Şimdi Ara

----------BAL ÜLKESİ---------KALDIĞI YERDEN HİZMETE DEVAM---------------- (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
538
Cevap
44
Favori
77.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pm attım ve msn adresinizi ekledim
  • Sonunda 1 kg kestane balı da ben aldıma ve bal dün elime geçti. Öncelikle mükemmel paketleme için teşkkürler. Bal gerçekten güzel ve ilaç niyetine birebir. herkese kesinlikle tavsiye ederim
  • aldıgım bal güzeldi fakat 6 ay civarında şekerledi.
  • s.a

merhaba kardeş.ben formun değişik yerlerinde bunu gücüm yettiğince açıklamaya calıştım.yine yapmaya çalışayım ama isterseniz bu konuda uzmanların görüşlerini vereyim ben eminim o daha açıklayıcı olacaktır.

Şekerlenen Bal Sahte Bal Değildir

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Recep Sıralı, 'şekerlenen bal sahte baldır' anlayışının yanlış olduğunu belirterek, "Balın şekerlenmesi gayet doğal bir olaydır" dedi.
    Yrd. Doç. Dr. Recep Sıralı yaptığı açıklamada, geçmişten bugüne süregelen tarım politikalarının hem üreticileri hem de tüketicileri yanlış yönlendirdiğini ve bu nedenle, üreticiyi tüketicinin istediği şekilde üretim yapmaya zorladığını kaydetti.

Bunun sonucunda arıcılıkta kaybeden tarafın tüketici olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Sıralı, "Konuya ilişkin verilebilecek önemli bir örnek, insanlarımızın balın kristalize olmasını ya da bir diğer ifadeyle şekerlenmesini asla kabullenememesidir. Oysa balın şekerlenmesi gayet doğal bir olay olup kimyasal içeriğini asla değiştirmemektedir. Sadece fiziki görünümünün değişmesine neden olmaktadır" dedi.

Mutfakta veya herhangi bir alışveriş yerindeki rafta bulunan balın kristalize olması demek tüketici açısından suni veya hileli anlamına gelmediğini belirten Yrd. Doç. Sıralı,"Bu yüzden bazı bal ambalajlayan firmalar, perakende veya toptan bal satışı yapanlar ve arıcılar bunun önlemini almak için yüksek ısıda benmari yöntemiyle veya kendi yöntemlerine göre balı ısıtarak katletmektedirler.

Bal bu yöntemle satış reyonlarındaki raflarda ve mutfaklarda tüketicinin istediği şekilde uzun süre şeffaflığını korumaktadır. Balların kristalize ve fermente olmasını önlemek amacıyla bilinçsiz bir şekilde işleme tabi tutularak ısıtılması, bu balların bilimsel anlamda besin değerlerini tamamen yitirmelerine ve bozuk bal olarak kabul edilmelerine neden olmaktadır" diye konuştu.

Şekerlenmeyi önlemek için balın içine glikoz katılmasının da mutlaka yasaklanması gerektiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Recep Sıralı şöyle konuştu:
    "Şekerlenmiş balın ısıtılmasına ait bu bilinen gerçeklerin hemen ardından şunu da belirtmek gerekmektedir. Isıtma gibi her hangi bir işleme tabi tutulmamış ve şekerlenmiş durumdaki her hangi bir bal da hiçbir zaman kaliteli, hilesiz veya şeker ya da glikoz şurubu katkısız bal anlamına gelmez.

Bal işleyen bazı firmalar renginin açık oluşu, ucuz ve bol bulunuşu nedeniyle genellikle ayçiçeği, püren, pamuk veya diğer daha ucuz bazı bal çeşitlerini harman yapmak amacıyla daha büyük hacimdeki glikoz şurubuyla karıştırarak piyasaya sürmektedirler. Glikoz şurubu içeriği fazla olan ve tamamen tüketiciyi aldatmaya yönelik olan bu grup ürünler de raflarda uzun süren şekerlenmeme özelliği ile tüketicilerin oldukça ilgisini çekmektedir."

