Şimdi Ara

Baldur's Gate: Enhanced Edition (Resmi Olarak Türkçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canavarlar ile savaşanlar, kendilerinin canavara dönüşmemesi konusunda dikkat etmelidir... cehennem'e uzun bir süre bakarsanız cehennem size geri bakar... ”
    —Friedrich Nietzsche, İyinin ve Kötünün Ötesinde

Oyunu yeni kurdum ve incelemeleri okudum.Guncel grafiklere sahip bir cok oyun,bunun gibi klasik ve her turlu gideri olan oyunlar karsisinda "diz coker- tovbe ister"! Kizlarin ve klasik oyunlarin yasi sorulmaz gencler.
    Tecrübem yok diyebilirim bu tarz oyunlarda.Orjinal türkçe desteğiyle oynamak büyük bir zevk olacak diye düşünüyorum.Fallout turkcesini beklerken uzun saatler surecek bu oyun tamda aradigim seydi.Ben kesinlikle iyice arastirma yapmadan,yorum vs okumadan oyun oynamam.Bu on sevisme gibi birsey.Oynadigim sureden cok daha fazlasini bu sekilde geciririm.Kendimi oyuna hazirlarim Oyle hemen kurup settings e bile bakmadan oyun oynayanlar bana garip geliyor.Hic oynamasinlar daha iyi.bence oyle (:
    35 yasindayim ve yillar once bu seriyi oynamis arkadaslardan ozellikle yorum bekliyorum.Kisada olsa oyuna baslangicla ilgili tuyolar vs.
    Yeni karakterlerde eklenmis oyuna.
    Tecrubeli arkadaslara sormak istiyorum.Hangi karakter ve gelisim seceneklerini tavsiye ediyorsunuz?Babaya anlatir gibi lutfen...

60 saatlik bir oynanış süresi sunan yapım; 40'ın üzerinde sınıf, 100'ün üzerinde büyü, 150'den fazla büyülü öge, yeni karakteri ve başarılı RPG unsurlarıyla da doygun bir içerikle geliyor. Oyunda Tales of the Sword Coast ve The Black Pits arenası genişleme paketleri icersinde mevcut.
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Ekşiden Alıntı:
    geçen gün ayaküstü bi tablet aldım, aldığım gibi de baldur'umun kapılarını açtım kendisine. android versiyonu gayet güzel gözüküyor, oynanıyor.

1-2 saatlik oynayışımda gözüme takılan falsolar yok mu elbet var. misal bende her türlü ara videosu takılıyor. oyunda sıfır takılma yaşanırken video neden takılır çözemedim, neyse zaten toplasan oyunda 3-4 ara video var. daha vahim olan bi durum, özene bezene yapılan türkçe dil seçeneğini (en azından yapılmaya çalışılan diyeyim, çok ter aktı zira kendisi için) seçtiğimizde oyundaki bazı diyaloglar boş yahut eksik çıkıyor. mesela günlüğümüzdeki ana entry'lerden bazıları çıkmıyor (misal oyunun başındaki ilk entry "baba yarısı gorion amcacığım dedi ki, üstünü başını topla ve yanıma gel. de hadi o zaman..." şeklinde olan), aynı şekilde quest metinleri de eksik gedik çıkabiliyor. bunları görünce sinirlendim, üzüldüm "lan" dedim "çeviri ekibinin falsosu mu?" sonra hemen steam'deki baldur'umu açtım baktım ki öyle değilmiş, orada her şey yerli yerinde kaymak gibi.

