Şimdi Ara

Balata çaktırmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • balata çakıldığını bilmiyordum .eskiden de pahalıydı ama verilebilir paralardı . ya işçilik 1800-2000 istiyorlar, tamam zor bişey demiyoruz ama insanlar o paraya 10-15 gün çalışıyor . 1 gün bile etmeyecek işçiliğe fahiş fiyat çekiliyor. yaygınlaşırsa bende yaptırırım valla. parayı sokakta mı topluyoruz.

• cesur_0342 kullanıcısına yanıt

sanayide kim yapıyor bu işi ? yeni duydum böyle bişeyi .

• bende 4-5 sene önce değiştirdim dediğin gibi parça parası kadar işçilik aldılar . ben parçayı kendim götürüp vermiştim,allahsız kitapsız olunca herşeyi yapar . ahirette alırsın hakkını .

• Ben sıfır baskı balata alıp, taktırtmak yerine, baskıyı tornacıda tornalatıp ona göre balata çaktırmak cahilliğine 2003 veya 2004 yılıydı sanıyorum bir kez düştüm.
    Araba normalinden 5 kat hızla balatayı bitirdi, kalkışlarda sürekli titremeye başladı.
    Sürekli balata yanık kokusu geliyordu. Netice de 6 ay sonra, kendimi sanayiye zor attım.
    O zaman gençliğiminde verdiği cahillik,bilgisizlik ve tecrübesizlik ile böylesi bir işe kalkıştım. Şimdi asla öyle bir şey yapmam.
    Lakin benim bu işi yaptırmamın üzerinden 20 seneden fazla geçti.
    Belki şuan işler belki de fabrika standartına yakın yapıyor olabilir, orasını bilmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomobilimin orijinal baskı balata ve rulman seti 750 tl.

200 cc motosikletimin sadece debriyaj balatası 780 tl.

• Nasil yani balataciya baskiyi alip goturuyorsunuz o da cakiyor mu ? Volant falan taslattiniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlem sonunda parçaların balansı alınıyorsa pek problem olmaz ama hiç sanmıyorum. Motorunuza şanzımanınıza yazık. Kasnakta balans olması volan da balans olması basit şeyler değil. Malınıza canınıza yazık. Çaktırmayın yenisini alın. O parça çakanlar bu işte bu kadar iyiyse kendileri balata üretsin. Ağır vasıtalar için yerli üretim yapan firmalar var zaten.

• 4.defadır balata çaktırıyorum baskı bitikse adamların elinde temiz baskılar oluyor onu veriyor bir tek tofaşta titreme sorunu yaşadım oda sıkışık trafikte oluyordu onun dışında sorun yaşamadım.

• Herşey olasılık dahilinde, dediğiniz gibi belki ustanın hatası, belki kullanılan malzeme kalitesinin kötü olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    Problemin kaynağı her ne olursa olsun, balata çaktırtmanın ömrü ile fabrika standartlarında üretilmiş bir parçanın ömrünün aynı olmayacağını düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kamyon grubunda hep yapılan şey. Balata çakılır gayet de güzel olur..

• cesur_0342 kullanıcısına yanıt

Merhaba aradan 3 yıl geçmiş.Balata çaktirdiginiz için memnun musunuz herhangi bir sorun çıktımı. Bende çaktirmak istiyorum.Vereceğiniz cevap benim için önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.