DİGER BİR ARAŞTIRMADA İSE:

Arıların özellikle çiçeklerden derlediği bütün tabii ballar,kovanlardan çıkarıldıktan birkaç saat yada sene içerisinde mutlaka GRANÜLLEŞİR,yani şekerlenir.Bu tamamen doğal bir olaydır.Çiçek ballarının kristalleşmesinde saat ile seneler gibi uzun bir süre farkı olmasının nedeni;balın derlendiği çiçeklerin çeşidi ve saklandığı yerin ısısı ve nemi ile yakından ilgilidir.
    Bazı çiçeklerden derlenen ballar çok kısa zamanda kristalleşir.Örneğin;
    Hindibaba –kolza-ayçiçeği-pamuk-püren-akasya-yonca ve tırtıl balları birkaç hafta yada ay içerisinde mutlaka şekerlenir.
    Hiç şekerlenmeyen ballar çiçeklerden derlenen ballar olmayıp ÇAM BALI- BÖCEK ve yaprak salgılarından arılarca derlenen ballardır.
    Balların şekerlenme süresinin saklandığı yerin ısı derecesi ile de yakından ilgisi vardır.10-18 derece sıcaklığındaki bir yerde saklanan ballar daha çabuk kristalleşir.26,5 derecenin üzerindeki yerlerde saklanan ballar ise hiç şekerlenmezler.Nem bakımından en iyi ortam % 60-6 arasıdır.
    Şekerlenmiş ballar 45 derece sıcaklıktaki bir su içinde benmari usulü ile bir süre bırakıldıklarında,yine eski hallerini kolaylıkla almakta,vitamin enzim ve mineral maddelerinden hiçbir kayba uğramamaktadır.55 derece üstünde ise değerlerinden pek çoğunu kaybetmektedir

UMARIM AÇIKLAMIŞIMDIR.

tekrar görüşmek üzere

saygılarla..........

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA*3 ><BARBAROS24*2<>WAWES>< H.ERDOG (2 Kg)><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE*2>< SERKANUGUR>< AEO>< ALTUNOK74*(5Kg.)2>< LORDMAYROS>< WESCAM><HAYALSİNBANA*(2Kg.)3><KADİRCAN*(2 Kg)>< NANOCHEMİST><PLUM>< HUNGOKMEN>< KRİDVAN><KASAİ(2 Kg.+4 Kg)>< RAİST(5 Kg.)><FENMAN><NDURSUN(2 Kg)><ENEGARİP(2 Kg)><JUTİ34><METHÜSENA><VALUME>< NETKİT><FAİRBOY*(2Kg.)>< KEMSAN21*(4Kg.)><FATİHM,16>BİRİ< ALİTOPAL>< TURİZMPİSKOLOĞU*2><DENEM><SNUFFXXX*(5 Kg)><ORKEMAY><KELFENDER2><SULUDAĞ*(2 Kg)><SLİM_120><KADİRYİLDİZ84*(4 Kg)><BORABD><İTFAYECİ><BİOTECH><AKİRAFES><LUMEDİ><BENSENDE(2 Kg.)><FENERLAND*2><KENTEN*2(3 Kg)><MEKESOY><TAMİRCİ62><MANİNBALCK><EMRE-GS><BİTTER*2><İZTECH (2 Kg)><TECHİNCS*2><KOCADEMŞAH ><M.ENİS BOLAT (2 Kg)><CATOARDA><*AXI*(2 Kg)><THE-SAKAL (2 Kg)><FRAXİNUSSS><TUGAYADIGÜZEL(2 Kg)><VPLL><ATOSBA (2 Kg.)><CARDOWNER*2><NZMYSLKY (2 kg)><KENAN 2*(5 Kg)><CAPSAROV2>SHADOWY0*(2 kg)><AYHAN_OK><KARAMSAR1İ><DESCİ><SAFAKHAN *2><GAFFARSON><

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• pm attım
  • ZARARINA SATIŞ yapmanızı yadırgadım. Arılara yazık değil mi hocam. Emeğe saygı + Rep.
  • polen satışınız var mı?
  • Dilaver Bey,

ilk mesajınızda yazdıklarınızın haricindeki postların tamamını okumadım
    ve ilk mesajınızda sorularıma net cevap bulamadığım için sormak istediğim bir kaç şey var,

1- kullandığınız petekler suni mi?
    2- kışın arılarınızı neyle besliyorsunuz?
    3- karakovan balı var mı? (varsa fiyatı)
    4- Kocaeli'de yaşıyorum ve elden alma imkanım var mı?

Hayırlı satışlar,
    Hakan Cihan
  • suni petek değilse bende almak istiyorum.
  • s.a

pm

tekrar görüşmek üzere

saygılarla................