hep eksilerden bahsetmek olmaz tabii, bitakım güzellikler de var. mesela benim en merak ettiğim husus "abi fıçı, sandık, gizli bölme gibi yerleri bu küçük ekranlarda kaçırmaz mıyız, sürekli zum yapıp piksel piksel sandık mı arıycaz?" idi. arkadaşlar "vurgula" diye bir buton koymuşlar oraya, adı üstünde buna tıkladığımız vakit ortamdaki etkileşime geçilebilcek nesneler ve kişiler belirgin hale getiriliyor, çok da mis oluyor. ve en büyük artısıysa dostlar, böylesine muhteşem bir oyunu metrobüste, tuvalette, piknikte, vergi dairesi kuyruğunda ve bilimum sıkıntılı ortamda oynayabilmemize imkan tanıması. göreceksiniz; taverna'dan yükselen şakrak ezgiler ve candlekeep'in mistik müzikleri kulaklıklarınızdan ruhunuza yayılacak ve sizlere orgazmik dakikalar yaşatacak. artı yanında expansion'ı, artı bir de pit fight hedesi. ha yeni karakterlere ekstradan para verme olayı olmuş mu, olmamış ama oyunun vanilya hali de zaten ona göre pc'dekinden ucuzmuş.

neyse sevgili baldurlular hepinize hayırlı zarlar, bol kazançlı questler.

________
    Bende evli ve cocuklu biri olarak bu arkadasin durumundayim.Eskisi kadar zaman bulamiyoruz veya cocuk musun laflarina muhattap oluyoruz.Aşkında oyununda yasi yoktur bence (:

baldurs gate adını sözlükten öğrenecek kadar cahilmişim. rpg'ye de hastayımdır oysa ki. ama milletin baldurs gate oynadığı çağlarda biz ultima online a aşık olduğumuz için gözümüz başka birşey görmemiş demek ki.

neyse birkaç ay önce entryleri okudum dedim ki ben bunu kesinlikle oynamalıyım. bir araştırmaya başladım sonu gelmedi, baldurs gate 1,2,3 dark alliance vs. birçok versiyonu var. seri olan oyunların da 1.sinden başlamak gibi bir tribim var, ancak her ne kadar aradıysam da baldurs gate'in ilk çıkan versiyonunu indirebileceğim adam gibi bir torrent bulamadım.

sonunda enchanted edition indirdim ki sanırım doğru karar vermişim anladığım kadarıyla 1. oyunun remake'i imiş.

sanırım tek mallığım ismine cismine takılıp figter/mage karakter açmam oldu. zaten zırh ile büyü yapamıyorum, sadece büyü atsam sadece 1 tane büyüm var. bildiğin figter olarak kullanıyorum karakteri aksi gibi bir de multiclass olduğu için çok az exp. kazanıyor.

bir de figter/mage karakter sadece oyunun kendi sunduğu karakterde var sanırım kendimiz multiclass karakter oluşturamıyoruz. en azından ben beceremedim. parti oluşturmak ve yeni adam almak çok zor. partime aldığım karakterlerle gönül bağı kuruyorum, daha sonra karşıma daha güçlü bir karakter çıksa dahi ayrılamıyorum. misal şu cocukluk arkadaşımız hırsız kız, (isimleri aklımda tutamam) ondan 10 kat iyi hırsız buldum ama vazgeçemedim, sonuçta cocukluk arkadaşın nasıl bırakırsın, ayrıca oyunun başında öldürülen babalığımızın bara gidip buluş dediği kekeme ürkek figter'la druidi de bırakmaya kıyamıyorum. hele şu fareli ranger yokmu, belki diğerlerinden vazgeçerim ama o karakteri oyunun sonuna kadar yanımda götüreceğime eminim.

zaten rangerın kankası dyneir'i takıma katmak için, kurtarmak için 30 kere load-save yaptığım beyaz saçlı çılgın wild mage'den vazgeçmek zorunda kaldığımda gözümden 2 damla yaş süzüldü, bir de bıraktıktan sonra "buraya kadar mıydı, seni çok yanlış tanımışım" demez mi? ah öyle demeyeydi iyiydi kalbimde iz bıraktı.

zaten biraz büyü kabiliyeti olsa bırakmazdım ama arkadaş tamam wild magesin random atarsın dedik de bir kere bile mi işe yarar büyü atmazsın, zaten %80 fizzle, attığı %20'de bizim adamlara vurur. bir tek identify işini görüyordu, savaşlarda eline verdiğim sapanla boş duruyor gibi görünmemek için taş atıyordu, ama yinede ben onun karakterini çok sevmiştim, takıma ilk katıldığında "seninle yaşamak ne güzelmiş hayatım boyunca sürgün yaşadım ilk defa bir gözüm açık uyumuyorum ilk defa karnımı nasıl doyuracağımı düşünmüyorum" demişti.

