oldu. MİLYONER. Açlık sınırının altında maaş alınan bir ülkede adam MİLYONER oldu.Aynı şey futbol için de geçerli. Onlar orada karı kız peşinde paraları kaldırırken siz, ben fbliyim sen gslisin diye birbirinizi öldürüyorsunuz.Adamın umrunda mı sence peki? Bir taraflarını yaymış otel odasındaki sauna da keyif çatıyor o sırada. Sen de kafanı gözünü yar hâla. Şunlara prim vermekten ne zaman vazgeçersek o zaman adam olacağız. Adam bir haftalık kazandığı parayı ülkeye dağıtsa fakirlik kalmayacak.

• bu güzel konu için seni temiz alnından öpüyorum kardeşim.. selamlar..
  • Okumak,sanat,saygı,hoşgörü,ince düşünmek gibi kavramların anlamının dahi bilinmediği bir ülke oluşturmak isterseniz türkiyeyi baz alabilirsiniz.Kendimizi bunları yapıyor sanıp aslında yanında geçemediğimiz bir topluma sahibiz.

Halkın neredeyse tamamı din ile kafayı bozmuş vaziyette kimisi islamı yüceltir herkesi müslüman yapmaya çalışır kimisi ise inanmıyordur fakat o da herkesi kendi gibi yapmaya çalışır.

Halkın tamamı futbol ile kafayı bozmuş durumdadır ülkede futbol namına hiç bir şey yokken.

Halkın tamamı kafayı siyaset ile kırmış vaziyette bunda da televizyonda,radyoda,afişlerde,tramvay duraklarında,sağda solda anamızdan babamızdan çok siyasi içerikleri ve siyasetçilerin resimlerini görmemiz sebep olarak gözüküyor.5-10 yaşındaki çocuk pir partiyi yada siyasi herhangi bir kişiliği sevdiğini nasıl ve neye göre söyleyebilir. Buna Fatih Sultan Mehmet'den tutun Atatürk bile dahil.

Dediklerim hiç bir siyasi parti yada ideolojiyle alakalı şeyler değil.

• aynen anlamadığım oturup hangi futbolcu doğru yanlış onumu çekiştirelim ayıp ya daha önemli konuları eleştirsek

Aziz yıldırım la parayı ortak kazanan var mı forumda merak ediyorum ...
  • Yıllardır açmak istediğim konulardan bir tanesi bu ama linç edilirim diye açmıyordum. Memleketimizin özeti niyeliğinde ne yazık ki.
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    İnsanımız?

Dünyada takım tutan, spor fanatiği, survivor ve bilumum diğer beyin yakan dizi ve programları izleyen bir tek biz değiliz. Aynısı dünyanın her yerinde yaşanıyır zaten.

At gözlüğüyle bakıp, işiniz gücünüz anca eleştirmek. Başka bir işe yaramıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tom Waits

İnsanımız?

Dünyada takım tutan, spor fanatiği, survivor ve bilumum diğer beyin yakan dizi ve programları izleyen bir tek biz değiliz. Aynısı dünyanın her yerinde yaşanıyır zaten.

At gözlüğüyle bakıp, işiniz gücünüz anca eleştirmek. Başka bir işe yaramıyorsunuz.

Değil mi? Benim yaptığım zaten at gözlüğüyle bakmak ve eleştirmek benim eleştirmediğim zamanlarda bütün o üniversite öğrencilerimiz derslerinin başında "yahu bu roket nozülünün verimliliğini nasıl artırırız" diye tartışıyorlardı da ben böldüm değil mi?

Ülkede ne bir teknoloji var millet benzin teknolojisini geçti diğerlerinde at koşturuyor bizim daha bir otomobilimiz yok, 200 yıl önce üretilmeye başlanan otomobili biz daha üretemiyoruz.

Hadi onu geçelim ülke de ne bir sanat var ne bir edebiyat. Tiyatrolar, klasik müzik konserleri sinek avlıyor. Futbol maçına gittiğiniz kadar, tiyatroya gitseniz, kombine biletlere harcadığınız para kadar kitap satın alsanız, transfer tartıştığınız kadar edebiyat tartışsanız işte siz de benim açtığım bu konuya böyle olumsuz yorumlar yapmayı keserdiniz.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.