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA*3 ><BARBAROS24*2<>WAWES>< H.ERDOG (2 Kg)><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE*2>< SERKANUGUR><WAVEFORM>< AEO>< ALTUNOK74*(5Kg.)2>< LORDMAYROS>< WESCAM><HAYALSİNBANA*(2Kg.)3><KADİRCAN*(2 Kg)>< NANOCHEMİST><PLUM>< HUNGOKMEN>< KRİDVAN><KASAİ(2 Kg.+4 Kg)>< RAİST(5 Kg.)><FENMAN><NDURSUN(2 Kg)><ENEGARİP(2 Kg)><JUTİ34*2><METHÜSENA><VALUME>< NETKİT><FAİRBOY*(2Kg.)>< KEMSAN21*(4Kg.)><FATİHM,16>BİRİ< ALİTOPAL>< TURİZMPİSKOLOĞU*2><DENEM><SNUFFXXX*(5 Kg)><ORKEMAY><KELFENDER2><SULUDAĞ*(2 Kg)><SLİM_120><KADİRYİLDİZ84*(4 Kg)><BORABD><İTFAYECİ><BİOTECH><AKİRAFES><LUMEDİ><BENSENDE(2 Kg.)><FENERLAND*2><KENTEN*2(3 Kg)><MEKESOY><TAMİRCİ62><MANİNBALCK><EMRE-GS><BİTTER*2><İZTECH (2 Kg)><TECHİNCS*2><KOCADEMŞAH ><M.ENİS BOLAT (2 Kg)><CATOARDA><*AXI*(2 Kg)><THE-SAKAL (2 Kg)><FRAXİNUSSS><TUGAYADIGÜZEL(2 Kg)><VPLL><ATOSBA (2 Kg.)><CARDOWNER*2><NZMYSLKY (2 kg)><KENAN 2*(5 Kg)><CAPSAROV2>SHADOWY0*(2 kg)><AYHAN_OK><KARAMSAR1İ><DESCİ><SAFAKHAN *2><GAFFARSON><4SONE><KARASSS><

• bugüne kadar yediğim- tadını bildiğim balları yazıyorum..;

* market ballarının neredeyse her çeşidi; binboğa, binbir çiçek, cebeli,altıparmak vs... (bunların hepsi hamallıkmış şimdi anladım)

* erzurum'da öğrenciliğim boyunca yediğim değişik ballar
    * marmaris çam balı
    * bilenler bilir denizli-çameli çam balı
    * burdur-bucak karakovan balı (hakkını yemeyeyim bu da iyiydi)
    * forumda satılan alucra balı
    * dilaver bey'in balı

hocam karakovan balımı bir an önce istiyorum... bebiş süzme balı bitirdi... bize kalmadı... şu elden alma işini de organize ettik mi tamamdır...

yalnız bir sorum var... süzme balı cam kavanoz içine koyuyorsunuz anladım fakat bu karakovan balını 3-3,5 kg sanırım.. neyin içine koyup vereceksiniz??

gelip kovanın içinden kendim mi alsam ne??? cam kavanoz titizliğini bunda da beklerim haberin olsun...

• Dilaver bey Hakan Cihan'ın sorduğu soruların cevaplarını bizlerde görmek isteriz.
  • PM ATTIM
  • Şöyle bir peteği ısırasım geldi.
  • selam dilaver hocam..

gittim karakovan balımı da aldım.. çok teşekkürler..

hatta oraya kadar gitmişken bir kg da süzme balımı da yine alayım dedim.. onu da aldım... dönüşte de kendi köyüme uğradım.. yıllardır balcılık yapan bir tanıdığımdan da bir kavanoz yayla balı aldım..

eve geldim..

test sonuçlarım beklediğim gibi..

sizin bal gerçekten farklı... her zamanki gibi yine pişman olmadım... evde de epey balımız oldu.. artık kışın balsız kalmayız...

ayrıca sizin kovanların olduğu bölgeyi de iyi bilirim.. gerçekten ağaç olmayan sırf çiçek çeşitleriyle dolu bir bölge.. inşallah o bölgede arıcılık yapmaya devam edersiniz..

yalnız karkovan balını nitella arkadaşın dediği gibi şöyle elime alıp bir ısırasım geldi.. şimdilik direniyorum güzelliği bozulmasın diye... kenardan ortaya doğru kalınlaşıyor.. orta en tepe nokta... kokusu bile bir farklı.. fiyatta biraz yardımcı olduğu için amcaya da ayrıca teşekkürler.. gerçi ben de biraz benzin yaktım ya olsun...