bir yandan ben bu duygusal bağlar ile yeni karakterler alamazken bir yandan da gittikçe güçlenen düşmanlar beni iyice zorluyor, kendi karakterim de çok etkili olamayan bir figter/mage olunca mecburen takıma güvenmek zorunda kalıyorum, zorlu savaşlardan kayıpsız çıkmak için save-load yapmaktan bir hal oluyorum.

işin piri arkadaşlardan tavsiyelere açığım. çok geç öğrendiğim için pişmanım bunu şimdi evli barklı adam olmuşken değil de üniversite öğrencisiyken oynayacaktım ki günde 18 saat oynayarak zevkin doruklarına varacaktım, ancak şimdi haftada 2 3 saat ile idare etmeye çalışıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERYX -- 11 Mart 2015; 17:04:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Baldur's Gate: Enhanced Edition (Resmi Türkçe Dil Desteğiyle)

Baldur's Gate: Enhanced Edition, klasik rol yapma oyununun modern bir uyarlamasıdır ve artık resmi olarak Türkçe dil desteğiyle oynayabilirsiniz. Bu geliştirilmiş sürüm, orijinal Baldur's Gate 1'in tüm içeriğini, ek içerikleri ve çeşitli iyileştirmeleri içerir.

Enhanced Edition, güncellenmiş grafiklere, geliştirilmiş kullanıcı arayüzüne ve yeni oynanış özelliklerine sahiptir. Orijinal oyunda yer alan epik hikaye, unutulmaz karakterler ve zorlu savaşlar aynı heyecan ve derinlikle sizleri bekliyor.

Türkçe dil desteği, Baldur's Gate: Enhanced Edition'ı Türkçe konuşan oyuncular için daha erişilebilir ve sürükleyici kılıyor. Oyundaki tüm metinler, diyaloglar ve ara yüz unsurları artık Türkçe olarak görüntüleniyor.

Klasik rol yapma oyunlarının tutkunları ya da Baldur's Gate serisine yeni adım atan oyuncular için Baldur's Gate: Enhanced Edition, unutulmaz bir oyun deneyimi sunuyor. Türkçe dil desteğiyle, oyunun zengin hikayesini ve ilgi çekici oynanışını kendi dilinizde yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şu oyunu görünce google playde bu oyunun neresini bu kadar seviyolar felan diye düşünüyordum ama sizin bu mesaji okuyunca bu oyuna şimdiden bi heves ettim oynayasim geldi gerçekten çok guzel yazmışsınız.

Ellerine sağlık abi.

• Eyvallah.Onemli olan o heyecani yansitabilmek.Guzel bir on yargiyla baslamak.Benim bir oyun dikkatimi cektiyse,google amcaya adini ve sozluk yazarim.Eksi ve itu den o samimi ,gercek yorumlari usenmeden okurum.Hem zevk alirim hemde bilgi sahibi olurum.Oynamis kadar oldum.Aceleye gerek yok.Buda oyunun bir parcasi.Oynuyorum say (:

Diyaloglar ve hikaye...Iste bu bambaska birsey oyunlarda.Yoksa feristahi olsa grafikle bir yere kadar.Kimse bir cevapta vermedi karakter secimiyle ilgili.Inanir misin karakter yaratip hala oyuna baslamadim.Nette tatmin edici yorum ariyorum.Acelem yok.kac sene beklemis beni oyun. (:

____
    Sana bir oyun tavsiyesi:
    X-Com
    Bu oyunu daha yeni dos versiyonu olarak oynayacaktim.Yani dusun nasil bir oynanabilirlik var.Sira tabanli bir oyun.Gelmis gecmis en iyi oyunlardan.Ben demiyorum sadece.Listelerde var.Androidde bire bir nerdeyse ozunu bozmadan yeni grafiklerle gorunce.Iste bu dedim ve kurdum.Cok guzel ya.
    Lutfen linkteki incelemeyi oku.
    https://tr-tr.facebook.com/notes/game-man/x-com-ufo-defense-fatih-cengiz-ve-dos-oyunlar%C4%B1na-dair-amat%C3%B6r-incelemeler/514183668592630

Androidde Xcom enemy unknown cikmis once.Ikincisi dahada iyi ve ben onu oynuyorum.
    Kuracagin oyun;
    Xcom Enemy Within
    Dikkat et! Tecrubeli rutbesi art.is askerin bir anda hakkin rahmetine kavusabiliyor.Helvasini yersin sonra ve caylaklarla basbasa kalirsin.Taktik olarak mumkunse once yukarilara catilara cik.daha guvenli (:
    Bu arada dunya ulkelerini kusturme.panik artar ve uzaylilara karsi yardim etmezsen iliskiyi kesiverirler.Youtube da almanci bi elemanin turkce oyun videosu var.izle bi.Enemy unknown un ek paketi within ama baslibasina oyun.video unknown in oynanisi.Elemanda bi garip ya neyse.eglenceli
    http://youtu.be/VeJ8C7NgIbA

Bizde izle kur falan...zorla oynatcaz ha.Oynamasi ogrenmesi cok kolay ve cok zevkli ama.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERYX -- 12 Mart 2015; 2:00:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ERYX

Eyvallah.Onemli olan o heyecani yansitabilmek.Guzel bir on yargiyla baslamak.Benim bir oyun dikkatimi cektiyse,google amcaya adini ve sozluk yazarim.Eksi ve itu den o samimi ,gercek yorumlari usenmeden okurum.Hem zevk alirim hemde bilgi sahibi olurum.Oynamis kadar oldum.Aceleye gerek yok.Buda oyunun bir parcasi.Oynuyorum say (:

Diyaloglar ve hikaye...Iste bu bambaska birsey oyunlarda.Yoksa feristahi olsa grafikle bir yere kadar.Kimse bir cevapta vermedi karakter secimiyle ilgili.Inanir misin karakter yaratip hala oyuna baslamadim.Nette tatmin edici yorum ariyorum.Acelem yok.kac sene beklemis beni oyun. (:

____
    Sana bir oyun tavsiyesi:
    X-Com
    Bu oyunu daha yeni dos versiyonu olarak oynayacaktim.Yani dusun nasil bir oynanabilirlik var.Sira tabanli bir oyun.Gelmis gecmis en iyi oyunlardan.Ben demiyorum sadece.Listelerde var.Androidde bire bir nerdeyse ozunu bozmadan yeni grafiklerle gorunce.Iste bu dedim ve kurdum.Cok guzel ya.
    Lutfen linkteki incelemeyi oku.
    https://tr-tr.facebook.com/notes/game-man/x-com-ufo-defense-fatih-cengiz-ve-dos-oyunlar%C4%B1na-dair-amat%C3%B6r-incelemeler/514183668592630

Androidde Xcom enemy unknown cikmis once.Ikincisi dahada iyi ve ben onu oynuyorum.
    Kuracagin oyun;
    Xcom Enemy Within
    Dikkat et! Tecrubeli rutbesi art.is askerin bir anda hakkin rahmetine kavusabiliyor.Helvasini yersin sonra ve caylaklarla basbasa kalirsin.Taktik olarak mumkunse once yukarilara catilara cik.daha guvenli (:
    Bu arada dunya ulkelerini kusturme.panik artar ve uzaylilara karsi yardim etmezsen iliskiyi kesiverirler.Youtube da almanci bi elemanin turkce oyun videosu var.izle bi.Enemy unknown un ek paketi within ama baslibasina oyun.video unknown in oynanisi.Elemanda bi garip ya neyse.eglenceli
    http://youtu.be/VeJ8C7NgIbA

Bizde izle kur falan...zorla oynatcaz ha.Oynamasi ogrenmesi cok kolay ve cok zevkli ama.....

