İlk canlılık nasıl oldu? Fikirleriniz nelerdir? |
Cansızdan Canlıya Geçiş Nasıl Oldu( İlk Canlılık Nasıl Oldu) ?
-
-
Netlik getirilebilmiş bir konu değil, çeşitli hipotezler var...
- Panspermia: Meteorlar yoluyla dünyaya canlılık taşınmış olabilir.
- Yağ ya da benzeri bir maddenin okyanusa karışarak suyun içinde küre yapısı sebebiyle çeşitli kimyasalları içinde hapsederek biyolojiyi başlamış olabilir.
- Demir sülfür mineralleri gibi metal içeren yapılar kimyasal reaksiyonlara sebep olup organik moleküllerin oluşmasını sağlamış olabilir.
- Okyanus tabanındaki hidrotermal bacalarda başlamış olabilir.
Böyle 50'ye yakın hipotez var...
-
Biraz bilimsel kitap okumalısın dostum.
-
kainatta şartlar uygun olursa kendi kendine zeki organizmalar ortaya çıkabilir. insan buna örnektir.
-
Cansızdan canlı oluştuğuna inananlar tedavi olmalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla kendine dikkat et. ahiretteki yeni yaşamında aynen bu dediğin gibi, sahip olduğun şimdiki herşeyin ile (aklın, bilgin, iraden vb) zeki organizmalar şeklinde kılıktan kılığa girerken, tekrar insan olabilmeyi sonsuza dek bekler, kendi kendine insan olamayacağını anlarsın ama iş işten geçmiş olur. alttaki dört madde gibi hipotez örneği de bu dediğime bir örnektir. soruda da bir tuhaflık var. evrende cansız olan hiç bir şey yok, hala anlayamadınız mı? her şey canlı.
-
chatgpt var duymuşsunuzdur. çocuklar ingilizcelerini geliştirsin diye kullandığım sesli konuşma özelliği bambaşka bir şey.
yapay zeka çalıştıran cpu ve gpu'ların ana maddesi silikon. zaten bu yüzden silikon vadisi diyorlar. silikon ise kumdaki silika maddesinden elde ediliyor. bildiğiniz kum.
gündelik hayatın telaşesi içinde üzerinde düşünmeye pek fırsat bulamıyoruz ama insanlığın geldiği nokta şu: bir avuç kuma ruh üfleyince (elektrik akımı geçirince) insan gibi dile gelip konuşmaya başlıyor artık.
OpenAI CEO'su Sam Altman:
"Doğada yeni bir gerçeklik keşfettik. Zeka, insana özel değil, bunun yerine herhangi bir maddenin ortaya çıkarılabilen bir özelliği."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamwork -- 25 Ağustos 2024; 12:21:51 >
-
Buna basite indirgenmişlik diyoruz. Canlı ile cansızın aynı atom yığınından ibaret görmek ve canlının akıl almaz yapısını basit dinamiklere indirgemek, kafayı kırmışlara özgündür. Sen, önce icat ettiğin matematik ile evreni düzgün yorumla; ondan sonra ciddiye alınmaya başlanırsınız.
Yapay zekayı çalıştıran cpu ile gpu insanın biyolojik yapısının yanında geçemez.Beyinde mikrotobül hücreleri var ve bunlar kuantum tünelleme ve kuantum koherasyon yani kuantum mekaniğin akıl almaz yapısı gerçekleşiyor.Senin Cpu ve gpu onun çakması bile olamaz :))
chatgpt'nin mekanikleri algoritmaları takip etmek ve insan bilinci gibi zengin çalışamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 31 Ağustos 2024; 12:44:52 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X