artık firmanızın devamlı müşterisi olduğuma göre yaptığınız promosyonlardan ben de faydalanmak istiyorum.. mesela benim bebişin sütüne karıştırayım diyorum .. biraz polen gönderirseniz... adresi özelden yazarım artık...

saygılarımla,,

• kardeş seni memnun ettiysek ne mutlu bize........

hediyenide yolda bil.nasipse en kısa zamanda elinde olur.

afiyet olsun.

tekrar görüşmek üzere

saygılarla..............

BAL ALAN ARKADAŞLAR<>E-COOL><UÇANTÜRK41><AİREA*5 ><BARBAROS24*2<>WAWES>< H.ERDOG (2 Kg)><ZİZİM><SALİHX>< NİSEZA>< SCHAVELLE*2>< SERKANUGUR><WAVEFORM>< AEO>< ALTUNOK74*(5Kg.)2>< LORDMAYROS>< WESCAM><HAYALSİNBANA*(2Kg.)3><KADİRCAN*(2 Kg)>< NANOCHEMİST><PLUM>< HUNGOKMEN>< KRİDVAN><KASAİ(2 Kg.+4 Kg)>< RAİST(5 Kg.)><FENMAN><NDURSUN(2 Kg)><ENEGARİP(2 Kg)><JUTİ34*2><METHÜSENA><VALUME>< NETKİT><FAİRBOY*(2Kg.)>< KEMSAN21*(4Kg.)><FATİHM,16>BİRİ< ALİTOPAL>< TURİZMPİSKOLOĞU*4><DENEM><SNUFFXXX*(5 Kg)><ORKEMAY><KELFENDER2><SULUDAĞ*(2 Kg)><SLİM_120><KADİRYİLDİZ84*(4 Kg)><BORABD><İTFAYECİ><BİOTECH><AKİRAFES><LUMEDİ><BENSENDE(2 Kg.)><FENERLAND*2><KENTEN*2(3 Kg)><MEKESOY><TAMİRCİ62><MANİNBALCK><EMRE-GS><BİTTER*2><İZTECH (2 Kg)><TECHİNCS*2><KOCADEMŞAH ><M.ENİS BOLAT (2 Kg)><CATOARDA><*AXI*(2 Kg)><THE-SAKAL (2 Kg)><FRAXİNUSSS><TUGAYADIGÜZEL(2 Kg)><VPLL*2><ATOSBA (2 Kg.)><CARDOWNER*2><NZMYSLKY (2 kg)><KENAN 2*(5 Kg)><CAPSAROV2>SHADOWY0*(2 kg)><AYHAN_OK><KARAMSAR1İ><DESCİ><SAFAKHAN *2><GAFFARSON><4SONE><KARASSS><WHEATHERMAN*2><CELALKAMİL><KAMAKA><

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilaver_isik -- 20 Ağustos 2010; 10:14:50 >

• Ben de Dilaver Bey den bal aldım.Bal bugün elime ulaştı.Çok iyi paketlenmiş sadece kargodan kaynaklanan bir olay olarak sanırım paketi yan koydukları için biraz kavanozun dışına sızmış ama önemli değil sağlam şekilde geldi.Dilaver Bey daha havalesini yapmadan balı gönderdi.Kendisine de söyledim günümüzde maalesef ticarette böyle dürüst niyetli insanlar pek bulunmuyor.Hiç tanımadığı birine daha ücretini almadan ürün yollayabiliyor.Şu ana kadar bu siteden gerek alışverişlerimde gerek fikir-tavsiye taleplerimde hep iyi kişilere denk geldim ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.İnşaAllah bu böyle devam eder.Bala gelince çiçek balı istemiştim.Tadı özellikle de kokusu marketlerdeki ballara hiç benzemiyor.Afiyetle yiyeceğiz ve bitince yine sipariş vereceğiz..............
  • Geçen hafta yine 3kg kadar kestane aldım, sağolsun paketleme her zamanki gibi süper. Bal zaten müthiş, bitsin yine görüşmek üzere hayırlı satışlar
  • Siparişim geldi..Gerçekten inanılmaz lezzetli bir bal.. Diğer arkadaşlarında dediği gibi..Piyasadakilerden çok farklı..Tatmanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.