Şimdi Ara

Bakmayın sonsuz döngü :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    #include<locale.h>
    int main(void)
    {
    setlocale(LC_ALL ,"Turkish");

unsigned satismiktari;
    int fix=200;
    int maas;

satismiktari=0;
    maas=0;

printf("%s","Satış miktarı giriniz:(Sonlandırmak için -1 giriniz)");
    scanf("%d", &satismiktari);

while( satismiktari != -1)
    {
    satismiktari=satismiktari*100/9;
    satismiktari += fix;
    maas=satismiktari;
    printf("%s","Maaş:",maas);
    }
    if( satismiktari == -1)
    {
    printf("Güle güle.");
    }

}

• donguye ++1 ekledım hocam burda yazmamısım sımdı gordum konuyu actıktan sonra bazı seylerı goruyorum ama gene olmadı :)
  • döngüye ezbere ++1 eklemek falan bir işe yaramaz. Önce döngünün hangi şartlarda dönmeye devam ettiğine bakarsın. Sonra o şartın neden bozulmadığına bakarsın.

satismiktari != -1 olduğu sürece dönsün demişsin fakat satismiktari hiçbir zaman -1 olmuyor ki. En başta kullanıcı girmediği sürece satismikari hep pozitif bir sayı olacak. Bu yüzden sonsuza kadar dönüyor.

O döngüye neden ihtiyaç duyduğunu da anlamadım zaten. Yapmak istediğini biraz açıkla.

Bir de printf("%s","yazı") yapmana gerek yok. Direkt printf("Yazı") yapabilirsin.
  • Soruda diyor ki büyük bir kimya şirketinde çalışan bir satış elamanı var bu her hafta satış yaptıgı mıktarın %9 alıyor ve extradan da her hafta 200 $ alıyor bunların hesaplayıp gösteren bir program yazınız.
  • patlasakmı P kullanıcısına yanıt
    Her hafta yapılan satış miktarını kullanıcıdan alman gerekiyor öyleyse. Yani scanf fonksiyonunun döngü içerisinde olması gerekiyor. Her hafta başında tekrar sorup o haftaya kadar olan kazancı hesaplayacaksın.

Zaten satismiktari değişkeninin -1 olabilmesinin tek yolu scanf girilen değerin -1 olması. E sen bu olayı döngü dışında yaparsan, döngü ya hep döner durur ya da hiç girmez bile.

Ayrıca satismiktari değişkenini unsigned olarak tanımlamışsın. Yani İŞARETSİZ. Bu yüzden negatif bir değer zaten saklayamazsın o değişkende.
  • zaten benim amacım dongunun sureklı tekrar etmesı adam sadece satısmıktarı gırcek % buluncak artı mıktar eklencek sonuc gosterılcek sonra tekrar basa doncek takı satısmıktarınıda yanı ılk gırdıgı verıye -1 yazana kadar mantık hatası yapmıyorum bence
  • hocam dedını yaptım yazdım dongu ıcınde sonsuz olmadı ama satısmıktarı 5000 gırdım ıslem su 5000*100/9 sonuc 450 buna artı 200 ekle dedım bılgısayar bana 55755 bı sonuc cıkartıyo ne bılyıım nabıcam anlamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • patlasakmı P kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar haklı :D Hesapla inanmıyorsan hesap makinesiyle 5000 * 100 / 9 = 55555

5000'in yüzde 9'u

5000*100/9 şeklinde hesaplanmaz.

5000*9/100 şeklinde hesaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdb -- 22 Ekim 2017; 21:9:7 >
  • Suan isteyim ve haklisiniz haklisin haklilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.