Yeniden teşekkürler abi. Baldur gate den sonra xcom enemy serisinede başlayacam.

İyi günler abi teşekkürler tekrardan emeğine sağlık.

• ERYX kullanıcısına yanıt
    Senin oyunlara bakış acini bayag beğendim bir kaç kaliteli oyun onerirmisin :)

• Bu iki oyun yetmedi mi?
    Gozun doysun....
    Arma Tactics <<<<<

• Baldurs Gate de çok feci takıldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler android oyunu mu bu , öyle bir yazı ki diablo 4 sandım
  • Tracy-Mcgrady kullanıcısına yanıt
    Android oyunuda sen pc den oyna (: Simdi bisey degisti mi?Hem diablo bir varken 4de noli?demem o ki ; Atasi varken torunu mu ornek veriyorsun?
    Pc klasikleri zaten.bildin mi (:
    SSadece sunu soyleyeyim: ilk cikan hakediyor esas bu yazilari.Son cikan degil.Daha dunku mok olur anca (:begen begen me.diablo 4 mus?1in Neyi eksik?pikselleri mi (:

Sen bunu oynarsin:
    Witcher 3: Wild Hunt
    Tabi ciktiysa (:

Not:Bende kor duo 1.6 1gb ram var.Oksford vardida mi okumadik? (: g3 den ya da klasiklerden oynicaz mecbur.bunada sukur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERYX -- 17 Mart 2015; 9:41:50 >
  • Nerde takildin? Ben cok anlarim ya.kelin merhemi olsa (:
    Ya iki tane hirsiz dostum var.kilitli sandik mandik acamiyorum alet edevat mi ne lazim.bi yardim etsin biri ((:

• PC de o kadar çok oynadım ki android e almaya gerek duymuyorum. 10 lira gibi bir fiyata satsalar sırf destek için alabilirdim.
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Bulmusken sorayim.bu kilitli sandiklari nasil accaz? Thief ler bon bon bakiyo.

• quote:

Bulmusken sorayim.bu kilitli sandiklari nasil accaz? Thief ler bon bon bakiyo.

Lockpick büyün yok mu?
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Buyulerde ne oldugu yazmiyor androidde.sadece ufak sekiller.denedim onlari olmuyor.maskeye benzeyen bir simge var.yan yatmis sekiz gibi.deniyo bu sefer.kilit acilamadi yaziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERYX -- 17 Mart 2015; 13:54:22 >
  • quote:

Buyulerde ne oldugu yazmiyor androidde.sadece ufak sekiller.denedim onlari olmuyor.maskeye benzeyen bir simge var.yan yatmis sekiz gibi.deniyo bu sefer.kilit acilamadi yaziyor

Valla oynamayalı yıllar oldu. Ama nete baktım bu konuda baya post var. Link atamıyorum ama ufak bir arama yaparsan kolayca bulursun. Normalde bir hırsızın varsa açabilmen lazım. Parşömenlerle de açabiliyorduk.
  • quote:

Android oyunuda sen pc den oyna (: Simdi bisey degisti mi?Hem diablo bir varken 4de noli?demem o ki ; Atasi varken torunu mu ornek veriyorsun?
    Pc klasikleri zaten.bildin mi (:
    SSadece sunu soyleyeyim: ilk cikan hakediyor esas bu yazilari.Son cikan degil.Daha dunku mok olur anca (:begen begen me.diablo 4 mus?1in Neyi eksik?pikselleri mi (:

Sen bunu oynarsin:
    Witcher 3: Wild Hunt
    Tabi ciktiysa (:

Not:Bende kor duo 1.6 1gb ram var.Oksford vardida mi okumadik? (: g3 den ya da klasiklerden oynicaz mecbur.bunada sukur.

valla ben artniyetli bir mesaj yazmadım , yazmış olduğun mesajı övdüm fakat yanlış anlamışsın . neyse sıkıntı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.